quote: Napisane oryginalnie przez tmat
Gdyby forum fpp nie było integralna częścią serwisu FPP to należałaby Ci sie racja. W sytuacji jaka jest, czyli forum FPP JEST INTEGRALNĄ CZĘŚCIĄ SERWISU FPP polecam przeczytanie(I ZACYTOWANIE) pominietego przez Ciebie "ps-a" w moim wcześniejszym poście.
ps.
wazelina ż IV, CMs. ~nie; lm D. ~in
1*. «tłusta, mazista substancja otrzymywana przy destylacji ropy naftowej (wazelina naturalna) lub przez zmieszanie olejów mineralnych z cerezyną i parafiną (wazelina sztuczna); używana w farmacji i kosmetyce jako podłoże niektórych maści i kremów, w technice jako smar do konserwacji metali itp.»
Wazelina apteczna, techniczna.
Wazelina do maszyn.
Posmarować ręce wazeliną.
2*. pot. «nadskakiwanie, schlebianie komuś wyżej postawionemu; podlizywanie się, pochlebstwo; także o człowieku: lizus, pochlebca, wazeliniarz»
*-skreśl sobie niepotrzebne
Stary, uważaj.... gdybym padł dzisiaj martwy z powodu obśmiania się na śmierć miałbyś moją najmniejszą komórkę społeczną na utrzymaniu....
ps. bhd.fpp.pl jest może integralną częścią forum albo odwrotnie, ale patrz moja wypowiedź poprzednia w tym temacie. Zdania nie zmianiam. A propos wazeliny - tu myślałem że padnę.... Jeśli chciałeś mi dogryźć/zniesmaczyć/dokopać (właściwe podkreślić) to szczerze mówiąc, mając na uwadze Twoją długą i chlubną karierę w tym zakresie daruję Ci ..... i nie odpowiem tym samym bo zdaję sobie sprawę że czytają to forum również dzieci, i nie chciałbym im obrzydzać świata dorosłych (nawet jak czasem zachowują się jak dzieci)
ps.2 Wszystko jedno czy ktoś z GRUPY czy nie, jeśli będzie pisał do rzeczy a ktoś będzie na niego pluł, to napiszę swoje zdanie.
Howgh!
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|