Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > z calkowicie innej beczki
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Rzbik
Skilled (Knight)

z calkowicie innej beczki

kto z czytajacych formu nie widzi polskich fontow?

ąćęłńśóźż

wiem, wiem.. netykieta itd.. ale ustawa o ochronie jezyka polskiego tez chyba jeszcze jest, a potwornie wku.. denerwuje mnie konstruowanie wypowiedzi w ojczystym jezyku bez tych wlasnie znaczkow.. czekam na opinie. ostatecznie bedziecie musieli sie przyzwyczaic chyba do takich krzaczkow jak guowa czy wonsz

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-07-2003 07:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzbik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzbik Znajdź więcej post'ów przez  Rzbik Dodaj Rzbik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzbik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Enigmus
Leet (Friend)

ja widze. szczerze mowiac, wlasnie dzisiaj wchodzac na to forum, wlaczylo mi sie ich sciaganie.

nie moge niestety nimi pisac.
inna sprawa, ze nawet kiedy moge (czyt. kiedy jestem w domu), nie robie tego. po prostu, primo, w ten sposob pisze sie duzo szybciej, secundo, trzeba miec szacunek dla kolegow krzaczkujacych no i tertio, mozna sie do tego calkiem szybko przyzwyczaic. ja na przyklad juz tego praktycznie nie zauwazam. ba! bywa ze razi mnie jak ktos ich uzywa

trzeba tez miec na uwadze, iz istnieja fora takie jak np. http://forum.gracz.net gdzie polskie czcionki zwyczajnie nie dzialaja, cokolwiek bys nie zrobil i kiedy ktos ich uzyje, dostaje niezly ochrzan

Old Post 19-07-2003 07:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Enigmus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Enigmus Znajdź więcej post'ów przez  Enigmus Dodaj Enigmus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Enigmus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

Re: z calkowicie innej beczki

quote:
Napisane oryginalnie przez Rzbik
kto z czytajacych formu nie widzi polskich fontow?

ąćęłńśóźż

wiem, wiem.. netykieta itd.. ale ustawa o ochronie jezyka polskiego tez chyba jeszcze jest, a potwornie wku.. denerwuje mnie konstruowanie wypowiedzi w ojczystym jezyku bez tych wlasnie znaczkow.. czekam na opinie. ostatecznie bedziecie musieli sie przyzwyczaic chyba do takich krzaczkow jak guowa czy wonsz

Precz z "polskimi krzaczkami" !!
Niemcy chyba sie pozbyli swoich; tak samo powinno byc u nas. Nikomu to nie potrzebne a kazdy kto choc troche bawi sie w programowanie wie, ze nie ma projektu gdzie w ktoryms momencie nie byloby problemu z "krzaczkami" - strata czasu.
Nie uzywam ich na gg, forach, rzadko w mailach .. na szczescie nie mam ich tez ani w imieniu ani w nazwisku .. takze "polskim znaczkom" mowie stanowcze NIE i bede je ignorowal na kazdym kroku w nadziei, ze ktos w koncu zrobi z nimi porzadek.

Old Post 19-07-2003 09:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
D3mo
Combat (Death Knight)

polskie krzaczki gorą!
fakt, nie uzywam, ale przynajmniej to odroznia nasz jezyk od prymitywnych paplaninek a'la angielski

Old Post 19-07-2003 11:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil D3mo Znajdź więcej post'ów przez  D3mo Dodaj D3mo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać D3mo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Do wora z krzakami... To ladnie wyglada, gdy sie czyta w przegladarce... Potem dostajesz maila i raptem okazuje sie, ze gdzies po drodze sypnelo sie komus lub czemus kodowanie i wtedy dopiero sa krzaki, ktorych czytanie jest bardzo utrudnione.

DO WORA Z KRZAKAMI NA FORACH!

(pozdro dla graczy UT z Kielc za dostarczenie adekwatnego argumentu w dyskusji )

Old Post 19-07-2003 11:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Popieram krzaczki!
Czesto gęsto bez tych krzaczków jest nieczytelnie (polskie jezyk to włąsnie...nie primitywny angielski).
I na prawde irytuje mnie czasami że ludzie tak mało znają ortografie polską, szczególnie jak musze komuś podyktować swoje nazwisko (ostatnio jednej ekspedientce przy odbiorze czegoś tam musiałem napisać na kartce, a w cale nie wyraźnie nie mówie...)

Old Post 19-07-2003 11:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rzbik
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Hamil_Hamster
Czesto gęsto bez tych krzaczków jest nieczytelnie [...]

i o to mi głównie chodzi!
quote:
Napisane oryginalnie przez wayha
Niemcy chyba sie pozbyli swoich; tak samo powinno byc u nas.[...]

może i się pozbyli, tego nie wiem. aczkolwiek znam troche ten język i oni mają "odgórnie" ustalone "zamienniki" za te swoje krzaczki. i dla przykładu 'scharfest s' (to podobne to greckiej bety) ma odpowiednik w postaci podwójnego s zwykłego.. u nas "zamienników" oficjalnych natomiast brak, przez co zaniechanie ogonków prowadzi niejednokrotnie do nieczytelności wypowiedzi..
quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
[...]gdzies po drodze sypnelo sie komus lub czemus kodowanie[...]

no sprawa kodowania polskich znaków to już osobna historia.. niestety każdy używa tego co mu się bardziej podoba, a i czasem zastosowanie tego samego standardu wcale nie pomaga..

i tak szczerze mówiąc spodziewałem się, że gorzej to przyjmiecie i nikt nie będzie chciał rodzimych krzaczków.. OGONKI górą! (nie droga Pani.. nie o tych ogonkach mówię..)

Old Post 19-07-2003 16:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzbik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzbik Znajdź więcej post'ów przez  Rzbik Dodaj Rzbik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzbik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Hasło "ogonki górą" to ja preferuje w bardziej intymnych sytuacjach niz fora internetowe ;-P

Old Post 19-07-2003 16:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

Talking [SPAM]

quote:
Hasło "ogonki górą" to ja preferuje w bardziej intymnych sytuacjach niz fora internetowe ;-P

ROTFLOL

Old Post 19-07-2003 19:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrAvEN
Skilled (Knight)

Tak, tylko, ze niektore wyrazy u niemcow wygladaja dziwnie, gdy zamiast "umlautu" lub "scharfes s" sa wstawione "zamienniki". I tak np. wychodza wyrazy z 3 s pod rzad, ktore troche dziwnie sie czyta, lub zamiast "a-umlaut" (to to a z kropeczkami nad glowa ) jest wstawione '"ae".

Chodze do niemieckiej szkoly, dlatego odzwyczailem sie od uzywania polskich ogonkow (niemcy nie instaluja polskich fontow w szkolnej pracowni - co chyba nikogo nie dziwi )

Old Post 20-07-2003 17:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrAvEN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrAvEN Znajdź więcej post'ów przez  GrAvEN Dodaj GrAvEN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrAvEN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

A moze dla odmiany zerkniemy na cos innego? Co powiecie na forum... arabskie?

http://www.alfaris.cc/vb/showthread.php?threadid=7148

OMG, oni nawet konstrukcje strony maja lustrzana....

Old Post 21-07-2003 00:45
Enigmus
Leet (Friend)

no niezle, niezle

Old Post 21-07-2003 05:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Enigmus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Enigmus Znajdź więcej post'ów przez  Enigmus Dodaj Enigmus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Enigmus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bromba
Skilled (Knight)

postaram sie pisac bez ogonkow.. nie sadzilem ze to tak moze byc czyli krzaczki, jestem nadal lamka...

Old Post 22-07-2003 17:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bromba Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Bromba Znajdź więcej post'ów przez  Bromba Dodaj Bromba do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bromba prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FrYtA
Combat (Death Knight)

quote:
A moze dla odmiany zerkniemy na cos innego? Co powiecie na forum... arabskie?

http://www.alfaris.cc/vb/showthread.php?threadid=7148

OMG, oni nawet konstrukcje strony maja lustrzana....

ale popatrz na adres hahah jest po naszemu... ciekawe jak oni to wpisuja hah wymyslili sobie jakies gupie literki to maja przesrane hahah

Old Post 24-07-2003 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FrYtA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FrYtA Znajdź więcej post'ów przez  FrYtA Dodaj FrYtA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FrYtA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:11.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions