Chcesz wyjaśnienia?
Ja z tym walczyłem dość długo zanim wreszcie wpadłem na właściwe rozwiązanie. Otóz zostałeś bracie nabity w butelke przez wydawcę gry. I nic nie pomoże interwencja ani u polskiego wydawcy ani w steam, oni cie po prostu oleja i najpewniej nic nie odpisza. Otoz zostales skazany na uzywanie jedynie slusznej darmowej platformy jaka jest steam. Samo to uwazam za skandal bo w cs 15 mozna bylo jeszcze wybrac czy chcesz grac przez won czy steama. A teraz wyboru nie masz. Otoz Steam wprowadzil zeby zapobiec piractwu weryfikacje. Oprocz weryfikacji cd-keya (jesli nie masz oryginala nie pograsz) jest jeszcze druga - polega to na tym ze musisz miec tzw zewnetrzny adres IP. Jesli masz wewnetrzny to klapa, nie pograsz bo serwer widzi ze laczysz sie z jakiegos adresu ale jest on inny niz adres sieci. U mnie w sieci admin co prawda walczyl z protokolem i juz lada dzien ma przekierowac porty czy cos tam takiego. A bylo to ewidentne oszustwo bo jak kupowales gre w sklepie to na pudelku sa napisane wymagania, tam nie ma ani slowa ze do gry w sieci jest niezbedny zewnetrzny adres IP. I teraz jesli masz adres wewnetrzny czyli taki w sieci to za kazdym razem przy wejsciu na serwer wywali cie i zobaczysz komunikat "invalid steam user ID ticket" a jak probujesz np zainstalowac gre to wyswietla sie ze "your ticked has expired, please relogin" czy cos w tym stylu, ten drugi komunikat co prawda u mnie od jakiegos czasu sie nie pokazuje. Moja rada to zadzwon do admina swojej sieci, spytaj go o zewnetrzne Ip, wiekszosc operatorow udostepnia je dodatkowo za jakies 5 zlociszymiesiecznie. No i mozesz tez spytac czy nie moga zrobic protokolu ktory spowoduje ze steam bedzie dobrze widzial. To tyle co moge ci poradzic.
Aha, mozesz tez postudiowac forum jakiekolwiek w tym nawet steama, jest po angielsku, tam znajdziesz mase rad, m in zebys usunal clientregistry.blob czy platform.gcf ale ja juz tego probowalem wiec nie radze, bedzie jeszcze gorzej - problem tkwi tylko w ich polityce ktora widzi tylko takich co maja zewnetrzne ip
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|