Re: Achtung Campers ! ! !
quote: Napisane oryginalnie przez -v3-Yarecki
Troche sie ostatnio szumu porobiło, więc pora na zabełtanie w światku ;-)))
Coraz częściej słyszę wyzwiska (czasami w łagodniejszej formie pomówieniem zwanej ;-)) skierowane do graczy (i to całkiem dobrych, a nawet bardzo dobrych!!!) - camper!! "przestań kampić!! i temu podobne. Poobserwowałem kto i jak campi i.....tu sie zaczyna problem definicji, która najwyraźniej, zgodnie z mentalnością Kalego (vide H.Sienkiewicz) jest inna dla wyzywającego i wyzywanego. W zależności od potrzeb. Cóż, Bozia rozum podzieliła cholernie nierówno, widać w kiepskim nastroju była. O kulturze nie wypada mówić, bo zabrakło jej już na samym początku, więc te marne pare miliardów chamów można pominąć. Ale pora Ad rem przejść....
1.Gdzie trenować 4:4 czy cóś, jeśłi normalny stan serwa to 10:10???
1.1.Jak poćwiczyć "Total Defense" niezbędny czasami w czasie klanówki??
1.2.Jak przećwiczyć zestawy broni i sposoby jej wykorzystania??
2.Czy gracz mierny, ciężko ranny, bez amunicji itd... MUSI iść na całość przeciwko np. takiemu Gruszce czy innemu Kilerowi, bo jak nie, to lama i campa??...(w innych grach, przeciętny zawodnik spokojnie dźwiga kilka ton amunicji i artyleryję wszelaką bez widocznego uszczerbku dla zdrowia i nastroju i umiera dobrze uzbrojony ;-))))))
3.Czy istotą UT jest umówienie się "w samo południe" na "main street" i jatka w stylu Tombstone??? czy może gra "mocno grywalna" ale nawiązująca do, przynajmniej niektórych realiów??
4.Czy istnieją "jedyne słuszne" sposoby gry, czy może taktyki mogą być zbliżone do rzeczywistych??
..nie chcę mnożyć szcegółów, bo czytelnicy forum grają więcej (i niestety coraz częściej lepiej ;-))) ode mnie (brak czasu - gram około 5 godzin w miesiącu, czego efekty widać z zamkniętymi oczami...).
Mam nadzieję, ze weźmiecie udział w dyskusji, która pozwoli ustalić pewne bardzo ogólne ramy zachowań w czasie gry. Myślę, ze pozwoli to na obniżenie poziomu adrenaliny u graczy (głównie tych ze spuchniętą od kopniakówe dupą ;-))). Proszę wziąść pod uwagę fakt taktyki w meczach klanowych. Tam liczy się tylko zwycięstwo. Klasę ocenia się i owszem, ale potem. I niewiele osób będzie chciało przegrać z klasą ;-PPPPP ...a cwiczyć gdzieś trzeba.....
....z wyrazami
Yarecki
Hmmm. No to jest racja. Niegdy nie podamy definicji prawdziwego campera. Osoby ktore dzisiaj wysiaduje czasami na dachach z PSG i sciagaja wszsytkich po kolei nazywaja siebie nie camperami lecz snajperami. nie udowodnimy takze ze nie sa snajperami bowiem nie am definicji ani snajpera, ani campera. Ani nawet okreslonej roznicy miedzy nimi.
UT to gra inna niz zwykle Q3, Q2, Unreal, Unreal T. W tej grze snajper to snajper, lecz to normalne ze buszymy sie gdy ktos taki zaszyje sie w odpowiednim miejscu i strzela po kryjomu, wszyscy przyznamy ze mimo wszystko wydaje sie to nie fair. Ale dlaczego? W koncu snajper to snajper. Nie jestem w stanie tego wytlumaczyc. Jednak ten temat byl wielokrotnie juz poruszany na forach i nie tylko Counter-Strike, tam takze nikt nie doszedl do wyraznego wniosku, mimo tego ze potworzono jakies czarne listy kamperow...
Przepraszam jezeli to troche zamotane ale inaczej ciezko mi zlozyc przemyslenia w kupe [przepraszam bardzo, w kał].
mail - [email protected]
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|