Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Pytanie z zakresu HUD
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
slawek
.

Pytanie z zakresu HUD

q3 1.31, OSP 1.01
hudstyle 5
statusbarformat 1
statusbarstyle 5
Mam przy lewym brzegu ekranu ikonki broni z liczbą ammo. Jak zmniejszyć ten element HUD, żeby nie zajmował tak dużej części ekranu?
dzięki z góry za odpowiedzi

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-08-2002 12:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Nie wiem czy akurat o to Ci chodzi... ale jesli chodzi o prze rozne zmiany w HUD osp, to jest w osp takie menu, ktore pozwala wszystko wygodnie zrobic. Zbindować sobie to menu i lookac.

code:
menu Allows for adjustment of the various OSP-enhanced variables and options. Below is a decription of supporting commands to utilize this client game option (note: words between ""'s are actually console commands): - "menu" enables the menu - "weapprev" and "weapnext" to scroll up and down though the menu (bound to '[' and ']' respectively, by default). - "menuleft" and "menuright" to select menu items, or to make values for some menu options decrease or increase. It is suggested that you bind these menu commands (i.e. weapprev, weapnext, menuleft, menuright and menu) to some out-of-the-way keys: bind / menu bind [ weapprev bind ] weapnnext bind ";" menuleft bind ' menuright

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 21-08-2002 12:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

A może chodzi jednak o to:
Note: Fonts are set by specifying the width and height of characters
as they should appear. Take for example: set cf_Statusbar "24x48".
This will make each character or icon in the statusbar 24 pixels
wide and 48 pixels tall. If the value can't be parsed, it the client
defaults to a 16x16 font.

cf_AmmoStatusbar <XxY> (default = 8x8)
Font size of the ammo display with ch_statusbarFormat 2 or 3.

cf_Scores <XxY> (default = 16x16)
Font size of the scorebox on the lower right of the HUD.

cf_Statusbar <XxY> (default = 48x48)
Scales the status bar if ch_statusbarFormat is 1.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 21-08-2002 12:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

No własnie w tym menu co podałem mozna zmieniac wielkosci "czcionek" czyli komendy cf_ odpowiadajace za rozmiary czcionek i innych pierdółek

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 21-08-2002 14:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Dziękuję wszystkim.
Killertowa - cf_AmmoStatusbar <XxY>
with ch_statusbarFormat 2 or 3 a ja używam 1.
Te pozostałe nie mają nic wspólnego z problemem.
BTW - statusbar 48x48????? Widzisz czasem przeciwnika?

BartiZ - te różne menuleft i menuright brzmią zachęcająco - wypróbuję niedługo... dam znać.

Ciekawe jak mi to umknęło...? Przecież przeglądałem...

Old Post 21-08-2002 14:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
.
Killertowa - cf_AmmoStatusbar <XxY>
with ch_statusbarFormat 2 or 3 a ja używam 1.
Te pozostałe nie mają nic wspólnego z problemem.
BTW - statusbar 48x48????? Widzisz czasem przeciwnika?

No właśnie nie, ale to nie przez HUD'a tylko przez to, że wszyscy mnie w plecy walą.
Ja nie wiem, kartkę mam pisać, że jak zatrzymuję się pod ścianą twarzą do niej tzn. że leję i nie wolno strzelać

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 21-08-2002 15:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

przerob rysunek konsolki nad glowa w pak0.pk3 na napis "nie strzelac - leje"

Old Post 21-08-2002 19:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
przerob rysunek konsolki nad glowa w pak0.pk3 na napis "nie strzelac - leje"

słyszalem lepszy numer. Gostek podmienił jeki modela na info ile mu helta zostalo hehe prawdziwy pro player lol

Old Post 21-08-2002 21:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PizzaDriver
Już za rok matura!

Re: Pytanie z zakresu HUD

quote:
q3 1.31, OSP 1.01
hudstyle 5
statusbarformat 1
statusbarstyle 5
Mam przy lewym brzegu ekranu ikonki broni z liczbą ammo. Jak zmniejszyć ten element HUD, żeby nie zajmował tak dużej części ekranu?
dzięki z góry za odpowiedzi

seta ch_weaponswitch "5"
i np. seta cf_weaponswitch "10x10"

rtfm nara

Old Post 22-08-2002 11:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PizzaDriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PizzaDriver Znajdź więcej post'ów przez  PizzaDriver Dodaj PizzaDriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PizzaDriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

bb]Pizza Driver Rulezzzzz [/b]
thanx

Old Post 23-08-2002 10:56
PizzaDriver
Już za rok matura!

quote:
bb]Pizza Driver Rulezzzzz
thanx [/B]

dzieki 8] ... jestem dobry w te klocki - chcialem prowadzic dzial zwiazany z configami na promode.pl.. niestety zapal sweepera okazal sie chyba slomiany..

Old Post 28-08-2002 00:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PizzaDriver Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PizzaDriver Znajdź więcej post'ów przez  PizzaDriver Dodaj PizzaDriver do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PizzaDriver prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Heh, ProMode.PL sie robi - i tak najwczesniej moze sie pojawic pod koniec wrzesnia, kiedy czapka wypusci nowa wersje konsoli FPP.PL.

Jak chcesz dzial prowadzic o cfg to siuper - tylko informuje cie, ze ProMode.PL bedzie serwisem anglojezycznym, wiec musisz znac angielski na dosyc dobrym poziomie

Old Post 28-08-2002 19:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PizzaDriver
Już za rok matura!

z angielskim u mnie nie ma problemu.

w czasie szkoly nie mam czasu - pm.pl mial byc dwa miechy temu (czyt. przed wakacjami)

Old Post 01-09-2002 22:25
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:42.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions