Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Mam problem z Opera i StyleXp
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Anouaar
Guest

Mam problem z Opera i StyleXp

Mam problem. Zaczolem sie bawic tym cudem, sciagam sobie zajawkowe skorki, krzycze jazda i w ogole. Ale mam problem. Bo jak zmieniam na dowolna skorke Opera mi sie kaszani, w sensie ze na pasku gdzie sa 'plik' itp zrobily sie wielkie napisy i nie umiem tego zmienic. Opera sie z zwiazku z tym kaszani. Zle mi bardzo z tym. Co zle robie? :>
---
Edit: Wszystko sie zrobilo duze. :>

Edytowane przez dnia 28-03-2005 o godz. 23:26

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-03-2005 23:13
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

Re: Mam problem z Opera i StyleXp

hmm mam opere mam stylexp ale u mnie jest all god ;(

Old Post 28-03-2005 23:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Totem6
Master (Spawn)

1. stylexp - markotne
2. pod zadnym warunkiem na fire foxa nie przechodz
3. skorzystaj z Stardock\Object Desktop\ThemeManager
takie tam o, calkiem dobre.

Old Post 29-03-2005 08:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Totem6 Znajdź więcej post'ów przez  Totem6 Dodaj Totem6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Totem6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

quote:
Napisane oryginalnie przez Totem6
2. pod zadnym warunkiem na fire foxa nie przechodz

Czemu?

Old Post 29-03-2005 08:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

qrna kolejny topic jaki powinien znalesc sie w hardware/software.. i tam tez laduje.

totem6: czemu? mi sie lepiej np pracuje na firefoxie niz na operze...

Old Post 29-03-2005 08:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Czemu?

Właśnie, czemu?

Old Post 29-03-2005 10:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Totem6
Master (Spawn)

raz mi sie zje. opera i zaisntalowalem fire foxa, i takie gowno:
1. nie ma gestow
2. takie nieywgodne
3. szajsko sie wylancza strone
4. niemozna poprzesowac roznych rzeczy ktore sa w menu
5. chcialem se otowrzyc obrazek z gry.wp.pl to pop up blocker go zablokowal
6. wogle smierdzi darmochą :>

Old Post 29-03-2005 10:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Totem6 Znajdź więcej post'ów przez  Totem6 Dodaj Totem6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Totem6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

quote:
1. nie ma gestow
2. takie nieywgodne

1. naprawde z nich korzystasz?
2. lol
3. strone mozna wylaczyc na 10 roznych sposobow, wszystkie sa identyczne jak w operze
4. mozna
5. wystarczy pogrzebac w opcjach, pop-up blocker w firefoxie to akurat najlepsza rzecz pod sloncem
6. rotfl, linux tez capi huh?

Old Post 29-03-2005 11:07
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

ja nie uzywam firefoxa bo mi sie nie podobal wizualnie a mi sie skina szukac nie chcialo :>

a co do gestow to jakies glupie to jest, po co to komu?
zamiast walnac skrot klawiszowy albo cos kliknac to trzeba myszka jakies ewolucje robic glupota :>

Old Post 29-03-2005 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

korzystaliscie kiedys? pewnie nie
ja kiedys tez bylem zdania "na **** mi to" ale jak poczytalem troche o podstawach (zamykanie zakladek, otwieranie w tle, przechodzenie Wstecz/Dalej na stronie) doszlo do tego ze jak korzystam z innej przegladarki instynktownie korzystam z gestow mychy (chociaz nie dzialaja)

acha : do ffoxa jest plugin na gesty mychy

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 29-03-2005 11:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

Firefox z natury ma byc prosty dlatego ni ma gestow od razu itp, dostosowujesz go do swich potrzeb przez doisntalowanie odpowiednich wtyczek,w operze od razu dane w cholere opcji ktorych nie wykozystasz. Ogolnie to uzywalem opery przez dluzszy czas,ale przeszedlem na FF i jestem duzo bardziejz adowolony niz z operki

Old Post 29-03-2005 11:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
korzystaliscie kiedys? pewnie nie

korzystalem ale jak przez przypadek sie cos uruchamialo to qrwicy dostawalem
wole skroty klawiszowe :> no ale to tak imo

