Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Pomóżcie!!!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

Pomóżcie!!!

wiem że temat dość oklepany i jakieś 10 centymetrów niżej jest topic o podobnej tematyce ale to jest sytuacja dość ekstremalna, szukałem wszędzie i nie moge znaleźć opracowania satyry "Pan niewart sługi" cholernie potrzebuję tego gówna już na wtorek więc jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki, może macie w domu jakieś dobre opracowanie i 20minut wolnego czasu?? pomóżcie...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 13-03-2005 21:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Nie znam takiej. Nie te czasy.

Old Post 14-03-2005 03:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Tez nie slyszalam o takowej... Szukales na sciaga.pl?

Old Post 14-03-2005 06:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

jedno zdanie jest tutaj: http://www.pytaniamaturalne.pl/temat146.php

ps wczesnie sie obudziles

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 14-03-2005 07:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

oj cos czuje ze lipa bedzie z tą maturą...dobrze że pięć lat na poprawki...gdyby nie to wojo jeszcze byłoby pieknie

Old Post 14-03-2005 17:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że uczniowie są coraz bardziej leniwi ?? Dlaczego nie przeczytają jakichś stresczeń albo i nawet samej książki ??
Kiedyś jak w klasie były 3 jedynki na półrocze to była afera, a teraz 11 nie robi różnicy.
Degradacja społeczeństwa murowana

Sorrki za off topic

Liczę na to że teoria Darwina się sprawdzi i ci co mają to wyginą sami. (chociaż wolałbym ją trochę nagiąć ale to temat na inną dyskusję)

Old Post 14-03-2005 20:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez G.mbit
Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że uczniowie są coraz bardziej leniwi ?? Dlaczego nie przeczytają jakichś stresczeń albo i nawet samej książki ??
Kiedyś jak w klasie były 3 jedynki na półrocze to była afera, a teraz 11 nie robi różnicy.
Degradacja społeczeństwa murowana

Sorrki za off topic

Liczę na to że teoria Darwina się sprawdzi i ci co mają to wyginą sami. (chociaż wolałbym ją trochę nagiąć ale to temat na inną dyskusję)

Old Post 14-03-2005 21:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Re: Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas

Dzisiaj swieto, zgodze sie z Lucasem

Old Post 14-03-2005 21:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Lucas możesz trochę bardziej rozwinąć swoją odpowiedz ??
Idę po winko (domowej roboty )

Old Post 14-03-2005 21:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sphere
Zjem cie

przynajmniej sciaga to nie deska dla 120 kg chlopaka ;/

www.tommy.k9.pl
one day it's gonna be done...i guess

Ik hou van nederlands... Heeft je dat niet geweten?

Old Post 14-03-2005 21:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sphere Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sphere Znajdź więcej post'ów przez  Sphere Dodaj Sphere do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sphere prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Lucas możesz trochę bardziej rozwinąć swoją odpowiedz ??
Idę po winko (domowej roboty )

Najbardziej podobalo mi sie o teorii darwina

Old Post 14-03-2005 22:04
G.mbit
kawoHolik

Talking Re: Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Najbardziej podobalo mi sie o teorii darwina

No przecież się nie pomyliłem Tylko liczę na to, że Ci bardziej rozwinięci umysłowo będą silniejsi

Old Post 14-03-2005 22:14
Lucas
esports.pl

Re: Re: Re: Re Re Kum Kum :P

quote:
No przecież się nie pomyliłem Tylko liczę na to, że Ci bardziej rozwinięci umysłowo będą silniejsi

Beda wiecej zarabiac :p

Old Post 14-03-2005 22:18
AlieneK
KOSZ

taaa.. młodzież sie robi coraz bardziej leniwa :/
za moich czasów to sie brało opracowania, net i sie pisało na podstawie tego (bez chamskiego przepisywania)

A teraz to tylko na gotowe .. ehh

Old Post 14-03-2005 22:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

ja to nawet z neta nie korzystalem

po edycji: zapomnialem dodac ze na maturze pisemnej (część zewnętrzna) uzyskalem 36 pktów na 100 - zaliczało 35 o ile mnie pamięć nie myli z wewnętrznej bylo juz lepiej bo uzbieralem 85/100 (ale tylko dlatego ze prace pisalem ponad rok - sam! i na dziwny temat )

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 14-03-2005 22:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Dla mnie taka matura jest smieszna.

Ja mialem pytania i na ustnym losowalo sie i bylo "o fuck, uf, to wiem". A teraz jakas prezentacja. Z gory jeden temat i co... nawet jednego nie chce im sie opracowac.

Old Post 15-03-2005 07:47
insmac*1337
lump

Jak dla mnie to w ogole zawiodla cala koncepcja. Pod naciskiem stwierdzenia, ze caly stary system polegal na pamieciowym wkuciu materialu, wladze "edukacji" (w cudzyslowiu) przesadzily w druga strone. Spodobaly im sie zagraniczne testy i postanowili zrobic nowoczesna mature. Jak wyszlo - no, to chyba nie musze mowic...

W sumie cala ta "nowa matura" polega na stuprocentowym trzymaniu sie tego, co masz w poleceniach, pisaniu wg dokladnie wyznaczonego schematu. Ot - masz tak tanczyc, jak ci zagraja. Nie osadzam tego, stwierdzam tylko fakt. W polaczeniu z genialna inaczej reforma systemu szkolnictwa nowa matura stanowi mieszanke wybuchowa, bo materialu do wkucia wcale nie jest mniej, a wrecz przeciwnie, biorac pod uwage skrocenie okresu uczenia sie w LO do 3 lat (no - powiedzmy 2,5).

I teraz pytanie zasadnicze. Jesli nawet ludziom nie chce sie przygotowac na mature polegajaca na "wygloszeniu" wczesniej przygotowanego referatu tudziez prezentacji, to znaczy, ze cos jest nie tak - pytanie tylko z czym lub z kim

Inna sprawa, ze zwykle im ladniej nauka podana jest na talerzu, w super-hiper podrecznikach na kredowym papierze, tym bardziej sie nie chce uczyc.

Old Post 15-03-2005 09:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

No niestety reforma miała szczytne idee ale skończyło się na tym że jest 3 letnie gimnazjum w którym młodzież uczy się nic nie robienia a potem 2,5 letnie liceum w którym przez 2 lata nic się nie robi. Nauczyciele mówią że pomiędzy pierwszym rocznikiem z gimnazjum a drugim który przyszedł do liceum jest ogromna przepaść która się z roku na rok powiększa. Niestety gimnazja nie uczą tylko rozwydrzają młodzież (no chyba że ktoś chodził do katolickiej społecznej szkoły ;> ).

Old Post 15-03-2005 11:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Boshe ale mendy z was XD Zaczynacie gadac jak stare dziadki po 70 tylko dlatego ze trafilo sie paru matolow ktorym sie nic nie chce

Ja tam mam braci w 2 i 4 klasie podstawowej i czasem pukam sie w glowe na to ile oni nauki maja. To jeszcze dzieci a czasem maja takie zadania ze ja sie musze troche wysilic zeby to zrozumiec .Oo.

Old Post 15-03-2005 11:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
No niestety reforma miała szczytne idee ale skończyło się na tym że jest 3 letnie gimnazjum w którym młodzież uczy się nic nie robienia a potem 2,5 letnie liceum w którym przez 2 lata nic się nie robi. Nauczyciele mówią że pomiędzy pierwszym rocznikiem z gimnazjum a drugim który przyszedł do liceum jest ogromna przepaść która się z roku na rok powiększa. Niestety gimnazja nie uczą tylko rozwydrzają młodzież (no chyba że ktoś chodził do katolickiej społecznej szkoły ;> ).

Gimnazja sa po to aby chronic... podstawowki.

Problem w tym, ze w molochach obie szkoly sa w jednym budynku.

Old Post 15-03-2005 11:38
insmac*1337
lump

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Ja tam mam braci w 2 i 4 klasie podstawowej i czasem pukam sie w glowe na to ile oni nauki maja. To jeszcze dzieci a czasem maja takie zadania ze ja sie musze troche wysilic zeby to zrozumiec .Oo.

Tylko pytanie, ile z tego zostanie im w glowach. Bo jak dla mnie lepszym sposobem nauki jest uczenie mniej, a dokladniej, niz, zeby potem bylo "cos dzwoni, ale nie wiem w ktorym kosciele"

To tez sie wiaze z tym, co pisalem wczesniej - przeladowany program przeznaczony do realizacji w skroconym w zasadzie o poltora roku czasie.

Old Post 15-03-2005 11:43
AlieneK
KOSZ

Saari: bo mali są jeszcze i głupi za kilka lat stwierdzą ze lepiej iść na piwo niż sie uczyć

Old Post 15-03-2005 12:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

ins no wlasnie niewiele rozumieja... mi sie smiac chce jak ja mam nagle bratu tlumaczyc co to sa przypadki albo wielokrotnosci .. co ja pedagog? :o

Old Post 15-03-2005 15:04
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

hmm, chyba nie do końca moje intencje zostały odebrane poprawnie, źle mnie też chyba oceniacie...jeśli chodzi o interpretację satyry Ignacego Krasickiego pt."Pan niewart sługi" którą niektórzy wzięli za książke to prawda...nie chciało mi się jej omówić samemu, ale teraz bedę musiał, druga sprawa to kwestia tego że rzeczywiście robie wszystko na ostatnią chwilę ale taki już jestem poza tym nie narzekam na nadmiar czasu...nazwanie mnie nieukiem ablo matołkiem to chyba lekka przesada

Old Post 15-03-2005 16:02
t0d
Elite (Fiend)

reforma szkolnictwa polegała na zamianie systemu:

8+4 na 6+3+3 - jak łatwo policzyć wychodzi na to samo

gwoli ścisłości - w egzaminie wewnętrznym z nowej matury chodzi o to by:

1) zaprezentować materiał
2) odpowiadać na zadawane w trakcie prezentacji pytania (ja tak miałem)
3) odpowiadać na pytania po zakończeniu prezentacji

język obcy to juz zupelnie inna bajka..

nowa matura, w założeniach, miała przybliżyć polskie szkolnictwo do standardów europejskich: Ci co zdawali chociażby egzaminy ESOL wcal nie byliby zdziwieni formą egzaminu z języka angielskiego - są prawie takie same

Old Post 15-03-2005 21:11
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d

Ale oto chodzilo.

dzis 13 latkowie chleja wode. Chodzilo aby nie deprawowali 7 latkow.

Zalozeniem reformy bylo, ze kazdy szczebel szkoly bedzie w innym budynku.

Old Post 15-03-2005 22:02
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
reforma szkolnictwa polegała na zamianie systemu:

niby wychodzi na to samo ale w praktyce w starym systemie caly material robiłeś dwa razy dokładnie teraz natomiast jest trochę inaczej bo trzy razy robisz to samo ale już po łebkach...

Old Post 16-03-2005 16:04
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:41.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions