Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Mandrake i programowanie
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
rcube
KOSZ

Exclamation Mandrake i programowanie

Chciałem sobie dograć programowanie (C++, i te inne bajery) ale wyskakujemi to co na dołączonym załączniku. Dodam tylko że jesli je odchacze to mi wyskoczą nowe i tak w kólko, nic sie nie da dograć/zainstalować.
Uprzedze , że nie mam płytek Mandreka, całego zainstalowałem z sieci. Więc jeśli mi podacie ściezke do CD to nie wiem czy na ftp'ie bedzie tak samo. Kurcze mogłem wgrać odrazu, ale nie wiedziałem jak długo bedzie to trwało (dodatkowe 400MB), ale poszło szybko, mniej niz 3 godziny prawie cały mandrake (bez programowania, i czegoś tam jescze - wyszło jakieś 1,2 GB).

I kolejne pytanie: co zrobic, zeby Linux włączał mi sie przy WYŁĄCZONYM MODEMIE ?
Inczej mi nie odpala,czeka cierpliwie aż włącze modem, serwera nie zrobiłem przeciez (pobiera jakieś firewalle?!?)

Next question: KDE działa OK, gnome tylko jak jestem root'em. Nieźlie ,co? Co zrobic żeby i gnome działało.

And: Divx Jakie kodery polecacie. Mogą być te z www.divx.com, i gdzie je wgrać?!?!!?!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-03-2002 22:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

hieh
aby programować w C++ wystarczy ci zwykły DJGPP (www.djgpp.org) pod Windowsa.
Aby programować pod Linuxem bardziej konkretnie musisz poznać rożne ciekawe rzeczy.
GNOME: sprawdz czy dobrze zainstalowałeś, ew. zmień menadżer okien.
Divx: czytałeś dokumentacje ?
A co do modemu, może kudzu szaleje ?
btw. ja zmieściłem się z redhatem (baza + apach +php +mysql+ potrzebne biblioteki + dużo innego stuffu) w 1.2 GB

Old Post 08-03-2002 23:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GorE
fucking with me is free

chcialbym zaczac pisac cos poc C lub C++ ale nie wiem od czego zaczac ? moze poradzicie mi co gdzie i jak

Old Post 09-03-2002 11:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GorE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GorE Znajdź więcej post'ów przez  GorE Dodaj GorE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GorE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

a masz dir .gnome w katalogu domowym?
i jak odpalasz w ogole tego gnome'a?

zreszta mandrake to syf o czym zdazylem sie juz przekonac - slackware'a polecam...

co do divx'ow - mplayerhq.hu - tam masz nice aplikacje do odtwarzania filmow + win32_codecs czyli biblioteki do divx'ow

co do gnome'a to go najlepiej wywal go , kde lepszy imo...

Old Post 16-03-2002 15:53
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:50.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions