Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Modyfikacje
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
kag
fenix

Post Modyfikacje

jestem ciekaw czy gracie na 'golym' tribes2 czy moze uzywacie skryptow skonow czy voice packow ? na jakie mody warto zwrocic szczegolna uwage ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-12-2001 18:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Post Re: Modyfikacje

J gram na gołym, tylko ze skryptami. Typu:
wysokość, predkość, fps, ping, itp. I nowymi skinami

Old Post 22-12-2001 18:18
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Korzystam wylacznie z tych skryptow, ktorych dotknalem wlasnymi paluszkami. Czyszcze te, ktore sa dostepne free, rozszerzam, poprawiam, pisze nowe. W tej chwili korzystam z:

newchat: pozwala pisac "niedozwolone" znaki w oknie chata (ja zyc nie moge bez emotikonow :-P)

newdemonames: zapisuje dema pod nazwami postaci: ksywa-mapa-numer

newfov: zmienia FOV (uzywam 110)

newfpsping: wyswietla na dole ekranu male okienko z pingiem i fps

newfpsstats: gdy jest wlaczone, podaje minimalna, maksymalna, srednia i aktualna wartosc fps

newfreelook: pozwala sie rozgladac wokol postaci (przydaje mi sie przy robieniu zdjec)

newhuntershud: podaje wartosc przenoszonych flag w trybach hunters i team hunters

newkillpopup: wyswietla okienko przy sfragowaniu przeciwnika (lub gdy sie jest sfragowanym). W okienku widac, kto kogo. Dodatkowo skrypt implementuje przyjemne gadzety z UT: odglosy typu "killing spree" gdy na jednym zyciu zdobylo sie 5 fragow (heh, godlike tez jest, tylko kto na jednym zyciu w ctf zabije 25 gosci?) oraz double kill, multikill itp. Gada tez utkowym "headshotem" przy trafieniu HS. Skrypt w fazie budowy, bedzie znacznie rozbudowany, zmienie takze sposob wyswietlania tekstow.

newpilotmode: pozwala definiowac rozna czulosc myszy w poszczegolnych pojazdach.

newscrollzoom: zwiekszanie/zmniejszanie powiekszenia podpina pod pokretlo myszy.

newshot: zgrywa screenshoty bez huda (w formie zdjec), z nazwa postaci: ksywa-mapa-numer.

newthrowrepairpack: pozwala wyrzucic apteczke (wlasnie go sobie skrobnalem i musze sprawdzic, czy dziala ok)

I to na razie tyle... Planuje znaczna rozbudowe komunikatow glosowych (np. dzwiekowa sygnalizacja pelnego zregenerowania energii) oraz rozbudowane statsy.

No i w przeciwienstwie do skryptow PJ te moje nie ingeruja zbyt mocno w program, sa "dyskretne" :-)

Old Post 22-12-2001 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

ahah tylko wspanialosci i ja nic o tym nie wiedzialem a czy bylbys sklonny to udostepnic dla spoleczenstwa ?

Old Post 22-12-2001 19:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Moge mailnac swoj zestaw skryptow, maile ino potrzebuje :-P

Zasady "dystrybucji" nastepujace:

1. W wiekszosci przypadkow nie jestem autorem skryptow, tylko je podczyscilem, zeby nie bruzdzily w grze. Zatem prosze nie wiazac mojej ksywy z tym zestawem, jest to po prostu anonimowy zestawik skryptow.

2. Skrypt z "killing spree" i tekstami o fragach ma pewne bledy, to wersja, ktora bym opisal jako 0.6 :-)

3. Zadnych gwarancji :-P

4. Pliki dzwiekowe sa wlasnoscia Epic Games, stad tak wlasciwie mozna ich uzywac wylacznie bedac wlascicielem oryginalnego utka - obojetnie jak to brzmi (ale wybrzmiec musi :-) ).

Old Post 22-12-2001 22:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

[email protected] oczywiscie, zawsze mozna dac na strone info : " pack znaleziony w otchlani sieci " a UT oryginalnego mam i mam na to swiadkow

Old Post 22-12-2001 23:56
sYs|yavor
Elite (Fiend)

OK, przygotuje ten zestaw skryptow, ale chce, zeby bylo jasne: wysylam go prywatnie i nie zycze sobie, aby trafial na jakiekolwiek publiczne serwisy. Starczy, ze wyslalem ostatnio prywatnie pare screenshotow z T2, ktore bez mojej zgody trafily na tribes2.fpp.pl. Szczerze mowiac tylko moja milosc do T2 spowodowala, ze przymknalem na to oko, ale nie chce, zeby sytuacja powtorzyla sie ze skrypotami, ok?

Old Post 23-12-2001 10:52
kag
fenix

jasne, nikt nic nie wie, nie slyszal, nie widzal i nie wie ..... cicho sza

Old Post 23-12-2001 12:47
Icea
Guest

Talking hot-scripts

Cicho sza. Tylko że ja też chcem jednego hot-doga ze skryptami.
[email protected] - zgóry dzięki był pyszny.

Silence !!!

Old Post 23-12-2001 12:53
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

Thumbs up lol

sYs|yavor: łoł, przyznam ze madryz Ciebie czlowiek, bo chyba niewielu graczy potrafilo by ingerowac w skrypty.
Lecz tyle ich masz ze chyba poza tymi wszystkimi wskaznikami nie widzisz nic co sie dzieje na planszy

btw.

Jakie to jezyk by trzeba sie nauczyc by moc przerabiac skrypty/pisac?
C++ ?

pozdrowienia
RaT

Old Post 23-12-2001 16:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Wink

to jest C++so - podobne, coś w tym stylu (kurde dlaczego nie pascal)

Old Post 23-12-2001 16:36
RaT
Skilled (Knight)

Exclamation

quote:
Napisane oryginalnie przez Icea
to jest C++so - podobne, coś w tym stylu (kurde dlaczego nie pascal)

moze dlatego ze pascal to jeden z prostszych jezykow
a moze dlatego ze teraz w c++ wszystko jest pisane

Old Post 23-12-2001 16:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Icea
Guest

Dlatego chciałem aby to było na pisane w "prostrzym języku". Sierra zmieniaj język (engine) bo ten mi się nie podoba

Old Post 23-12-2001 17:03
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

a wcale nie wszystko w cpp pisza :/

Delphi rox (hehe vide moj plugin do winampa )
Java tesh niezla
a wogole to C# moze byc ciekawe jeshche ale niemialem tego w swoich lapkach

Old Post 23-12-2001 20:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

C++ jest prostym, skutecznym jezykiem, pozwalajacym na programowanie obiektowe. To podstawowy jezyk programowania na swiecie, znacznie piekniejszy i elastyczniejszy od potworkow w stylu Delhi czy Pascala. To zdecydowalo o jego sukcesie.

Old Post 23-12-2001 20:41
Icea
Guest

Delphi... o to coś dla mnie, pisze w nim

Old Post 24-12-2001 15:02
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:16.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions