Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Nowa matura [informatyka]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
majes
Guest

Nowa matura [informatyka]

Wlasnie przed chwila podpisalem sie pod deklaracja co do nowej matury, jako przedmiot dodatkowy wybralem informatyke podobnie jak tylko 16 osob z calej mojej szkoly! :o Co dziwne na 16 osob tylko ja jako srodowisko wybralem "Linux z KDE" Wish me good luck...

Ale problem tkwi w czyms innym - otoz w maturalnym zestawie z linuksem jako pakiet biurowy zapodali Star Office w wersji 6.0, szczerze powiem ze jesli chodzi o pakiety biurowe pod Linuxem to nigdy nie mialem z tym wiele do czynienia Ale zapewne niebawem bede mial i to sporo bo do matury przygotowac sie chce solidnie, problem w tym ze za Star Office'a trzeba zaplacic (moge sie mylic?), za to Open Office jest za free ale to odpada bo z tego co wiem znacznie sie rozni od Star Office'a (tez moge sie mylic, jesli tak poprawcie mnie) na ktorym to bede zdawal mature...

Wiec jak wyglada sprawa z pakietami biurowymi pod pingwinem? Jestem w stanie zaplacic za Star Office'a, powiedzcie tylko gdzie go mozna w Polsce kupic (najlepiej via internet) i czy dostane wersje PL (bo taka obowiazuje na maturze)...

Szperalem troche po google, bylem tez na stronie sun'a (ale tam cena mnie zaszokowala) ale wole spytac was, chyba jest tu ktos kto orientuje sie w tym temacie? Moze ktos z mojego rocznika tez zdaje mature z informatyki i tez na codzien korzysta z linucha?

Bede wdzieczny za wszelkie info - uff, post spory mam nadzieje ze komus bedzie sie chcialo to przeczytac, w koncu ta parszywa matura to cale moje przyszle zycie...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 26-09-2004 19:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Mi sie wydaje ze Star niewiele rozni sie od Opena ;> Ale to tylko takie moje widzi mi sie :> Bo to chyba taka roznica jak z Mozilla i Netszkapa Spytaj sie informatykow w szkole

Acha Star Office chyba 5.0 byl jeszcze darmowy ?

PS.
Matura to sciema choc z ta nowa to do konca nie wiadomo czy sciema

Old Post 26-09-2004 19:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

wole nie pytac o nic "informatykow" w mojej szkole

Old Post 26-09-2004 20:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Pakiet biurowy StarOffice 6.0 bezpłatny dla edukacji

Firma Sun Microsystems udostępniła dla instytucji edukacyjnych bezpłatne licencje na najnowszą wersję popularnego pakietu biurowego StarOffice. Darmowa licencja umożliwia stosowanie tego oprogramowania przez wszystkich pracowników i studentów na wszystkich komputerach danej uczelni.

Oprogramowanie to jest praktycznie jedynym pakietem biurowym, który może konkurować z produktem MS Office firmy Microsoft. Instytucje z sektora edukacyjnego otrzymają pakiet StarOffice 6.0 po pokryciu jedynie kosztów nośnika i dokumentacji. Licencja jest udzielana automatycznie po rejestracji instytucji edukacyjnej na serwerze internetowym.

Atutem pakietu StarOffice dla edukacji jest udzielanie licencji typu "site license" przyznawanej dla całej instytucji, nie zaś dla pojedynczego użytkownika. Oznacza to, że kupując jeden komplet nośników tego oprogramowania możliwe jest posługiwanie się nim lub jego kopiami na wszystkich komputerach w danej uczelni. Nie dozwolona jest jednak dystrybucja kopii oprogramowania poza instytucję edukacyjną.

Twoja szkoła powinna mieć StarOffice, ( w końcu w twojej szkole będziesz zdawać nową maturę). Więc się ładnie zapytaj czy mogą udostepnić nośnik w celach edukacyjnych. (W sumie to oni powinni ci zapewnić zasoby do zdania matury bez dodatkowych kosztów) .
Możesz się też zapytać jakiejś mądrej osoby ( np. dyrektora ) czy nie ma możliwości wprowadzenia jakiś lekkich modyfikacji do egzaminu maturalnego.
quote:
StarOffice 6.0 [wer. polska]:
1 x CD-ROM (licencja dla 1 użytkownika)
podręcznik użytkownika dostępny
w postaci elektronicznej (PDF)
instalacja na platformy systemowe:
Windows 95/98/ME/2000/XP, Linux, Solaris
350 zł netto (+VAT 22%)

Bo ta cena to troche zabija.
http://www.staroffice.pl/ Oficjalna strona SO.

Old Post 27-09-2004 07:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

jutro mam informatyke to zapytam goscia co i jak - bo juz nawet jestem gotow kupic tego SO ale nie za 350zl :o

Old Post 27-09-2004 12:16
rcube
KOSZ

a nie mozna skas zassac np: torrent ?

Old Post 27-09-2004 12:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

szperałem i nie znalazłem :S

Old Post 27-09-2004 14:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Polecam DC++

Old Post 27-09-2004 15:08
majes
Guest

nawet gdyby mozna bylo zassac to jakos mam opory zeby piracic pod linuxem

Old Post 27-09-2004 18:03
OGO
niema mnie

pfff

To wywal też mp3 i filmy z dysków/cd/dvd/inne, bo to piractwo.

Old Post 27-09-2004 18:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

Talking

a to co innego

Old Post 27-09-2004 18:41
OGO
niema mnie

jezeli rzucasz hasla o nie piraceniu pod linuxem to sie tego bezwzglednie trzymaj

to i to jest dokladnie takiesamo

Old Post 27-09-2004 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
jezeli rzucasz hasla o nie piraceniu pod linuxem to sie tego bezwzglednie trzymaj

to i to jest dokladnie takiesamo

Jaki ty **** do dupy jestes

Old Post 28-09-2004 11:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Wiem i dobrze mi z tym ;]

Old Post 28-09-2004 11:41
bizonek
def

luz bluz i czarne dresy.

Old Post 28-09-2004 12:16
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:54.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions