Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Konfiguracja dedykowanego serwera, jakie programy adminowskie, i ogólnie co i jak...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Konfiguracja dedykowanego serwera, jakie programy adminowskie, i ogólnie co i jak...

A więc jak zapowiadałem mam zamiar założyć dedykowany serwer na próbe przez kilka dni na swoim domowym łaczu (512 kb download 128kb upload), ale nie wiem jak to skonfigurować.

1.Interesuje mnie szczególnie stworzenie stałej listy adminów, aby za każdym razem nie trzeba było robić vote (napiszcie komu by można było przydzielić).

2.Aktualnie mam starego Tricon 2 który jest bardzo ciekawy ale to wszystko, a na serwer dedykowany raczej się nie nadaje się sam. Więc pytam o jakies inne admin mody.

3.Moze jakas lista map aby cały czas nie była ta sama itp.

4.Czy serwer powinnien być na hasło? I jeszcze sie zastanawiam czy nie warto by było po prostu zakładać w okroślonych dniach o okreslonych godzinach które by się ustaliło na forum.

5.Powinny być boty? Jeśłi tak to skad ściągnąć jakieś nowe boty, widziałem na niektórych serwerach boty używające pojazdów, dobrze jakby jeszcze umiały rozbudowywać bazy

6.I najważniejsze czy można jednocześnie mieć właczony serwer dedykowany online i zakładać na lanie? Ma to dla mnie o tyle znaczenie ze lubie sobie potestować ciekawe mody w ofline ( ostatnio trafiłem świetnego moda - Shifter, na prawde warto sobie sprawdzidź...)

Aha...dziwna sytuacja była u mnie z dedykowanym serwerem, jak włączyem na lanie z botami i weszłem to miałem pingi w okolicach 100-160 bardzo dziwne....

PS.Jeśłi ktoś na forum ma łacze np. DSL 256kb/256kb to mógłby poswięcić troche czasu i założyć serwer? Głównie chodzi mi o wyższy upload bo 128 to w cale nie tak dużo...

PS2 . Serwer ruszy albo jutro albo w poniedziałek, napiszcie w jakich godzinach powinnien funkcjonować (byle przedział nie przesadnie wielki) i porsze bez ogródek pisać na forum o tym jak się gra (lagi, pl, pingi) i jak ktoś chce być adminem.

PS3.Pamiętajcie że to omowe ąłcze a ten serwer to właściwie prowizorka bardziej niz serwer z prawdziwego zdarzenia, i jako że to jedyne moje łącze czasami z niego korzystam
No i jesli będzie jakiś porblem/powód dla którego nie będzie działał to napsize.

To wszystko, mam nadzieje że taki prowizoryczny serwer bedzie dawał okazje do bezstresowego grania, i może ktoś dostanie "natchnienia" i założy własny - nim więcej tym lepiej!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 26-07-2003 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

1. Dunno
2. Mozesz sprobowac Pizza mod'a, widxialem tez evolution mod.
3. Mysle ze spokojnie wystarcza standardowe mapy + euro2 + xpack2
4. Lepiej bez hasla (pamietam jak to bylo z innymi serwerami) bo jak bedzie troszke ludiz na serwie, nie bedzie polakow wiecej online to i tak przyjda ludzie z zagranicy
5. Heh lepiej bez botow
6. Mysle, ze sie da, po prostu 2 razy odpalasz tryby - jedne online drugie offline Ba, jest nawet sposob zeby odpalic jednoczesnie 2 razy online wiec mysle ze z tym nie byloby klopotow.

Pamietam jak kiedys Qter zalozyl serwerek (256/256 cable)zebysmy sobie troche postrzelali, to w 5 osob jeszcze niezle bylo, ale w 10 to juz (moge sie mylic - juz dokladnie nie pamietam) byly pingi kolo 200.

Old Post 26-07-2003 21:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
qLA
Combat (Death Knight)

Thumbs up

No, no Hamil
Wlasnie sam sie zastanawialem:czy serwer powinien stawac w okreslonych godzinach, umawianych tu, na forum, czy moze powinien byc wlaczony wtedy, kiedy po prostu nie uzytkujesz na tyle lacza, zeby dalo sie troche pograc. To juz od ciebie zalezy, twoj serwer.
Jezeli rola admina bedzie sie sprowadzala do pilnowania porzadku to pisze sie na to.
Napisz jak juz serwerek stanie to sobie pogramy, pomyslimy w czasie gry nad modami, mapami etc.

Old Post 26-07-2003 23:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil qLA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do qLA Znajdź więcej post'ów przez  qLA Dodaj qLA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać qLA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Ale pytałem jk się przydziela admina na stałe to mi nikt nie napisał (ani jak skonfigurować) a ja mam taki talen że wszystko będzie gorzej niz źle

Old Post 26-07-2003 23:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hamil_Hamster Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hamil_Hamster Znajdź więcej post'ów przez  Hamil_Hamster Dodaj Hamil_Hamster do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hamil_Hamster prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
$corcerer
Mad WildCat driver

postaw server, i zainstaluj sobie pizza admin mod- tam powinno się to łatwo konfigurować (a jakby co to przecież help tesh jest )

Old Post 27-07-2003 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil $corcerer Znajdź więcej post'ów przez  $corcerer Dodaj $corcerer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać $corcerer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FrYtA
Combat (Death Knight)

taka mala propozycja do nazwy....

PL|.....

zeby rzucalo sie w oczy ze to swoiski a w PL wsztysccy sa to nikt sie nie obrazi co ?

Old Post 27-07-2003 11:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FrYtA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FrYtA Znajdź więcej post'ów przez  FrYtA Dodaj FrYtA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FrYtA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

imvho za slabe lacze.
w wiecej jak 5 osob to sie raczej nie pogra za dobrze (128 kbps upstream)

Old Post 27-07-2003 17:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
qLA
Combat (Death Knight)

Lepszy rydz niz nic.Zawsze mozna sobie pograc w mody typu-duel czy arena.

Old Post 27-07-2003 17:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil qLA Kliknij tutaj by wysłać e-maila do qLA Znajdź więcej post'ów przez  qLA Dodaj qLA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać qLA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

T2 do optymalnej pracy wymaga 5 KB/s. Ponieważ 128 kbps to nieco ponad 10 KB/s, serwer bedzie oferowal w miare sensowne warunki wylacznie dla 2-3 osob.

Konfiguracja serwera dedykowanego jest stosunkowo prosta. Faktycznie, najlepiej zainstaluj Pizza Mod.

Jesli chodzi o opcje admina i superadmina, ich automatyczne przyznawanie okreslonym uzytkownikom odbywa sie poprzez wyszczegolnienie w pliku konfiguracyjnym WONID-ow osob, ktore maja dysponowac tymi uprawnieniami.

Old Post 27-07-2003 18:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Ech...trzeba było od razu napisać ze z takim łączem nie podchodidź
Duel Mod nie mam ani też mapek do niego, półbiedy mogło by być rabbit lub hunters...

Ale dziwi mnie troche ze to za słabe łącze, w maire spokojnie grało sie w około 6 osób w Americas Army kóry przecierz jest na enginie UT2k3....

PS. 128 kb to 16kB (dzieli sie przez 8)

Old Post 27-07-2003 19:20
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Czesc pasma zjadaja naglowki protokolow. Efektywnie 16 KB/s transferu na laczu 128 kbps nigdy nie zobaczysz.

Old Post 27-07-2003 20:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sys|ke3per
Skilled (Knight)

Swego czasu na testowym serwie 128 kb gralismy w 8 osob z pingami do 120 - dalo sie - postawilem serwer na dostepnym serwie linuxowym bez pizza mod itd - znosnie choc komedy trzeba podawac z konsoli np.: putty.

duel moda tylko dogrywasz do base (plik *.vl2) i dziala - serw mozesz postawic na 6 osob - mozliwe ze bez lagozy pogracie

Old Post 28-07-2003 00:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sys|ke3per Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sys|ke3per Znajdź więcej post'ów przez  sys|ke3per Dodaj sys|ke3per do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sys|ke3per prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hamil_Hamster
Veteran (Ogre)

Unhappy

Duelmoda nigdzie nie moge znaleść do ściągnięcia (jest oficjalna strona twóców z neidziałającymi linkami).

Mógłbym załóżyć już od biedy na MA Duel mod....

Mam tylko jeden problem z pizza modem...

A mainowicie kiedy ma się ten mod nie można używać żadnych nie wpisanych na liste w maprotation.cs map...

A tam jest ich tylko kilka, a ja nie pamiętam wszystkich map jakie mam...czy jest jakiś programik w którym można zrobić liste map jakie są w T2?
Pół biedy z pojedyńczymi mapkami bo można poszukać plików vl2, ale już map packi to bym musiał wsyzstkie klepać z pamięci...

Old Post 29-07-2003 18:33
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:31.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions