Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > Achtung Campers ! ! !
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
-v3-Yarecki
Old DeatH

Achtung Campers ! ! !

Troche sie ostatnio szumu porobiło, więc pora na zabełtanie w światku ;-)))
Coraz częściej słyszę wyzwiska (czasami w łagodniejszej formie pomówieniem zwanej ;-)) skierowane do graczy (i to całkiem dobrych, a nawet bardzo dobrych!!!) - camper!! "przestań kampić!! i temu podobne. Poobserwowałem kto i jak campi i.....tu sie zaczyna problem definicji, która najwyraźniej, zgodnie z mentalnością Kalego (vide H.Sienkiewicz) jest inna dla wyzywającego i wyzywanego. W zależności od potrzeb. Cóż, Bozia rozum podzieliła cholernie nierówno, widać w kiepskim nastroju była. O kulturze nie wypada mówić, bo zabrakło jej już na samym początku, więc te marne pare miliardów chamów można pominąć. Ale pora Ad rem przejść....

1.Gdzie trenować 4:4 czy cóś, jeśłi normalny stan serwa to 10:10???
1.1.Jak poćwiczyć "Total Defense" niezbędny czasami w czasie klanówki??
1.2.Jak przećwiczyć zestawy broni i sposoby jej wykorzystania??

2.Czy gracz mierny, ciężko ranny, bez amunicji itd... MUSI iść na całość przeciwko np. takiemu Gruszce czy innemu Kilerowi, bo jak nie, to lama i campa??...(w innych grach, przeciętny zawodnik spokojnie dźwiga kilka ton amunicji i artyleryję wszelaką bez widocznego uszczerbku dla zdrowia i nastroju i umiera dobrze uzbrojony ;-))))))
3.Czy istotą UT jest umówienie się "w samo południe" na "main street" i jatka w stylu Tombstone??? czy może gra "mocno grywalna" ale nawiązująca do, przynajmniej niektórych realiów??
4.Czy istnieją "jedyne słuszne" sposoby gry, czy może taktyki mogą być zbliżone do rzeczywistych??

..nie chcę mnożyć szcegółów, bo czytelnicy forum grają więcej (i niestety coraz częściej lepiej ;-))) ode mnie (brak czasu - gram około 5 godzin w miesiącu, czego efekty widać z zamkniętymi oczami...).

Mam nadzieję, ze weźmiecie udział w dyskusji, która pozwoli ustalić pewne bardzo ogólne ramy zachowań w czasie gry. Myślę, ze pozwoli to na obniżenie poziomu adrenaliny u graczy (głównie tych ze spuchniętą od kopniakówe dupą ;-))). Proszę wziąść pod uwagę fakt taktyki w meczach klanowych. Tam liczy się tylko zwycięstwo. Klasę ocenia się i owszem, ale potem. I niewiele osób będzie chciało przegrać z klasą ;-PPPPP ...a cwiczyć gdzieś trzeba.....

....z wyrazami

Yarecki

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-01-2002 19:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-Yarecki Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-Yarecki Znajdź więcej post'ów przez  -v3-Yarecki Dodaj -v3-Yarecki do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-Yarecki prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sxl
Want some?

Re: Achtung Campers ! ! !

quote:
Napisane oryginalnie przez -v3-Yarecki
Troche sie ostatnio szumu porobiło, więc pora na zabełtanie w światku ;-)))
Coraz częściej słyszę wyzwiska (czasami w łagodniejszej formie pomówieniem zwanej ;-)) skierowane do graczy (i to całkiem dobrych, a nawet bardzo dobrych!!!) - camper!! "przestań kampić!! i temu podobne. Poobserwowałem kto i jak campi i.....tu sie zaczyna problem definicji, która najwyraźniej, zgodnie z mentalnością Kalego (vide H.Sienkiewicz) jest inna dla wyzywającego i wyzywanego. W zależności od potrzeb. Cóż, Bozia rozum podzieliła cholernie nierówno, widać w kiepskim nastroju była. O kulturze nie wypada mówić, bo zabrakło jej już na samym początku, więc te marne pare miliardów chamów można pominąć. Ale pora Ad rem przejść....

1.Gdzie trenować 4:4 czy cóś, jeśłi normalny stan serwa to 10:10???
1.1.Jak poćwiczyć "Total Defense" niezbędny czasami w czasie klanówki??
1.2.Jak przećwiczyć zestawy broni i sposoby jej wykorzystania??

2.Czy gracz mierny, ciężko ranny, bez amunicji itd... MUSI iść na całość przeciwko np. takiemu Gruszce czy innemu Kilerowi, bo jak nie, to lama i campa??...(w innych grach, przeciętny zawodnik spokojnie dźwiga kilka ton amunicji i artyleryję wszelaką bez widocznego uszczerbku dla zdrowia i nastroju i umiera dobrze uzbrojony ;-))))))
3.Czy istotą UT jest umówienie się "w samo południe" na "main street" i jatka w stylu Tombstone??? czy może gra "mocno grywalna" ale nawiązująca do, przynajmniej niektórych realiów??
4.Czy istnieją "jedyne słuszne" sposoby gry, czy może taktyki mogą być zbliżone do rzeczywistych??

..nie chcę mnożyć szcegółów, bo czytelnicy forum grają więcej (i niestety coraz częściej lepiej ;-))) ode mnie (brak czasu - gram około 5 godzin w miesiącu, czego efekty widać z zamkniętymi oczami...).

Mam nadzieję, ze weźmiecie udział w dyskusji, która pozwoli ustalić pewne bardzo ogólne ramy zachowań w czasie gry. Myślę, ze pozwoli to na obniżenie poziomu adrenaliny u graczy (głównie tych ze spuchniętą od kopniakówe dupą ;-))). Proszę wziąść pod uwagę fakt taktyki w meczach klanowych. Tam liczy się tylko zwycięstwo. Klasę ocenia się i owszem, ale potem. I niewiele osób będzie chciało przegrać z klasą ;-PPPPP ...a cwiczyć gdzieś trzeba.....

....z wyrazami

Yarecki

Hmmm. No to jest racja. Niegdy nie podamy definicji prawdziwego campera. Osoby ktore dzisiaj wysiaduje czasami na dachach z PSG i sciagaja wszsytkich po kolei nazywaja siebie nie camperami lecz snajperami. nie udowodnimy takze ze nie sa snajperami bowiem nie am definicji ani snajpera, ani campera. Ani nawet okreslonej roznicy miedzy nimi.

UT to gra inna niz zwykle Q3, Q2, Unreal, Unreal T. W tej grze snajper to snajper, lecz to normalne ze buszymy sie gdy ktos taki zaszyje sie w odpowiednim miejscu i strzela po kryjomu, wszyscy przyznamy ze mimo wszystko wydaje sie to nie fair. Ale dlaczego? W koncu snajper to snajper. Nie jestem w stanie tego wytlumaczyc. Jednak ten temat byl wielokrotnie juz poruszany na forach i nie tylko Counter-Strike, tam takze nikt nie doszedl do wyraznego wniosku, mimo tego ze potworzono jakies czarne listy kamperow...

Przepraszam jezeli to troche zamotane ale inaczej ciezko mi zlozyc przemyslenia w kupe [przepraszam bardzo, w kał].

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Old Post 07-01-2002 20:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sxl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sxl Znajdź więcej post'ów przez  sxl Dodaj sxl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sxl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-kiler
death warior

Post Re: Achtung Campers ! ! !

Ja sie z wami zgadzam. Wedlug mnie nie wolno za wszystko wyzywac od kamperów , w koncu nie poto zrobiono w UT sanjperki , ze gdy ktos z niej gra to go od kamp wyzywaja - ludzie no bez przesady!
Ja rozumiem , ze jak ktos stoi ze spasem za drzwiami lub na koncu drabinki przez cala gre to on jest (wedlug mnie) Camperem.
I jeszcze jedno , jezeli jakis zawodnik ma pecha i 3 razy dostaje headshota od kogos to nie powienien go od (nie wiem czy dobrze to pisze)cheterów wyzywac , tylko zobaczyc czy tylko on dostapil tej watpliwej przyjemnosci.
P.S. Ostatnio mielismy z Pyziatym taka sytuacje , ze na COOLNETA wszedl zagraniczny zawodnik (ksywy nie podam) , i zostal sam na nas 2 -gralismy na swim- my bylismy na dworze a on na dachu i w pewnym momencie poszlo w nasza strone ok 20-30 granatow z predkoscia taka jak sie M4 strzela . Domyslacie sie jaki byl nasz szok na taki widok.Takich ludzi mozna a nawet trzeba usunac z serwa gdyz graja nieuczciwie.

Old Post 07-01-2002 22:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-kiler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-kiler Znajdź więcej post'ów przez  -v3-kiler Dodaj -v3-kiler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-kiler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Duke
Warrior (Scrag)

no wlasnie. takiego kolesia sam widzialem na coolnecie i w tym momencie odechcialo mi sie grac. wyszedlem z UT i poszedlem se na GG. spytalem sie ottar czy widzial takiego kolesia. Powiedzial ze widzial i spytal czy jest teraz na qlnecie. no i byl. ottar poszedl z zamiarem nalozenia bana, ale w tym czasie jak ottar byl na servie ten koles nic takiego nie zrobil i niestetyy nie dostal bana. mial xywe BLACKJACK czy jakos tak. Ale koles. hmm nawet taki temat byl poruszany na glownym boardzie UT i nawet byl filmik do sciagniecia, ktory pokazywal jak koles ma ze 30 strzalow do granatnika, laduje jeden po drugim i potem strzela bardzo szybko nimi. lol nie wiem jak to zrobil ale mam nadzieje ze ten bug w najblizszym czasie zostanie usuniety...

Old Post 08-01-2002 07:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Duke Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Duke Znajdź więcej post'ów przez  Duke Dodaj Duke do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Duke prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
veneoth
Guest

Post def. snajper

Efekt wyszukiwania: SNAJPER

SNAJPER [ang.] → strzelec wyborowy.

STRZELEC WYBOROWY

STRZELEC WYBOROWY (snajper), żołnierz wyszkolony w precyzyjnym strzelaniu, uzbrojony w specjalną broń (z celownikiem opt., noktowizorem itp.); prowadzi ogień do odległych pojedynczych celów, gł. do ludzi; po raz pierwszy s.w. pojawili się w armii bryt. w I wojnie światowej.

a wiec kamper (spas na koncu drabinki) to nie snajper !!!

Old Post 08-01-2002 09:28
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sxl
Want some?

Re: def. snajper

quote:
Napisane oryginalnie przez veneoth
Efekt wyszukiwania: SNAJPER

SNAJPER [ang.] → strzelec wyborowy.

STRZELEC WYBOROWY

STRZELEC WYBOROWY (snajper), żołnierz wyszkolony w precyzyjnym strzelaniu, uzbrojony w specjalną broń (z celownikiem opt., noktowizorem itp.); prowadzi ogień do odległych pojedynczych celów, gł. do ludzi; po raz pierwszy s.w. pojawili się w armii bryt. w I wojnie światowej.

a wiec kamper (spas na koncu drabinki) to nie snajper !!!

Tak jest Panie Docencie

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Old Post 08-01-2002 14:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sxl Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sxl Znajdź więcej post'ów przez  sxl Dodaj sxl do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sxl prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

Wink HHIHIH

MÓWIŁEM WAM WCZEŚNIEJ O TYM SPOSOBIE)))))))NIEWIERZYLIŚCIE MI
ALE PO CO BANOWAĆ TAKIEGO GOŚCIA, JAK ON MOŻE NAS TAKIEGO CZEGOŚ NAUCZYĆ!!!
CZY SĄ KODY DO UT???
LuZiK

GrEaTEyE

Old Post 08-01-2002 18:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GuriaS
Breathe

Re: HHIHIH

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
MÓWIŁEM WAM WCZEŚNIEJ O TYM SPOSOBIE)))))))NIEWIERZYLIŚCIE MI
ALE PO CO BANOWAĆ TAKIEGO GOŚCIA, JAK ON MOŻE NAS TAKIEGO CZEGOŚ NAUCZYĆ!!!
CZY SĄ KODY DO UT???
LuZiK

po pierwsze: ja nie słyszałem o niczym takim, i bannowanie takiego osobnika jest oczywiste i jak najbardzie ottar powinien go zabanowac...
po drugie nie mogłeś napisa.ć tego bez capslocka?

Old Post 08-01-2002 21:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GuriaS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GuriaS Znajdź więcej post'ów przez  GuriaS Dodaj GuriaS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GuriaS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-Yarecki
Old DeatH

BLACK..jakiś tam....

Grałem z uosiem...
Kilera mało szlag nie trafił (graliśmy razem z nim i Pyzą na ROMMEL) kiedy B...jakis_tam zaczął go rozwalać z SR8 przez budynek na wylot (stary numer - chyba zasada podobna do tej na RIYADH). Może grał na radeonie lub asusie z pojeb**** driverami. Są takie dostępne tu i ówdzie, pozwalają widzieć przez ściany.
Ja tam jestem za tym żeby takie metody poznać po to, aby wiedzieć kto oszukuje (uważaj Oczko ;-))) a kto jest po prostu dobry. Wszystkich oszustów nie wyeliminujemy. Gram już kilka lat (mało bo mało ale gram ;-)) i, poza jednym przypadkiem, nie spotkałem żadnego dobrego gracza (naprawdę dobrego, nie takiego który sam sie uważa za Masta of Killa ;-))), który by Cheatował. Dobry gracz nie musi. Stać go na uśmiech przy porażce. On i tak udowodni jeszce nie raz co potrafi. Popatrzcie na naszych najlepszych graczy UT. Jak im nie idzie, to nikt nie wyśmiewa, nie szydzi, najwyżej pytają co jest ??? Oni już zarobili na opinie i szacunek.

I tego nam wszystkim zyczę .

Y.

Old Post 08-01-2002 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-Yarecki Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-Yarecki Znajdź więcej post'ów przez  -v3-Yarecki Dodaj -v3-Yarecki do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-Yarecki prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Duke
Warrior (Scrag)

czyli greateye proponujesz z nim zagadac i dowiedziec sie jak on to robi? hmm.. mialem kiedys taki programik, ktory np. w Commandosie dawal mi niesmiertelnosc czy jakies dobre bronie. Dokladniej sciagalo sie na pasek Commandosa i wtedy tym programikiem sie cos robilo, ale nie wiem czy by to w ut dzialalo..

Old Post 09-01-2002 06:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Duke Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Duke Znajdź więcej post'ów przez  Duke Dodaj Duke do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Duke prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sxl
Want some?

quote:
Napisane oryginalnie przez Duke
czyli greateye proponujesz z nim zagadac i dowiedziec sie jak on to robi? hmm.. mialem kiedys taki programik, ktory np. w Commandosie dawal mi niesmiertelnosc czy jakies dobre bronie. Dokladniej sciagalo sie na pasek Commandosa i wtedy tym programikiem sie cos robilo, ale nie wiem czy by to w ut dzialalo..

Hehehehe, a ja nawet jestem zupelnie pewien ze nie, bo Commandos a UT to dwie rozne gry [i to jak rozne] i maja osobne engine'y, wiec definitywnie nci takiego nie poskutkuje...

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Old Post 09-01-2002 15:12
Pwael
Combat (Death Knight)

Unhappy no nie...

ja bym radzil nie rozwazac o takich sprawach a juz na pewno nie pisac takich rzeczy na froum, nie unikniemy takich rzeczy piszac o tym weszem i wobec, kurde to trzeba niszczyc a nie rozwodzic sie nad tym jak to dzilala( choc zeby to zniszczyc trzeba to poznac, ale nie pisząc o tym na forum ktore czytaja prawie wszyscy, ci oczytani zwlaszcza, gracze) a to co great napisal mnie rozwalilo - JAK ON MOŻE NAS TAKIEGO CZEGOŚ NAUCZYĆ!!! - moze to zle zrozumialem, ale wydaje mi sie ze gdyby great to znal to by tego uzywal... a tu chyba nie oto chodzi panowie, a nastepnym razem jak sie cos takieg zrobi to nie po ottara od razu tylko demko nagrac, potem sie juz wszystko ulozy, no i w takim wypadku TK jest wskazany(bo bym kolesiowi nie odpuscil dopoki by nie wyszedl, a ci z ktorymi sie bardziej kumpluje pomogli by mi... mysle ), jak sie kicknac nie da.

Edytowane przez Pwael dnia 09-01-2002 o godz. 21:47

Old Post 09-01-2002 15:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pwael Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pwael Znajdź więcej post'ów przez  Pwael Dodaj Pwael do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pwael prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-Yarecki
Old DeatH

Oczko...

Great raczej w widocznych miejscach poumieszczał uśmieszki...więc raczej LuziK ;-)))

Y.

Old Post 09-01-2002 20:05
Pwael
Combat (Death Knight)

mam nadzieje...

mam nadzieje ze masz racje...
heh widze barraka wraca do łask :>
gillete najlepszy dla mezczyzny...

Old Post 09-01-2002 21:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pwael Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pwael Znajdź więcej post'ów przez  Pwael Dodaj Pwael do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pwael prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-kiler
death warior

Exclamation Uwaga cheaterzy!!!

Caly czas spotykamy sie z osobami ktore cheatuja ale z tego co widze nikt nie przedstawil na to dowodow(oprocz slów). Oto Screeny , ktore zostaly zrobione dzisiaj rano i pokazuja jak to zagraniczny "zawodnik" psuje zabawe reszcie graczy.
Screeny jednak nie pokazuja wszystkiego tego co robil owy "zawodnik".Oprócz tego co widac facet wchodzil do gry wtedy kiedy chcial i zawsze jako zywy!!!

Bylem na spekcie i podgladalem jak on gra i podejrzalem sposob w jaki koles robi z 5 granatow ok 300 i moze wpakowac do magazynka ok 30 , ktore wylatuja z predkoscia mniej wiecej jak z M4.Nie wiem czy po samym nicku uda sie dotrzec do jego IP i go zabanowac ale mam nadzieje , ze ktos sie tym zajmie bo nie mozna takiego czegos tolerowac!

My mówilismy do kolesia , ze jak chce tak grac to niech idzie na inny serwer na co widzielismy tylko

A oto screeny:

Old Post 10-01-2002 11:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-kiler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-kiler Znajdź więcej post'ów przez  -v3-kiler Dodaj -v3-kiler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-kiler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pwael
Combat (Death Knight)

Angry grrr

no to ja polecam za takie cos team kille, jezeli zbierze sie grupa 3 - 4 osob to napewno kolesia zgarna w kazdej rundzie, jak nie bedzie mial okazji pokazac jaki to on jest cheater, bedzie sie mogl tylko zdenerwowac i na pewno wyjdzie, najlepszy sposob na besztanie zawdnika, moze troche prymitywny :/ ale skuteczny. Ehh oswald musi to naprawic:/// boje sie ze jedynym skutecznym sposobem na to jest usuniecie granatnika z gry, bo kod zrodlowy q3 jest wszedzie dostepny, a wg mnie to jakic frajer zrobil paka ktory laczy jakos m4 i granatnik (coolnet nie jest pure server?), ehh to trzeba tepic, bo wyeliminoac nie mozna :<

Old Post 10-01-2002 13:12
-v3-kiler
death warior

Talking 2 sprawy

Po 1:
nie wiem czy wszyscy zauwazyliscie ale ammo w granatniku jest 3 cyfrowe tylko mi sie Screeny uciely
Po 2:
Prosze nie proscie mnie o ten sposob bo i tak go nie podam ,
i :
-Jezeli jest to blad gry to powiem komu trzeba i bedziemy to mieli z glowy
-A jezeli jest to robione jakims programem to trzeba bedzie cos wymyslec

Old Post 10-01-2002 13:17
-v3-kiler
death warior

Re: grrr

quote:
Napisane oryginalnie przez Pwael
no to ja polecam za takie cos team kille, jezeli zbierze sie grupa 3 - 4 osob to napewno kolesia zgarna w kazdej rundzie, jak nie bedzie mial okazji pokazac jaki to on jest cheater, bedzie sie mogl tylko zdenerwowac i na pewno wyjdzie, najlepszy sposob na besztanie zawdnika, moze troche prymitywny :/ ale skuteczny. Ehh oswald musi to naprawic:/// boje sie ze jedynym skutecznym sposobem na to jest usuniecie granatnika z gry, bo kod zrodlowy q3 jest wszedzie dostepny, a wg mnie to jakic frajer zrobil paka ktory laczy jakos m4 i granatnik (coolnet nie jest pure server?), ehh to trzeba tepic, bo wyeliminoac nie mozna :<

Pwael na tego kolesia to by nie pomoglo
Koles w kazdym momencie mógl wejsc do gry i dalej grac ty go zabijasz a on wchodzi znowu a jak go 3 razy zabijesz to cie z QLnetu wywali bo jest ograniczenie

Old Post 10-01-2002 13:24
Apsik
Skilled (Knight)

od CAMPERA poprzez SNAJPERA do CHEATERA

Yarecki nawiazujac do Twoich wczesniejszych rozwazan ... kilka krotkich spostrzezen z mojej strony ;P. Snajper moze byc kamperem, wszystko w zaaleznosci od sposobu postrzegania .... od szybkosci gry i od tego czego spodziewaja sie gracze na serwerze .... snajper kampuje??? oczywiscie!! stanie w jednym miejscu oczekiwanie na ruch przeciwnika ktory pojawi sie nie wiadomo w ktorym miejscu to kampowanie-> tak mi sie wydaje .... dobry snajper pracuje ..... szuka przeciwnika znajdujac go szuka odpowiedniego miejsca do oddania strzalu, lub taktycznie zmienia miejsce na inne - czeka na przeciwnika, wiedzac ze pojawi sie zaraz w okreslonym miejscu ... jesli sie nei pojawi --> denerwuje sie zmienia pozycje szuka rozwiazania sytuacji ;P

no tak nie mialem co robic przez pare minut napisalem posta krotki bo krotki ale jakze kontrowersyjny (sam nie jjestem przekonany o calkowitej slusznosci postawionej przeze mnie tezy ;p) ale wiem jedno ze uda mi sie przywrocic temat i wzbudzic kontrowersje ;P

[AS]ik

Old Post 10-01-2002 13:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Apsik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Apsik Znajdź więcej post'ów przez  Apsik Dodaj Apsik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Apsik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-Yarecki
Old DeatH

Ciąg dalszy....

Ano odzywam się ;-)) Faktem jest, że trudno jednoznacznie określić gdzie zaczyna się strategia a kończy kamperstwo - myślę, że poruszyłeś (Apsik) istotę sprawy - chodzi o odbiór subiektywny stylu gry przez graczy. Gramy wszycy i wypadałoby (mam tu na myśli graczy mających pojęciie o istocie tej gry, strategiach itd...zupełny newbie czy, nie daj Boże LAMER nie był brany pod uwagę ;-))) dostosować się choćby trochę (kompromis) do oczekiwań pozostałych graczy.
Przyjemność nie powinna być absolutnie egoistyczna - "bo ja tak lubię i już!!!" (można coś za coś ;-))). Co innego jak 4 kolesii biega po planszy i sobie na luzie trenuje, co innego kiedy jest nas więcej i trudniej się dogadać. Wtedy kultura osobista i wyczucie sytuacji stają sie najważniejsze.
Szkoda, że nie wszyscy zauważają, że czy chcą czy nie, grają z innymi i wypada z tego powodu brać ich pod uwagę.

Y.

Old Post 10-01-2002 14:10
Apsik
Skilled (Knight)

kontrola nad rozgrywka ....

tak na serwerze kultura osobista i wyczucie sytuacji to podstawa, mysle, ze niektorzy stresuja sie kiedy zostaja sami na mapie swiadomi tego, ze wszyscy na niego patrza i dopuszczaja sie kampowania i bardzo ostroznej gry by wygrac i pokazac druzynie >>> na mnie mozna liczyc <<< .... jak to dobrze, ze grajacych u mnie w kafejce w UT (turban error przynosi mi 50% moich zasykow w kafejce a moze i wiecej ;P chwala wam SID) mam pod reka ... wystarczy stuknac takiego w ucho, powiedziec maly nie kampuj ;P wyluzuj sie .... a podejde do takiego za 10 minut patrze, a ten ..... wziuuum 2 sekundy od respawnu czeka na przeciwnika w najbardziej widocznym miejscu na mapie ;D ... zabawne, jak ci mlodzi ludzie biora sobie wszystko do serca ;) zabawny jestem takze ja, bo moja pamiec siega niewiele wstecz .... ach stare dobre czasy .... ;P

[AS]ik

Old Post 10-01-2002 14:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Apsik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Apsik Znajdź więcej post'ów przez  Apsik Dodaj Apsik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Apsik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-kiler
death warior

Post c.d.

Macie racje granica miedzy kamperem a snajperem jest do ustalenia i dla kazdego jest inna , ale roznica miedzy nimi a cheaterem jest zasadnicza , tu nie ma co wymyslac zasad tylko trzeba banowac tych ktorzy oszukuja(ale to poza tematem.
Wedlug mnie Asik masz racje , ze jezeli ktos bierze snajperke to tez nie moze przez cala gre stac w jednym miejscu i czekac az ktos mu pod celownik wejdzie.
Proponuje ustalic jakies ogolne reguly , ktore by mowily co sie miesci w granicy snajpera a co juz mozna nazwac kamperstwem i czego nie powinno sie robic na serwach.
Ja mam takie pytanie:Co ma zrobic osoba , ktora jest na najwyzszym dachu na streets ze snajperka?Bo z tamtad nie ma za bardzo gdzie pojsc zeby zmienic pozycje.

Old Post 10-01-2002 14:34
Apsik
Skilled (Knight)

Re: c.d.

osoba bedaca na znanym wszystkim budynku dachu >snajper< weszla tam po to by rozeznac sie w sytuacji ... odnalezc gracza wrogiego teamu .... bedac tam nie sposob nie dostrzec nikogo i nie uzyc broni > snajperki ... bardzo latwo okreslic pozycje wroga i zajac stanowisko snajperskie lub zmienic pozycje (zapytaj Gruchy on spadal z tego budynku na sasiedni nie zadawajac sobie przy tym zadnych ran, lub po prostu zejsc po schodach lub rynnie stajac sie latwym celem) latwo takze mozna stac sie ofiara nie wiem czy komus przeszkadza snajper na tym dachu ... znam 100 sposobow jak go stamtad zdjac ;P, ma tazke ograniczone mozliwosci ucieczki ... bardzo ograniczone przy odpowiednim wspoldzialaniu przeciwnej druzyny nie ma szans.... ;P
pozdro [AS]ik

Old Post 10-01-2002 15:42
sxl
Want some?

Re: Re: c.d.

quote:
Napisane oryginalnie przez Apsik
osoba bedaca na znanym wszystkim budynku dachu >snajper< weszla tam po to by rozeznac sie w sytuacji ... odnalezc gracza wrogiego teamu .... bedac tam nie sposob nie dostrzec nikogo i nie uzyc broni > snajperki ... bardzo latwo okreslic pozycje wroga i zajac stanowisko snajperskie lub zmienic pozycje (zapytaj Gruchy on spadal z tego budynku na sasiedni nie zadawajac sobie przy tym zadnych ran, lub po prostu zejsc po schodach lub rynnie stajac sie latwym celem) latwo takze mozna stac sie ofiara nie wiem czy komus przeszkadza snajper na tym dachu ... znam 100 sposobow jak go stamtad zdjac , ma tazke ograniczone mozliwosci ucieczki ... bardzo ograniczone przy odpowiednim wspoldzialaniu przeciwnej druzyny nie ma szans....
pozdro [AS]ik

Ale tylko przy zalozeniu ze jest sam w teamie... W innym wypadku bedzie tak ze na gorze ejst snajper a gdzie indziej reszta rzezimieszkow, wiec nie bedzie sie lecialo obstawiac snajpera na pale, bo wrog czycha i moze to wykorzystac. Moje zdanie jest takie ze snajper to snajper, jednak ma wieksze szanse na kille niz normalni gracze, ktorzy sie nie kryje i nie graja tak precyzyjna z dalekiej odleglosci bronia.

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Old Post 10-01-2002 15:46
Apsik
Skilled (Knight)

Re: Re: Re: c.d.

quote:
Napisane oryginalnie przez sxl

Ale tylko przy zalozeniu ze jest sam w teamie... W innym wypadku bedzie tak ze na gorze ejst snajper a gdzie indziej reszta rzezimieszkow, wiec nie bedzie sie lecialo obstawiac snajpera na pale, bo wrog czycha i moze to wykorzystac. Moje zdanie jest takie ze snajper to snajper, jednak ma wieksze szanse na kille niz normalni gracze, ktorzy sie nie kryje i nie graja tak precyzyjna z dalekiej odleglosci bronia.

nie koniecznie trzeba obstawiac snajpera, toz w drugim teamie moze byc 5 snajperow ktorzy zdaza sobie poradzic z tym snajperem mierzac niekoniecznie z wysoka

[AS] ?

Old Post 10-01-2002 15:55
sxl
Want some?

Re: Re: Re: Re: c.d.

quote:
Napisane oryginalnie przez Apsik

nie koniecznie trzeba obstawiac snajpera, toz w drugim teamie moze byc 5 snajperow ktorzy zdaza sobie poradzic z tym snajperem mierzac niekoniecznie z wysoka

[AS] ?

gdybam... gdyby to nie bylo na niby, gdybam... gdyby... (C) pfk

Jakis glupawy sie ten topic zaczyna robic. Moze damy sobie spokoj? Smiecimy tylko...

peace bro'!

contact by:
mail - [email protected]

Old Post 10-01-2002 16:12
Apsik
Skilled (Knight)

Re: Re: Re: Re: Re: c.d.

odpowiadam tylko w celach edukacyjnych ;P
w koncu majes powiedzial ze sami porzadek zrobic musimy
niech nieodpowiadanie na jakis post stanie sie wyrazaniem dla niego poparcia
popieram sxl ;D

[AS]

ps: podoba mi sie ostatni post z snajper.pl -> pyatnia i uwagi ;P

Old Post 10-01-2002 16:26
-v3-Yarecki
Old DeatH

End of bełkot...

Apsik (a może kto inny ;-)) jush zauważył, że większość tematów powoli i sktecznie zamienia się w bełkot, co było do okazania ;-)))

Wniosek, że ten topic nalezy zamknąć. Sprawa taktyk jest ciekawa, może ktoś czując przypływ mocy, założy nowy topic?? i tam popałujemy się na temat sposobów usuwania kam...snajperów i tamu podobne...

P.S.Prośba do wszystkich. Kiedy jakiś niezły gracz ma swój dzień i robi np 25:1, a gra jeszcze trwa, a masowo plączący się NEWBIE (bo tylko wtedy taki wynik jest możliwy ;-)))) zmieniają gremialnie xywy na zabić_Cheatera, votują kick_cheater czy cóś, to próbujmy uosiom tłumaczyć (ale tak jakoś delikatnie ;-))) , ze jeszce powinni pouczyć sie gry, pooglądać jak to robią inni itd...moze wtedy nie będzie człowiek zmuszany do klikania vote_NO co 30 sekund ....

Y.

Old Post 11-01-2002 06:54
quietc
UT VIRGIN

Re: Achtung Campers ! ! !

slow kilka odnosnie camperow i sniperow
sam nie uzywam ani psg ani sr8 (ani anwet g36 bo sux:> )
ci co ze mna graja tez nie moga nazwac mnie camperem (camping jest... nudny:> )
ale rozumiem gosci ze snajperka ktorzy z dobrego miejsca probuja sciagnac innych i nie widze w tym nic zlego
camper to dla mnie gosc ktory przez cala gre nie opuszcza respawn (co z reguly nie gwarantuje mu dlugiego pozycia:>>> bo wszyscy biegna najczesciej wlasnie tam:> )
albo gosc ktory zamyka sie w pokoju i czatuje (nie mylic z cheatem:> ) na wroga
dla mnie jest to glupota wprawdzie widzialem kilka skutecznych akcji w wykonaniau camperow lecz z reguly jest to gwozdz do trumny
jesli nawet zostajesz sam na 5 to najlepiej byc caly czas w ruchu
zawsze masz szanse zaskoczyc przeciwnikow jak sie lecza (co z reguly jest bardzo skuteczne hehe:> )
poza tym zawsze masz szanse strzelic komus w plecki etc.
a jak siedzisz sam w "ciemnej norze" i chlopcy sie zwiedza to wpadaj w kilku i po tobie:>>

poza tym tak rozumiany przeze mnie camping jest vqrviajacy poniewaz biega sie po calej mapie zeby znalezc jakas @#%$# lame (albo wielblada:>>> )

Old Post 13-01-2002 12:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil quietc Kliknij tutaj by wysłać e-maila do quietc Znajdź więcej post'ów przez  quietc Dodaj quietc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać quietc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Piotra5
Skilled (Knight)

Snajpowanie czy kampowanie oto jest pytanie :D

hyhy po przeczytaniu tych baaaardzo dlugich i wyjatkowo interesujacych rozwazan doszedlem do jednego wniosku ze granica pomiedzy kamperem a snajperem jest bardzo nietrwala i trudno stwierdzic kto kampi a kto snipuje ale mam do was szanowni gracze pytanie....posluze sie tu wlasnym przykladem jak zapewne wiecie jestem snajperem i latam z sr-8 nawet na abbey DD ale jak byscie okreslili postawe gracza (mnie) stojacego cala partie na STREETACH na tym budynku posrodku planszy na ktory mozna dostac sie tylko rynnami (dwoma). sam wiele razy tam przesiaduje i mam nawet niezle wyniki ale niejednokrotnie spotakalem sie ze stwierdzeniam ze jestem kamperem z czym oczywiscie sie nie zgadzam poniewaz jest to swietne miejsce do snipowania ze wzgledu na oslone (skrzynie) oraz duzy przeglad mapy i czy WY interpretujecie stanie tam jako kampowanie???? DDD

Old Post 13-01-2002 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Piotra5 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Piotra5 Znajdź więcej post'ów przez  Piotra5 Dodaj Piotra5 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Piotra5 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:57.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions