Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Wrrr....
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Gorefest
Skilled (Knight)

Angry Wrrr....

Siema to znoof ja
Od czasu kiedy mi pomogliście znaleźć Login i Password (za co jeszcze raz big THNX) grałem sobie w T2 długo i namiętnie aż w końcu wyrobiłem sobie ulubiony serw - Blueyonder Katabatic only - po prostu cudo , dużo ludzi , mały ping i Katabatic
Aż w końcu dziś wchodzę na serwer , pograłem minutę i nagle jakiś **** dał vota by mnie kicknąć Chwile potem znalazłem poza serwem bo wszyscy dali "YES" (Shazbot!) No i teraz nie mogę tam wejść... To jest jakiś ban czy co? Może wystarczy poczekać i samo przejdzie? Ja już nie wiem...lubię grę gdy jest koło 40 osób i z małym pingiem...w dodatku nie zapamiętałem jakiego nicka miał ten JEB%&^$ANY W DU&^%%PĘ KU$#%^TAS
i po kiego wała dał takiego vota....znajdę kurwę to zabiję
Ehhh może to bez sensu ale przynajmniej wylałem gdzieś swoją złość

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 17-09-2002 16:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Gorefest Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Gorefest Znajdź więcej post'ów przez  Gorefest Dodaj Gorefest do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Gorefest prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Kicki sa zwykle na 30 minut, nie martw sie :-) wieczorkiem sobie pograsz.

Serwerek znam, niestety jest sredni jesli chodzi o polaczenia, bo 40 luda juz swoje robi i nie zawsze gra jest przyjemna. Poza tym obsada serwka kiepskawa.

Old Post 17-09-2002 17:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gorefest
Skilled (Knight)

Dobra kick zszedł , a drania dorwałem bo bawił się dalej w kickowanie LOSOWYCH ludzi squrwysyn...(he,he też mu dałem vota na kicka i wyszedł)
Aha co do pinga to dziwne ja mam tam koło 60-80 i jest luz...
Dobra to teraz z innej beczki - nazwę jakiegoś ciekawego serwerka gdzie grają tesh moi Rodacy (zgadnijcie o kim mówię) z w MIARE dobrym pingiem - bardzo bym prosił o coś takiego i IP jeśli łaska.(nie chodzi mi tu o polski serwer tylko na serwer Z polakami)
Aha czemu to FORUM POLSKIE w Tribesach nie działa bo chyba jestem nie w temacie a ostatnio nie mogłem na nie wejść

Old Post 18-09-2002 17:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Gorefest Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Gorefest Znajdź więcej post'ów przez  Gorefest Dodaj Gorefest do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Gorefest prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Fora nie dzialaja z winy Sierry, ktora prawdopodobnie w tak lamerski sposob "przygotowuje sie" do wypuszczenia patcha.

Serwery: rodzinki Barrysworld, blueyonder i Gamesurf oraz serwery ladderowe FRG Unknown Land i skene. No i naturalnie PL|Eagle :-)

Old Post 18-09-2002 18:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gorefest
Skilled (Knight)

Spoko poszukam ich by wam skopać tyłki (albo lepiej nie bo zobaczycie jaka ze mnie lama )
Aha zapomniałem o jednym - TRIBES 2 PO PROSTU JAK DLA MNIE RZĄDZI!! Czemu w Polsce tylko w ŚGK piszą o tej gierce?
CS i inne mody do HL'a się chowają normalnie (dobra już nie najeżdżajcie na mnie za to)

Old Post 18-09-2002 19:46
sYs|yavor
Elite (Fiend)

T2 pojawil sie po prostu za wczesnie. Poza tym w Polsce nie bylo T1, wiec dla graczy T2 jest rzecza calkowicie nowa. Jesli wezmie sie pod uwage, ze ta gra podnosi wymagania wobec gracza do niebotycznego poziomu (po roku grania oceniam swoje umiejetnosci na GORA 50%, a mysle tu wylacznie o walce "wrecz", calkowicie pomijajac pojazdy....) to juz wiesz, dlaczego lepiej odpalic np. BF1942, gdzie w miare pograsz po jednym dniu grania... W sumie mnie to nie martwi, skutecznie izoluje lamerow i chamow, a engine T2 jest na tyle obszerny, ze i za rok wystarczy skorzystac z jakis nowych mapek, zeby miec calkiem na czasie grafike. Na dodatek spokojnie mozna grac z calym swiatem, wiec brak przeciwnikow tez nam nie grozi :-)

Old Post 18-09-2002 21:02
Gorefest
Skilled (Knight)

Hmmmm o Tribes'ach 1 słyszałem dawno temu ale nie pamiętam gdzie...potem miałem na kompie trailer zapowiadający T2 (już dawno temu...) i tak się tym jarałem że oglądałem go chyba z 20 razy dziennie. Potem T2 wyszło i okazało się że nie mam wystarczającego złącza . Jednak kupiłem by se chociaż w singla pograć a tu jeb! Komp za słaby , giera ledwo ciągnie.
A potem to już wiadomo - przeczytałem w ŚGK w artykule jakiegoś sYs|yavora (co to za gość?) o T2 , jaka to wyjebana gierka i wogóle (tak tak mydlenie oczu) a ponieważ miałem nowego kompa i stałkę to odpaliłem...heh chlip snif wspomnienia (już nie wspomnę o tym że nie mogłem spać starając przypomnieć sobie login)

Dobra ale chyba nie o tym chciałem pisać...zgubiłem wątek , jak sobie przypomnę o co mi chodziło to napiszę

Old Post 18-09-2002 21:19
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Zawsze podkreslam jedno: ja nie mam sentymentow w grach. Zawsze gram nie w gry komputerowe, a w gre - jedna. Te, ktora po bardzo starannej ocenie oferuje mi najwiecej i stawia mi najwyzsze wymagania. Stad propaguje Tribes 2 nie dlatego, ze lubie te gre, a dlatego, ze jest to gra tego warta. Bedzie cos lepszego i bardziej wymagajacego od T2 - wtedy gdy opanuje T2 przejde do tej giery i ja bede propagowal. Nic tu nie maja do rzeczy osobiste preferencje, chodzi wylacznie o skale trudnosci i bogactwo swiata gry, a to rzeczy podlegajace jak najbardziej obiektywnej ocenie.

Na szczescie opanowanie T2 zajmie mi jeszcze z rok-dwa, poza tym wciaz nie widze niczego, co by stawialo poprzeczke wyzej. Z drugiej strony gdy pomysle, ze na opanowanie jednej gry strace 3 lata zycia (a na tyle oceniam czas osiagniecia w T2 poziomu, ktory pozwoli mi grac tak, jak w danym momencie chce przy najwyzszych "obrotach"), to nie bardzo wiem, czy chce cos o wyzej postawionej poprzeczce :-PPP Poza tym te 3 lata do dopiero moment, od ktorego mozna grac "na serio" :-PPPP

Old Post 18-09-2002 22:55
Gorefest
Skilled (Knight)

No to fakt. T2 jest cholernie trudną grą , a opanowanie jej perfekt zajmie mi dużo czasu.
Kiedy do niej usiadłem byłem już dobrym graczem w CS'a , Q3 i JO i myślałem że będę wymiatał (ehhh ale się pomyliłem)

Jeszcze jedno pytanie - jaka część kompa jest najbardziej potrzebna do komfortowej gry w T2?
Na mojej konfiguracji : Celeron 666 384 RAM GeForce 3 Ti 128 chodzi nawet-nawet ale mogłoby być lepiej...to chyba wina słabego procesora,nie?

Old Post 19-09-2002 06:40
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Procek. 2x i byloby OK.

Old Post 19-09-2002 17:53
Icea
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Procek. 2x i byloby OK.

Hi!
Chodzi o 2x procki czy dwa razy silniejszy procek. Be z tego co wiem z własnego doswiadczenia to T2 nie dzialaja na multiprockach

Old Post 19-09-2002 19:09
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Czestotliwosc procka x2.

Old Post 19-09-2002 23:43
Gorefest
Skilled (Knight)

No spoko na gwiazdkę se strzelę jakiegoś procka może nawet x3

Old Post 20-09-2002 11:51
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Gorefest
No spoko na gwiazdkę se strzelę jakiegoś procka może nawet x3

Ja mam 850 celeronka i nie narzekam. 800x600 fulldetale ;D

Old Post 20-09-2002 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gorefest
Skilled (Knight)

800 na 600 to też se mogę ustawić z full detalami ale czy mi będzie IDEALNIE chodzić to nie powiem

Old Post 20-09-2002 18:14
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Gorefest
800 na 600 to też se mogę ustawić z full detalami ale czy mi będzie IDEALNIE chodzić to nie powiem

No ja jescze karty nie podkręciłem. :-)

Old Post 21-09-2002 12:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gorefest
Skilled (Knight)

Ups...dobra znów potrzebuję Waszej pomocy
Tym razem z innej beczki ale mam problem z Win Xp (wiem że to nie jest forum na zamieszczanie takich problemów ale chyba jakoś ujdzie..) . Otóż wpadłem na pomysł że T2 będzie mi szybciej chodzić na 98 SE...tak więc postanowiłem sformatować dysk z windowsem i zainstalować 98 SE ale...zapomniałem że nie moja stacja dyskietek jest...hmm...w stanie niedziałającym i nie mam jak zrobić dyskietki startowej...w dodatku jak zacząłem kombinować z tym Xp to już wogóle wszystko mi się rozstroiło no i teraz mam wogóle wszystko zjechane , grać nie mogę .
Tak więc jeśli ktoś zna się na Xp - błagam napiszcie jeśli wiecie - jak sformatować dysk bez dyskietki...to tyle z góry thnx.

Old Post 21-09-2002 13:03
Jarek
Pop Shop Boy :P

No z tym trzeba faktycznie troszke pokombinować.
Jeśli masz dwie partycje, i na jednej z nich w dalszym ciągu zainstalowany xp polecam następujący sposób:

Poszukać w sieci "Partition magic v 7.0" w razie potrzeby skonwertować system plików partycji systemowej z NTFS do FAT ( jesli masz NTFS win 98' nie będzie widział partycji )
Jeśli twoja stacja dyskietek jest padnięta, wypadało by w tym momencie poszukac po kolegach płyty bootowalnej z 98'.

Po skonwertowaniu partycji, wystarczy
sformatować ją za pomocą Martition Magic.

komp będzie chciał sie rebootowac, ale jako ze nie ma systemu zatrzyma boot zatrzyma się.

Wkładasz cd z boot 98' robisz jeszcze jeden restart i instalujesz

Tak nawiasem, nie sądze żeby osiągi twojego compa wzrosły po zainstalowaniu 98'. Sam odniosłem wrazenie ze gierki (włączając w to T2) śmigają odrobine szybciej pod XP.
Jak będziesz miał jakieś problemy czy pytania to pisz na gg/icq -> 1693776/52810603 ( status = nie widoczny )

Old Post 23-09-2002 09:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Solaker
Guest

Witam na forum.

quote:
TRIBES 2 PO PROSTU JAK DLA MNIE RZĄDZI!!

Zgadzam się w 100%. Żadna gra multiplayerowa nie przykuła mnie do kompa na tyle czasu i nie dała tyle radości co Tribes 2. Niech się CS i UTek chowa

Szkoda, że Polskie Forum zawiesiło działalność, ale cóż. Siła wyższa Właśnie miałem zamiar rozpocząć istnienie w światku Tribes 2, a tu taka kicha. Gdzie mogę teraz znaleźć informację na temat spotkań polskich graczy w sieci? Są organizowane jakieś regularne spotkania?

Teraz chciałbym podziękować Yavorowi za cykl artykułów o Tribes 2. To właśnie dzięki nim zwróciłem uwagę na tę grę. Szczególnie podobał mi się poradnik lotu bombowcem. Od czasu przeczytania go, tailgunner to moja ulubiona profesja.

Mam jeszcze pytanie odnośnie tzw skryptów. Nie są one traktowane na sieci jako lamerstwo/cheatowanie? Jeśli nie, to jakie warto sobie zainstalować?

A teraz tak na marginesie.
Widziałem ostatnio, jak koleś wsokczył Beowulfem na dach naszej bazy w Archipelago. Wyglądało to dość ....dziwnie. Jak on to zrobił?

Z góry thx za odpowiedzi.

Old Post 23-09-2002 15:22
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gorefest
Skilled (Knight)

Yo!
I did it
Po dwóch dniach pozbawienia internetu i ciągłej walki z kompem wyszedłem zwycięsko.
Uff było ciężko a ofiar było dużo (np.wszystkie moje partycje na dysku na których miałem kurw&^&#^a mnóstwo ważnych plików).
Ale nic...idę odpocząć bo nawet w T2 nie widziałem takiej bitwy jaką stoczyłem w ciągu ostatnich dni z moim kompem .....

Old Post 23-09-2002 21:22
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>>TRIBES 2 PO PROSTU JAK DLA MNIE RZĄDZI!!

>Zgadzam się w 100%. Żadna gra multiplayerowa nie przykuła
>mnie do kompa na tyle czasu i nie dała tyle radości co Tribes 2.

Coz, prawda jest taka, ze kazdy fan o grze bedacej przedmiotem swego kultu napisze cos podobnego :-) W kazdym razie mnie w T2 pociaga to, ze jest to jedyny FPS z dostepnych na rynku, ktorego nie mam zadnych szans opanowac. UT mozna zalozyc, ze ma sie opanowane po jakims pol roku intensywnego grania, po tym czasie osiaga sie poziom "statystycznego mistrza". Pod tym smiesznym terminem rozumiem, ze gracz moze powiedziec, ze w dowolnym fragmencie gry czuje sie w miare dobrze, a jedyne, co zostalo, to pewne szlify. Po pol roku w UT nie jest problemem dobor broni do sytuacji, nie jest problemem zrobienie jakiegos kombosa w ruchu (co i tak w internecie nie jest przydatne, bo lagi redukuja skutecznosc dzialan majacych skonczyc sie ruchomym kombosem niemalze do zera :-), a tym bardziej nie jest problemem snajpa. Zna sie juz te cale trzy czy cztery mapy DM na wylot, podobnie z CTF-em. Krotko mowiac mozna powiedziec, ze gra jest "opanowana". zostaly szlify (typu podniesienie prawdopodobienstwa ruchomego komba z 1 do 2% :-P).

Tymczasem po roku grania w T2 oceniam swoje umiejetnosci w tej grze (proporcjonalnie do owego "statystycznego mistrza", oznaczmy go jako SM) na jakies 30%. Moge powiedziec, ze slizgi mam opanowane jak SM, chaina jak SM, ale spinfuzor to juz ledwo 70%, plazma 40%, mortar podobnie. Granatnik - sorry, 10%, snajpa tez koszmarna - gora 30% (przy czym mowie tu o takiej umiejetnosci poslugiwania sie snajpa, kiedy oddaje sie jako chaser strzaly praktycznie bez straty odleglosci do gonionego). O pojazdach nie wspomne, shrike moim zdaniem nie nadaje sie do walki :-P, czolg nie nadaje sie do strzelania :-P i jedyne, o czym moge napisac, ze mam opanowane na poziomie 100%, to MPB :-P Nawet durny transportowiec wymaga jakiejs znajomosci tras, ktorej ja nie posiadam. Gdybym chcial to wszystko opanowac, musialbym spedzac w tej grze przynajmniej 10 godzin dziennie. Toz to gorsze od "Matrixa" :-P

>Gdzie mogę teraz znaleźć informację na temat spotkań polskich
>graczy w sieci? Są organizowane jakieś regularne spotkania?

Staramy sie w miare spotykac w poniedzialki i czwartki wieczorami, kolo 20.00, zwykle na PL|Eagle... Ale wielu osob, ktore graja "w tygodniu", i tak wtedy nie uswiadczysz... Community, wrooooooooooc...

>Mam jeszcze pytanie odnośnie tzw skryptów. Nie są one >traktowane na sieci jako lamerstwo/cheatowanie? Jeśli nie, to
>jakie warto sobie zainstalować?

tribes2.theladder.org, dzial Rules. Wsrod tych przepisow jest paragraf dotyczacy tego, co jest uznawane za cheaty w ladderze - i pokrywa sie to z zasadami panujacymi na wiekszosci serwerow.

>Jak on to zrobił?

Normalnie: gaz do dechy :-) Nawet na dachy baz na Death Birds Fly da sie wjechac... Nie ma to jak czolg na poduszce antygrawitacyjnej :-P

Old Post 24-09-2002 11:10
Gorefest
Skilled (Knight)

E tam...jak zrobię grę Gorefest vs. Jego Komp to wszyscy zapomną o T2 i pogrążą się w szaleństwie (lub rozpaczy)

Old Post 24-09-2002 18:28
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:48.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions