Graliscie juz moze w Warcraft 3?
wiem ze to board fpp ale to pytanie dotyczy kultowej gierki wywodzacej sie z kultowej stajni jaka niewatpliwie dla wszystkich graczy jes blizzard. gra wychodzi oficjalnie za kilka dni ale na necie iso lezy juz od jakiegos czasu
a teraz kilka moich uwag na temat tej gry (przeszlem juz wszystkie kampanie bn niestety narazie nie jest wlaczony)
blizzard poraz kolejny udowodnil ze jest the best, starannosc i dopracowanie tej gry to naprawde bardzo wielki plus
Grafika w warcrafcie 3 nie zostalo wprowadzone pelne 3d (i cale szczescie imho) postacie i budynki sa troj wymiarowe ale nie mamy mozliwosci poruszania kamera w zadnym kierunku i tak jest imho dobrze nie ma motania sie i utraty orientacji w terenie jak to bywalo w innych rtsach. Grafika jak juz pisalem jest bardzo staranna i dopracowana a szczegoly w meny glownym sa naprawde bardzo przyjemne dla oka...wielki + odemnie
dzwiek jak dla mnie liczyly sie tu tylko odglosy jednostek...ktore naprawde sa bardzo przyjemne dla ucha i niejednokrotnie zabawne odglosy wybuchow tez sa niczego sobie, muzyka w menu nie najgorsza imho dzwiek jest ok
Gameplay w koncu jednostki formuja sie tak, jak trzeba - magowie, osoby leczace, strzelcy automatycznie ida sobie na tyly i tam przy marszu zostaja.
Dodatkowo, jezeli mamy zaznaczona druzyne (nadal max 12 postaci, co sprawdza sie bardzo dobrze) to klikajac przykladowo na magika - nieodznaczamy druzyny, a jedynie w prawym dolnym rogu mamy dostep do jego czarow. Jezeli klikniemy na podgrupie np.: Footmanow, to mozemy im wszystkim wlaczyc tryb obrony przed strzalami (30% wolniejsi) nieodznaczajac calej druzyny. Nie wie, czy ktos mnie zrozumial. Mam nadzieje, ze tak . Jest to naprawde rewelacyjny patent...
bohaterowie - no i to jest imho kluczem do sukcesu. Postacie bohaterow sprawiaja, ze przechodzenie misji takich jakie juz widizelismy kilkadziesiat razy w innych rts'ach sa oryginalne i przyjemne. Przez taka kompletna wtornosc wlasnie red alert 2 mial u mnie przechalapane.
Filmy To arcydzielo! pieknie pokazane zakonczenia kampanii, oraz super przerywniki na engine gry podczas kolejnych misji sprawiaja ze naprawde wciagamy sie w fabule i z niecierpliwoscia przechodzimy kolejne misje zeby dowiedziec sie co dalej
Grywalnosc Warcraft3 jak wspomnialem jest nieliczna z strategii w jakie gralem i nie jalezy ten rodzaj do prreferowanych przeze mnie... Jednak jest gra, od ktorej sie nie mozna odciagnac, Jest to gra charyzmatyczna tak jak np. Starcraft i HOM&M 3, Malo jest firm, ktore jak blizzard potrafia przykuc gracza do ekranu na dlugo...Same postacie w grze zrobione sa wysmienicie, grafika i animacje przy czarach stoja na wysokim poziomie
podsumowujac warcraft 3 moim zdaniem w pelni zasluguje na miano kontynuacji swoich wielkich poprzedniczek (wc, wc2) napewno kupie orginal