Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > drukarka a xp...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

drukarka a xp...

wiec jest tak. na kompie z Windows 98SE jest sobie drukarka. udostepniam ja sobie (mam teraz winxp). problem w tym, ze chce aby ta drukarka byla udostepniana na haslo.

problem taki, ze w win98se (tu gdzie jest fizycznie drukarka podlaczona) ma opcje zeby to bylo na haslo, ale w winxp tego nie ma. trzeba kontami uzytkownikow sie bawic (ale to i tak, jak drukarka jest bezposrednio podlaczona; tutaj to nic nie daje).

i jest tak...

haslo jest ustalone - "aaa" powiedzmy

propbuje cos drukowac spod xp (czyli przez lana) i oczywiscie nic sie nie dzieje. a to przez to, ze hasla nie ma gdzie podac. po prostu winxp widzi, ze sie nie moze dostac do drukarki zahaslowanej i olewa. jak haslo wylacze w win98 to wszystko jest git, tyle, ze wszyscy z lana maja do drukarki dostep.

jakies rozwiaznie zeby udostepnianie bylo normalnie na haslo? poza instalacja winxp tam gdzie drukarka jest.

PS spod win98 (u mnie) wszystko dzialalo dobrze.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-10-2002 12:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Eeee... Ja nie widze... XP nie ma hasel - sa konta...

Mam wlasny kawalek sieci (dwie karty w kompie) wiec problem ten umnie nie istnieje...

Old Post 21-10-2002 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

Poki co winXP nie posiada supportu dla wspoldzielenia drukarki przez siec z innymi systemami przy uzyciu hasla (z tego, co mi wiadomo i co udalo mi sie znalezc).

I watpie, ze wogole bedzie, bo to nie Linux

Sprobuj sobie zainstalowac jakis programik, ktory pozwoli na uzywanie roznych zasobow twojego kompa w zaleznosci od IP :o

Zdefinuj odpowiednie profile i powinno byc git

Cos ala wspoldzielenie polaczenia internetowego !!!

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 21-10-2002 14:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

linux... w win98 to jest

no i kolejny "-" dla XP

a to ze sa konta to wiem, ale u mnie to ja moge sobie zmieniac do woli, to win98 dzieli drukarke

Old Post 21-10-2002 18:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

olej ta kwestie, co Ci szkodzi, ze sobie ludzie podrukuja
a jak cosik, to papier wyjmuj :o

Old Post 21-10-2002 19:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ta

Old Post 22-10-2002 07:46
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ta

a co - zly pomysl ??

Old Post 22-10-2002 17:21
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

swietny

trzeba bedzie chyba xp tam zainstalowac...

Old Post 23-10-2002 21:42
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
swietny

trzeba bedzie chyba xp tam zainstalowac...

nie, mam lepszy - nie udostepniaj im drukarki przez siec, tylko niech do Ciebie wysylaja to, co chca wydukowac, albo niech przychodz i prosza, zebys im wydrukowal i wtedy to dopiero masta bedziesz !!

Old Post 26-10-2002 14:02
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:53.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions