Nowa matura [informatyka]
Wlasnie przed chwila podpisalem sie pod deklaracja co do nowej matury, jako przedmiot dodatkowy wybralem informatyke podobnie jak tylko 16 osob z calej mojej szkoly! :o Co dziwne na 16 osob tylko ja jako srodowisko wybralem "Linux z KDE" Wish me good luck...
Ale problem tkwi w czyms innym - otoz w maturalnym zestawie z linuksem jako pakiet biurowy zapodali Star Office w wersji 6.0, szczerze powiem ze jesli chodzi o pakiety biurowe pod Linuxem to nigdy nie mialem z tym wiele do czynienia Ale zapewne niebawem bede mial i to sporo bo do matury przygotowac sie chce solidnie, problem w tym ze za Star Office'a trzeba zaplacic (moge sie mylic?), za to Open Office jest za free ale to odpada bo z tego co wiem znacznie sie rozni od Star Office'a (tez moge sie mylic, jesli tak poprawcie mnie) na ktorym to bede zdawal mature...
Wiec jak wyglada sprawa z pakietami biurowymi pod pingwinem? Jestem w stanie zaplacic za Star Office'a, powiedzcie tylko gdzie go mozna w Polsce kupic (najlepiej via internet) i czy dostane wersje PL (bo taka obowiazuje na maturze)...
Szperalem troche po google, bylem tez na stronie sun'a (ale tam cena mnie zaszokowala) ale wole spytac was, chyba jest tu ktos kto orientuje sie w tym temacie? Moze ktos z mojego rocznika tez zdaje mature z informatyki i tez na codzien korzysta z linucha? 
Bede wdzieczny za wszelkie info - uff, post spory mam nadzieje ze komus bedzie sie chcialo to przeczytac, w koncu ta parszywa matura to cale moje przyszle zycie... 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|