Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Resolution
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
-->JuiCe<--
Skilled (Knight)

Resolution

Tak se wlasnie z Lucasem gadalem, ze jeszcze niedawno to w 640 pracowalem. Natepnie byla przesiadka na 840 a szybciutko na 1024 - i tak jest juz od dluzszego czasu. I tak sie zastanawiam - czy w miare rozwoju sprzetu i OS-ow bedziemy coraz bardziej zwiekszasc rozdzielczosc?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 18-03-2002 09:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -->JuiCe<-- Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -->JuiCe<-- Znajdź więcej post'ów przez  -->JuiCe<-- Dodaj -->JuiCe<-- do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -->JuiCe<-- prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

jako rzeczesz pewnie
poki co standardem w inecie jest 1024x768 i 800x600
wiec zarzucanie wyzszych rozdzielczosci imho jest srednio dobrym rozwiazaniem

Old Post 18-03-2002 09:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

zalezy od monitora

np na mojej 19" 1600x1200 jest optymalnym rozwiazaniem

Old Post 18-03-2002 09:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
zalezy od monitora

na 17" 1152x768 też dobrze wygląda. :d

Old Post 18-03-2002 10:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Siwy
bla bla bla :D

Ja tam mam chyba 800 na 600 :}

| :: 1642170 :: | GG

Old Post 18-03-2002 10:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Siwy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Siwy Znajdź więcej post'ów przez  Siwy Dodaj Siwy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Siwy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
zalezy od monitora

tez mam 19" ale wole 1024x768

Old Post 18-03-2002 13:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

ja się męczę na 1280*1024.... to dla mnie
mało... nie chodzi o ilość plików na pulpicie ale o to że jeśli obrabiasz fotografię albo zajmujesz się profesjonalnie grafiką (ja na razie pół-profesjonalnie ) to bardzo cięrzkie jest życie bez 21' calówki....

Old Post 18-03-2002 16:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

taaakie rodzielczosci w systemie a ciekawy jestem jakie macie w FPP czy innych cholerstwach

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 18-03-2002 17:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

19'' i 1280x1024...

a w q3 to oczywiscie 640x480

Old Post 18-03-2002 19:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

W quake mam to samo - 640x480 (chyba tylko z przyzwyczajenia, teraz FPS'ow i tak mam od ***a ) a w windzie 1024x760.

Tak czy inaczej nie wiem czy kiedykolwiek bedzie sens wchodzenia powyzej 1600x1200 (przy monitorach 21" - przy wiekrzych rozdzielka odpowiednio wieksza) - przeciez oko ludzkie tez ma swoje ograniczenia

Old Post 18-03-2002 21:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Cool

Winda to 800x600. Więcej nie daje bo nic nie widze

quote:

Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
a w q3 to oczywiscie 640x480

W gierkach wyciskam max z mojego zdezelowanego DAEWOO 15"
czyli 1280 na 1024

Old Post 18-03-2002 22:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
W quake mam to samo - 640x480 (chyba tylko z przyzwyczajenia, teraz FPS'ow i tak mam od ***a )

ale na 640 lepiej sie gra

Old Post 19-03-2002 07:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

1024 - zarowno do pracy (chociaz czasami wiecej) jak i do grania...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 19-03-2002 08:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-->JuiCe<--
Skilled (Knight)

Moim zdaniem z 1024 za szybko sie nie ruszymy bo teraz raczej wszyscy 17 stki kupuja (bez skojarzen), a na 17" to jak sie wiecej niz 1024 da to literki i ikonki taroche male sa . Wiem, wiem mozna przeciez je zwiekszyc ale gdzie jest wtedy sens zwiekszania rozdzielczosci, zeby wiekszy pulpit miec? Co do grania to od tygodnia mam nowy sprzet z Kyro i wszystko ma maxa w 1024 i 32bpp - nigdy nizej!!! Zreszta istnieje cos takiego jak efekt odrzucenia. Na poczatku jak zmienilem w q3 na 1024 to konsola jakas mala byla, i komunikaty jakies za male ale do dobrego czlowiek sie szybko przezwyczaja i po powrocie do 640 jak spuscilem konsole to mi sie szybko nie dobrze zrobilo i wrocilem do 1024

Trzeba rowniez brac pod uwage innycch uzytkownikow domowego komputera. Ja maja rodzine bardzo dlugo musialem przezwyczajac do 1024 bo twierdzili, ze wszystko jest za male i nic nie widza, a teraz jak reinstaluje windows i jeszcze driverow do grafiki nie zainstaluje i pulpit jest w 640 to moja siostra siadajac do komputera mowi "Grzegorz!!! Czemu wgrales stare windows???!!!"

Old Post 19-03-2002 08:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -->JuiCe<-- Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -->JuiCe<-- Znajdź więcej post'ów przez  -->JuiCe<-- Dodaj -->JuiCe<-- do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -->JuiCe<-- prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

To ja wam tez sie pochwale na swoim zlomie wyciskam 800x600 a w grach QW 400x300 i CPM(a) 320x240... Tak to jest jak sie kupuje komputer na gwalt i nie ma sie czasu na czekanie na sqadaka Mam nadzieje ze to nie potrwa juz dlugo

Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!

Old Post 19-03-2002 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

FPP to 640x480
nie więcej

Old Post 19-03-2002 21:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
FPP to 640x480
nie więcej

zdecydowanie najlepiej sie gra na 640

Old Post 20-03-2002 11:56
Lesio
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m

zdecydowanie najlepiej sie gra na 640

U mnie tez tak ale nie dlatego ze najlepiej tyko ze musze. Mam cos zwlanona karte graficzna i jak podczas grania dam 800x600 to po 3 minutach () komp sie wiesza, a jak 640 to w zaleznosci od humoru mojego grata, ale na ogol bez wieszania

Old Post 20-03-2002 12:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

ja w windzie to mam na 19" 1280x1024 i to jest najlepsze bo na 1600x1200 niezbyt mi to sie podoba...
w q3 mam ruznie od 800x600 do 1280x1024 czasem tak czasem tak

Old Post 20-03-2002 15:02
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Cool

W windzie/linuchu 1152x864 a monitor 17". W grach 320x200 (quake1 ). W porywach 400x300 ale moja karta nie pozwala na kazdej mapie. O grach na silniku q3 moge zapomniec :>

Old Post 21-03-2002 00:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Chimera
Ile wyciagasz w q1 FPS? gl czy soft ?
Pytam tak z ciekawosci, sprawdzam w porownaniu z moim zlomem.

Old Post 21-03-2002 11:59
H:Rotgar
Solid Snake

Talking

Ja na swoim 19" mam 1280*1024, poniewaz w sumie nie zajmuje sie grafika dla mnie to az nadto...w q3...hm, roznie...ale ostatnio 800*600, nie wiecej.

Old Post 21-03-2002 12:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil H:Rotgar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do H:Rotgar Znajdź więcej post'ów przez  H:Rotgar Dodaj H:Rotgar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać H:Rotgar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Cool

Testowalem na aerowalk : gl, 400x300 32bpp, gl_max_size 2, gl_picmip 4, stan w sng - ja mam 145 fps :/ Ale podczas gry o wiele mniej.

Old Post 21-03-2002 12:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Testowalem na aerowalk : gl, 400x300 32bpp, gl_max_size 2, gl_picmip 4, stan w sng - ja mam 145 fps :/ Ale podczas gry o wiele mniej.

To cie pociesze ja mam normalnie o wiele wiele mniej (przy takich ustawieniach) ale podczas gry nie jest juz duzo mniej

Old Post 21-03-2002 18:40
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:54.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions