Konfiguracja dedykowanego serwera, jakie programy adminowskie, i ogólnie co i jak...
A więc jak zapowiadałem mam zamiar założyć dedykowany serwer na próbe przez kilka dni na swoim domowym łaczu (512 kb download 128kb upload), ale nie wiem jak to skonfigurować.
1.Interesuje mnie szczególnie stworzenie stałej listy adminów, aby za każdym razem nie trzeba było robić vote (napiszcie komu by można było przydzielić).
2.Aktualnie mam starego Tricon 2 który jest bardzo ciekawy ale to wszystko, a na serwer dedykowany raczej się nie nadaje się sam. Więc pytam o jakies inne admin mody.
3.Moze jakas lista map aby cały czas nie była ta sama itp.
4.Czy serwer powinnien być na hasło? I jeszcze sie zastanawiam czy nie warto by było po prostu zakładać w okroślonych dniach o okreslonych godzinach które by się ustaliło na forum.
5.Powinny być boty? Jeśłi tak to skad ściągnąć jakieś nowe boty, widziałem na niektórych serwerach boty używające pojazdów, dobrze jakby jeszcze umiały rozbudowywać bazy 
6.I najważniejsze czy można jednocześnie mieć właczony serwer dedykowany online i zakładać na lanie? Ma to dla mnie o tyle znaczenie ze lubie sobie potestować ciekawe mody w ofline ( ostatnio trafiłem świetnego moda - Shifter, na prawde warto sobie sprawdzidź...)
Aha...dziwna sytuacja była u mnie z dedykowanym serwerem, jak włączyem na lanie z botami i weszłem to miałem pingi w okolicach 100-160 bardzo dziwne....
PS.Jeśłi ktoś na forum ma łacze np. DSL 256kb/256kb to mógłby poswięcić troche czasu i założyć serwer? Głównie chodzi mi o wyższy upload bo 128 to w cale nie tak dużo...
PS2 . Serwer ruszy albo jutro albo w poniedziałek, napiszcie w jakich godzinach powinnien funkcjonować (byle przedział nie przesadnie wielki) i porsze bez ogródek pisać na forum o tym jak się gra (lagi, pl, pingi) i jak ktoś chce być adminem.
PS3.Pamiętajcie że to omowe ąłcze a ten serwer to właściwie prowizorka bardziej niz serwer z prawdziwego zdarzenia, i jako że to jedyne moje łącze czasami z niego korzystam 
No i jesli będzie jakiś porblem/powód dla którego nie będzie działał to napsize.
To wszystko, mam nadzieje że taki prowizoryczny serwer bedzie dawał okazje do bezstresowego grania, i może ktoś dostanie "natchnienia" i założy własny - nim więcej tym lepiej!