Kłopoty z WINFAST LEADTEK GeForse 2 Pro (Ti)
Siema.
Hehe PRZYTOCZE PARE PRZYKŁADÓW Z FORUM BENCHMARKA.PL BO MI SIĘ PISAĆ NIE CHCE :
01 stycznia 2002
"Mam problem jak w temacie. Polega on na tym że gry zawieszają mi kompa (na ekranie widze pionowe paski).
Czasem to następuje po kilku minutach grania a czasem nawet po godzinie.
Temp. procka jest O.K.- również karty graficznej jest w miare niska (ok.52). Co robić?
Aha. Konfiguracja to Celeron800, 512MB, plyta ASUS TUSL2 INTEL 815E
Opinie/odpowiedzi: RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 03 stycznia 2002 woj(t)
pytanie: czy w takim razie warto kupowac leadtek'a Gf2(Pro,Ti) pomimo tak dobrych opini??? Odezwijcie sie ludziska, ktorzy nie maja takich problemow z w/w kartami. A mozenie ma takich???!!?! Nie chcialbym stac sie kolejnym niezadowolonym z WinFast'a ... )
RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 02 stycznia 2002 RR
Odinstalowałem Winfoxa i nic nie pomogło.
Też mam tą kartę tylko że w wersji Pro.
(Winfast Geforse2 Pro).
Ach te paski.......
RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 02 stycznia 2002 NIKI
Miałem tego samego GeForca Winfasta i ten sam problem .Niestety nie udało mi się go rozwiązać,nie pomagały żadne detonatory nVidii i firmowe,zmiany DirectX ani windy ani nawet kompa (próbowałem u kumpla) ,ja mam płyte na Via ,a ztego co widze masz na intelu i też ten sam problem !!! Tak dla jasności ,wygląda że to jednak wina tej grafy (a chyba szczególnie Winfasta).Ja swojego oddałem do reklamacji i otrzymałem wersje GF 2 Titanium (niestety Winfasta ,nie chcieli mi dać innej ,trochu lepszej firmy).No i z tym nowy ,jak przypuszczałem też są problemy,paski są trzeba przyznać ,troche inne.Jedyne co pomaga póki co,to zdetaktoeanie grafy u mnie z 250/400 na 200!!( ),400 przy AGPx4.Oczywiście troche trace na prędkości ale na razie może być.Moje wniski są takie ,że na Polski rynek trafiają jakieś słabe egzemplarze ,2 klasy ?!
A co do Winfoxa to nic nie daje odinstalowanie teraz ani przy starej grafie,może u ciebie będzie inaczej????
Troche się naprodukowałem bo temat ten (sam już zamieszczałem na różnych stronach,nawet pisałem do Leadteka ) mnie strasznie wq*wia .Napisz jeśli coś się u Ciebie zmieni.
RE: Problem z kartą graficzną (Winfast-Leadtek GeForse2 01 stycznia 2002 Bartez
Z tego co wiem to odpowiedzalny jest program WINFOX dołączony do sterowników, narazie nie ma poprawnej wersji dla GeForce2 Titanium (prawdopodobnie taką posiadasz). Odinstaluj Winfox-a a wszystko będzie ok."
MUSZE PRZYZNAĆ ŻE W MOIM PRZYPADKU ODINSTALOWANIE WINFOXA NIC NIE DAŁO. A WIĘC ZAPEWNE SIĘ JUZ DOMYŚLACIE MAM PROBLEM Z WINFASTEM.
PRZYKŁADÓW Z TĄ KARTĄ W NECIE MOŻNA ZNALEŹĆ MNÓSWTO!!!! (JEST TEGO ZNACZNIE WIĘCEJ NA RÓŻNYCH FORACH - PRAWDZIWE ZATRZĘSIENIE)
P O D S U M O W A N I E
SĄ OSOBY ZADOWOLE Z KART LEADTEKA (NIE TYLKO ZE WZGLĘDU NA ŚWIETNE PARAMETRY) - BO IM NIE SPRAWIA PROBLEMÓW.
MI NATOMIAST SPRAWIA I WIELU,WIELU INNYM - WIĘC MÓWIENIE ŻE KTOŚ NIE WIE JAK ZAINSTALOWAĆ GRAFĘ, ŻE NIBY KIEPSKA PŁYTA GŁÓWNA ITD ITP NIE WCHODZĄ W RACHUBĘ.
PROBLEM TEN WYSTĘPUJE NA PŁYTACH OD ABITA, ASUSA , MSI PO ECSA I INNE (OD VIA PO SŁYNNEGO INTELA BX). UPRZEDZAM -NIE MA MOWY O WYSOKIEJ TEMPERATURZE I PROCKA I GRAFY.
PASKI NA EKRANIE - TU MOJA UWAGA - ZUWAŻYŁEM ŻE POJAWIAJĄ SIĘ W GRACH PO USTAWIENIU OPCJI TRINILEAR.
AHA NO I SPRAWA WIATRACZKA WINFASTA. W MOIM PRZYPADKU (A MAM GEFORSA 2 PRO 64 MB) WIATRACZEK ZAWIESZA SIĘ Z POWODU KURZU (OBUDOWA ZAMKNIĘTA). NO I CO 2 TYGODNIE TRZEBA GO ODKURZAĆ.
I TU JEST PEWNA CIEKAWOSTKA - JAK WIATRACZEK SIĘ NIE KRĘCI TO MAM TEMP NA GRAFICE 64C I GRY MI SIĘ NIEEEEZAWIESZAJĄ!!!! NAWET PO KILKU GODZINACH GRANIA NA NIEOBRACAJĄCYM SIĘ WIATRACZKU GRY NIE ZAWIESZAJĄ MI KOMPA (fakt zwalniają).
GDY WIATRACZEK SIĘ KRĘCI (5800 obr/min) SYTAUCJA WRACA "NIBY DO NORMY" TEMP 45C GRY "NIBY OK". ALE GDY WŁĄCZE FUNKCJĘ TRINILEAR (NP QUAKE I INNE) TO WIDZE PASKI - POJAWIAJĄ SIĘ PO NIEOKREŚLONYM CZASIE GRANIA (PO MINUCIE LUB PO GODZINIE).
Oczywiście problem z paskami był RÓWNIEŻ przy niekręcącym się wiatraczku - pisze to gdy by komuś do głowy przyszło ... wiecie o co chodzi.
PODDAJE SIĘ. 

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|