Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > POLAND: TWC taktyki
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Lightbulb POLAND: TWC taktyki

Jako, że yavor leniu****e ja tym razem zrobię coś dla potomności i wymyślę przykładową i SUBIEKTYWNĄ taktykę. Oczywiście nie będzie ona dopasowana do ludzi jakimi dysponujemy, ewentualną adaptacją zajmnie się yavor . Ewentualnie zrobi swoją.
Mam pewne doświadczenie z TWC (friendlyclan dla EEF, grałem niezliczoną ilość scrimmów ). Moje sugestie:

Oczywiście zakładam grę 12v12, a nie 8 v 12 .

MINOTAUR:
_________
1 HD (base)
2 HD (flag)
1 L/AD wieża na zewnątrz
1 L/AD wieża wewnątrz
2 BlindSpammers na bunkier przeciwnika
2 BT na bunkier przeciwnika
3 HO (cap)
_________
Wiem, że w pierwszej chwili narzuca się Wam "za mało ataku". Jednak wbrew pozorom taki układ ABSOLTNIE wystarcza: przy 2 spamujących nieustannie bazę przeciwnika ludziach (inv postawić przed bunkrem i z ammopackiem nawalac, nudne ale konieczne) on jest praktycznie zaklinowany w bazie. Jeżeli do tego dochodzą skoordynowane ataki BT to ich baza jest wyłączona z obiegu i po pewnym czasie zostaje im tylko gra scoutami. Jeżeli ten cel uda się osiągnąc, wttedy niepotrzebna obrona (1 HD, 1L/AD) przechodzą na HO/CAP. Jeżeli nie, konsekwentnie prowadzimy taktykę. 3 HO w podziemiach powinny wystarczyć do porządnego nacisku (najlepiej jakbyśmy grali stroną gdzie można tym tunelem śmiesnym wejść tuż pod flagę przeciwnika). Co 5 minut jeden (wybrany) HO powinien przejść w LO i spróbować zabrać flagę górą, przeciwnik powinien być zaskoczonyy, gdyż wcześniej nacisk był tylko pod ziemią.
_________
BLUE MOON:
Heh, nie wypowiadam się na temat składów, powiem jedno: konieczna jest koordynacja ataku bombowca z atakiem cappera. Na tej mapie kiedy capper weźmie od tyłu flagę strasznie ciężko go dopaść.
Proponuję przeprowadzać ataki 2x bomber, angażujące jednorazowe 6 osób.
Bomber I:
2 nekkidy
1 HO/shield
Bomber II:
2 A/shield
1 HO/ shield

pierwszy bomber wyrzuca jugga na vpad przeciwnika, natomiast sam koordynując się z capperem pomaga w braniu flagi. drugi natoiast "zawiesza się" nad vpademn i bobarduje ile wlezie. następnie cała trójka wyskakuje i robi ładne bt wraz z juggiem z bombera I. 4 osoy powinny przełamać obronę vpada i zrobić niezy sajgon. Akcja powatarza się cyklicznie.

Pozostała szóstka ludzi wyglada tak:
1 HD (vpad)/Engineer
1 Hof
2 LD/chase
1 SO/SD
1 cap

Oba LD powinni być wyposażeni w snajpe i dobre pingi .

Takie są moje propozycje, co sądzicie?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 04-06-2003 20:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Re: POLAND: TWC taktyki

O Boże, board zakropkował mi normalne słowo na samym początku . Chcialem napisać, że jest leniwy rzecz jasna.

Maniakalna cenzura

Old Post 04-06-2003 20:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

W sumie moze byc, co do bluemoona to proponuje jeszcze dla cappera/ow zeby potrenowal crash grab bo na tej mapce jest to czasami baaaaardzo pomocne. Aha i proponuje na poczatku mino nie 2BT tylko 3BT (ma byc pewnosc ze baza wroga rozwalona, poza tym nie ma to jak zrobic piekielko na poczatku meczu). Hmm jeszcze co do BT na mino, to ktorys z graczy na tej pozycji moze czasami wchodzic cloackerem.

Old Post 04-06-2003 21:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Krotko:

Pozwol Simon, ze taktyki bede ustalal najpierw ja.

Taktyk nie ma, bo nie ma potwierdzonego meczu i potwierdzonych map. Beda mapy, na kazda mape bedzie podany sklad, imiennie kto na jaka pozycje, z kim wspolpracuje itd. Nic nie wiem o Blue Moon i jestem PRZECIWNY tej mapie, gdyz jest to mapa narzucajaca chaserom ogromne wymagania i wymagajaca od nich wiele uwagi, a ja te uwage musze jeszcze miec na kontrolowanie, co robi reszta teamu. Dlatego BM uwazam za blad.

Mino jest ok, Feign rowniez (nie chce mi sie uzasadniad dlaczego, a z jakis przyczyn te mape wybralem).

Beda mapy - beda taktyki. Nie ma map, siedziec cicho i nie mieszac ludziom w glowach.

Old Post 05-06-2003 01:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Heh no coz, mino i feigna kazdy ma najlepiej ogranego

Old Post 05-06-2003 06:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Ehem. Przeczytalem feign jako BlueMoon, wybacz mam zboczenie do tej mapy...

No dobrze, mialem wene na taktyki, musialem sie spelnic, dobrze? Chirac tez kazal wszystkim siedziec cicho .

Old Post 05-06-2003 15:15
sYs|yavor
Elite (Fiend)

...i w dalszym ciagu rzadzi wiekszym narodem od naszego, zapomniales dodac

Old Post 05-06-2003 15:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:37.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions