Propozycje niestandardowych map na polskie serwery
Ostatnio dużo sie trąbi o braku map do Wolf-a i o tym że wciąż musimy grać na standardowych mapach. Jak ktoś votuje coś niestandardowego to żadko kiedy coś przechodzi.
Ale mało kto podaje nazwy konkretnych map
Postanowiłem zrobić przegląd kilkudziesięciu niestandardowych map z których wybrałem klika, wcale nie gorszych od standardowych.
Lista map od czasu do czasu granych na polskich serwerach
Blitzkireg Forest (bk_forestb1.pk3)
- Jedna z najlpeszych map do trybu cp, czasami grana na polskich serwerach. Świetna do pojedynków snajperskich.
Silo Base (silo_base.pk3)
- też czasami grana na polskich serwerach. Ostatnio zapomniana ale przecież to też dobra mapa.
Wizernes Base (mp_wizernes.pk3)
- Dobra mapa, swego czasu często grana. Dużo osób zraziło się do niej gdyż pancerfaust na tej mapie jest bardzo skuteczną bronią.
Tank (mp_tank.pk3)
- Jedna z najlepszych map do Wolfa. Jej "wadą" jest wymóg sporej ilości graczy do gry na tej mapie. A na nowej mapie trudno zebrać i utrzymać kilkunastu graczy, nie mówiąc już o tym że większość nie ma tej mapy. Gdyby każdy z "maporobów" tworzył takie mapy jak Bad IDea świat byłby o "wiele piękniejszy"
Mapy, których jeszcze nie widziałem na żadnym serwerze, a zapowiadają się na bardzo grywalne
Twin Towers (mp_2towers.pk3) -
Zapowiada się na niezłą mapę. Średniowieczny Zamek otoczony sporą fosą
Difficult Times (mp_river1.pk3) - W mojej opini bardzo dobrze zapowiadająca się mapa. Jednym ze smaczków na tej mapie jest kolejka linowa jeżdząca z bazy allies do axis. Kolejka jeżdzi na tyle szybko że utrudnione jest strzelanie z pancera lub mausera do ludzi w wagoniku.
Omaha Beach Invasion (mp_omaha.pk3 , mp_omaha_2.pk3)
- Mapa w kilmatach podobnych do słynnej beach. Allies mają z plaży do bazy axis trochę pod górkę ( nie w sensie, zę jest im trudniej tylko idą pod górę). Muszą ukraść dokumenty i wróćić z nimi na plaże. Korytarze w bazie trochę bardziej kręte niż na beach.
Big_Guns (mp_guns.pk3)
Autorem jest Drakir - człowiek który zrobił Bridge. Na początku zapowiadało to dobrą mapę i nie zawiodłem się. Po prostu Drakir wie jak zrobić grywalną mapę. Mapa przypomina scenerie z filmu
"Działa Navarony". Na początku allies muszą wspiąć się po linach! po wysokiej ścianie. Na szczęscie są osłaniani przez kilka stanowisk z mg42.
Ardennes Blitzkrieg (mp_ardennes.pk3) -
Wyobraźcie sobie mape Village w wiosennej scenerii, z wyższą zabudową i bardziej rozbudowanym układem uliczek.
Secret Formula (mp_formula.pk3)
- Zapowiada się na dobrą mape, kilka nowych smaczków podnoszących grywalność
Death Wish (death_wish.pk3)
- Plaża, dużo szersza od tej na mapie beach i o wiel mocniej broniona. Jeśli jednak allies przejdą przez pierwszą linię obrony to później już mają łatwiej. Na mapie można wejść na mine przeciwpiechotną!
Bismarck Assault (Mp_bismarck.pk3)
- bardzo dobra mapa, mamy na niej wszystko: tunele, gęstą zabudowe, otwarte przestrzenie. Atakują zrówno allies jak i axis. Allies mają za zadanie wykraśc dokumenty z okrętu stojącego w porcie ( replika najwiekszego okrętu liniowego Niemiec - Bismarcka )
Axis Complex (axis_complex.pk3)
- Kolejna dobrzez zapowiadająca sie mapa