Offtopic : filmy wojenne !
Chyba nie odbiegnę bardzo od tematu , dając taki topic ? OK , nie ważne
Do wrzucenia tego topika skłonił mnie dopiero co obejrzany film na video pt " Enemy At The Gates " ( Wróg u Bram ) .
Heh , i musze przyznać , że jak dla mnie jest po prostu WY-ŚMIE-NI-TY ! Powiem więcej - kazdemu fanowi RtcW ( tak , tak !!! ) na 99% ten film wciągnie aż po same uszy ...
Może krótko o samym filmie - opowiada on ( bla bla bla , nie opowiem wam treści tylko to co najbardziej istotne dla fana FPP ;-) o 'małej wojnie' w wojnie o Stalingrad ( Ruskie vs DojczMeni ) ... mówiąc o 'małej wojnie' mam na myśli walkę ... dwóch snajperów z przeciwnych obozów ... Cała akcja filmu właściwie pokazuje ich potyczkę a jakaś tam wojna jest tylko fajnym tłem ... Muszę przyznać , że dla gracza RtcW , który trochę tam posnajpował w grze .... jest to niemal ELEMENTARZ , ABECADŁO walki ze snajperką w ręce !!! Tak , tak , dojdę może do sedna tego posta : ten film POWINIEN obejrzeć przede wszystkim 'zawodowy snajper RtcW' ( lub innych gierek gdzie jest snajperka , hehe ) .
BTW : ci walczący snajpeerzy mają dość zajebiste techniki , nie wspominając nawet o celności Na filmie można takze podpatrzeć naprawdę sporo sztuczek snajperskich ... łącznie ze strategiami walki snajper-menuff ( !!! czad !!! )
Muszęp rzyznać , że w RtcW mało snajpuję ... ale po tym filmie załapałem potężną zajawkę na snajpowanie ;-))) ... Z wami też tak będzie , o ile obejrzycie ten film ...
Mówiąc krótko : zasuwać do wypożyczalni po "Wroga U Bram" ( ewentualnie warezik divX ;-)))
Jeszcze prośba : jak mozecie wymieńcie wszystkie filmy wojenne godne uwagi , jakie znacie ( najlepiej coś traktującego o Nazi vs USA ale Ruskimi tesh nie wzgardzę ;-)
Jeszcze mała ciekawostka : snajperki , których używają snajperzy ... zgadnijcie w jakiej grze również je znadziecie ??? ;-P ... No , a poza tym to wyczaiłem szczelające Steny ( nie przegrzewały się ... to chyba jedyny bug filmu ;-)))
Tak na marginesie : gra aktorska też nie jest kitowa ... wręcz przeciwnie ... snajperzy są przekonywujący ... ( a raczej ich wielkie lufy ;-)))
W filmie gra między innymi Jude Law ( ruski snajper , świetne aktorstwo odwalił ) i jeszcze patu znanych łebków ;-P
Szeregowiec Ryan moze się schować , Enemy At The Gates RULZ !!!

|