Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Zenady T2
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Lathspell
Combat (Death Knight)

Zenady T2

Chwile wachalem sie czy zakladac ten temat ale sie jednak zdecydowalem. Po co go otwarlem? Ano po to, ze czasem widze jakies dosc mocno irytujace zagrania graczy, ale nie ma specjalenie otwartego w tym kierunku topiku coby o tym zagaic. Moze tez rowniez sluzyc nam w ostrzeganiu przed jakimis kolesiami ktorzy graja nie fair na pubsach. No i ci co zaczynaja w T2 mogli by sie tu dowiedziec co jest niemile widzaine w "plemiennej" spolecznosci.

No to lecimy:
Sprawa, ktora chialbym poruszyc. Czy odczuliscie ostatnio, ze sporo osob zaczyna walic autokilla juz nie tylko po to zeby sie szybciej znalezc w bazie (moim zdaniem to tez zenadka ;D) ale goscie zaczynaja popelniac samobojstwa w czasie walki? To juz ze tam powiem nieco mnie wk...rza. Po prostu nie ma dnia zebym sie z tym nie spotkal nawet po kilka razy. Daje sobie glowe obciac, ze kiedys tak nie bylo. Jak dla mnie to totalny brak szacunku dla kogos po drugiej stronie kabelka.

Ps. Jak sie topik nie spodoba wywalic bez zalu

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-09-2003 00:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lathspell Znajdź więcej post'ów przez  Lathspell Dodaj Lathspell do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lathspell prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Bardzo sie podoba. Wlasnie jestem po zenujacym meczyku z paroma idiotami, ktorzy zaliczaja sie do najlepszych klanow europejskich. Wygladalo to tak: 200 minut grania, z tego w wiekszosci przypadkow przeciwnik mial przewage przynajmniej dwoch graczy (w kuriozalnym momencie gralismy 4v7 i pipy jedne - nie bojmy sie uzywac tego slowa, jest adekwatne do zachowania - nie wyrownaly teamu przez bodaj 10 minut, az nie odzyskaly flagi). Mimo ciaglej przewagi, owa "elyta" niemal w ogole nie atakowala, zadowalajac sie lataniem stadami kolo swojej flagi, podczas gdy to drugi team mial sluzyc za tego idiote, co to na nim sobie pocwiczyc mozna. Szczerze mowiac od dluzszego czasu przymierzam sie do napisania na forum laddera na temat takich durnych zachowan, bo szlag czlowieka trafia...

Co do sepuku... No coz. Tez tak czasami mam, ze gostek w ostatniej chwili wali pod siebie. Rowniez uwazam to za calkowity brak szacunku dla przeciwnika. Niestety, w T2 tez graja ludzie o nieco zawezonych (do siebie) horyzontach...

Old Post 24-09-2003 01:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
D3mo
Combat (Death Knight)

e tam, ja tam wale pod siebie (spinem ) zwlaszcza jak mnie wkurzy jakas lamka z czajnikiem na pingu 30 i taki masta z niego, bo rozwala mnie ktorys raz z rzedu... 1mm zycia i spin pod nogi, a co, nie dam gnojkowi satysfakcji

Old Post 24-09-2003 01:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil D3mo Znajdź więcej post'ów przez  D3mo Dodaj D3mo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać D3mo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Tez mnie korci, zeby to niekiedy robic, przyznaje Zwlaszcza, gdy widze bezplciowego gracza, ktory dla mnie jest nie do przejscia z uwagi na ping 5 razy nizszy (ja 180 on 30-40) i walacego caly czas wylacznie z chaina.

Korci mnie, ale ja widzialem ten napis na podkladce oryginalnie dolaczanej do T2: For players with eggs... Na dodatek nie lubie classika, a tam sepuku to tez norma... Wiec nie daje tym mastahom satysfakcji, ze... zmusili mnie do popelnienia sepuku i gine z honorem

Statystycznie zdarza mi sie zrobic sepuku moze raz na tydzien i z reguly wowczas, gdy gram przy duzej przewadze przeciwnika i faktycznie szybko musze wrocic na przyklad na chase, bo nikt inny tego nie zrobi.

Old Post 24-09-2003 02:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lathspell
Combat (Death Knight)

No coz ja zawsze jak sie gdzies dam odciagnac od bazy i trzeba wracac cale hektary to stwierdzam w myslach "d..a wolowa jestes, ze sie dales tak podejsc" . Ale autokilla nie robie i nie wazne czy flaga pod ogniem czy nie, kombinacja klawiszy do seppuku nie jest przezemnie uwzglediona jako element gry , taki sa moje zasady i basta (sorrki RAZ mi sie zdarzylo ale juz bylem calkiem zdruzgotany moja ekipa). Co do tych samobojcow o ktorych pisalem na poczatku, spinem pod nogi to pol biedy, tez mi czasem mysza przywariuje i mi walnie sama pod nogi, innym tez sie moze zdarzyc. Ale szlag mnie trafia jak goscie to robia z premedytacja za pomoca klawisza.

Old Post 24-09-2003 02:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lathspell Znajdź więcej post'ów przez  Lathspell Dodaj Lathspell do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lathspell prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Builder
Skilled (Knight)

Ja tam nie mam problemów z waleniem pod siebie. :>
Sam robię to sporadycznie, u innych mi nie przeszkadza. Przyznaje jednak że czasami mam ochote flaki wypruwać - pomysłowość niektórych ludzi w wyprowadzaniu innych z równowagi jest nieograniczona. Na szczęście takie typki występują wyłącznie na pubsach kata - jeszcze jeden powód by je omijać.

Old Post 24-09-2003 08:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Builder Znajdź więcej post'ów przez  Builder Dodaj Builder do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Builder prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Lathspell, mam dla Ciebie przykra wiadomosc: jestes gatunkiem ginacym

Tak btw to takie podejscie do gry w tym zakresie, jakie prezentujesz Ty czy ja, doczekalo sie u mnie nawet odrebnego terminu. Nazywam toto "szacunkiem dla wirtualnego zycia".

Old Post 24-09-2003 09:23
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Yav-- Bo reszta to lamki, co? )))

Ale seppuku to nawet ja nie popełniam - jeśli przeciwnik był lepszy to on mnie zabił - nie ja siebie sam...ctrl+k jest zwykłym chamstwem :/

D3mo - ja używam czejna bo to ŚWIETNA broń, ale wątpie bym miał niższe pingi od ofiar...albo chociaż packet lose :/
Sorry ale jak ktoś lata w powietrzu i lami próbując za wszelką cene zrobić MA spinem - wole dać takiej osobie do zrozumienia że to nie duel mod - tu się CG używa...

Mnie z kolei jeszcze irytuje całkowita głuchota teamu - kiedyś czekałem prawie cały mecz by któryś Jug łaskawie wyjoł ML i zestrzelił latajacy nad bazą robiąc swoje - bombowiec :/

Podobnie z ostrzeżeniami, czy też wrogiem w bazie - krzyczeć można że wróg w bazie, baza została przejęta itp. aż jakiś kołek powie V V N i teamowi się wydaje że nie ma problemu...

Każdego chyba irytują ćwoczki które stają na głowie kiedy jesteś na VS - pół biedy jak ta osoba co jakiś czas podskakuje (lol ) ale takie stanie i nie ruszy d... to tylko teleport ratuje życie (pozdrowienia dla "Graczy z jajcami" ) bo przez tego dupka nie można zejsć z VS, nawet nie musze pisać jak to blokuje ruch....

Niereperowanie wieżyczek - czy to wymaga jakiegokolwiek komentarza?

Team nie patrzy do kogo strzela!
Kiedyś naprawiałem "kradzionego" shirka aż tu nagle wyleciał ktoś zza górki i zaczoł go napier****....ostatnim razem kiedy takie coś sie wydarzyło gość się opanowal jak zobaczył że shirka naprawia swój, ale to był wyjątek - w innych tego typu sytuacjach zawsze jakaś lamka niszczyła mi shirka.

Podobnie z sytuacją kiedy capper wroga na Kata zostawi nieuszkodzonego shirka, a ja z powodów objektywny nie moge sobie wziąść włanego z "drużynowej puli" i akurat widze że shirke cappera przetrwał i ma się dobrze, więc probuje do niego wsiąść - często niektórym nie wystarczy zobaczyć że próbuje (do gości z ML nie mam pretensji, tylko do shirkowców i scoucików z CG) to niszczą mi go dosłownie w twarz (moja postać doznaje uszkodzenia od eksplozji...) albo NAWET jak już do niego wsiąde!

Ostatnio na kata wyjątkowo odczułem głupote mojej drużyny.
Otóż przyleciałem do bazy by się naprawić, wybuchła zadayma i geniusze z mojej drużyny zaczeły mi strzelać z CG do shirka (chociaż to był nawet nie kradziony, więc pewnie mieli go na zielono), wysiadłem, naprawiam...i co widze?
Te kołki NADAL prują mi do shikra! Akurat zjawił się jakiś jugg wroga i się odczepili, chociarz niketórzy zareagowali dopiero bo V V C, jakoś shikre mi przetrwał...
Ale jakby tego było mało - kiedy jeszcze go naprawialem podeszła jakaś lamka i wskoczyła do shirka...jeszcze chamsko mówiąc "Thanks!", a że to wyjątkowe lamidło które zwracało zabezpieczone flagi, niszczyło pojazdy teamu, zapychało VS itp. itd. to szybko Vote Kick doszedł do skutku...

Wiem że już troche nudze z tymi shirkami ale w końcu to topic do wyżalenia się
Problem jest taki - piloci z mojej druzyny przez swoje olwewanie wszystkich i wszystkiego szkodzą mi, dosłownie - fizycznie.
Niedzielnych pilotów nie interesuje że akurat gonie wroga prubując zbliżyc sie na tyle że kiedy zaatakuje nie będzie szans na przerzycie - nie...oni bedąc 100 m dalej prują w wroga, przy czym wróg jest trafiony sporadycznie - a reszta idzie we mnie...
Lub też taki delikwent lecąc z innego kierunku ładuje się prosto w mojego shirka...
Inna sytuacja - walka kołowa z wrogiem - nagle pojawia się "pomoc" w postaci shirka z drużyny...ale szybko okazuje sie że ta "pomoc" nie raczyla zwolnić i leci w mojego ostrzeliwującego się shirka...on ma w pełni naładowane osłony, ja nie :/
Sytuacja j.w tylko że "pomoc" strzela, zestrzeliwujac mnie, lub na domiar złego jeszcze mnie taranuje....lub dobija moją ofiare z racji tego, że ja nie moge strzelać mając rozładowane osłony przez mojego "wybace"....

I ostatnie narzekanie - blokada przejść! Często można stracić dobre kilka sekund na próbie przejscia bo się ktoś wladował jak....lepiej nie będe pisał...
Podobne święte krowy depczą mi po minach, nie zważając na nic i na nikogo - mimo że daje ostrzeżenia...

Powyższe to głównie przykłady ignorancji, głupoty lub nieuwagi osób z którymi przyszło nam grać na publicznych serwerch...

PS. Uwaga! mogą byc literówki

Old Post 24-09-2003 13:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

>Yav-- Bo reszta to lamki, co?

Tak, Hamil. Lama to nie ktos, kto nie umie, a ktos, kto nie chce umiec. Popelnianie samobojstw jest niczym innym jak cziterskim naduzywaniem zasad gry. Jedyna roznica w stosunku do aimbota polega na tym, ze reguly gry sa nieco bardziej ulotna rzecza, a wiec, jak z oprogramowaniem dla przykladu, wiekszosc nie ma klopotow z akceptowaniem ich naduzywania.

Co do robienia MA - zgadzam sie, chain jest po to, aby go uzywac. Jednak gosc, ktory lata wylacznie z chainem, i to jeszcze w stadzie, a najlepiej kolo wlasnego turreta - jakos mojego szacunku nie budzi.

Niszczenie shrike'ow w okolicach wlasnej flagi ma sens o tyle, ze drugi capper moze probowac z nich skorzystac. Lecz wowczas, gdy wyraznie widac, ze nie ma w okolicy przeciwnika, a ty wsiadasz do srodka... coz... to wyjatkowa bezmyslnosc lub wyjatkowe chamstwo - albo jedno i drugie.

Kickowanie bezmyslnych graczy psujacych rozgrywke jest jak najbardziej wskazane. Nawet, jesli robi to nieswiadomy bledow newbie.

Old Post 24-09-2003 13:45
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Yav - nie rozumumiesz mnie, chodzi o to że z góry uznałeś (wnioskuje z

quote:
) że wszyscy tak robią, poza "wyjatkami" którymi niby jesteście...a cała reszta....cała reszta to lamki...

Tylko na całe szczęście to ci samobójcy są wyjatkami, a nie "cała reszta", o to mi chodziło...

Old Post 24-09-2003 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

Bardzo wkurzam sie, gdy spieprzam przed rakieta jakims pojazdem (przelatujac nad swoimi) nie raczą wyrzucic flary w powietrze... oczywiscie wydzieram sie przy tym help! help! a oni nic...

Old Post 24-09-2003 14:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Ulraunt:

To jeszcze nic. Wcale nie tak rzadko zdarza sie, ze dolatujac "na ostatnich flarach" gine od rakiety pare metrow przed swoim flagstandem, upadajac w tlum moich żądnych flagi obrońcow...

Hamil:

Pisalem o ogole graczy. T2 ma te proporcje i tak mocno przechylone w pozytywna strone i mozna spokojnie zalozyc, ze w praktycznie kazdym meczu gra przynajmniej 30-40% graczy, ktorym naprawde zalezy na grze, a i 80-100% nie nalezy do rzadkosci.

Old Post 24-09-2003 15:22
borowies
uber 1337zor

Przyznaje sie - jestem lama. Kiedy jakis pan wystrzela w moim kierunku 25 z rzedu rakiete popelniam seppuku (jak widze ze nie uciekne ani ze spin jumpa ani w zaden inny spodob)... A co do czejnerow. Ostatni mecz z kph byl dosyc ciekawey pod tym wzgledem :o 8 panow z pingiem ca. 60-70 biegalo w te i wewte i strzelallo wylacznie z czejna (swoja droga ze tacy wspaniali to oni byli, dalo rade ich zmylic i zestrzelic, no ale to tylko ja taki genialny jestem, nie? :oD).

Ostatnio nie praktykuje czejna za bardzo, natomiast jezeli widze ze ktos sobie tak poczyna to wtedy nie ma juz "honorowego pojedynku na spiny" .

A w ogole to namawiam wsyztskich do handgrensow - nie ma bardzie zdradzieckiej i nieprzyjemniejszej broni niz handgren :o). Przeciwnik juz zamierza strzelic a tu maly punkcik robi duze bum i "shazbot" .

Aha i wpieprzaja mnie skrypty uzywane przez duza liczbe ludzi ktore informuja np "WOOhoO w00t! XXX (nick)z0r just got his #111231313 frag on nick2!! weee!" :|. Bleeeeeee...

Ah jeszcze nie lubie ludzi ktorzy flage MUSZA doniesc sami do konca, az ich zabija - ctr+f to czarna magia...

Old Post 24-09-2003 17:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Simonq... to zdaje sie Ty przez dlugi czas informowales wszystkich dookola, jaki to pancerzy bierzesz? Nie robisz tego aby do teraz? ;-)))

Co do przekazywania flagi - bardzo rzadko zdarza mi sie ja rzucac do partnerow, gdyz bardzo rzadko potrafia sie dobrze ustawic do przejecia flagi. Nie interesuje mnie kolezenskie podrzucenie flagi, ktore konczy sie tym, ze gosc z predkoscia niemal zero zabiera flage, obrywa, po czym w powietrzu ma dokladnie tyle zycia, ile ja mialem. Dodatkowy "plus" taki, ze flaga znajduje sie o jakies 50-100 m dalej od flagstanda niz gdybym jej nie przekazywal.

Old Post 24-09-2003 18:27
FlyMASter
Skilled (Knight)

Seppuku jest denerwujace bardzo w czasie pojedynku, w innym przypadku jest irrytujące, bo takie "nienaturalne". Sam
nie mam zdefiniowane, zabijam sie bardzo zadko, przewaznie robie to po pogoni lotniczej, ktora konczy sie kilka kilometrow za mapa... jak zostaje piechurem, isc np 5 km w zlym terenie assultem z repairpackiem..... , choc do 2 km to chodze

Teleport do shrika - włączony (choć uważam że lepiej żeby tej opcji wogule nie bylo, ze wzgłedu na grywalnosc)
Uzasadnienia:
- czesto gram na Kata ze wzgledu na brak ludzi na servach pojazdowych.
- chce jak najszybciej (wogule) byc w powietrzu , przydaje sie gdy druzyna pzreciwna ma przewage wyrazną i bardzo czesto VS nie dziala

Łażenie po głowach na VS, makabra, gdyby nie właczony teleport, chyba by mnie kickowali za team kill.
Proby wskakiwania do "mojego" shrika tez sie zdarzają, na kata to nawet czesto.
No i wogule wpychanie sie na VS, rozumiem ze sie obejrzalem do tyłu i ktos sie wepchnął, ale włazenie na chama, przeciez mniej wiecej widac kto dotarł w jakiej kolejnosci. Chyba ze nikt nie stoi, i jest wyscig do VS, to lubie, kto pierwszy ten lepszy, mimo ze na VS jest zderzenie , ale jeden sie dostał, a reszta ladnie sie ustawia.
I jeszcze jedno zchodzenie z VS, nie lubie jak schodza do tyłu, gdyz przeszkadzaja tym stojacym z tylu, najlepiej w bok, lub w gore.

Old Post 24-09-2003 19:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FlyMASter Znajdź więcej post'ów przez  FlyMASter Dodaj FlyMASter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FlyMASter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-=ReSpEcT=-
Skilled (Knight)

no wlasnie gralem z yavorem w teamie gralismy na mino 3/2 i zaczela sie klutnia yavor sie czepail ze koles robil bt w naszym bunkrze ( nie wiem dokladnie bo nie doczytalem do konca ) a skaczylo sie na tym ze yavor wyszedl z serva i powiedzial ze nei chce grac z glupimi graczami czy jakos tak a potem ja wyszedlem

Old Post 24-09-2003 20:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -=ReSpEcT=- Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -=ReSpEcT=- Znajdź więcej post'ów przez  -=ReSpEcT=- Dodaj -=ReSpEcT=- do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -=ReSpEcT=- prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Kochany, Ty kontekstu nie znasz. Ten pan z przedrostkiem Banana, niejaki Ctrl-Alt-Del, to admin tego serwa :-P

To primo. Secundo, jesli facet jest adminem i jesli jest dobrym graczem - a on jest - to powinien bawic sie w teamplay i grac tak, aby wszyscy mieli tzw. fun. Tymczasem mistrzunio od samego poczatku kompletnie olewal gre, co bylo widac po czestotliwosci zabierania naszej flagi przy ich przewadze 3v2 - nie zabierali na poczatku w ogole, bo miszczunio mial dwie lamki, ktorym sie - zgroza! - zachcialo grac, wiec mogl sie pobawic we fragowanko. Zenada.

I tertio, jesli gram 3v2 i ktos z tej dwojki mowi o bt, to ja, jako admin, udzielam upomnienia graczowi, ktory to zrobil. A nie ignoruje dyskusje i bawie sie w przykladanie flagi za flaga.

Wlasnie paru panow z klanow Banana, TWC i GA to przyklady tych graczy, ktorzy sa na tyle wartosciowi, ze mecze z ich udzialem powinny miec naprawde trzymajacy w napieciu przebieg. Niestety, wiekszosc meczy z nimi to totalna lameriada, w ktorej ich egocentryzm po prostu wyplywa z ekranu. Pograsz wiecej, zauwazysz.

PS. Ciekawe, kiedy zarobie banana na Banana, bo zdania nie zmienie i przy kolejnym przykladzie takiej durnoty rowniez szczerze dowale...

Old Post 24-09-2003 21:47
Lathspell
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor

Za duzo sie ksiazek o rycerzach, honorze i takich tam bzdetach oczytalem "gatunek ginacy" brzmi to tak melancholijnie

Co do VS, kiedys grzecznie ustawialem sie w kolejce ale taraz to mozna o tym zapomniec, no coz przyznaje sie od czasu do czasu wskakuje komus na glowe. W tej materii sie poddalem ale robie to, ze wzgledu na to ze shirk sluzy mi zazwyczaj tylko jako srodek szybkiego transportu dla assa albo do podstawienia capperowi.
A deczko szlag mnie trafia jak widze, ze capper leci z flaga, goscie biora shirka i leca sobie postrzelac do scoutow, a mi sie co chwila ktos wtrynia w kolejke, tak ze zanim sie do tego shirka dostane to juz bym
normalnie na jetpacku doturlal do cappera i mu pomogl. No i jest pewnien myk na VS za, ktory jestem gotow rozedrzec gosci na szmaty, strzelanie ze spina albo z shocklancy w respawnujacy sie pojazd. Juz nawet jak tylko o tym teraz pomysle to mnie chol..a bierze.

Ps.Widze, ze utrafilem z tematem, nie ma to jak sobie troche popsioczyc i sie wyzalic

Old Post 24-09-2003 21:53
Late
Aww, that's too late!

Talking

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
[B]Simonq... to zdaje sie Ty przez dlugi czas informowales wszystkich dookola, jaki to pancerzy bierzesz? Nie robisz tego aby do teraz? ;-)))

Simoneq informował, informował, aż w ramach kolejnej przeróbki kompa i totalnej reinstalki wywaliłem ten skrypt i już jest czyściutko!

Old Post 24-09-2003 21:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Late Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Late Znajdź więcej post'ów przez  Late Dodaj Late do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Late prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Simonq... to zdaje sie Ty przez dlugi czas informowales wszystkich dookola, jaki to pancerzy bierzesz? Nie robisz tego aby do teraz? ;-)))

Ten skrypt byl wymagany w -=EEF=-.. Dlatego go uzywalem. Ale juz nie. Zreszta to tylko do wiadomosci teamu bylo, zreszta tekst "using light armour with energy pack" sie troche rozni od podanego wyzej .

Old Post 25-09-2003 14:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
qLA
Combat (Death Knight)

Ja dzis, po dluzej przerwie w Tribes 2 znow sobie troszke pogralem.
Zaskoczylo mnie to, ze calkiem niezle mi szlo
Dwie "milutkie" akcje dzis ujzalem lub uswiadczylem:
1)ide sobie zobaczyc nasze generatorki, patrze a koles z naszego teamu plasma w nie wali, a potem zaczyna naprawiac...n/c
2)stoje sobie by Vechickle Station, koles przywala do mnie ze "sniperki", podchodze do niego on do mnie "Sorry" no wiec odchodze, a ten mi sru w plecy;/ piekne zagranie...

Old Post 26-09-2003 01:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil qLA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do qLA Znajdź więcej post'ów przez  qLA Dodaj qLA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać qLA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
wayha
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez qLA
1)ide sobie zobaczyc nasze generatorki, patrze a koles z naszego teamu plasma w nie wali, a potem zaczyna naprawiac...n/c

to ze slepej milosci do punkciakow , niestety nawet wsrod niektorych graczy z polski nagminne

Old Post 26-09-2003 10:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil wayha Kliknij tutaj by wysłać e-maila do wayha Znajdź więcej post'ów przez  wayha Dodaj wayha do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać wayha prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
D3mo
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez qLA
Ja dzis, po dluzej przerwie w Tribes 2 znow sobie troszke pogralem.
Zaskoczylo mnie to, ze calkiem niezle mi szlo
Dwie "milutkie" akcje dzis ujzalem lub uswiadczylem:
2)stoje sobie by Vechickle Station, koles przywala do mnie ze "sniperki", podchodze do niego on do mnie "Sorry" no wiec odchodze, a ten mi sru w plecy;/ piekne zagranie...

ow iele ciekawiej bylo we wczorajszym meczu na tej duzej zimowej mapce (tez tam grales)
probowalem z DSinnerem troche na HO sie pobawic (zawsze na tej mapie fruwalem ze snajpa i shocklanca wiec chialem malej odmiany ) i ni cholere sie nie dalo
przezbrojeni czekamy przy VS i sie wydzieramy VNR VNR VNR, a tu nic... w koncu pojawilo sie kilka scoutow i.. jeden za drugim zaczeli wybierac shriki :o
no dobra, moze w dupie maja to, ze bez wylaczenia gensow to nawet pierdnac nie zdaza, a co dopiero mowic o zabieraniu flagi
no dobra, czekamy dalej (w miedzyczasie chyba z 5 bobmbowcow nas rozpackalo)
pojawia sie pierwszy pilot transportera, zbiera 4 HO na poklad i czeka na tailgunnera... i czeka i czeka i jebut kolejny bombowiec...
ale nic to, nastepny transporter, nastepny pilot, pelna obsada HO i w koncu lecimy oczywiscie przeciwnik od dobrych kilku minut kontrolowal wieze na srodku mapy z dzialkami AA, a nasz genialny pilot wybral oczywiscie najkrotsza trase nad tymi wlasnie wiezyczkami co skonczylo sie twardym ladowaniem wszystkich lecacych HO i smiercia przyglupiego scouta pilota :o
po jakims czasie sie wkurzylem czekaniem az ktos laskawie "zrobi" nam transportem, wlazlm na VS, sam kupowalem transport, z dsinnerem wskakiwalismy i chamsko czekalimy na pilota drac sie VNP jakies biedactwo tam sie zestresowalo chyba, bo ze spina zaczelo walic do nas (z naszej druzyny byl koles oczywiscie) to tez mu odpowiedzialem spinem, nie pomoglo, ale na sczescie gowniarza ktos z naszych potraktowal lanca po plerach
jeszcze 2 razy mielismy takie loty nad dzialkami, z podobnym wynikiem zreszta, jeszcze kilka razy bomby nas rozwalaly, az w koncu, chyba na 5 minet przed koncem mapy znalazl sie pilot, ktory polecial bokiem, niestety zestrzelil nas shrike (ale przynajmniej nasz pilot juz wykazywal jakies przejawy pomyslunku)
kolejny pilot juz dowiozl nas na miejsce docelowe i raz generatorek rozwalilem... szkoda, ze tylko raz,b o okazji bylo naprawde wiele, ale przez debili wolacych latac sobie shrikami "bo tak jest fajnie", cierpi niestety cala druzyna

Old Post 26-09-2003 10:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil D3mo Znajdź więcej post'ów przez  D3mo Dodaj D3mo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać D3mo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Lightbulb

Qla -- PRznajmniej takie pocieszenie że rozwalony przez siebie i naprawiony sprzęt NIE daje punktów
Ten gośc musiał być - nie bójmy się tego słowa- niezłym kretynem...

D3mo -- A co obchodzi pilota shirka ze ty musisz d... podwozic? Sam napsiałeś że latały nad tobą bombowce - zdziwił bym się gdyby nie próbowali ich zestrzelić, tylko pobiegli z pieśnią na twarzy aby zostać pilotem Havoca....

Pozatym zdecyduj się - czy anrzekac na pilota który się zlitował i postanowił was podwieść pojazdem którego od dawna nie używał - czy też narzekać na scoutów w shirku - bez których jak wnioskuje miał bys rozrywke...
Jejq...piszesz ze jesteś HO a nad bazą lata 5 bombowców - ktoś tu nie słyszał o missile launcher?!

Old Post 26-09-2003 10:56
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Pozatym taki "debili wolacych latac sobie shrikami " zrobi więcej dobrego stanowiac obrone przeciwlotniczą (bo widać Ho potrafi tylko siedziedź na d... i krzyczęć VNR zamiast zestrzelic bombowce -tak wynika z twojego opisu) lub niszcząc pojazdy wroga zanim będą stanowić zagrożenie, podobnie z wiezyczkami...

Rzeczywiscie - co za debile....

Ale jeśli to byli capperzy uzywający shirka jako transport 1 razowego użytku - nic ich nie usprawiedliwia w tym wypadku, i tak lecą nad baze, i tak ich "transport" jest skazany na straty, a jeszcze z assekuracją HO capper ma łatwiejsze życie...

Nie wiem na jakiej mapie graliście i jak tam wylgląda taka sytuacja...

Old Post 26-09-2003 11:00
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Kotki zlociste, gralem rowniez na tej mapce. Z niezlym skutkiem, bo minujac naszego switcha niezwykle efektywnie zaczalem eliminowac... nie, nie przeciwnikow. Moich baranow, ktorzy jak slepe kury wlazily na miny, choc kazdy srednio inteligentny DUREN wie, ze takie switche sie minuje. W efekcie barany gineli, rozminowywali switcha, po czym dolatywal sobie przeciwniki i spokojnie go przelaczal. So cooooool.... 5 minut gry i -40 punktow...

Co do podwozenia HO - mieliscie panowie zbyt wygorowane wymagania. W jednym teamie bylo kilku dosc dobrych graczy, ktorzy - jak to obecni dobrzy gracze - musza sie dowartosciowac, zatem nie bylo mowy o zmianie teamu i wyrownaniu szans. W teamie lamek zas nie uswiadczycie osoby, ktora jest swiadoma faktu, iz aby wziac na tej mapie flage, trzeba najpierw rozwalic generatory...

Wiecej wyrozumialosci dla lamerstwa... ;-P

PS. Tesknie do czasow, gdy graly takie klany jak 3w... Wowczas nawet na pubsach mozna bylo calkiem fajnie pograc... A dzisiaj... Blah, jeden-dwa dobre mecze tygodniowo... Reszta to przecietniactwo lub wrecz zenada...

Old Post 26-09-2003 11:54
D3mo
Combat (Death Knight)

nie wiem dlaczego, ale jakos wiedzialem, ze pierwsza osoba, ktora mi odpowie i to wlasnie w takim, a nie innym tonie bedzie Hamil

otos myszko kochana, a co mnie obchodzi koles, ktory chce sobie polatac, a nie umie? a co mnie obchodzi bachor nieswiadomy tego, ze shrikiem gowno zrobi? co w koncu obchodzi mnie lamka, ktora shrika niebierze po to zeby bombowca zestrzelic (tak tak, obronco ucisnionych pilotow shrikow), bo takowego zestrzelic nie portafi (tez nie potrafie, ale jak juz wsiadam do shrika to nie po to zeby strzelac ale leciec po flage / podstawic pojazd capperowi)? ano gowno szczerze mowiac mnie obchodzi
idziemy dalej - nawet gdyby (to tylko teoretyczne przypuszczenie) zestrzelenie bobmowca sie powiodlo (hurraa!! brawa dla pilota!), to zlikwiduje on tylko skutek, a nie przyczyne
z kolei podwozac transport wyladowany HO mozna skutecznie:
a) wylaczyc gensy pola silowego przy fladze
b) wylaczyc gensy pola silowego bazy
c) zniszczyc VS
tym samym
a) unieruchomic baze na minute czy nawet kilka
b) UMOZLIWIC capperowi wziecie flage
c) UNIEMOZLIWIC przeciwnikowi skuteczna pogoc za capperem (bez pojazdu trudno cokolwiek tam zlapac)
d) zlikwidowac zagrozenie ze strony bombowcow

widzisz Hamil, pilot to pilot, powinien umiec kierowac kazdym pojazdem skoro juz sie za pojazdy bierze
umiejetnosc pilotowania tylko i wylacznie jednej maszyny swiadczy o jego ograniczeniu i marnym pozytku dla druzyny...

PS. w naszym teamie graly wczoraj wyjatkowe lamki wiec prosze, zlotko, nie bron ich jesli nie wiesz jak sytuacja wygladala

Old Post 26-09-2003 16:02
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Nu i prosze - klasyczny przyklad tego, jak istotne sa w T2 dlugofalowe oddzialywania. Co z tego, ze bombowiec zostanie rozwalony przez superhiperpilota, skoro po chwili bedzie kolejny i kolejny? Tu recepta jest prosta: chcac efektywnie zabezpieczyc baze przed nalotami, nalezy sie skoncentrowac na dwoch punktach: genach i VS przeciwnika. To jest metoda na uspokojenie sytuacji w - nazwijmy to szumnie - wlasnej przestrzeni powietrznej. Shrike zestrzelajacy bombowca jest niczym masc na pryszcze: chwilowo likwiduje skutek, ale nie likwidujac przyczyny powoduje, ze po odstawieniu leku pryszczy moze byc jeszcze wiecej

Lata za duzo bombowcow i shrike'ow? Jeden scout potrafiacy walczyc 1v2-3-4 jest w stanie zredukowac uporczywymi atakami na VS liczbe generowanych pojazdow 2-3-krotnie lekko liczac. Jesli idzie za tym wsparcie HO w BT, przeciwnik moze zapomniec o tym, co to pojazd.

Old Post 26-09-2003 16:20
sYs|Berserker
Combat (Death Knight)

D3mo:
PS. w naszym teamie graly wczoraj wyjatkowe lamki wiec prosze, zlotko, nie bron ich jesli nie wiesz jak sytuacja wygladala.

Wspolczuje. :-) Wczoraj to naprawde momentami mozna bylo przysnac nad klawiatura. Najlepszy moment byl kiedy postanowilem poleciec po flage. Hmm gensy dzialaly. Rozwalilem je, poszedlem po flage(na piechote od gensow), wrocilem w okolice gensow wsiadlem do mojego wlasnego shrieka i odlecialem nie atakowany przez NIKOGO! :-)), a przeciez graly tam chyba z 32 osoby. Numer ktory juz mnie zupelnie rozbil: Koles z ammunition packiem kradnie flage waszemu teamowi i zwiewa sobie na piechote do naszej bazy :-/ (przeszedl miedzy innymi przez dno tego pierwszego jeziorka) :-) Ehh.

Old Post 26-09-2003 16:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|Berserker Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sYs|Berserker Znajdź więcej post'ów przez  sYs|Berserker Dodaj sYs|Berserker do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|Berserker prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Tia. W tym czasie przy switchu staly 3 czy 4 snajplamki i szpanowaly, jakie to one cudowne, majac za soba dodatkowo dwa turrety.

Zeby bylo weselej, zaden z lepszych graczy z drugiego teamu - tak, kotq, Berserkerze, o Tobie tez mowa - nie zmienil teamu aby wyrownac szanse... Jak ja to kocham... Lepiej jest zmarnowac pol godziny lub godzine na glupia gre, niz sobie po prostu powalczyc we w miare rownych teamach... Starwolf Accident tez byl klasycznym przykladem wyjatkowego niezbalansowania mapy, gdzie w jednej druzynie stado dobrych lam (dobra lama to dobry gracz grajacy w lamerski sposob) obstawilo flage i szpanowalo. Jak by to, cholera, byl powod do chwaly - zabicie jednego cappera atakujacego flage z trzema minami, dwoma duzymi dzialami, kilkunastoma turretami i parom a durnymi, muszacymi sie dowartosciowac lamami, ktore w nosie maja gre, a chodzi im wylacznie o punkciki. I potem wali taki "hero" w rodzaju DarkVenoma tauntami... A juz szczytem lamerstwa byl fakt, ze ci gracze zrobili sobie warownie przy fladze, ktora bronic jest ZNACZNIE latwiej, gdyz atak ze shrike'a jest bardzo niewygodny, a teren, przez ktory musi zwiewac capper, niemal plaski. Ale herosek musi punkciorow nalapac... Nawet nie wie, ze sa darowane lamie, bo nikt rozsadny by w ogole nie przystepowal do atakow na flage przy takiej dysproporcji...

Old Post 26-09-2003 16:35
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:39.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions