Niestety taki jest radiant i po konwertacji bsp2map wypadają textury :< i niestety nie ma na to siły... dlategoż bardzo cięzko np. poprawić mapkę o zaledwie 1 texutre gdy nie masz jej w formacie map...
ad. 2. Jak masz scale (tą siatkę) w Radiantcie to odrazu mówie że to pole to może byc wielkości np. takiego osiedla jak praga północ więc naprawde nie bój się ze ta mapka bedzie zamała... Zreszta z tego co wiem można robić mapkę i poza scalą... a co do tego że zmienisz gravity nie koniecznie możesz zrobić przekrzywienie ale raczej staraj się robić mapki które odwzorowywują rzeczywistość, w końcu na tym polega piękność UT, Możesz zrobić z na dole bedzie przezroczysta sciana ale po co ? Powiedz co chcesz zrobić a ja się nad tym zastanowie bo chyba się niezbyt rozumiemy... (chcesz zrobić przestrzeń kosmiczną że nie chcesz mieć zemi ??)
ad 3. Mam nadzieję ze wiesz ile to jest stopa (dla przypomnienia to 0,3048 m) bo mozna przeliczyc ze 1 stopa = 10,66 (zakładaj że 11) unit w Radiancie... co w przeliczeniu oznacza ze model czlowieka w UT ma 64 unitsy wysokości 30 szerokości i 30 długości (takie mogą byc najwęższe przejscia) a głowa mieści się w ciele 7 razy
Podzielmy gdzie co ma tzn
nogi od kostek do kolan maja 18 unitów
od kolan do brzucha mają tyż 18 unitów
Torso (klata brzuch itp.) mają również 18 unitów
a głowa ma 9 unitów co razem daje 64 wysokości...
Torszke o rzeczach:
- 2,5 m mur bedzie miał 96 unitów
- stół ok 30-36 unitów
- krzesło 12-16 unitów (tam gdzie się siedzi, opracie wyższe)
- schody (jeden stopień) 8 unitów
- VAn (samochód dostawczy) 64 wysokości 80 szerokości 160 długośc
A tak apropo to porostu rób pokolei każdy wierzowiec itp... a nie odrazu walnij sciany gdzie co ma byc gdyż potem okaże się że się nie zmieścisz... Przyjmij że piętra maja ok 3,5 metra i bedzie dobrze (czyli 122.40814 unitów ~ 122)...
Aha obyś się nie denerowwał gdy zrobisz wyższą mapkę niż 1800 unitów bo wtedy najczesniecej się nie kompiluje (moze to poprawili w GTR ale nie sądze..)
Jak czegos potrzebujesz to pisz na gg 1263015
P.S przepraszam za blędne gg ale bylem juz zmeczony i dopiero teraz to zauwazylem
Edytowane przez F4+4L dnia 09-09-2002 o godz. 21:11
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|