Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Kłopoty z WINFAST LEADTEK GeForse 2 Pro (Ti)
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
rcube
KOSZ

Exclamation Kłopoty z WINFAST LEADTEK GeForse 2 Pro (Ti)

Siema.
Hehe PRZYTOCZE PARE PRZYKŁADÓW Z FORUM BENCHMARKA.PL BO MI SIĘ PISAĆ NIE CHCE :
01 stycznia 2002

"Mam problem jak w temacie. Polega on na tym że gry zawieszają mi kompa (na ekranie widze pionowe paski).
Czasem to następuje po kilku minutach grania a czasem nawet po godzinie.
Temp. procka jest O.K.- również karty graficznej jest w miare niska (ok.52). Co robić?
Aha. Konfiguracja to Celeron800, 512MB, plyta ASUS TUSL2 INTEL 815E

Opinie/odpowiedzi: RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 03 stycznia 2002 woj(t)
pytanie: czy w takim razie warto kupowac leadtek'a Gf2(Pro,Ti) pomimo tak dobrych opini??? Odezwijcie sie ludziska, ktorzy nie maja takich problemow z w/w kartami. A mozenie ma takich???!!?! Nie chcialbym stac sie kolejnym niezadowolonym z WinFast'a ... )

RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 02 stycznia 2002 RR
Odinstalowałem Winfoxa i nic nie pomogło.
Też mam tą kartę tylko że w wersji Pro.
(Winfast Geforse2 Pro).
Ach te paski.......

RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 02 stycznia 2002 NIKI
Miałem tego samego GeForca Winfasta i ten sam problem .Niestety nie udało mi się go rozwiązać,nie pomagały żadne detonatory nVidii i firmowe,zmiany DirectX ani windy ani nawet kompa (próbowałem u kumpla) ,ja mam płyte na Via ,a ztego co widze masz na intelu i też ten sam problem !!! Tak dla jasności ,wygląda że to jednak wina tej grafy (a chyba szczególnie Winfasta).Ja swojego oddałem do reklamacji i otrzymałem wersje GF 2 Titanium (niestety Winfasta ,nie chcieli mi dać innej ,trochu lepszej firmy).No i z tym nowy ,jak przypuszczałem też są problemy,paski są trzeba przyznać ,troche inne.Jedyne co pomaga póki co,to zdetaktoeanie grafy u mnie z 250/400 na 200!!( ),400 przy AGPx4.Oczywiście troche trace na prędkości ale na razie może być.Moje wniski są takie ,że na Polski rynek trafiają jakieś słabe egzemplarze ,2 klasy ?!
A co do Winfoxa to nic nie daje odinstalowanie teraz ani przy starej grafie,może u ciebie będzie inaczej????
Troche się naprodukowałem bo temat ten (sam już zamieszczałem na różnych stronach,nawet pisałem do Leadteka ) mnie strasznie wq*wia .Napisz jeśli coś się u Ciebie zmieni.

RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 01 stycznia 2002 Bartez
Z tego co wiem to odpowiedzalny jest program WINFOX dołączony do sterowników, narazie nie ma poprawnej wersji dla GeForce2 Titanium (prawdopodobnie taką posiadasz). Odinstaluj Winfox-a a wszystko będzie ok."

MUSZE PRZYZNAĆ ŻE W MOIM PRZYPADKU ODINSTALOWANIE WINFOXA NIC NIE DAŁO. A WIĘC ZAPEWNE SIĘ JUZ DOMYŚLACIE MAM PROBLEM Z WINFASTEM.
PRZYKŁADÓW Z TĄ KARTĄ W NECIE MOŻNA ZNALEŹĆ MNÓSWTO!!!! (JEST TEGO ZNACZNIE WIĘCEJ NA RÓŻNYCH FORACH - PRAWDZIWE ZATRZĘSIENIE)

P O D S U M O W A N I E
SĄ OSOBY ZADOWOLE Z KART LEADTEKA (NIE TYLKO ZE WZGLĘDU NA ŚWIETNE PARAMETRY) - BO IM NIE SPRAWIA PROBLEMÓW.
MI NATOMIAST SPRAWIA I WIELU,WIELU INNYM - WIĘC MÓWIENIE ŻE KTOŚ NIE WIE JAK ZAINSTALOWAĆ GRAFĘ, ŻE NIBY KIEPSKA PŁYTA GŁÓWNA ITD ITP NIE WCHODZĄ W RACHUBĘ.
PROBLEM TEN WYSTĘPUJE NA PŁYTACH OD ABITA, ASUSA , MSI PO ECSA I INNE (OD VIA PO SŁYNNEGO INTELA BX). UPRZEDZAM -NIE MA MOWY O WYSOKIEJ TEMPERATURZE I PROCKA I GRAFY.

PASKI NA EKRANIE - TU MOJA UWAGA - ZUWAŻYŁEM ŻE POJAWIAJĄ SIĘ W GRACH PO USTAWIENIU OPCJI TRINILEAR.
AHA NO I SPRAWA WIATRACZKA WINFASTA. W MOIM PRZYPADKU (A MAM GEFORSA 2 PRO 64 MB) WIATRACZEK ZAWIESZA SIĘ Z POWODU KURZU (OBUDOWA ZAMKNIĘTA). NO I CO 2 TYGODNIE TRZEBA GO ODKURZAĆ.
I TU JEST PEWNA CIEKAWOSTKA - JAK WIATRACZEK SIĘ NIE KRĘCI TO MAM TEMP NA GRAFICE 64C I GRY MI SIĘ NIEEEEZAWIESZAJĄ!!!! NAWET PO KILKU GODZINACH GRANIA NA NIEOBRACAJĄCYM SIĘ WIATRACZKU GRY NIE ZAWIESZAJĄ MI KOMPA (fakt zwalniają).
GDY WIATRACZEK SIĘ KRĘCI (5800 obr/min) SYTAUCJA WRACA "NIBY DO NORMY" TEMP 45C GRY "NIBY OK". ALE GDY WŁĄCZE FUNKCJĘ TRINILEAR (NP QUAKE I INNE) TO WIDZE PASKI - POJAWIAJĄ SIĘ PO NIEOKREŚLONYM CZASIE GRANIA (PO MINUCIE LUB PO GODZINIE).
Oczywiście problem z paskami był RÓWNIEŻ przy niekręcącym się wiatraczku - pisze to gdy by komuś do głowy przyszło ... wiecie o co chodzi.

PODDAJE SIĘ.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-03-2002 19:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

ja mam leadtek geforce 2 PRO! i nie mam problemuf oprucz zatrzymujoncego sie co mieech wiatraka... musze go co miech wlasnie naoliwic... paski mi wyskoczyly RAZ kiedy zle wlozylem karte! (mialem farta ze sie nie spalila) ale nie wiem od czego tobie mogom takie pachy wyskakiwac...
a prubowales dac do reklamacji?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 03-03-2002 21:05
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:33.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions