Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake II > lamerskie pytania do wyjadaczy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
hanan
Training (Enforcer)

Wink lamerskie pytania do wyjadaczy

zacząłem ten temat bo jestem jeszce chyba lamerem i czasem mam pytanko i nie wiem komu je zadać
dzięki www.quake2.prv.pl (rewelacyjna robota) trafiłem na tą stronkę i mam na początek takie pytanie : przy okazji turnieju organizowanego w wawie wyczytałem, że jest coś takiego jak fullbrighty, czy aby mieć fullbrighty na skinach wystarczy wrzucić sobie przrobiony przez kogoś pak w którym skiny są jak żarówka lub podmienić w katalogu players katalogi z skinami, czy to wymaga większej finezji. Paka za bardzo nie chciałbym zmieniać bo drażnią mnie niektóre dźwięki przerabiane przez ludzi a mam taki, który ktoś mi kiedyś podrzucił i się przyzwyczaiłem (swoją drogą trochę różnych paków znalazłem na necie, ale tego nie)

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-06-2001 14:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hanan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hanan Znajdź więcej post'ów przez  hanan Dodaj hanan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hanan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
hanan
Training (Enforcer)

Angry

pytanie nr 2 jak sie dodaje uśmieszki wewnątrz postu?

Old Post 25-06-2001 14:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hanan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hanan Znajdź więcej post'ów przez  hanan Dodaj hanan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hanan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
hanan
Training (Enforcer)

pyt3 : mam geforca 2mx i jak napiszę timedemo1 i map demo1.dm2 to mam dziwnie wyniki fsp
w rozdzielczościach 800x600 960x720 1152x864 i 1280x960 mam ok 66 fsp (+-2fsp) natomiast przy 1024x768 mam ok 86 fsp. wydaje mi się, że zmniejszanie rozdzielczości powinno dawać więcej fsp, a tak w ogóle to powinno byc chyba więcej niż 100. Byłbym wdzięczny za wyczerpyjąca odpowiedź.

Old Post 25-06-2001 14:18
hanan
Training (Enforcer)

pyt 4 :przeczytałem też, że można mieć zieloną kreskę zamiast raila, jak to zrobic? czy za pomocą Xani, a tak w ogóle do
[FPP]Claymora, któremu chciałem pogratulować qool strony, czemu nie ma tego programiku w plikach? może przy okazji, krótki opisik dołączyć

Old Post 25-06-2001 14:21
hanan
Training (Enforcer)

pyt 5: znacie jakieś fajne kawiarenki w wawie z monitorami 17 i ceną za 1 godzinę nie wyższą niż 5 zł (oczywiście dla grających sporo), takich w których jest już qwak (ostatnio musiałem gościowi zainstalować q2 w kawiarence na Płockiej, ale tam tylko 15 były i w ogóle jakoś tak bez klimatu). Pytam bo nudzi mi się modem a żal mi 1000 zł na SDI (abonament jest OK ale ten 1000)

Old Post 25-06-2001 14:25
hanan
Training (Enforcer)

Angry

ups, sorki [FPP]Claymor znalazłem Xanię na twojej stronce, ale mały opisik by nie zaszkodził (wiem, wiem niech się bambus języków uczy)

Old Post 25-06-2001 14:38
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

ad1: nie wymaga wielkiej finezji potrzebujesz programu ktory by zapisal obrazek pcx w palecie kolorow wzietej z q2 (colormap.pcx) ten plik jest w pak0.pak (paki edytujesz progsami od edycji pakow kilak ich jest na stronie w dziale edycja). to samo tyczy sie paka ktory sciagneles z netu draznia cie dzwieki to sciagnij progsa do edycji pakow i usun dzwieki (katalog sounds).
ad2:jak oddajesz posta to masz cos takiego pod spodem jak usmieszki tam masz wytlumaczone
ad3:nie mam gf wiec nie odpowiem raczej
ad4:xania jak juz zauwazyles jest, a opis hmm pomysle nad tym jak skoncze egzaminy i znajde troche czasu to sie zobaczy
ad5:ja z Olsztyna

Old Post 25-06-2001 16:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Claymore Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Claymore Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Claymore Dodaj [FPP]Claymore do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Claymore prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
hanan
Training (Enforcer)

Wielkie dzięki za odpowiedz, trochę się zdziwiłem, że tak szybko
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto zna odpowiedz na resztę pytań i na inne, które pewnie wktótce przyjdą mi do głowy Jeszce raz gratuluje stronki ipowodzenia na egzaminach

Old Post 25-06-2001 16:56
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

miales farta
thxz (odnosnie strony)
nie dziekuje (odnosnieegzaminow) - pech?

Old Post 25-06-2001 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Claymore Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Claymore Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Claymore Dodaj [FPP]Claymore do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Claymore prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
anomal
Combat (Death Knight)

pyt3. moze masz do dupy drv
poszukaj nowych drv, najlepiej fachmana
(a jaki masz procek?)

pyt5. wawa to arena, najlepszy ping w polsce, kompy tez dobre
w metrze jest tam gdzies, poszukaj se

Old Post 26-06-2001 07:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil anomal Kliknij tutaj by wysłać e-maila do anomal Znajdź więcej post'ów przez  anomal Dodaj anomal do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać anomal prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sl3sh
Training (Enforcer)

Pytanie nr ...kolejne....
dlaczego w krakowie sa takie nedzne kafejki ?
tu by sie Sickboy przydal bo moze On zna jakąs normalna bo te co ja znam to nedza...

Old Post 27-06-2001 21:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sl3sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Sl3sh Znajdź więcej post'ów przez  Sl3sh Dodaj Sl3sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sl3sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

ja znam pare dobrych kafejek w kraku

Old Post 28-06-2001 04:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Claymore
quake2.fpp.pl
quake2.fpp.pl

S!ckboy gra z pracy wiec watpie zeby byl pomocny chociaz ...

Old Post 28-06-2001 10:22
deathcrush
łobuz

w kraku jest kilka dobrych cafejek. trza umiec szukac

Old Post 28-06-2001 21:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

hehe... ja mam pytanie: czemu jedyna dobra cafe w Walbrzychu podupada? coraz mniej tam jest ludu, w wakacje to sie do kompa dopchac nie mozna bylo, a teraz jest zawsze jakies miejsce! lipa...

Old Post 28-06-2001 22:23
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Wink

A co ? w Walbrzychoo juz sie wakacje skonczyly ???

Old Post 28-06-2001 23:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

tak wlasciwie to zaczynam rozumiec ludzi ktorzy tylko na localu graja. zawsze gwarantowany ping i ludzie. na dodatek jak siedza kolo ciebie to zabawa przednia. a w cafejkach albo ping, albo komp, albo costam ze sterami, albo sie wiesza... nawet w najlepszych cvafejach gdzie dbaja o klienta takie buraczki sie zdarzaja.
LAN rulz

Old Post 29-06-2001 00:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bl@ck
Training (Enforcer)

Smile

Vitam
add 3:
jesli w rozdzialce 800x600 masz gora 6x 7x lub 8x fps to zapewne nie wylaczyles w opcjach gforcea synchronizacji z odswierzaniem monitora.
Jesli mowa o rozdzialkach typu 1280x1024 np to wynik w okolicach 6x czy 7x fps jest bardzo dobry - zreszta co to za gra, w takiej rozdziale jush sie nie da czytac konsoli
w wysokich rozdzialach cieshko wyciagnac te 100 fps sprawdzalismy na kilku maszynach w tym mojej (pIII 800 400mb ramu gf2 gts ) i wyniki byly podobne do twoich.
ponad 100 fps w w takiej rozdziale to pewnie p4 i 64 mb gf3 czy cos podobnego.
pozdro

Old Post 04-07-2001 17:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bl@ck Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Bl@ck Znajdź więcej post'ów przez  Bl@ck Dodaj Bl@ck do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bl@ck prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

jak ktos mieszka w poznaniu to dobra rada:

jest super kafejka na kwiatowej... tylko droga (

Old Post 04-07-2001 17:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
hanan
Training (Enforcer)

Dzięki Bl@ck za odpowiedź, ale nie znalazłem na moich zakładkach niczego co po angielsku przypominało by słowo synchronizacja, więc byłbym wdzięczny jakbyś skrobnął jeszcze kilka słów gdzie szukać włączenia/wyłączenia synchronizacji.
Nikt jeszcze nie napisał jak jest z tą zieloną kreska zamiast raila, czy ktoś w ogóle z tego korzysta.
Za to moge polecić gralnie X-it w Promenadzie( znalazłem na www.quake2.ac.pl) , można wyciągnąć do 4,5 zł/h (gdy kupi się abonament 135 zł na miesiąc a więc mniej niż sdi i kabel, a 1 MB łącze i monitorki 19). Będzie mnie tam można spotkać

Old Post 04-07-2001 17:52
Bl@ck
Training (Enforcer)

Thumbs up

Siedze teraz w robocie i nie pamietam dobrze tych zakladek od gforcea - to bylo chyba cos takiego jak vertical sync i trzeba to przestawic na allways off chyba jesli sie myle to napisze sprostowanie z chaty
i wylacz sprzetowy fullscreen antyaliasing - zawsze to kilka fps do przodu ..
narta :>

Old Post 04-07-2001 18:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bl@ck Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Bl@ck Znajdź więcej post'ów przez  Bl@ck Dodaj Bl@ck do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bl@ck prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bl@ck
Training (Enforcer)

Thumbs up

AAAaaaa wlasciwie z tym antyaliasem to przesada - bez synchronizacji w dobrym miejscu (rail na dm1 ? ) powinienes w timerefreshu wyciagnac z 300- 500 fps nawet (zalezy jak mocny twoj komp) ja tam wyciagnalem w 640x480 patrzac na podloge (przy najgorszej jakosci textur ) chyba cos kolo 1100 .
Ale nie ma to znaczenia - bo na 200 czy 300 fps sobie nie pograsz a jush napewno nie przez modem, inna sprawa ze wiele serwoof ma ustawionego restricta na fps powyzje np 80 i sru dostaniesz kicka =]. Ale nawet jesli serw sie nie rzuca to i tak spodziewaj sie nieustannej wtyki i pingu 500-900 przy takiej ilosci fps. Najlepiej ogranicz fpsy w configu wpisujac :
set cl_maxfps 100 (na przyklad)
zreszta lepiej ci sie bedzie gralo jesli zmienisz sobie troche inne parametry takze (chyba ze masz tak jush )

set gl_polyblend 0 ( podstawa!)
set gl_modulate 44 ( przydatne choc niektorych denerwuje)

vitka

Old Post 04-07-2001 18:36
yoshi.thod
Guest

Wink

ad3:

po primo pisze sie FPS Frames Per Second

Old Post 04-07-2001 18:47
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez hanan
wydaje mi się, że zmniejszanie rozdzielczości powinno dawać więcej fsp, a tak w ogóle to powinno byc chyba więcej niż 100.

Dobrze ci sie wydaje, de facto zmniejszanie rozdzielczosci zmniejsza fps ALE w nizszych rozdzielczościach przeliczenia grafiki przechodzą z karty graficznej na procka i z dopalacza na karte.... to chyba tyle z tego co wiem i jest to pewne tak na 89%

PS: Stary jakby mi sie z wzrostem rozdzielczosci fpsy zwiekszaly tobym sie NAPEWNO nie martwil

Old Post 04-07-2001 18:50
yoshi.thod
Guest

Question

quote:
Napisane oryginalnie przez Bl@ck
inna sprawa ze wiele serwoof ma ustawionego restricta na fps powyzje np 80 i sru dostaniesz kicka

Kicka za FPSy?! wlazilem w rzyciu na duzo serveruff i nigdy nei dostalem kika za fpsy najwyzej mi je zmniejszylo i pisalo np.
quote:
BW-ADMIN Frames cropped at 90

czy jakos tak....

Old Post 04-07-2001 18:56
yoshi.thod
Guest

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Claymore
ad1: nie wymaga wielkiej finezji potrzebujesz programu ktory by zapisal obrazek pcx w palecie kolorow wzietej z q2 (colormap.pcx) ten plik jest w pak0.pak (paki edytujesz progsami od edycji pakow kilak ich jest na stronie w dziale edycja

To ja juz nic z tego nei jarze wytłumaczcie mi prosze JAK DEBILOWI co się robi z tymi fullbrightami?!

AAA i pytanie numer 168:
Co trzeba zrobić żeby mieć swój własny obrazek pod nickiem?! czy to zależy od post'ów czy od znajomości czy od czego?

Old Post 04-07-2001 19:29
Bl@ck
Training (Enforcer)

wlasciwie yoshi ma racje kicka mozna zaliczyc bardziej za wielokrotne zmienianie fps podczas gry np spod bindoof bw ci 80 a ty mu 110 on ci warninga i 80 a ty mu 110 on ci good bye

zatem ... gud baj :>

Old Post 04-07-2001 20:00
yoshi.thod
Guest

Talking

quote:
wlasciwie yoshi ma racje kicka mozna zaliczyc bardziej za wielokrotne zmienianie fps podczas gry np spod bindoof bw ci 80 a ty mu 110 on ci warninga i 80 a ty mu 110 on ci good bye

Hehe!!! fakt pare razy właziłem na serv dzie była duża kaszana więc nie zwracałem uwagi na messedże... ja tu pociskam fps 120 a tu mi pisze cosik że spada ja znowu i znowu i "COOO?!??!" kiknęło mnie?! zaco?" 8)

Old Post 04-07-2001 20:16
yoshi.thod
Guest

Talking

quote:

Hehe!!! fakt pare razy właziłem na serv dzie była duża kaszana więc nie zwracałem uwagi na messedże... ja tu pociskam fps 120 a tu mi pisze cosik że spada ja znowu i znowu i "COOO?!??!" kiknęło mnie?! zaco? 8)

Old Post 04-07-2001 20:16
yoshi.thod
Guest

sorry!!! ten flood byl niechcacy :(

Jako że podtrzymuję tradycję netykiety proszę o wybaczenie z powodu mojego zfloodowania aczkolwiek było ono spowodowane naciśnięciem dwukrotnym przycisku "Wyślij Odpowiedź"

Old Post 04-07-2001 20:18
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:23.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions