quote: Napisane oryginalnie przez kryglow-PL-
Racja, BHD jako multi jest dla mnie prawie doskonala. Gdyby polaczyc rozmach JO z mechanika BHD (strzelanie, poruszanie sie - jest jakies takie lepsze w BHD) i dodac jakis antycziterski mechanizm z prawdziwego znaczenia to wyszedlby ideal.
-a moim skromnym zdaniem "magia" BHD wypływa z prostoty tej gry. Z jednej strony mamy "teatr jednego aktora" w BHD... a generalizując stosunkowo mała arena walki, prostota strzalania (która mnie jako gracza JO obecnie irytuje a nawet smieszy ).
, no i oczywiscie małe wymagania sprzetowe.
Powiedzmy ze na mapie gra 30 osób... kazdy zna lokacje na pamiec i z zamknietymi oczyma smiga po raz 543 na swoją ulubioną miejscówke, niby z latami utarły sie "taktyki" ogólne, kady wie ze na DD trzeba postawic linie, na HoP trymac wejscie z dachów itd...i te kilka przykładowych czynników sprawia ze z taką samą przyjemnoscią ludzi pukają to przeszło 2 lata ale tez taz swieżak który wejdzie pierwszy raz i wyniósł z innych schóterów lub gier tajemną sztuke obsługiwania myszy i klawiatóry da sobie rade jesli wytrzyma 2-3 tyg batów na serverkach i pozna mapy i troszke miejscówek.
No a w JO...jak to juz Yogas nazwał po imieniu "nastepcy BHD"... tak jak w cytacie, gdyby przełozyc strzelanie z BHD do JO to jaki miało by to sens, to jest urok tej gry , wyjąc pacjenta z kałasza z 200-250 m.. hohoh a w bhd snajpera z cara z 600? no problemo Mechanizmy gry: chodzenie poruszanie ??? inne? jakos trudno mi wychwycic róznice...
Nie bede psioczył juz na to BHD bo troszke godzinek swego czasu nad nią posiedziałem, a i tak pewnie sekcja BHD mnie z***** na TS
Co do B2... to jakos nie rozumiem tego optymizmu, przyjdzie B2 i wszystko sie zmieni, nie chce krakac ale B2 bedzie taką samą "porażką" w polsce jak JO,