Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Dobry komputer do nowych gier FPP
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Venotom
twardy_chomik

Dobry komputer do nowych gier FPP

Powiedzmy, że planuję kupić nowy komputer (nie mówmy póki co o cenie), ale nie za bardzo orientuję się w dostępnym sprzęcie. Jaki CPU itp. kupić aby nowe FPP dobrze działały?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-04-2002 17:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Venotom Znajdź więcej post'ów przez  Venotom Dodaj Venotom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Venotom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

zalezy jak bardzo maja byc nowe te fpp ktore maja dobrze dzialac

(:

you accept (reject, respect);

Old Post 30-04-2002 17:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

Skoro niemowimy o cenie to napisze zestaw ktory sam chetnie widzialbym u siebie na biurku

- Pentium 4 Northwood 1.6@~2,3 GHz z 512 kb cache
- Płyta główna oparta o chipset i845D - Soltek, Gigabyte, Abit
- Pamiec 512mb DDR CL 2,5
- Karta Graficzna Gainward GeForce 3 Ti500 550/XP
- Dysk Seagate Barracuda IV 60GB
- Monitor Sony LCD 17"
- Karta Dzwiekowa Sound Blaster Audigy Dolby + glosniki 5.1

Skonczone...

Old Post 30-04-2002 18:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

- AthlonXP 1700+ (Intel suck)
- Plyta na kt333 najlepiej Asus
- Pamiec 1GB DDR
- Grafika to GeForce4 ti4200 (jeszcze nie ma ale bedzie za 199$)
- Dysk Seagate Barracuda IV 40GB - 80GB
- Monitor 19" Sony/LG (koniecznie CRT, LCD nie nadaje sie do gier)
- Dzwiekowka SBLive + glosniki 5.1 (szkoda wydawac tyle kasy na audigy dla 2 efektow, ktore beda za 3 lata dopiero w gracz wykorzystywane)

Ta konfiguracja ma ta zalete, ze za jakis czas wymiana proca na nowego Athlona w technologii 0.13mikrona pozwoli na granie w najnowsze gierki bez zadnych nerwow jezeli chodzi o liczbe fps.

Old Post 30-04-2002 20:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja radze podobnie jak chimera. mam sentyment do amd

Old Post 30-04-2002 22:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

- AthlonXP 1700+ (Intel suck)
Mozesz rozwinac ?

- Pamiec 1GB DDR
Jeszcze mi powiedz gdzie czy raczej za ile kupisz tyle ramu

Bardziej wydajne a w sporo tansze(700zl) od ti4200 bedzie dobrze podkrecone Gf3Ti200. Generalnie dla Geforce4 sa narazie za wolne procki.

Gralem na monitorach LCD i niezauwazylem znaczacej roznicy w jakosci i plynnosci obrazu.

- (szkoda wydawac tyle kasy na audigy dla 2 efektow, ktore beda za 3 lata dopiero w gracz wykorzystywane)
Ale przydaje sie jesli masz zamiar zrobic sobie domowe kino, nie trzeba kupowac dodatkowego sprzetu aby otrzymac efekty Dolby i Eax.

Ta konfiguracja ma ta zalete, ze za jakis czas wymiana proca na nowego Athlona w technologii 0.13mikrona pozwoli na granie w najnowsze gierki bez zadnych nerwow jezeli chodzi o liczbe fps.
Tak samo jak moja konfiguracja - w przyszlosci wlozy sie procki intelowe na 533mhz... Napewno konfiguracja mojego komputera wyjdzie duzo taniej od twojego a roznica wydajnosci.. niewiem czy w grach bedzie tak bardzo zauwazalna.

Old Post 01-05-2002 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera

- AthlonXP 1700+

Polecam - u mnie ten procek sie grzeje na plytce od 2 miechow i jak narazie jestem z niego w 100% zadowolony

Old Post 01-05-2002 11:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

quote:
AthlonXP 1700+ (Intel suck) Mozesz rozwinac ?

Co mam rozwijac - poczytaj sobie testy na www.tomshardware.com - szczegolnie testy pomiedzy p4 a ich odpowiednikami w amd : p4 2GHz a amd xp2000+ (oczywiscie p4 2.4 rzadzi ale amd nie wypuscilo swoich prockow w 0.13 wiec nie ma o czym mowic narazie)

quote:
- Pamiec 1GB DDR
Jeszcze mi powiedz gdzie czy raczej za ile kupisz tyle ramu

Jjak nie ma sie tyle kaski to na poczatek 512 - mam tyle niestety nie ddr i pomimo odpalonych pelno programikow dla gier zawsze pozostaje te 384MB a to wystarczy nawet najbardziej pamieciozernej grze - ten 1GB to taka rezerwa na wszelki wypadek; w sumie masz racje pol giga starcza w zupelnosci.

quote:
Bardziej wydajne a w sporo tansze(700zl) od ti4200 bedzie dobrze podkrecone Gf3Ti200. Generalnie dla Geforce4 sa narazie za wolne procki.

Nie wydaje mi sie : http://www.sharkyextreme.com/hardwa...cle.php/1022931

quote:
Gralem na monitorach LCD i niezauwazylem znaczacej roznicy w jakosci i plynnosci obrazu.

Znam goscia, ktora gra w qw i klnie na lcd jak szewc. Mowiles skad kase na 1GB ramu - pytam skad wezmiesz kase na 17" lcd ? Za ta cene masz bardzo dobry 19" crt na trinitronie lub flatronie - imo lepsze rozwiazanie; skalowanie rozdzielczosci pod lcd sux - lepiej poczekac az monitorki oparte na plazmie jak tv.

quote:
- (szkoda wydawac tyle kasy na audigy dla 2 efektow, ktore beda za 3 lata dopiero w gracz wykorzystywane)
Ale przydaje sie jesli masz zamiar zrobic sobie domowe kino, nie trzeba kupowac dodatkowego sprzetu aby otrzymac efekty Dolby i Eax.

Sblive! tego nie ma ? 150zl only - wyjscie na 5.1 mam i chwale sobie.

quote:
Tak samo jak moja konfiguracja - w przyszlosci wlozy sie procki intelowe na 533mhz... Napewno konfiguracja mojego komputera wyjdzie duzo taniej od twojego a roznica wydajnosci.. niewiem czy w grach bedzie tak bardzo zauwazalna.

533mhz ? chyba 4*133mhz - to juz jest od dawna (amd ma taka szyne od roku chyba) - nowe procki amd maja byc na szynie 166mhz wiec beda bily p4 pod tym wzgledem.

Old Post 01-05-2002 12:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Sprostowanie co do monitorow : za 1500zl mozna kupic juz 19" plaska, a co mozna kupic za lcd za ta kaske ? 15" ? Nie oplaca sie chyba co nie ?

Btw. Nie zaczynajmy kolejnej wojny amd vs intel (kazdy lubi to co ma w kompie i nic tego nie zmieni ... wyjdzie hammer kupie go zamiast pentium V ). Ty kupisz pentium V i wszystcy beda szczesliwi ...

Old Post 01-05-2002 12:30
gazi
podróżnik

Co mam rozwijac - poczytaj sobie testy na www.tomshardware.com - szczegolnie testy pomiedzy p4 a ich odpowiednikami w amd : p4 2GHz a amd xp2000+
Dla mnie wydajnosc tych dwoch prockow jest porownywalna, niebedziemy sie klocic ktory jest lepszy , w q3 p4 wyciaga w jednej rozdzielczosci 1-2fps wiecej, w innej 1-2fps mniej...

Nie wydaje mi sie : http://www.sharkyextreme.com/hardwa...cle.php/1022931

I mam wydawac 200zl wiecej aby miec ok5-10fps wiecej ?? I to zaczynajac od 1280x1024. Bezsensu. Zreszta test testowi nie rowny, na innym wlasnie Gf3Ti przebijalo Ti4200, ale tam byl inny procesor - pentium4 1,6.

Sblive! tego nie ma ? 150zl only - wyjscie na 5.1 mam i chwale sobie.
Hmm...Musze dokladniej poczytac o najnowszych kartach dzwiekowych i zestawach do kina domowego.

533mhz ? chyba 4*133mhz - to juz jest od dawna (amd ma taka szyne od roku chyba) - nowe procki amd maja byc na szynie 166mhz wiec beda bily p4 pod tym wzgledem.

No beda procki na 166mhz i beda cholernie drogie i cholernie gorace Poczekamy , zobaczymy.

Sprostowanie co do monitorow : za 1500zl mozna kupic juz 19" plaska, a co mozna kupic za lcd za ta kaske ? 15" ? Nie oplaca sie chyba co nie ?

Obecnie mam monitor LG 15" i w zupelnosci mi jego wielkosc wystarcza. Nie potrzebuje kupowac 17" czy 19", natomiast LCD 15" przedewszystkim zmniejszylaby ilosc zajmowanego miejsca na biurku. Jak juz mowilem, gralem w quaka na LCD i niewidzialem zadnej roznicy. Pamietaj tez ze jeden LCD drugiemu nie rowny Kumpel mogl miec ***owy LCD a ten na ktorym ja gralem byl bardzo dobry a cena niewygorowana (nie jestem pewien czy nie 1200zl)

Ja sie nie zamierzam klocic. Chce raczej pokazac ze mozna miec bardzo dobry sprzet za troche mniejsze pieniadze. Bezsensu jest kupowanie kazdej dostepnej nowosci, gdyz naprawde roznice w wydajnosci sa marginalne. Najpierw musza powstac programy i gry przystosowane do tych wszystkich cudownych wlasciwosci sprzetu.

Old Post 01-05-2002 13:43
chimera
Elite (Fiend)

Ale amd jest tansze od intela !
A co do testow gf4ti4200 to nalezy poczekac na gry wspierajace nowe efekty, cos jak nature w 3dmarku albo Codecreatures Benchmark Pro - ponizej kilka screenshotow (a dla takiej grafy naprawde warto dolozyc ta kaske i kupic gf4).

Moim zdaniem warto :/ Test byl przeprowadzany na gf3 : zobaczcz sobie ilosc fps Pierwsza wartosc w ramce od gory ) A ostatnia ilosc poligonow - heh ponad 600.000 w ostatniej scenie

Old Post 01-05-2002 14:19
weirdo
kontemplator bytu

zmiazdzylo mnie... lecz mimo wszystko radzilbym wyjsc na powietrze zamiast zachwycac sie natura w wirtualnej rzeczywistosci.

Old Post 01-05-2002 14:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

ale robicie venotomowi sieczke we lbie no i kupi teraz sprzet za 60 - 70 baniek ktory za rok bedzie warty 30... nie kupuje sie nigdy najszybszego co jest na rynku...

procesor w granicach 1,3 w ZUPELNOSCI wystarczy do WSZYSTKIEGO, 512 ramu moze byc, ale rownie dobrze wystarczy 256 (ja nie odczuwam ZADNEJ roznicy, nawet w photoshopie...)... dysk 7200 - a jaki - taki zeby drogi nie byl 40 gb bedzie chyba dobrze... monitor - jak ma byc TYLKO do grania to na kiego wacka mu soniak ?? przeciez to drogie !! muzyka - sb live jest teraz tani jak barszcz ... no i grafika - tu najwiekszy problem... albo ti 200 albo ati (jak juz jednak chcialbys kupic tego sonego )....

za rok zmienisz grafike za poltora procek i wszystko bedzie jak ta lala (a i w kieszeni ci cos wtedy zostanie )

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 01-05-2002 15:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

LoveBeer dobrze gada

Ja od roku mam taki sprzęcik jaki wymienił LoveBeer , tylko grafa GeForse 2 Pro - i wszystko zapierdala jak należy , a mam jeszcze niestety kijowy monitor (mój zacofany Daewoo - trzeba sie go pozbyć)

My tutaj tak o CPU i grafce gadamy, a najtrudniejszy dla Venotoma wybór to będzie płyta główna.
www.benchmark.pl , www.chip.pl - trza tylko troche poczytać, ja moge tylko dodać żeby nie dać sobie wcisnąć ECS'a - wielkie g###o

I po jakiego grzyba 1GB DDR ????????
Zwłaszcza teraz że pamięci drogie. Kup 256MB lub jak zostanie Ci jeszcze kasy to może 512MB. A te kolejne 512 dokupisz se wtedy gdy będzie potrzeba.
Nie rozumiem stwierdzenia chimera "[...]ten 1GB to taka rezerwa na wszelki wypadek[...]". Ja wole mieć kase, a za taką kase to za rok se dokupie 2GB DDR. Jednym słowem lepiej mieć rezerwe kasy niż pamięci

Old Post 01-05-2002 15:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo

zmiazdzylo mnie... lecz mimo wszystko radzilbym wyjsc na powietrze zamiast zachwycac sie natura w wirtualnej rzeczywistosci.

W moim zadupiu nie ma takich widoków (same bloki, nawet trawa nie chce rosnąć)

Old Post 01-05-2002 17:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

i co z tego? ja ogladajac ten crap na ekranie monitora czulbym pewien niedosyt... lepiej juz pochodzic po swoim zadupiu niz zachwycac sie syntetyczna trawa na ekranie monitora. matrix?

Old Post 01-05-2002 17:40
chimera
Elite (Fiend)

Po pierwsze nie robie gosciowi sieczki we lbie Mam kumpla, ktory ma wingroze xp + 384MB ramu i nie chodzi to zbyt rewelacyjnie (winda) a jak wiadomo kazdy nowy komp to winxp musi byc na dysku. Proc amd xp1700+ cena 519 PLN jest wlasnie takim tanim dobrym prockiem - przeciez jest oprocz niego jeszcze 1800/1900/2000+ wiec nie jest to topowy model - akurat w sam raz. Co do plyty to naprawde nie ma co oszczedzac - kupilem plyte gigabyte - niby taka super a okazala sie takim szajsem, ze zaluje teraz ze zadnego asusa nie wzialem albo abita.
Po drugie monitor : sam niezle oszczedzajac na kompie kupilem sobie sony 17" g200 a wtedy kosztowal ~2000zl teraz za ta cene mamy do wyboru:
1. Sony 19" CPD-E430 1984,00zl <- SOK Z DUPY !
2. Sony 17" CPD-G220 1479,00 <- moj model troszke zmieniony
3. NEC 19" MultiSync FE950+ 1684,00zl <- Tez niezly
4. LG 19" Flatron 915FT Plus 1586,00zl <- kumpel ostatnio kupil - niezly
Stwierdzenie monitor - jak ma byc TYLKO do grania to na kiego wacka mu soniak jest dla mnie nie zrozumiale - wlasnie dlatego, ze komp ma sluzyc do grania powinno sie kupowac jak najwiekszy monitor i to dobrej firmy zeby w pelni docenic starania producentow gier. Gry w 800x600 nie wygladaja zbyt pieknie na 15" monitorach. A jak to do was nie trafia to druga sprawa : wasze oczy - posiedzcie sobie na rzechu 15" w 1024x768@75Hz a na moim soniaczu 1152x864@100Hz. Bez porownania. Monitor to akurat najwazniejszy zakup i dla niego warto zrezygnowac z ramu/mniejszy dysk bajerancka obudowa i inne *******y. W koncu to przed nim caly czas siedzisz, wiec kupno dobrego monitora (17" minimum - najlepiej 19") to must have !

Old Post 01-05-2002 18:26
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
i co z tego? ja ogladajac ten crap na ekranie monitora czulbym pewien niedosyt... lepiej juz pochodzic po swoim zadupiu niz zachwycac sie syntetyczna trawa na ekranie monitora. matrix?

Gdybym mieszkal w nowej zelandii (lord'a tam krecili to bym do domu nie wracal) ale u mnie naprawde nie ma sie czym zachwycac. A w koncu taka grafa bedzie dostepna w grach i co wtedy zrobisz ? Nie bedziesz gral w nie ? Nagle stwierdzisz, ze swiat ktory cie otacza jest szary i przygnebiajacy ... :/

Old Post 01-05-2002 18:31
rcube
KOSZ

quote:
Po pierwsze nie robie gosciowi sieczki we lbie Mam kumpla, ktory ma wingroze xp + 384MB ramu i nie chodzi to zbyt rewelacyjnie (winda) a jak wiadomo kazdy nowy komp to winxp musi byc na dysku. [...]

Win xp nie musi być na nowym kompie. Ja mam w miare jeszcze na czasie (mój komp: Athlon 1,33, 256 MB DDR, Winfat Geforse 2 Pro, SB Live, płyta MSI via266, Segate 7200obr ......i kijowy monitor ) i nie jest mi potrzebny win xp. O wiele lepsza konfiguracja to win98 SE + win2000. Gierki przecież najlepiej biegają pod windą 98 SE a nie jakimś tam XP !!!!!!! A jak komuś się podobają bajery w windzie Xp to chyba nie wiedział Debiana/Red Hata/Mandrake.

Old Post 01-05-2002 18:42
LoveBeer
GreenMan

chimera -> dobry monitor imo potrzeby jest grafikom, drukarzom do skladu i architektom - do grania nawet na 15 sonego masz 1024 przy 85 hz... ale nie badzmy zacofani - 17 w zupelnosci do wszystkiego... znaczy do grania wystarczy... nie rozbestwaijmy sie do absurdalnych granic... niech kupi grafe z tvoutem i wtedy mu 14 wystarczy (bo grac bedzie na tv, a nic innego robic nie bedzie - przynajmniej sam tak pisze )

a xp... to juz inna bajka - ogolnie w mojej opini, choc z poczatku wydawal sie naprawde ok - to jednak to jest jedna wieka kiszka... 98se roxx

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 01-05-2002 18:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Dobry monitor naprawde nie jest tylko dla grafikow a 19" to nie jest tak duzo jak sie tobie wydaje - 2 kumpli ma (jeden LG a drugi Sony) i wiem, ze to dobry zakup a sluza one przewaznie do ogladania stronek/grania/ogladania filmow. Jak uzbieram dosc kaski to lece po tego pana do sklepu : (24" 16:10 - i nie mam wiecej pytan)

Co do windowsa : win2k roxorz ! Na szczescie wyszedl przed crapME i nie zawiera tych bardzo potrzebnych kazdemu gadzetow jak movie maker, mediaplayer7 ...

Old Post 01-05-2002 18:58
rcube
KOSZ

Ale zrozum nas - nie stać na monitory powyżej 17', ja nawet nie mam na metro.

Ja jestem goły, ale za to wesoły

I co najważniejsze - nie ma takiej frajdy jak rozbudowanie swojego kompa do max możliwości przy minimalnych środkach.

I choćbyś kupił kompa za 10 000zł to i tak będzie wyciągał w q3/rtcw/i inne raptem 10 zasra.nych klatek więcej niż gość który wydał na to 1 tysiąc rubli

Old Post 01-05-2002 19:07
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Ale zrozum nas - nie stać na monitory powyżej 17', ja nawet nie mam na metro.

Powiedzialem jak uzbieram - czyli w przyszlym stuleciu. Btw. mam rive tnt1 16mb I dysk 4GB z przed ponad 3 lat tez nie mam kaski na rozbudowe

Old Post 01-05-2002 19:28
LoveBeer
GreenMan

hehehe... to jak nie masz kasy, a nasze propozycje sa TYLKO propozycjami to po co sie do 19 cali ograniczac ??? lepiej od razu kupic conajmniej 21'

a ja tak naprawde proponuje - ati i do tego tv sony vega panoramiczny (a ile cali ?? nie znam sie na rozmiarach ale 50 chyba wystarczy ) cyfrowym wejsciem i 100hz - to jest to !!!

sxn | blog

Old Post 01-05-2002 20:57
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
hehehe... to jak nie masz kasy, a nasze propozycje sa TYLKO propozycjami to po co sie do 19 cali ograniczac ??? lepiej od razu kupic conajmniej 21'

a ja tak naprawde proponuje - ati i do tego tv sony vega panoramiczny (a ile cali ?? nie znam sie na rozmiarach ale 50 chyba wystarczy ) cyfrowym wejsciem i 100hz - to jest to !!!

...albo jakiś projektor

Old Post 01-05-2002 21:11
d4
* d r u n k *

..:: N A T U R E ::..

quote:
A co do testow gf4ti4200 to nalezy poczekac na gry wspierajace nowe efekty, cos jak nature w 3dmarku albo Codecreatures Benchmark Pro - ponizej kilka screenshotow (a dla takiej grafy naprawde warto dolozyc ta kaske i kupic gf4).Moim zdaniem warto :/ Test byl przeprowadzany na gf3 : zobaczcz sobie ilosc fps :) Pierwsza wartosc w ramce od gory :)) A ostatnia ilosc poligonow - heh ponad 600.000 w ostatniej scenie :)

Codecreatures Benchmark Pro nic ciekawego nie pokazuje, natura w 3dMark 2001 SE lepiej wygląda, ja w tym Codecreature nie widzę zupełnie gdzie się te wszystkie poligony podziały. Trawa kiczasta, i słabo się rusza, zbyt schematycznie, bardziej mi się podoba w demkach ATI, szczególnie w tym z strumykiem i motylkiem na pniu drzewa, wygląda gorzej, ale płynniej i naturalniej (?!?) się trawa porusza. Pozatym 3dMark rox :P Ciekawe czym zagną nasze kompy w 3dMark 2002 :PP Mój "ledwo" co 2001SE ciągnie :PP

Old Post 01-05-2002 23:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

quote:

(...) Btw. mam rive tnt1 16mb I dysk 4GB z przed ponad 3 lat(..)

podniosłes mnie troche na duchu chimera... myslałem ze juz tylko ja taki złom w domy trzymam...

Old Post 02-05-2002 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

- AMD Athlon 1700+
- płyta Epox 8KHA+
- DDR 512MB
- Karta muzyczna: SBLive! 5.1 albo Audigy ( Audigy podobno bije SBLive! na głowe efektami, z relacji kumpli wiem )
- Grafika MSI, Leadtek, Gainward GF3Ti200 ( łatwo go na Ti500 przekręcić)
- Monior - LG 915ft albo SONY g-420, jak ktoś ma za dużo kasieji.
- HDD - Seagate Baracuda IV, pojemność do wyboru.
- Nagrywarka - TEAC albo Plextor.
- do tego jakieś chłodzenie dobre.

Old Post 02-05-2002 21:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

..::::..

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
- do tego jakieś chłodzenie dobre.

Volcano 7+ lub wb :P

Old Post 02-05-2002 22:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
(...)- do tego jakieś chłodzenie dobre.

moze byc tez ruski spirytus ze stadionu (to wydatek zędu 20 zł a chłodzi prawie jak ciekły azot )

Old Post 06-05-2002 16:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:51.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions