Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Dema instruktażowe
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Lightbulb Dema instruktażowe

Mam zamiar przekonac pare osob do jedynego slusznego FPP. Sa jakies zalety 300 komputerowej sieci (poza pingiem 300 ) - cale rzesze potencjalnych wiernych

W zwiazku z tym planuje nagrac kilka dem, w ktorych pisze, a nastepnie pokazuje co i jak w T2.

Wiadomo, czlowiek najepiej uczy sie w praktyce, ale ja nie mam zamiaru chodzic po ludziach i tlumaczyc w czasie gry. Z drugiej strony czytanie na sucho wymaga pewnego zaparcia i daje owoce po pewnym czasie. Srodkiem posrednim bylyby wlasnie takie dema.

Nie wiem jak rozwiazac problem pisania instrukcji - w czasie nagrywania zabiera to czas, fajnie byloby wklejac gotowe komentarze. Da sie to zrobic jakims skryptem?

Robil ktos juz cos takiego? Jakie sa Wasze opinie, uwagi?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-02-2002 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Icea
Guest

Re: Dema instruktażowe

Do wklejania czegoś to notatnik:

PJ notepad - czy jakoś tak

Old Post 16-02-2002 19:21
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Na moje sie nie da.

Old Post 16-02-2002 19:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

Red face

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Na moje sie nie da.

Hmm,

chyba jedyny sposob to przerobic na format windosowski ...

Edytowane przez RaT dnia 16-02-2002 o godz. 22:50

Old Post 16-02-2002 21:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Jak i co to "format windowsowski"?

Old Post 17-02-2002 12:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Post Re: Re: Dema instruktażowe

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Icea
Do wklejania czegoś to notatnik:

PJ notepad - czy jakoś tak

Znalazlem, dokladnie tak sie nazywa. Dzieki. Sadzac z opisu - o to mi wlasnie chodzilo.

Zainstalowalem, ale nie umiem uruchomic. Napisalem w konsoli StartNotepad(); - ile ja sie nakombinowalem zeby to wymyslic - ale wywala komunikat o bledzie w skrypcie .

Jak sie odpala skrypty? Jest jakas ogolna metoda?

Old Post 17-02-2002 14:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Thumbs up

Juz dziala! Trzeba bylo zainstalowac PJSupport (taki zbior skrypcikow) i chodzi ok. Tylko ze jest raczej nieprzydatne

yavor: czy Ty gdzies nie wspominales o przypisywaniu tektsu do klawisza? (przy okazji vote kick) Jak się to robi?

Old Post 17-02-2002 21:44
[FPP]Icea
Guest

Vote kick:

Wtychodzisz podczas gry do lobby (Esc) i klikasz prawym na gościa którego chcesz pożegnać potem na "Vote to Kick" i mamy głosowanko.

Old Post 17-02-2002 22:38
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

Thumbs up

chodzi mi o AVI - jest to jedno chyba z rozsadniejszych wyjsc

lecz jest jeszcze jedno wyjscie (troszke meczace ...)
a mianowicie napisac SKRYPT wyswietlajacy text...

minus tego jest taki ze bedziesz musial pisac to all caly czas w skrypcie, lecz mozesz napisac wiele takich skryptow ...
(a dzialal by on tak ze wyswietlal by informacje na ekranie po nacisniejciu guzika np "m" ...)

Na Stronie Tribal Machine mozesz znalezc tutorial jak napisac taki skrypt

http://scripts.tribalwar.com/tempest/hellohud.html
tylko bedziesz musial go poprzerabiac, lecz ty sie znasz wiec nie powinno byc problemu (takiego jaki ja mam)

powodzenia

btw.
lecz gdybys chcial jednak zrobic filmik avi czy jakis tam inny format to musisz nabyc skrypt

AUTOOUTPUT - robiacy filmik na PNG
i program do sklicenia tego VIDEOMACH

linki do skryptu i programu masz na tej stronie
http://www.tribes-universe.com/propack/autooutput.php

Old Post 18-02-2002 11:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

RaT: Dzieeki wielkie! Juz sie zciaga, zaraz rzuce okiem. Jak trzeba bedzie, to sie naucze skrtypty pisac, a co! A Ty potem mozesz .rec na .avi przerobic, czemu nie?
BTW: co zajmuje wiecej miejsca?

Icea: Wiem co robic z niegrzecznymi graczami . Chodzilo mi o to, ze yavor (chyba) wspominal o przypisywaniu tekstu do klawiszy (chyba) podczas dyskusji o kick vote (chyba). Czytalem to w takiej ilosci i pospiechu, ze nic nie pamietam

Old Post 18-02-2002 14:56
RaT
Skilled (Knight)

Thumbs down

quote:
Napisane oryginalnie przez savko
BTW: co zajmuje wiecej miejsca?

Oczywiscie ze .AVI, np. filmik z gry zajmuje 30 minut i wazy zaledwie 5 mega, a 30 minut .AVI owiele wiecej (~100MB - o ile jest dobra jakosc)

Old Post 18-02-2002 16:55
savko
Spinfuzer

quote:
Napisane oryginalnie przez RaT

Oczywiscie ze .AVI, np. filmik z gry zajmuje 30 minut i wazy zaledwie 5 mega, a 30 minut .AVI owiele wiecej (~100MB - o ile jest dobra jakosc)

No to po co robic .avi? Przeciez dema instruktazowe maja uczyc grac ludzi, ktorzy maja T2! Poogladaja sobie i zaraz przecwicza

Old Post 18-02-2002 20:15
RaT
Skilled (Knight)

Question

Hmm Panowie moze zrobimy malutki "kiedys" sparing , ale nie CTF tylko jakis np. Dual Mod? Wiecie taka przyjazna atmosferka .

Mozna by tez sie zmierzyc juz tak na powaznie wylaniajac

Zwyciezce (najlepszego gracza)
Dobrego Gracza
Przecietniaka
Trenujacego
Miesko Armatnie (newbie)

((Oczywiscie jest to poropozycja! I czekam na wasze ))

Old Post 19-02-2002 14:15
savko
Spinfuzer

Post raport z prac

Skrypcik do wyswietlania komentarzy z pliku gotowy. Mam jeszcze pewne problemy ze zmiennymi, ale zasadniczo dziala. Gdyby ktos chcial rzucic okiem (np. poprawic bledy ), moze go znalzc ponizej.

Teraz biore sie za ukladanie scenariusza pierwszego tutorialu (nazwa robocza). Zyczcie mi powodzenia .

Old Post 21-02-2002 20:18
savko
Spinfuzer

Cos sie nie udalo. Moze teraz?
Oto skrypcik do wykrzykiwania w kierunku druzyny kolejnych linijek zapisanych w pliku scripts/autoexec/savko/*.txt
Chyba wymaga PJSupport

Old Post 21-02-2002 20:21
Jarek
Pop Shop Boy :P

Serverek ftp na demka

ftp://tribes2:[email protected]

Jak macie jakies fajne demka do podzielenia sie to dawajcie je na ten serverek
Jedyne o co bym prosił to nie ładować za dużo tego - mało tam miejsca jest
No i podpiszcze jakos demka coby wiadomo bylo czyje

Old Post 25-02-2002 00:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pysiu
Warrior (Scrag)

Re: Serverek ftp na demka

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yareq
[BNo i podpiszcze jakos demka coby wiadomo bylo czyje [/B]

No i o czym

Know your limits

Old Post 25-02-2002 16:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pysiu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pysiu Znajdź więcej post'ów przez  Pysiu Dodaj Pysiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pysiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

aha, zapomnialem dopisac ze demka bendą na tribes2.fpp.pl, także nie wpychajcie demek w stylu "ładnie skoczyłem z górki" )

Edytowane przez Jarek dnia 25-02-2002 o godz. 19:13

Old Post 25-02-2002 18:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Yareq
aha, zapomnialem dopisac ze demka bendą na tribes2.fpp.pl, także nie wpychajcie demek w stylu "ładnie skoczyłem z górki" )

.... i pięknie dostałem .....

Old Post 27-02-2002 20:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:22.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions