No ja bym nie był taki pewien, właśnie dlatego że to konkurencja, to premiery będą (powinny) być od siebie oddalone o jakieś pół roku, ludzie wtedy kupią oba tytuły, a tak z powodów finansowych trzeba będzie wybierać (tymbardziej że ludzie którzy nie wykupili odpowiedniego sprzętu za wczasu - jak ja ze szwagrem - będą zapewne kupować karty). Dla mnie D3 jednak jest górą, Jaś Carcmack z ekipą pracują nad tym aby wykożystać możliwości nowego sprzętu, i próbują stworzyć klimacik horroru, w którym różne potworki wyskakują z cieni, i z tego co widziałem i z tego co w alphe grałem to się im udało. A HL2? **********nie obcych łomem? To już było, a do tego rury są za kanciaste, za dużo poligonów w*******ili na postacie, i im na otoczenie zabrakło .
Co do kart, to zdecydowanie zagłosowałem na NV - lepsze sterowniki, więcej doświadczenia, lepsza "obsługa developer'ów". Jak ktoś podaje że w testach na Q3 radeon jakiśtam wyprzedza geforce'a jakiegośtam o ileśtam fps'ów to jakoś do mnie nie przemawia. Prędzej testy na 3dmarku '03 dadzą sensowne wyniki, nie ma sensu testować karty na grze, która nie ma połowy efektów, obsługiwanych przez obie karty (normal mapping, gloss mapping, szybko generowane lustra). Pozatym patrząc na forum Tenebrae (tenebrae.sf.net), spotkałem się tylko z jednym problemem technicznym tyczącym nv, mianowicie gf4ti może mieć problemy z kompresją textur (tak było napisane, u mnie jakoś nie było żadnych), za to topiców z problemami dotyczącymi radeonów jest dość troche. Chcecie kupić tanią karte, wasz problem, czasami warto zapłacić tą stówe więcej.
Edytowane przez nea*1337 dnia 22-06-2003 o godz. 01:32
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|