quote: Napisane oryginalnie przez Najtwish
I z tym sie nie do konca zgodze... Poniewaz znam wielu ludzi ktory mowia :
"Ten znowu pod tym buldem siedzi, lepiej by sie za Worldcrafta wzial..."
"Duke - gra z banalna fabula - miesniak musi uratowac laski przed kosmitami..." (zupelny bezsens)
"Duke jest plaski i dlatego go nie lubie... wole juz w Q1 pograc "
(Q1 sie nie umywa do djuka.. plansze Q1 sa bezsensowne...
dobra jednynie na mp.. do tego ogien w q1 wyglada jak kawal miesa )
Wiem ze sa to ludzie ktorym full 3d uderzylo do lowy i nie dostrzegaja tego co sie naprawde liczy ale niestety tacy ludzie sa....
BTW : te w txt w nawiasach to moj komentarz do tych cytatow....
Cóż.. ja tem nie przejmuję się opinią ludzi którzy patrząc na gierkę widzą tylko dobrą grafikę...
W Duke'a gają głównie osoby które mają styczność z komputerami od paru lat i pamiętają co ta gra znaczy dla całego gatunku FPP bądź po prostu lubią myśleć bo nie ma co ukrywać, że aby przejść Duke'a trzeba myśleć...
Co do fabyły to no comment, od ponad 6 lat bawie się grami FPP i jeszcze nie grałem w grę która miała by tak rozbudowaną i ciekawą fabułę, jak DN3D... Większość to gatunkowe "strzelanki" która kształtują spojrzenie ludzi na ten gatunek. Mało kto zwraca uwagę na to, że gra taka jak DN3D zmusza do myślenia..
Nieraz ludzie którzy widzą, że interesuje się DN3D pytają po co w to grać, ale gdy sami potem spróbują to jeszcze nie spotkałem się żeby ktoś wtedy powiedział że gra jest nudna...
|