Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > Robienie mapek...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Red face Robienie mapek...

Hi all.

Mam pytanko - w sumie tylko do misya - czy worldcraft jest naprawde lepszy od quarka ? Ja probowalem cos robic w quarku ale moje mapy sie konczyly zwykle na jednym - max chyba trzech pomieszczeniach (miliard pomyslow na sekunde ale jak przychodzi do zlozenia czegokolwiek to kicha). Ale co mnie najberdziej denerwowalo to gridowanie (nie wiem jak to nazwac) poszczegowlnych obiektow ... obracam jakis obiekt i wyskakuje mi z grida i musze go pozniej na zerowym grid'zi dopasowywac bo dziury sie robia i brzydko to wyglada. Co do worldcrafta to bawilem sie tym 2 lata temu ale bardzo krotko (u kumpla na kompie). Musialbym jeszcze raz chyba sie do niego przekonac chyba. I jeszcze jedno wiem ze wersja 1.3 chyba wc nie obsluguje quake'a ale pewnien pan Legion napisal kiedys skrypcik ktory przerabia cos ze da sie w wc 1.3 robic mapki do quake'a. I na koniec mam prosbe - do misya - moglbys mi podeslac na maila wc ? Chcialbym jakas mapke do dmm4 zrobic bo narazie na nic wiecej mnie nie stac

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 26-02-2002 00:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Kazdy lubi najbardziej swoj ulubiony edytor, ja robie na Wcrafcie i mi z nim jest dobrze, ale Vicious powie Ci to samo o Quarku. Osobiscie uzywalem troszke Quarka i poza jego mozliwosciami na roznych frontach (pak/qcc/model/maps) uwazam, ze nie mozna na nim zrobic zajebistej mapki z mega-outdoorami. Wcraft jest po mojemu najlepszy, najszybszy i najwygodniejszy.

Co ma obslugiwac WC1.3, jak nie Q1? To bardzo stara wersja, na ktorej pracowalem, ja Ci polecam ja zpaczowac na 1.6- w ten sposob bedziesz mial Wcrafta przystosowanego do Q1 i Q2, pelna wersja, bez ograniczen, z mozliwoscia mappienia nawet do Hexena2.
Obecny Wcraft, bo 3.3 jest przystosowany do Half-Life, ale Riot wymyslil uniwersalne "Qconverge", dzieki ktoremu mozna robic mapy w WC3.3 lub GTKRadiancie, a beda one zrozumiale dla Q1.

Na mejla? A czy Twoja skrzynka lyknie ~12 megz (1.3reg + 1.6patch) ?
Podaj majla, jesli tak.

Old Post 26-02-2002 12:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Lightbulb

Ach, prawda, jest Twoj mejl w sygnaturze.

Old Post 26-02-2002 12:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Talking

Sorki mialem na mysli wlasnie wc 3.3 ...

Old Post 26-02-2002 13:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

GL Chimera!
Ja robilem mapki i po 3 godzinach mi sie znudzilo

Old Post 26-02-2002 13:49
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Powinno sie zmiescic misyu - jakbys mogl to przeslij mi ten program.

Old Post 26-02-2002 20:31
misyu
Combat (Death Knight)

Du kunca tygudnia pustaram Ci sie tu w jakis zmyslny spusub upluadnac.

Old Post 27-02-2002 21:00
Nexus6
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez misyu

Ej Misyu to Ty jeszsze mapki do QW robisz???

Old Post 03-03-2002 20:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

o *****, Nexus wrocil

Old Post 03-03-2002 20:20
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Unhappy

[i]by misiu[/]

quote:

Moze jakos ftp postawisz i zaciagne to w jedna nocke albo cus ?

Old Post 08-03-2002 21:24
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:22.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions