jak patrzymy z synkiem jak niektorzy plynnie podchodza do okna i wychylaja sie to zastanawiam sie gdzie na klawiszach robicie zmiany, gramy w cod'a od miesiaca (uczymy sie) moze podpowiecie jak sobie poustawiac kl zeby w nie trafiac... ;-) ,to nie jest powazny problem,ale tak z ciekawosci pytam.
domyslne ustawienie klawiszy jest idealne ! widac nie graliscie w inne gry fpp.... nie da sie inaczej wygodniej ustawic klawiszy. poprostu trza sie nauczyc grac tymi co sa...chociaz przyznam ze ja nie mialem problemow z klawiszologia w grach fpp...
Klawisze ktore sa ustawione w grze sa ustawione naprawde dobrze ale mozna je poustawiac w zaleznosci od swoich potrzeb. Ja np gram na kursorach(jesli chodzi o klawe) a nie na klasycznym ustawieniu ale to tylko dlatego ze kiedys sie tak przyzwyczailem i ciezko mi sie przestawic. Ale i tak podstawa to myszka.
Edytowane przez Onion dnia 03-02-2005 o godz. 22:43
U mnie sekret tkwi w myszce mam wszystko tak ustawione, ze moge sie poruszac (oprocz strafe'ow), celowac, strzelac i zmieniac bronie przy pomocy tylko i wylacznie myszki
Na klawiature zostaje skok, +back, strafe left i right i "specjalne" klawisze
Jak dla mnie domyślne ustawiania klawiszy też są ok i są dla mnie wzorem dla innych gier. Ostatnio wyciągnąłem z ciemnych czeluści Tęczowa ekipę antyterrorystów i tam ustawiania klawiszy to koszmar w porównaniu z CoD, ( wcześniej tak nie uwazałen ). Po 30 min grania nie wytrzymałem i pozmieniałem tak jak w Cod.
W COD uzywam np tylko "next weapon" (przy wyborze), ale np w Quake mam porobione skrypty np pod "s" wybieranie domyslnie "spawary", a jak jej nie mam to "plazma gun" itp itd. W cod dochodzi "przycelowanie" i przeladowanie broni przeladowanie mam tak samo jak np w avp
Tak ze jak cos sie w grach powtarza, to lepiej tego nie zmieniac i zarezerwowac sobie klawisze na funkcje dodatkowe "oryginalne"
Naprawde ustawienie orginalnych klawisze (Q,W,E,A,S,D, jeżeli chodzi o poruszanie się) jest OK. Trzeba delikatnie klikać po troszke A lub D by z boku podejść do okna i użyć E lub Q by się wychylić i już.
Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik. Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik. Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik. Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów. Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.