Old Post 29-03-2005 11:47
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

dokladnie, firefoxa ladnie mozna sobie przysposobic dzieki wtyczkom np. gesty myszy, ikonka zamykania zakladki przy kazdej zakladce itp ...

i mniej pamieci zzera

Old Post 29-03-2005 12:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

Tak apropos tematu. Próbowaliście netscape 8.0 ? Używam na codzień liska ale testowo zainstalwoałem to cudo (na razie wersja beta). I otóz tenże soft zapytał czy chce imigrować ustawienia z IE czy też z FF na co odpowiedziałem tweirdząco na FF i co ? I Netscape oprócz skórki zaciągnął wszystkie ustawienia jakie miałem w foxie Pomijając że jest trochę cięzki i na razie w wersji beta to może to być kolejna ciekawa alternatywa.

Old Post 29-03-2005 12:36
t0d
Elite (Fiend)

for free?

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 29-03-2005 12:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

przynajmniej wersja beta - tak

Old Post 29-03-2005 12:52
bizonek
def

quote:
1. nie ma gestow

Jest plugin.
quote:
2. takie nieywgodne

Kwestia przyzwyczajenia.
quote:

W sensie jak? W złym miejscu przycisk?
quote:

Menu czy pasku zadań?
quote:

Bo może skrypt dziwnie działał.
quote:

Taaaa. że darmowe to i dupne?

Old Post 30-03-2005 08:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Totem6
Master (Spawn)

majes; bizonek:
1. srać pulgin, w operze nałogowo urzywam gestu na zamkniecie zakładki
2. dla mnie nei wygodne, ale ok kwestia przyzwyczajenia
3. tak przycisk jest mały, i w takim mijescu w ktorym musze celofac z 4 stron ( nie ze w rogu gdzie wtedy celuje sie z 2hc stron )
4. chacialem sobie ten pasek z paroma ulubionymi ( czyt. personal bar ) przesunac na dol, ale jakos nie umialem ( w oprze zaznaczasz go i masz preferencje do kazdego obiektu i gonwa )
5. a glupota, chcialem odblokowac popupy do gry.wp.pl, obrazek dalej sie nei otwieral, a reklamy za to nawalały
6. no pewnie ze jak darmowe to dupne, nie starali sie bo wiedzieli ze nic nie beda z tego mieli

pozatym opera przed otwarciem strony dzieli ja na 3 czesci, pobiera je, scala i otwiera. dzieki temu masz szybsze otwieranie strony ( tak jak flashget dziala ) ;-)

EDIT: pozatym w operze jak dam wstecz to strona sie nie ładuje odnowa tylko laduje z pamieci i jak wylacze pare zakłądek przez przypadek naciskam ctrl + z i sie otiweraja ponownie te zamkniete

Edytowane przez Totem6 dnia 30-03-2005 o godz. 18:20

Old Post 30-03-2005 13:00
GruBk4
_o/

Totem, zdaje mi sie ze wyszukujesz argumentow na sile. Moze problem jest pomiedzy krzeslem a komuterem ?

Old Post 31-03-2005 19:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GruBk4 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GruBk4 Znajdź więcej post'ów przez  GruBk4 Dodaj GruBk4 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GruBk4 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

totem: kwestia dostosowania firefox'a

Old Post 31-03-2005 19:54
insmac*1337
lump

No i ****, ze masz dzielenie, jak jest kiepskie lacza [vide to co lezy na fpp.pl, np. digart] to nawet podmywanie dupska i wbudowany wodotrysk nie pomoze...

Old Post 31-03-2005 20:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

firefox ma niestety jedna rzecz ktorej nie maja pozostale przegladarki: ustawienia dziwnych funkcji (tak jak ilosc jednoczesnych wątków-bo ff tez to ma) na stronie - bez zadnych wodotryskow itd :

about:config

i pozmieniajcie ustawienia przy polach:

"network.http.pipelining" na "true"

"network.http.proxy.pipelining" na "true"

"network.http.pipelining.maxrequests" na np "15" - tyle bedzie polaczen przy pobieraniu strony

a pozniej:

right-click gdziekolwiek select New-> Integer

"nglayout.initialpaint.delay" i dajcie mu wartosc "0"

sztuczka tylko dla osob ze stalymi laczami

ps w operze mam ustawione tak by zamiast gupich flashy pokazywal mi sie tylko napis "flash" - ergo nie mecze sie z reklamami, nie tracac przy tym zbytnio na funkcjonalnosci (firefox mi wycinal to i g$%^o moglem zrobic )

Old Post 31-03-2005 21:17
Totem6
Master (Spawn)

quote:
ps w operze mam ustawione tak by zamiast gupich flashy pokazywal mi sie tylko napis "flash" - ergo nie mecze sie z reklamami, nie tracac przy tym zbytnio na funkcjonalnosci (firefox mi wycinal to i g$%^o moglem zrobic )

jak to zrobić ?
a co f-fox ma lepszego od opery ? ' '

Old Post 01-04-2005 13:50
t0d
Elite (Fiend)

w katalogu:

\Opera\Styles\user

zrób sobie kopię np nostalgia.ini (na wypadek gdybyś z tego korzystał)

a potem otwórz ten plik (tylko nie kopię) i zamiast jej dotychczasowej zawartości wklej to:

code:
@charset "UTF-8"; /* Name: Nostalgia Version: 1.10 Author: Opera Software ASA Description: Flashout Copyright © 2003 Opera Software ASA. */ * embed[type="application/x-shockwave-flash"] {content:"Flash"; outline: 1px dotted gray; color: gray; background: black} embed[type="application/x-shockwave-flash"].zichtbaar {content: normal; outline: none} body:before { position: absolute; visibility: hidden; background-image: url("java script:(function(){window.onclick=function(){var srcElem=window.event.srcElement;var tag=srcElem.tagName;if(tag=='EMBED') srcElem.className='zichtbaar'};})()"); content:""}

zapisz i w ustawieniach wyglądu (u mnie to jest na lewo od paska adresu - taka głupia ikonka z twarzą) kliknij na Tryb uzytkownika a poźniej na Nostalgia

troche łopatologicznie bo jeszcze nie doszedłem do tego jak dodać własny styl - dlatego zastąpiłem styl Nostalgia - bo i tak z niego nie korzystam :P

Old Post 01-04-2005 14:27
LD
Ich bin Danziger

ja tylko co do gestow myszy... niech Ci co nie uzywali sie nie wypowiadaja od kiedy tego zaczlaem uzywac - thx Jarek to mi jzu tego w exploratorze windows brakuje a jak mam isc do kogos cos zrobic na IE to w ogole placze...

Old Post 01-04-2005 14:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LD Znajdź więcej post'ów przez  LD Dodaj LD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

w IE tez mozna:

http://www.codeproject.com/atl/MouseGestures.asp

niah niah

Old Post 01-04-2005 15:03
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

a ja nie korzystam.. probowalem, naprawde, miesiac moze czy dwa staralem sie z tego korzystac.. ale no sorry bylo to niezbyt dla mnei wygodne.. wole skroty klawiszowe ;}

Old Post 01-04-2005 15:05
majes
Guest

quote:

about :config

i pozmieniajcie ustawienia przy polach:

"network.http.pipelining" na "true"

"network.http.proxy.pipelining" na "true"

"network.http.pipelining.maxrequests" na np "15" - tyle bedzie polaczen przy pobieraniu strony

a pozniej:

right-click gdziekolwiek select New-> Integer

"nglayout.initialpaint.delay" i dajcie mu wartosc "0"

sztuczka tylko dla osob ze stalymi laczami

i co to niby daje?

Old Post 01-04-2005 15:43
t0d
Elite (Fiend)

strony sie szybciej powinny ladować (bo zamiast jednego wątku na sciaganie informacji z serwera jest ich kilka)
myśleć troche nie zaszkodzi

Old Post 01-04-2005 16:07
Totem6
Master (Spawn)

quote:
strony sie szybciej powinny ladować (bo zamiast jednego wątku na sciaganie informacji z serwera jest ich kilka)
myśleć troche nie zaszkodzi

o kurde ! a operze tezs tak sie da ? bo wtedy ze opera dzieli to ja żartowałem :>

Edit: t0d ! to z ta opera mi nie działa, jak włanczam user mode bez zanaczenia tam czegos ) juz odrazu sie robi wszystko białe, a jak włanczam ten podmieniony nostalgia, to wciaz flashe widac ! ( urzywam opera 8b2 )

Edytowane przez Totem6 dnia 01-04-2005 o godz. 18:40

Old Post 01-04-2005 18:26
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:09.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions