TWEAKING WOLFA - czyli jak podkręcić Hansa
Chciałbym otworzyć nowy temat związany z różnymi, pomocnymi udogodnieniami, które mogą nam wszystkim ułatwić a czasami wręcz umożliwić w ludzkich warunkach grę w „Wolfa”.
Staram się ostatnio zgłębić ten temat od czasu gdy szperając po różnych stronach za nowymi mapkami trafiłem na garść informacji, które mi usprawniły różne drobiazgi – np. kwestie połączenia sieciowego w RTCW.
Zdaję sobie sprawę, że dla niektórych zawarte tu informacje mogą okazać się delikatnie mówiąc nieświeże dla innych nieprzydatne, ale tak jak ja ucieszyłem się z ich odnalezienia, tak myślę że jakaś część z nas uzna je za pomocne. W wypadku jeśli nawet u jednej osoby wprowadzone dzięki tym informacjom zmiany ustawień i lepsza w konsekwencji gra będą wynikiem tego topiku – cel został już osiągnięty w 100%!!! Szczególnie że niektórzy uczestniczą czynnie w międzynarodowych ligach RTCW i grając na zachodnich serwerach borykają się z róznymi połączeniowymi problemami, których część da się jeśli nie wyeliminować to chociażby zmniejszyć. Po co później jakieś lamy z Holendrii z pingiem 50 mają się czuć mega graczami, kiedy nawet mój 7-mo letni syn wykończyłby ich w Warroomie krzesełkiem .
Zastanawiałem się czy nie zostawić tych informacji tylko na naszym boardzie klanowym [POISON]. Myślę jednak, że najważniejszą rzeczą jest dobrze się bawić czego życzę wszystkim, dlatego zamieszczam je dla ogółu polskiej sceny RTCW. (oczywiście nie będzie tu żadnych tajemnic i wielu, a może większość z Was to zna jak własną kieszeń, są jednak na pewno i tacy, którym coś się z tego przyda.
Chciałbym również otwierając ten temat prosić wszystkich tych, którzy mają jakieś ciekawe i istotne informacje dla reszty aby dorzucali takie newsy w tym topiku, żebyśmy wszyscy mogli z nich skorzystać.
Prosiłbym również o prostowanie ewentualnych błędów czy komentarze do moich (w przyszłości może też Waszych) informacji odnośnie:
· Poleceń konsoli systemu RTCW (Q3 chyba też?)
· Ustawień parametrów w pliku „wolfconfig_mp.cfg” (wszelkiego typu i maści – przydatnych do usprawnienia gry)
· Użytecznych skryptów, które warto stosować
· Innych ciekawych informacji z tej dziedziny
O tym że jest to ważne świadczy myślę garść pierwszych informacji które zamieszczam (w oddzielnych topikach aby było łatwiej) – chociażby kwestie usprawnień połączenia sieciowego i jego „podkręcania” i dostosowywania do własnych potrzeb.
Poszczególne posty będą traktowały oddzielne tematy, żeby łatwiej się to czytało.
Edytowane przez dnia 28-03-2002 o godz. 14:37
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|