Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Slaby sprzet -->help<--
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
luzzzak_Adi
Training (Enforcer)

Slaby sprzet -->help<--

Kupilem po tanich kosztach kompa drugiego zeby sie z braten nie dzielic jednym ale przejdzmy do rzeczy jest to 366 celeron 256 ramu 16 riva grafa ,i na plazy mam 6 fps-ow.Ruszac sie wogole prawie nie moge z taka iloscia klatek a wiem ze u qmpla chodzi bez zarzutu moze ja cos pokrecilem w ustawieniach lub nie wiem jush sam co moze byc przyczyna tego ale jestem przekonany na 100% ze cos jest nie tak b sie da grac na takim cienkim sprzecie.Jezeli wiecie jak poustawiac w configu tak aby bylo ql prosilbym was o pomoc .THX

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 13-06-2002 08:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil luzzzak_Adi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do luzzzak_Adi Znajdź więcej post'ów przez  luzzzak_Adi Dodaj luzzzak_Adi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać luzzzak_Adi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ProspeR
Warrior (Scrag)

Nie ma szans abys na takim sprzecie osiagna ilosc klatek ktora zapewni minimum komfortu:/

Ew. Podkrec proca, podkrec karte, sprawdz wszystkie detonatory, sprawdz system na ktorym bedzie 1-2 klatyki wiecej, a co do cfg to bylo to w innym topicu. Bubi zreszta fajne linki podal.

Old Post 13-06-2002 13:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ProspeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ProspeR Znajdź więcej post'ów przez  ProspeR Dodaj ProspeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ProspeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

ee nie wiem jak to jest ale np u mnie na 2 kompie P II 333 Riva 2 32 mb i 128 ram wolfik mial od 15 do 20 fps i nieraz wiecej tak samo jest w q3 jak gram z kumplem nic nie jest krecone tylko ustawione wszytko na very low i da sie grac przynajmniej znajomy nie narzeka jak gra (narzeka na lagi ale to juz z innej beczki)

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 13-06-2002 13:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hodek
Veteran (Ogre)

wczoraj sobie pograłem i nie miałem problemów miałem około 20fps (skakało) u=bo u mnie to zależy od mapki np na castle miałem 5-6fps a na wizernes 20-50 a i sądze że ten sprzecik jest troche zbyt słaby ja sam na swój nażekam a na twoim to bym nawet nie zaczynał

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Old Post 13-06-2002 14:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hodek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hodek Znajdź więcej post'ów przez  Hodek Dodaj Hodek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hodek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
luzzzak_Adi
Training (Enforcer)

re

Panowie wiem ze to cienki sprzet ale u qmpla na tym samym kompie bylo git nie wymagam tu 100 klatek ale tak by gra mi w miejscu nie stawala boz tymi fps-ami to mam roznie nawet do 100 podskocza raz na rok .Chodzi mi aby jakos grac a nie stac w miejscu jak jest wieksza akcje

Old Post 13-06-2002 14:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil luzzzak_Adi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do luzzzak_Adi Znajdź więcej post'ów przez  luzzzak_Adi Dodaj luzzzak_Adi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać luzzzak_Adi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
Napisane oryginalnie przez Hodek
wczoraj sobie pograłem i nie miałem problemów miałem około 20fps (skakało) u=bo u mnie to zależy od mapki np na castle miałem 5-6fps a na wizernes 20-50 a i sądze że ten sprzecik jest troche zbyt słaby ja sam na swój nażekam a na twoim to bym nawet nie zaczynał

Fajnie ze se pograles na 20 fps a jaki masz sprzecik
Co do tych fps to jakos dziwnie nie wiem czy to od mapy zalezy czy od lacza

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 13-06-2002 14:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hodek
Veteran (Ogre)

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin

Fajnie ze se pograles na 20 fps a jaki masz sprzecik
Co do tych fps to jakos dziwnie nie wiem czy to od mapy zalezy czy od lacza

od pisania o sprzętach to jest inny topic martin a i adi nie wiem jak ci pomuc ale z tymi cfg to jest inny topic i tam może znajdziesz pomoc

Mini Portal i nietylko

Old Post 13-06-2002 14:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hodek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hodek Znajdź więcej post'ów przez  Hodek Dodaj Hodek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hodek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
adi
poprostu adi :>

ale macie problemy POPOSTU kup sobie nowy sprzet

Old Post 13-06-2002 15:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil adi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do adi Znajdź więcej post'ów przez  adi Dodaj adi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać adi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hodek
Veteran (Ogre)

nawet nie skojarzyłem że mamy 2 adi na bordzie no ale cóż a i jak pewnie byś dał mu kase to by sobie kupił bo mnie np nie stać na nowy chcesz to sie umówimy a ty mi w kopercie dasz powiedzmy tak żeby nie skłamać 10 tys chyba starczy i jeszcze zostanie

Mini Portal i nietylko

Old Post 13-06-2002 15:33
Hodek
Veteran (Ogre)

sory że to drugi post i to zaraz po pierwszym ale zapomniałem dodać że chodzi o tys zl żeby sobie ktoś czegoś nie pomyślał

Mini Portal i nietylko

Old Post 13-06-2002 15:34
MAr-n
PROwokator

Hodek doprowadze cie do porzadku okey pona pisaniu posta , tpicu dajemy Wyslij odpowiedz patrzymy sie na swoje wypociny i widzimy tam kilka burakow ortograficznych oraz przypomnielismy sobie ze czegos nie dopisalismy wtedy mamy taki magiczny przycisk "edytuj usun" zmieniamy/dopisujemy to co chcemy u siebie i dajemy na "Dodaj teraz" dzieki temu nie nabiajmy 2 postow pod rzad oraz nie zasmiecamy topica

(...)

Old Post 13-06-2002 15:40
Hodek
Veteran (Ogre)

o prosze coraz to nowszych rzeczy sie dowiaduje na temat tego bordu dzięki juz będe pamiętał a widzisz juz użyłem na ten post twojej propozycji i działa

Mini Portal i nietylko

Old Post 13-06-2002 15:47
adi
poprostu adi :>

quote:
Napisane oryginalnie przez Hodek
nawet nie skojarzyłem że mamy 2 adi

ten z luzzz to jakas podpucha ja bylem pierwszy

Old Post 13-06-2002 19:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil adi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do adi Znajdź więcej post'ów przez  adi Dodaj adi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać adi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hodek
Veteran (Ogre)

moziwe ja nie wiem ale ten od luzzaków pewnie mówi odwrotnie

Mini Portal i nietylko

Old Post 13-06-2002 19:46
ProspeR
Warrior (Scrag)

Dzizaz Hodek przestan spamowac jednozdaniowymi postami pliz. Az sie nie chce czytac . A ten topic jest zatytulowany Slaby sprzet-help a nie ********** o niczym.
No offence stary, ale nie pisz jak nie masz o czym, bo ludziom naprawde nie chce sie tego czytac.

Old Post 13-06-2002 22:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ProspeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ProspeR Znajdź więcej post'ów przez  ProspeR Dodaj ProspeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ProspeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FarSight
Training (Enforcer)

Hehehehe

quote:
Napisane oryginalnie przez ProspeR
Dzizaz Hodek przestan spamowac jednozdaniowymi postami pliz. Az sie nie chce czytac . A ten topic jest zatytulowany Slaby sprzet-help a nie ********** o niczym.
No offence stary, ale nie pisz jak nie masz o czym, bo ludziom naprawde nie chce sie tego czytac.

Ta wypowiedz tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze dobrze zrobilem glosujanc na Ciebie jako moderatora

Old Post 13-06-2002 22:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FarSight Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FarSight Znajdź więcej post'ów przez  FarSight Dodaj FarSight do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FarSight prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
spanzik
fear the newbie

przyjdzie saari to posprzata a tak btw kompa , celerony bardzo dobrze sie nakrecaja i wydaje mi sie ze mozna by bylo wycisnac z niego nawet 566 , druga sprawa jezeli mowisz ze dzialal wczesniej ten komp bez problemu tzn na poziomie grywalnym a teraz nie chce , tzn jakie byly okolicznosci?? zmieniales moze system? sterowniki etc?? czy moze mniejszy lag byl/? nie wiem ciezko wyczuc jedyna opcja jaka mi sie wydaje sluszna to : nakrecenie procesora nie znam sie na tym odrazu mowie - naprany #bia_clan , oferma aka paulinus #bia_clan powini cos zaradzic , druga sprawa riva tnt - sciagnij program riva tuner www.google.com -> riva tuner znajdziesz bez problemu , nakrec w granicach rozsadku core i memory (jak przesadzisz to wysypie sie system , ale raczej nie spalisz) czysty windows , najlepiej 98se , detonatory jedne z wczesniejszych serii optymalizowane pod rive , zdjecie obudowy bocznej moze byc konieczne ze wzgledu na grzanie sie kompa narazie wiecej pomyslow nie przychodzi mi do glowy w razie co znajdziesz mnie. podsumowujac mozna z tego kompa zrobic grywalna maszynke ale.. nie oszukumy sie :/ 18 osob na beach + flamer na plazy i jest padaka straszna proc poprostu sie zaczyna dlawic wiem ze realia sa jakie sa ale taki komp moze sluzyc do grania w wolfa ale bez przyjemnosci tzn max 8 playerow na mapie beach lub base poprostu proc nie bedzie wyrabial zobacz jaki na ta plyte mozna procek nawiekszy wsadzic spodziewam sie ze piii 500 a to juz mozna nabyc za male pieniadze (duron 800 kosztuje teraz 180 zlotych) i wymienic proca jedyna opcja prawda jest taka ze ten engine wymaga minimum 800mhz dla sprawnego dzialania athlon 750 w jest juz grywalny (brak efektu 4 fps w bramie na asfalcie przy nalocie) pozdrawiam

Old Post 14-06-2002 00:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil spanzik Znajdź więcej post'ów przez  spanzik Dodaj spanzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać spanzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:49.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions