Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Nowe Chello
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
oxygen
new challenger

Nowe Chello

jedni psiocza na neostrade (i slusznie )
ja natomiast powoli zaczynam sie coraz bardziej cieszyc ze jestem klientem chello ;D

UPC zwiększa prędkość swojej usługi dostępu do szerokopasmowego internetu chello. Od dzisiaj rozpoczyna się proces zwiększania prędkości - w chello plus do zawrotnych 3 Mbps, a w chello classic do 1,5 Mbps. Tym samym oferta UPC staje się najszybszym szerokopasmowym dostępem do internetu oferowanym dla użytkownika indywidualnego na tak szeroką skalę.

Rośnie świadomość internetu i coraz więcej internautów korzysta z Sieci do pobierania i przekazywania treści multimedialnych. W odpowiedzi na to UPC zwiększa prędkości transferów, wychodząc naprzeciw rosnącym potrzebom rynku.

Pierwszymi, którzy skorzystają z rekordowego na rynku transferu do 3 Mbps będą użytkownicy chello plus, dzięki któremu można podłączyć do usługi nawet trzy komputery. Z kolei w listopadzie br. prędkość podwoi chello classic - do 1,5 Mbps. Użytkownicy chello plus i chello classic zyskają większe prędkości w ramach dotychczasowej opłaty abonamentowej.

Jest to drugie już przyspieszenie prędkości usługi UPC w tym roku. W maju br. chello plus przyspieszyło do 1 Mbps, a chello classic do 768 kbps.

Zwiększenie prędkości wiąże się również ze zmianą ilości danych powodujących nadmierne obciążenie sieci. Obecnie dla chello plus ilość danych, którą można pobrać miesięcznie bez powodowania nadmiernego obciążenia sieci, została zdefiniowana na 50 GB z dotychczasowych 15 GB. Dla chello classic ta wartość zostanie zmieniona z dotychczasowych 15 GB na 25 GB miesięcznie.

Niezależnie od szybkiego, szerokopasmowego dostępu do internetu przez całą dobę za stałą miesięczną opłatą, chello oferuje klientom również obszerny pakiet usług. Obejmuje on profesjonalną instalację (okablowania i oprogramowania), polskojęzyczny portal z multimedialną zawartością, konta e-mailowe, miejsce na serwerze na prywatne strony www użytkownika, dostęp do serwerów gier oraz profesjonalną pomoc techniczną on-line i przez telefon. Ponadto konta pocztowe klientów chello są chronione bezpłatnym filtrem antyspamowym i skanerem antywirusowym McAfee.

Usługa chello dostępna jest w sześciu aglomeracjach miejskich: Warszawie, Krakowie, Katowicach, Trójmieście, Lublinie i Szczecinie oraz kilku mniejszych miejscowościach.

Więcej informacji na stronach Chello.

zrodlo: hacking.pl (http://www.hacking.pl/news.php?id=4363)

dla mnie bomba...tepsa sux ;D

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-10-2004 19:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

ja tam wole 640/100 niz pare razy szybsze lacze z jakimikolwiek limitami... teraz to juz olalem i co najwyzej radia internetowego 128kbit/s poslucham, ale kiedys ostro sciagalem filmy i albumy z mp3, pewnie miesiecznie szlo duzo wiecej niz to wasze 25 gb/s

you accept (reject, respect);

Old Post 16-10-2004 20:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

no tak, ale icp to nie jest oferta na tak masowa skale jak chello, czy nowa neostrada . dla mnie 15gb to bylo malo ale 25 wystarczy mysle, ostatnio tez nie mam czasu ani ochoty na hardcorowe sciaganie;>. plusem jest to ze w wolnej chwili zapuszcze film i sie w godzine z kawalkiem sciagnie . gg

Old Post 16-10-2004 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

to niezly program do sciagania miec musisz, mnie przez wiekszosc czasu dominuja marne stransfery i dopiero jednoczesne sciaganie paru rzeczy pozwala w pelni wykorzystac lacze ;> no, chyba, ze to jakies 31337 warezowe ftpy...

you accept (reject, respect);

Old Post 16-10-2004 20:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

bittorrent zawsze ssie mi z max przepustowoscia lacza jezeli plik jest w miare popularny .

Old Post 17-10-2004 02:11
DEiMOss
sharimurai

W takim razie powiedz jaka liczba kilosow na twoim Chello jest slabym transferem, a jaka dobrym.
Jak z graniem on-line?

w tle: The Used - Let It Bleed

Old Post 17-10-2004 03:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Byl juz o tym topic

Old Post 17-10-2004 10:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Hmm....

Małe porównanie:
ACN
Abonament za internet 512kb/192kb (bez limitu) - 154.99PLN + 15PLN ( za drugi komputer).
Abonament za telewizje (pakiet podstawowy bez HBO i innych canal+) - 7PLN
Abonament za telefon - 33PLN
Jakiś haracz pt" "Utrzymanie sieci" - 17.01PLN
Suma = 227PLN/miesiąc + opłąty za rozmowy telefoniczne

UPC - Chello
Abonament za internet "chello classic" 768/128kbps (limit 25GB) - 109PLN (sam net za 129PLN poza tym pewnie też by byłą opłąta za drugi komp, ale nie znalazłem takiej informacji).
Abonament z TV (pakiet pełny bez dodatkowych opłat) - 50PLN
Brak możliwości podłączenia telefonu... tak więc ojciec musiałby zostawić w ACN, ale wtedy chyba byabonament podrożał (bo rezygnujemy z pozostalych usłóg), albo pozostaje tepsa lub inny operator.
Suma:
179PLN za TV i net (25GB limit) bez telefonu...
za telefon trzeba by doliczyć jakies 30-60PLN miesięcznie. Tak więc róznica nie jest duża....

Old Post 17-10-2004 10:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Alien "chello classic" teraz ma 768/128 kbps i 15 GB limitu.
A od 1 listopada 1,5 Mbit a upload 256 kbps i od 1 listopada wlasnie te 25 GB limitu
A moze mi limit juz teraz zwiekszyli... nie wiem

Natomiast "chello plus" ma juz teraz 3Mbit i ludzie pisza ze jest to prawdziwe 3 Mbit

Old Post 17-10-2004 11:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Hmmm... to troche zmienia postać rzeczy : ) Ale w sumie narazie i tak nie opłaca sie to. Szkoda, że pakiet chello light nie zwiększają.
Poczekam troche to ACN może też troch zwiększy.... konkurencja może zrobi swoje : )

Edit:
:łysa_kupa: i tak chello nie jest dostępne w moim bloku http://info.pol.chello.pl/ - można sprawdzić

Old Post 17-10-2004 11:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

mi chyba tez zwiekszyli limit. chyba, bo nie mam jak sprawdzic (nie dobijam do 15 gb) ale mialem na liczniku przez ostatnie 2 dni non stop blad dzialania, wiec chyba cos tam majdrowali. btw. jak sprawdzic czy zwiekszyli juz speeda?

Old Post 17-10-2004 12:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

zresetuj modem i sciagnij cos

UPDATE:

A koopa lysa.

Wlasnie dostalem email

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że w toku rutynowo wykonywanych czynności związanych z
monitorowaniem wydajności i bezpieczeństwa naszej sieci internetowej,
stwierdziliśmy, że w okresie bieżącego miesiąca wykorzystali Państwo 66 %
ilości pobranych danych powodujących nadmierne obciążanie Sieci.

Przypominamy, że zgodnie z Parametrami technicznymi usług internetowych,
stanowiącymi integralną część Umowy Abonenckiej o świadczenie usług
telekomunikacyjnych, ilość pobranych danych dla usługi internetowej chello
classic, wynosi 15 GB.

W przypadku przekroczenia ww ilości danych, Operator zgodnie z przysługującym
mu uprawnieniem dokona ograniczenia przepływu danych, poprzez obniżenie
prędkości transferu do maksymalnej wartości 32 kb/s.

Standardowe warunki dostępu do usługi internetowej zostaną Państwu przywrócone
w kolejnym miesiącu.

Z poważaniem,

Dział Wsparcia Usług Internetowych

Coz ostatni miesiac z 15 GB

Po drugie mi licznik.upc.com.pl dziala

A to ze nie dziala licznik to wielu osob ostatnio cos splajtowal
chello.pl.discussion

Old Post 17-10-2004 12:17
gazi
podróżnik

U mnie tydzien temu na osiedlu wymieniali caly sprzet i kable, pozniej kilka poprawek z modemem a teraz chello smiga mi cudnie i pieknie,
pingi wszedzie w pl 15-30, transferki od szwedow z DC ok 100kb/s
:~~

Old Post 17-10-2004 12:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
U mnie tydzien temu na osiedlu wymieniali caly sprzet i kable, pozniej kilka poprawek z modemem a teraz chello smiga mi cudnie i pieknie,

Ke... czyli nadal po staremu

Powinenes mies 192 kB/s

Zreszta mowili ze maja zwiekszyc po 1 listopada

Ja czekam na ten upload 256 kbps To mnie najbardziej z tego wszystkiego interesuje

Old Post 17-10-2004 12:23
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]krzysiek
mi chyba tez zwiekszyli limit. chyba, bo nie mam jak sprawdzic (nie dobijam do 15 gb) ale mialem na liczniku przez ostatnie 2 dni non stop blad dzialania, wiec chyba cos tam majdrowali. btw. jak sprawdzic czy zwiekszyli juz speeda?

1. http://www.numion.com/YourSpeed/
2. Zadzwoń do nich : )

Old Post 17-10-2004 12:33
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor

W koncu jakis konkret. Dzieki. Fajnie wam - miastowym. Mnie wystarczy radosc z tego, ze ktos porzadnie kopnal TP w dupe.

w tle: Rammstein - Los

Old Post 17-10-2004 17:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

A ja mam chello dla zaka 256kb/s za 79zl
z transferem nie jest zle, z cena gorzej - po wygasnieciu umowy zmieniam na jakas osiedlowa radjowke bo za 50-70zl bede mial pol mega

Old Post 17-10-2004 23:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

i 50 innych osob razem z toba tez (osiedlowka), czyli zapomnij o graniu w sieci :p

a na radiowce...to tym bardziej mozesz o tym zapomniec :p

Old Post 19-10-2004 22:02
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jak juz znam autocom zaraz bede tez miec lepiej Jak chello ostatnio zwiekszylo przepustowosc to mi tez wzrosla w niedlugim czasie

Old Post 20-10-2004 06:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

ja w czasie wakacji/swiąt mam w nocy brak limitu :S

Old Post 20-10-2004 09:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

A ja mam ogólnie bez jakichś limitów
DSL na ok 10 osób z czego max na sieci jest 6 (w porywach) i to jeszcze czasami stoi tylko włączony komp bez jakichś programów ssących
Cena za dostęp 1 MB łącza, 35 zł/mc

Old Post 20-10-2004 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

saari, grasz w ragnaroka? jezeli tak to na jakim servie?:p

Old Post 20-10-2004 12:06
Jarek
Pop Shop Boy :P

Wlasnie, tez mnie ostatnio naszlo, a allseron r.i.p...;/

Old Post 20-10-2004 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

czy saari gra w ro? hmmm zastanowmy sie... a czy 2+2 z reguly to 4? ;D

Old Post 20-10-2004 22:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jasne ze gram ;D

Ostatnio na serverze kadeonline - www.kadeonline.com , bardzo przyjemny serv z dosc duzymi ratami 11/11/10 z tego co pamietam ale glowy nie dam

Jakbyscie chcieli grac na strikte polskim serverze to musicie poczekac na powstanie Valhalli (grzebia sie z tym juz jakis czas wiec hooy ich wie kiedy skoncza :> ). Poki co jednak fajnie wpasc na kade gdzie sa nowe przedmioty, sprity do upperkow i deszczyk od czasu do czasu w jakims miescie

Jakbyscie sie zdecydowali to wolac mnie w grze - nick Aramika, moze bede miec pod reka cos malego na dobry poczatek (co za mnie za kupiec jak ja tak wszystko rozdaje )

Old Post 21-10-2004 09:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

co to ma wspolnego z tematem topicu ?

Old Post 21-10-2004 10:11
alienzero
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
co to ma wspolnego z tematem topicu ?

bo to dzial offtopic

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 21-10-2004 10:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

dostajecie 2 Krowie Punkty Karne

Old Post 21-10-2004 15:06
rcube
KOSZ

Krowa rulez, krowa rocks !

Old Post 21-10-2004 15:50
[FPP]krzysiek
w's'kendo

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
dostajecie 2 Krowie Placki Karne

Old Post 21-10-2004 16:04
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:53.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions