Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Deathroom Bathroom
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

Thumbs up Deathroom Bathroom

(napisałem o tym na forum orga, ale tu tez wspomne, bo moim zdaniem warto dać info o takiej dziwacznej mapce

Przedstawiam wam moja najnowszą mapkę, która robiłem przez ostatnie 2 miesiące...

http://requiemxf.republika.pl/reqbath.jpg

...a teraz fragment pliku readme:
To najdziwniejsza z moich map, a także moje największe wyzwanie. Na początku chciałem wykonać w radiancie dużą pralkę, w której wnętrzu można było chodzić. Po wykonaniu zadania wpadłem na pomysł, aby wykonać całą łazienkę, cos w stylu inych, podobnych map, które odwzorowują rzeczywistość. Zabrałem się więc do roboty. Zacząłem od szukania odpowiednich tekstur na ściany. Znalałem dopiero po paru godzinach, na jednej z niemieckich stron, w katalogu pdf. Później wszystko poszło gładko - przez wykonywanie kolejnych elementów i skanowanie tekstur, do oświetlenia mapy, które sprawiło mi najwięcej kłopotów. Użyłem ponad 1000 źródeł światła, aby wszystko dobrze oświetlić. Tak oto przedstawia się historia mojej nowej mapy. Na poziomie znajduje się wiele ciekawych miejsc, do których można wejść (od rur kanalizacyjnych do bębna pralki). Mam nadzieje, że mapa wszystkim się spodoba. Miłego grania!

Jeśli ktos jest zainteresowany mapką, to zapraszam: http://requiem.and.pl lub bezpośredni: http://requiem.and.pl/quake/maps.html

aha - jeszcze jedno - WYŁĄCZCIE WSZELKIE DOPALACZE INTERNETOWE - ograniczena serwera (bedzie krzyczało, ze nie ma pliku)

dziekuje za uwage i licze na jakieś komentarze - nawet złe

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-12-2002 22:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Insequi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Insequi Znajdź więcej post'ów przez  Insequi Dodaj Insequi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Insequi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

hehe wpyte mapa; wogole wpyte stronka; ale lepsza imo jest aqua war

Old Post 09-12-2002 14:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

aqua war? to małe coś?

Old Post 09-12-2002 14:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Insequi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Insequi Znajdź więcej post'ów przez  Insequi Dodaj Insequi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Insequi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
fajnygosc
Warrior (Scrag)

co na to lucas ze nie widac ile kto ma postow ?

Old Post 09-12-2002 14:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fajnygosc Znajdź więcej post'ów przez  fajnygosc Dodaj fajnygosc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fajnygosc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Na razie obejrzałem tylko screeny - zapowiada się fajowo (ale moja opinia nie jest miarodajna, bo uwielbiam ten typ map )

Suszące się ręczniki są za.j.e.b.i.s.t.e
Naprawdę...

Old Post 09-12-2002 15:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

o kurka zaraz to sciagam
Uwielbiam dziwne mapki :>
Jedna z fajniejszych jaka widzialam to byl sklep komputerowy ...zajebisty byl motyw wejscia w plakat dooma i sie pojawialu w pierwszym levelu z d2

Old Post 09-12-2002 15:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

o qrna zeczywiscie postow liczby postow nie ma... jak tak do ja borda zmnieniam

Old Post 09-12-2002 18:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
[...]
Jedna z fajniejszych jaka widzialam to byl sklep komputerowy ...[...]

a ja - moja szkole :>

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 09-12-2002 19:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

to zrob jeszcze mape Deadpool

Old Post 09-12-2002 19:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez fajnygosc
co na to lucas ze nie widac ile kto ma postow ?

Nic

(jest jeszcze top ten )

Old Post 09-12-2002 21:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Nic

(jest jeszcze top ten )

ale ten to jest niereformowalny

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 10-12-2002 13:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SzakaL
www.q3arena.gry.wp.pl

Req mapka jest świetna. Ale ot ym już pisałam na ORGu.

Old Post 13-12-2002 21:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SzakaL Znajdź więcej post'ów przez  SzakaL Dodaj SzakaL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SzakaL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

extra mapka - troche chrupie - ale to zrozumiale
jezeli chodzi o przeniesienie rzeczywistosci do q3 to jest to jedna z lepszych map jakie dotąd widziałem gj

ps jak zeskanowałeś np. puszkę gilette?

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 19-12-2002 09:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

t0d: najpierw poskanowałem każdą ze stron (obracając puszke na skanerze), a potem obrazki, ktore z tego wyszly zlaczylem w jeden

Old Post 19-12-2002 09:11
fajnygosc
Warrior (Scrag)

Zajebista mapka, wogóle chusteczki ownz, brakuje mi tylko podpasek, wynika to ze tam tylko goscie mieszkają.

Old Post 19-12-2002 10:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fajnygosc Znajdź więcej post'ów przez  fajnygosc Dodaj fajnygosc do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fajnygosc prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ziel1na
z1

mapka naprawde own
ps. fajnie sie plywa w pralce tylko szkoda ze krotko

Old Post 19-12-2002 13:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ziel1na Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ziel1na Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ziel1na Dodaj [FPP]ziel1na do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ziel1na prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

szkoda ze bez wirowania

Old Post 19-12-2002 13:58
[FPP]ziel1na
z1

teraz mozna krecic kingsajz
"mydlem go mydlem"

" ... macie drugie mydlo "

Old Post 19-12-2002 14:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ziel1na Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ziel1na Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ziel1na Dodaj [FPP]ziel1na do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ziel1na prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insequi
Skilled (Knight)

fajnygosc: niestety nie mialem podpasek w domu (nie uzywam Ale chetnie bym wrzucil dla jaj

[FPP]ziel1na: ano, krótko, ale w nowej wersji mapki jest wyjście z bębna pralki (bo wczesniej blokowaly sie spectatory i gosc z wyciągarką tez nie mógł wyjść)

Q: w pierwszej wizji mapki miałem plan, aby zrobić wirowanie, jednak nie udało mi się to Jeszcze pokombinuje, bo to mapka beta

Old Post 19-12-2002 16:54
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:18.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions