Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake IV > Wstrząs nadchodzi!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

Arrow Wstrząs nadchodzi!

Jak zapewne wiecie Quake 4 ma tym razem zrobić Raven Software. Jakoś nie mam zaufania do "kruka", wolałbym żeby q4 stworzyło ID. Czy wy też macie jakieś obawy co do czwartego kwaka w wydaniu Ravena?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-06-2004 14:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]MephiR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]MephiR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]MephiR Dodaj [FPP]MephiR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]MephiR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

eee? a co z ID? dlaczego Raven?? dlaczego??? ;(

Old Post 02-06-2004 14:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

quote:
Napisane oryginalnie przez Blue
eee? a co z ID? dlaczego Raven?? dlaczego??? ;(

ID oddało projekt Ravenowi, ponieważ chciało się całkowicie skupić na produkcji d3. Niebawem będzie premiera nowego dooma i myślałem, że skoro q4 jest ledwo "liźnięty" przez ravena, to ID przejmie prace, ale na e3 ktoś z ID powiedział, że następną grą po d3 nie będzie żadne FPP (prawdopodobnie jakiś symulator kosmiczny - zgodnie z upodobaniami Carmacka =P)...

Old Post 02-06-2004 14:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]MephiR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]MephiR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]MephiR Dodaj [FPP]MephiR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]MephiR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Jesli o mnie chodzi, to dla mnie wazne jest przede wszystkim to ze Q4 bedzie na engine ID, jak gameplay bedzie nie taki, to ktos napisze ProModa pod Q4

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 02-06-2004 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

Podobno silnik sieciowy q4 ma byc oparty na p2p, przez co rozgrywka przez internet nie bedzie zbyt ciekawa. Mam nadzieje, że raven bądź ID zmienią go, bo to skandal żeby kwak nie był grywalny po sieci =/.

Old Post 02-06-2004 20:46
Hakan
Elite (Fiend)

Z tego co slyszalem p2p ma byc wykorzystane dla poprawienia jokosci polaczenia, pozwalalo by to na kierowanie pakietów bezposrednio do drugiego klienta omijajac serwer (ktory otrzymywalby jedynie szczatkowe informacje) celem np. poprwienia pingu.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 02-06-2004 20:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
Z tego co slyszalem p2p ma byc wykorzystane dla poprawienia jokosci polaczenia, pozwalalo by to na kierowanie pakietów bezposrednio do drugiego klienta omijajac serwer (ktory otrzymywalby jedynie szczatkowe informacje) celem np. poprwienia pingu.

Za to ja słyszałem, że żeby pograć sobie przez sieć, trzeba będzie się schrynchronizować z innymi graczami, bo inaczej nie będzie dało się dołączyć do gry (nie będzie serwerów - będą same połączenia bezpośrednie).

Dziś znalazłem zapowiedź dooma (CLICK!), w której było trochę o q4. Przytoczę najważniejszy cytat:
quote:
Wszyscy maniacy rozgrywki sieciowej otrzymają możliwość pogrania w Doom 3 przez sieć, lecz będzie to tylko i wyłącznie deathmatch dla maksymalnie czterech osób. id Software doszło do wniosku, że amatorzy większych wrażeń w grze wieloosobowej będą musieli poczekać na Quake IV, który także jest w produkcji.

Czyżby rozgrywka sieciowa w q4 miałaby być lepsza niż dotychczas słyszałem?

Old Post 02-06-2004 21:35
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Hmm ... zastanawia mnie dlaczego miano by wykorzystać sieć p2p do gry.
Przecież ID mogło by dopracowac kod jaki posiada aktualnie i może zbliżyli by się do poziomu jaki oferuje Tribes 2

Poza tym przypuszczam, że wymogi sprzętow i tak zjedzą mój komputerek na deser

Btw ma ktoś jakiś konkretny screen z Q4 ??

Old Post 04-06-2004 07:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit
Hmm ... zastanawia mnie dlaczego miano by wykorzystać sieć p2p do gry.
Przecież ID mogło by dopracowac kod jaki posiada aktualnie i może zbliżyli by się do poziomu jaki oferuje Tribes 2

Q4 jest dużo bardziej "cięższe" niż tribes, przez co normalne rozwiązania mogłyby powodować lagi graczom nawet z dobrymi łączami.

quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit
Btw ma ktoś jakiś konkretny screen z Q4 ??

http://quake3.fpp.pl/?pl:gallery:63::::

Old Post 04-06-2004 14:17
rcube
KOSZ

To moze zrobimy dzial Duke Nukem Forever ?

Do q4 to jeszcze minie pewnie kilka wiosen wiec nie wiem czym sie podniecac

Old Post 08-06-2004 06:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

a do DNF minie wiecznosc : D bo oni tej gierki nie wydadza ... ile to jzu byle engine? q1,q2,UT,UT 2k3 ... cos przeoczylem?

Old Post 08-06-2004 12:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alka
alk(oholiczk)a

wstrzas nadchodzi ... jush siem czense
jak q4 wyjdzie a ja nadal nie zrobie sobie kompa to skacze z balkonu moshe ktos mnie zdrapie

How I'm killing you

Old Post 24-06-2004 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alka Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alka Znajdź więcej post'ów przez  alka Dodaj alka do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alka prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

quote:
Napisane oryginalnie przez alka
wstrzas nadchodzi ... jush siem czense
jak q4 wyjdzie a ja nadal nie zrobie sobie kompa to skacze z balkonu moshe ktos mnie zdrapie

Nie radziłbym się aż tak załamywać. Z tego co wiem (a na temat q4 dużo wiem), to "czwórka" nie będzie poza grafiką zbyt atrakcyjna, chociaż może raven nas zaskoczy. Oby...

Old Post 24-06-2004 17:01
alka
alk(oholiczk)a

a ja i tak bede siedziec przy 1 i 3

MEPHIR: Alka tak ładnie na tym zdjęciu wyszłaś, że się w tobie zakochałem =P

How I'm killing you

Edytowane przez [FPP]MephiR dnia 25-06-2004 o godz. 20:28

Old Post 25-06-2004 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alka Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alka Znajdź więcej post'ów przez  alka Dodaj alka do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alka prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

ID nadzoruje prace ravena wiec jezeli cos im sie nie spodoba to napewno raven to zmieni...

czekam na q4test

btw alka co z naszym duelem?

Old Post 25-06-2004 16:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Sie doczekac nie moge ciekawe co wyjdzie pierwsze doom czy q4

Old Post 25-06-2004 21:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Sie doczekac nie moge ciekawe co wyjdzie pierwsze doom czy q4

Doom, bo:
- po pierwsze jest już prawie skończony, a q4 jest dopiero "liźnięty".
- po drugie q4 ma działać na silniku d3, dlatego chyba nie możliwe jest wydanie q4, przed d3...

Old Post 26-06-2004 09:58
alka
alk(oholiczk)a

Mephir fajnie ja tesh sie zakochalam... ale to tylko kawalek fotki
nizej jest lepsza a przynajmniej tak mowia Ci co ja widzieli

Pokaż! Pokaż! =P

How I'm killing you

Edytowane przez [FPP]MephiR dnia 06-07-2004 o godz. 12:26

Old Post 05-07-2004 18:20
rcube
KOSZ

No D3 juz praktycznie jest , a podobno q4 ma byc za rok

Zreszta czy w D3 bedzie mp? Chyba nie wiec dlatego szybciutko nadciagnie za nim kwakczwarty

Old Post 15-07-2004 06:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
No D3 juz praktycznie jest , a podobno q4 ma byc za rok

Zreszta czy w D3 bedzie mp? Chyba nie wiec dlatego szybciutko nadciagnie za nim kwakczwarty

Oj słabo śledzisz nowinki związane z najmłodszymi dziećmi ID. Chyba z tydzień temu ogłoszona została informacja, że QCon nie będzie tylko turniejem Q3, ale też D3, co jest jednoznacznym dowodem na istnienie trybu MP w tym jednym z najgłośniejszych tytułów tego roku...

Old Post 15-07-2004 07:47
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MephiR
Oj słabo śledzisz nowinki związane z najmłodszymi dziećmi ID. Chyba z tydzień temu ogłoszona została informacja, że QCon nie będzie tylko turniejem Q3, ale też D3, co jest jednoznacznym dowodem na istnienie trybu MP w tym jednym z najgłośniejszych tytułów tego roku...

Moze turniej 1 vs time Tzn kto szybciej przejdzie d3

Old Post 15-07-2004 15:21
alka
alk(oholiczk)a

loool, to ja sie pisze

How I'm killing you

Old Post 16-07-2004 01:55
[FPP]MephiR
Commodore ROX!

Z tego co wiem, to będzie to Deathmatch. Pula nagród to 150tys. zielonych, więc nie będzie to byle jaki turniej...

Old Post 16-07-2004 09:34
alka
alk(oholiczk)a

to ja dziekuje

How I'm killing you

Old Post 17-07-2004 13:01
rcube
KOSZ

prosze bardzo Nie ma za co

Old Post 17-07-2004 16:12
SpiKe2
Skilled (Knight)

Thumbs down

Nie słyszałem wiele o Q4 ale spotkałem opinie nowy że wstrząs ma być z deka przesłodzony. Poza tym raven zajmuje sie quakiem. Byłbym dużo spokojniejszy gdybyby byłaby to 100% robota ID.

Old Post 21-07-2004 15:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SpiKe2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SpiKe2 Znajdź więcej post'ów przez  SpiKe2 Dodaj SpiKe2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SpiKe2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alka
alk(oholiczk)a

cos mi sie obilo, ze sie wstrzas spozni ....

How I'm killing you

Old Post 22-07-2004 16:17
SpiKe2
Skilled (Knight)

Unhappy

A kiedy ma być wydany? W ostatnich latach panowie z ID sie malo slowni zrobili

Old Post 27-07-2004 16:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SpiKe2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SpiKe2 Znajdź więcej post'ów przez  SpiKe2 Dodaj SpiKe2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SpiKe2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cz4p4
Guest

Nie wiem jak wy ale ja już zbieram kase na nowego kompa : P

Old Post 09-08-2004 14:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

ja bym sie tam o produkcje ravena nie martwil znakomity hexen, i jeszcze lepsze sof i sof 2 glowa do gory miski

Old Post 09-08-2004 14:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:53.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions