Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Cdrw
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
kag
fenix

Cdrw

nadszedl czas zebym kupil wreszcie cdrw w zwiazku z tym zwracam sie do specjalistow, czyli do was o info + help co wybrac. Z zebranych przeze mnie informacji wynika ze lg lub teac i raczej x16 niz x24

Help

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-02-2002 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

tu nie ma o czym pisać
poczytaj sobie tutaj www.cdrinfo.pl

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 28-02-2002 16:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
tu nie ma o czym pisać
poczytaj sobie tutaj www.cdrinfo.pl

dokladnie... wszystko tam masz

Old Post 28-02-2002 16:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Ale ja osobiście polecam TEAC 24/10/40. Sam jestem właścielem modelu 12/10/32 już pół roku i jestem zadowolony.
Albo jak masz kase to Plex'a 40/12/40 :>

Old Post 28-02-2002 16:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy
bla bla bla :D

Jesli chcesz zeby ci minute szybciej nagrywalo kup se drozsza czyli 24x

| :: 1642170 :: | GG

Old Post 28-02-2002 17:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

www.cdrinfo.pl to ja juz na pamiec znam, ale poza testami wazne sa opinie ludzi ktorzy sprzetu juz uzywaja go go go

Old Post 28-02-2002 18:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LaGranda
Masta of Dizasta

Ja mam LG x16 x10 x40 i jest gites, programik nero 5.5 costam i jade rowno plytki co kcem . Overburning dziala fine (730 mb) na luziku wchodzi na 700

Old Post 28-02-2002 20:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaGranda Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaGranda Znajdź więcej post'ów przez  LaGranda Dodaj LaGranda do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaGranda prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

a ja mam philipsa 2/2/6 i jestem zadowolony powaga...

Old Post 01-03-2002 00:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
a ja mam philipsa 2/2/6 i jestem zadowolony powaga...

wierzę ci, też bym się cieszył bo ja nie wogóle nie mam nagrywarki

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 01-03-2002 08:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
XerXess
The Trooper

Ja mam SAMSUNG 12/8/32 i jest srednio, ale jak narazie nie narzekam (za bardzo)

Old Post 01-03-2002 08:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XerXess Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XerXess Znajdź więcej post'ów przez  XerXess Dodaj XerXess do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XerXess prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

uwazam ze tylko teac - 16x i tak juz chyba nie sprzeaja () wiec pozostaje 24 - chyba ze poczekasz na 32 - ale akurat teac zawsze jest troche z tylu jezeli chodzi o predkosc wypuszczania szybkich modeli.. (za to nadrabia czym innym )...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 01-03-2002 09:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

TEAC 24x ma taką fajną funkcje obsługiwaną przez CloneCD, zwaną po polsku 'Wzmacnianiem słabych sektorów'.

Old Post 01-03-2002 20:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Ja mam yamahe 8/8/24 i yamahy sa najlepsze..

Sa tez najdrozesze (ale za to 8 mb buforu w najnowszym modelu)

Old Post 01-03-2002 21:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS
yamahy sa najlepsze.

polemizowal bym ale napewno sa jedna z lepszych

Old Post 01-03-2002 22:56
bizonek
def

quote:
Ja mam yamahe 8/8/24 i yamahy sa najlepsze..

Sa tez najdrozesze (ale za to 8 mb buforu w najnowszym modelu)

Yamahy ssają, bo zawsze przegywała w testach z TEAC'ami i Plexami. A 8MB buforu nie zabepieczy przed bufor underunami.
Mój kumpel miał 8/8/24 na SCSI, to dwa razy była w naprawie, i dwa miech temu pizdł totalnie. Ale mu zajebali ją.

Old Post 01-03-2002 23:42
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez bisonek

Yamahy ssają, bo zawsze przegywała w testach z TEAC'ami i Plexami. A 8MB buforu nie zabepieczy przed bufor underunami.
Mój kumpel miał 8/8/24 na SCSI, to dwa razy była w naprawie, i dwa miech temu pizdł totalnie. Ale mu zajebali ją.

A moja (odpukac) trzyma sie dobrze....

Co do underunow - yamahy robia najkrotsze odstepy po wznowieniu na sciezce...

Old Post 02-03-2002 08:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:

Co do underunow - yamahy robia najkrotsze odstepy po wznowieniu na sciezce...

To cię zaskocze
TEAC nie robi wogóle odstępów ( zasługa techologii BurnProof II )

Old Post 02-03-2002 18:46
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez bisonek

To cię zaskocze
TEAC nie robi wogóle odstępów ( zasługa techologii BurnProof II )

Wszystkie robia..... sa minimalne ale sa....

Old Post 02-03-2002 18:55
LoveBeer
GreenMan

kurde, a ja patrzylem na plytke z bliska i powiem wam ze nie zauwazylem.. chyba rzeczywiscie nie ma

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 03-03-2002 18:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

wrzuccie to do hardware

Old Post 03-03-2002 18:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
wrzuccie to do hardware

Done...

Old Post 03-03-2002 19:24
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
wrzuccie to do hardware

To było w planie!
Moim przynajmniej.

Old Post 04-03-2002 19:07
kag
fenix

nowe wiesci z frontu
teac'i robia odstepu - 2-3 ms przy ok 40 w stadardowym burnproof - dlatego nie sa zbyt widoczne

Old Post 05-03-2002 13:53
LaM4
Skilled (Knight)

Just link jest lepsze od burnprof, ale wlasciwie nie rozni sie od burprofa II wlasciwie - bo prawie takie same odstepy robia.
Polecam LG 32/10/40 w miare tania (520zl) cicha i szybka (bufor 8MB) lub wolniejsza wersje 24x (lub 16x) nie ma wlasciwie roznicy czy nagrywa sie 5 min czy 2,5 to i tak malo. Odradzam liteon hehe domyslcie sie dlaczego
Kiedys mialem tez mitsumi 2/8 to byl wypas - 1 mb buforu ale byla zarabista i przez 4 lata nie popsula mi sie ani razu (kupilem ja za 923zl hehehe plytka nagrywala sie 44 minuty (700MB)

Old Post 05-03-2002 15:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaM4 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaM4 Znajdź więcej post'ów przez  LaM4 Dodaj LaM4 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaM4 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
nowe wiesci z frontu
teac'i robia odstepu - 2-3 ms przy ok 40 w stadardowym burnproof - dlatego nie sa zbyt widoczne

quote:
Napisane oryginalnie na http://www.cdrinfo.pl
W modelu PX-W1210S firmy Plextor zadebiutował Advanced BurnProof różniący się długością przerwy jaka jest tworzona w przypadku przerwania nagrywania (wskutek straty ciągłości dopływu danych) i ponownego jego rozpoczęcia, którą skrócono z 40 do 2-5 mikrometrów. Ulepszona wersja systemu jest stosowana we wszystkich nowszych nagrywarkach, które posiadają BurnProof.

Czyli że Burnproof w nagrywarkach 12x robił odtępy 40 mikrometrów. A w niektórych 12x i 16x już 2-5 mikrometrów.

quote:
Napisane oryginalnie na http://www.cdrinfo.pl
Wg firmy TDK BurnProof 2 podobnie jak jego pierwsza wersja zapobiega występowaniu błędów (słyny "buffer underrun error") związanych z przerwaniem dopływu danych do bufora. Realizuje to kontroler, który podczas zapisu, ciągle monitoruje status bufora danych. Jeśli ilość danych w buforze spadnie poniżej 10% pojemności całego bufora, kontroler inicjuje kontrolowaną przerwę w zapisie, oraz ustawia własny znacznik zapisu. Kiedy nowa porcja danych zostanie załadowana do bufora, laser jest ponownie pozycjonowany. Napęd synchronizuje dane, które już zostały zapisane z nowymi danymi z buforze i ponownie pozycjonuje laser "za" sektorem ostatnio zapisanym. BurnProof 2 dodatkowo zawiera system "shockproof operation" i system zabezpieczający przed linkowaniem bloków ("link blocks"), który w poprzedniej wersji powodował przerwanie zapisu kiedy był używany tryb BurnProof. BurnProof 2 zapobiega również blokowaniu pracy komputera podczas zapisu płyty. W technologię BurnProof 2 zostaną wyposażone nagrywarki umożliwiające zapis płyt CDR z prędkością x24.

A w 24x nie robi żadnych.

Old Post 05-03-2002 15:07
kag
fenix

chyba zwarjuje przed koncem tygodnia = czylui przed zakupami zamiast jednoglosnie mi doradzac np cdrw amiga to wy tu rozne takie, a kazdy swoja
chwilowo mam calkiem ladnie rozsztrzelone opinie co do marek - lg = rulez do suxorz, lite-on - od rulez do suxorz - yamaha jw, jak ktos zjedzie teac'a to bedzie rowno i bede rzucal chyba kostka ^^'

Old Post 05-03-2002 15:12
LaM4
Skilled (Knight)

hehe nikt nie powiedzial ze kupowanie nagrywarki jest latwe

Old Post 05-03-2002 15:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaM4 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaM4 Znajdź więcej post'ów przez  LaM4 Dodaj LaM4 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaM4 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez LaM4
hehe nikt nie powiedzial ze kupowanie nagrywarki jest latwe

Kupowanie ogólnie nie jest łatwe.
kag TEAC!
i tylko TEAC!
Ew. PlexTory.

Old Post 05-03-2002 21:39
LaM4
Skilled (Knight)

Czczegolnie gdy wydaje sie wiecej niz te 400 zl przeciez za taka kase jest tyle chlania ze szok

bizonek - TEAC i LG
Plexor nie bo za drogi, swietny ale za drogi.

Old Post 06-03-2002 13:01
H:Rotgar
Solid Snake

LG 24/10/40 = huta stali
Zajebicho, spod Clone CD udalo mi sie 12 plytek pod rzad wypalic i nic... (tzn. w odstepach minutowych)

Old Post 07-03-2002 19:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil H:Rotgar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do H:Rotgar Znajdź więcej post'ów przez  H:Rotgar Dodaj H:Rotgar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać H:Rotgar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:04.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions