Co mam rozwijac - poczytaj sobie testy na www.tomshardware.com - szczegolnie testy pomiedzy p4 a ich odpowiednikami w amd : p4 2GHz a amd xp2000+
Dla mnie wydajnosc tych dwoch prockow jest porownywalna, niebedziemy sie klocic ktory jest lepszy , w q3 p4 wyciaga w jednej rozdzielczosci 1-2fps wiecej, w innej 1-2fps mniej...
Nie wydaje mi sie : http://www.sharkyextreme.com/hardwa...cle.php/1022931
I mam wydawac 200zl wiecej aby miec ok5-10fps wiecej ?? I to zaczynajac od 1280x1024. Bezsensu. Zreszta test testowi nie rowny, na innym wlasnie Gf3Ti przebijalo Ti4200, ale tam byl inny procesor - pentium4 1,6.
Sblive! tego nie ma ? 150zl only - wyjscie na 5.1 mam i chwale sobie. Hmm...Musze dokladniej poczytac o najnowszych kartach dzwiekowych i zestawach do kina domowego.
533mhz ? chyba 4*133mhz - to juz jest od dawna (amd ma taka szyne od roku chyba) - nowe procki amd maja byc na szynie 166mhz wiec beda bily p4 pod tym wzgledem.
No beda procki na 166mhz i beda cholernie drogie i cholernie gorace Poczekamy , zobaczymy.
Sprostowanie co do monitorow : za 1500zl mozna kupic juz 19" plaska, a co mozna kupic za lcd za ta kaske ? 15" ? Nie oplaca sie chyba co nie ?
Obecnie mam monitor LG 15" i w zupelnosci mi jego wielkosc wystarcza. Nie potrzebuje kupowac 17" czy 19", natomiast LCD 15" przedewszystkim zmniejszylaby ilosc zajmowanego miejsca na biurku. Jak juz mowilem, gralem w quaka na LCD i niewidzialem zadnej roznicy. Pamietaj tez ze jeden LCD drugiemu nie rowny Kumpel mogl miec ***owy LCD a ten na ktorym ja gralem byl bardzo dobry a cena niewygorowana (nie jestem pewien czy nie 1200zl)
Ja sie nie zamierzam klocic. Chce raczej pokazac ze mozna miec bardzo dobry sprzet za troche mniejsze pieniadze. Bezsensu jest kupowanie kazdej dostepnej nowosci, gdyz naprawde roznice w wydajnosci sa marginalne. Najpierw musza powstac programy i gry przystosowane do tych wszystkich cudownych wlasciwosci sprzetu.