do celownika jest cuś takiego jak retfix lub reticlefix, ale patrzec na dopisek "for numerek-aktualnego-patcha".
Hamil: [...]Wystarczyło że wywaliłem folder Scripts który miałem ten sam ponad rok[...]
i to zapewne dlatego, że go tyle kisiłeś.. nowe patche to nowe skrypty, albo chociaż uaktualnienia do tych skryptów, wiec nie dziwne, że coś kulać nie chciało na tych 'dziadkach' 
a ja jestem zwolennikiem skryptow.. można zjeść buty jak trzeba sie tym zoomem pobawic co jest wbudowany.. a transGUI ratuje mi przestrzen na ekranie, nie mowiac o duperelkach typu pokazywanie fps/ping, wykastrowanie czata z komunikatow typu kill/pack/itp, itp.
EDIT:
i wcale przez te skrypty nie widze UE za czesto.. miewalem tylko podczas przełączania do windy przy ładowaniu mapy (mnogo piachu przesypało się w klepsydrze zanim do tego doszedlem). ostatnio mi wyskakuje UE, ale ostatnio to mi bluskriny wyniszczają nerwy.. wiec to któreś z nowych sterowników są do doopska, ale nie wiem które.. [moze nawet DX - sprawdze jeszcze tego dajrekta wersje B co to yavor tak wychwala].