Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Czy sie oplaca?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
KKPhGS
Guest

Czy sie oplaca?

Mam pytanie do wszystkich w miare znajacych sie na sprawach technicznych zwiazanych z netem.
Czy oplaca sie ladowac pieniadze w usluge Neostrada w tepsie?
Prosze o szczere odpowiedzi (bez "lol"ow itp).
w ramach pomocy : http://www.telekomunikacja.pl/dom/neostrada/index.php

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-09-2002 12:13
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

Wszystko zalezy od tego do czego ci jest potrzebne takie lacze... jesli to tylko do domowego uzytku to nie wiem czy dobrym pomysłem jest bulenie 200 PLN co miesiac... Chyba ze chcesz na przyklad postawic serwer do CS'a

Old Post 30-09-2002 12:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Jesli chodzi o uslugi oferowane przez TPSA to chyba jest najtansza (moc lacza / cena). Tzn chodzi o ostatnia oferte 213zl (cos kolo tego) za 512kbps (dla porownania SDI 115.7 kbps za 130zl).

Zamiana SDI na Neostrade sie jak najbardziej oplaca, Neostrada od zera nie wiem bo sie nie interesowalem.

Old Post 30-09-2002 12:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

Od zera to bedzie jakies 800 czy 900 złociszy... a przy rezygnacji z SDI to moze i sie opłaca jesli chodzi o cene założenia ale co potem... jakos mnie odstrasza wizja płacenia panad 200 srebrników co miesiąc... Chyba ze masz jakis konkretny cel dla ktorego chciałbyś takie łącze wykorzystać...

Old Post 30-09-2002 12:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

Boże jak ma kase to niech kupuje...Ale lepszy jest aster...szczegolnie ten najmocniejszy 1mb bodajze, ale nie wiem gdzie mieszkasz...

Old Post 30-09-2002 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KKPhGS
Guest

odpowiedz jez prosta - ja mam lacze na luzaq, ale moj qmpel, ktory mieszka "tam, gdzie psy doopami szczekaja" moze miec net chyba jedynie via tpsa. jesli kupi na modem - zegnajcie gory sciaganych masowo mptrojek, stawiane serwy (a daloby sie ) seanse filmowe i wszystkie inne dobrodziejstwa netu. ciekawym p. wzgledem jakosci rozwiazaniem jest neostrada, ale ... no wlasnie - czy jest sens placic 900 i potem 200 /m-c tylko po to zeby tpsa zaoferowala niewiadomo jakiej jakosci usluge?

stad tez pytanie.

Old Post 30-09-2002 15:37
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez KKPhGS
stawiane serwy (a daloby sie )

Jesli chodzi o neostrade to chyba zmienne IP wchodzi w gre, ale nie dam sobie glowy uciac

Old Post 30-09-2002 17:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Tez mi sie tak wydaje...gdzies slyszalam ze jest zmiennne...

Old Post 30-09-2002 17:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Tez mi sie tak wydaje...gdzies slyszalam ze jest zmiennne...

jest jest
chłopaki niektórzy mają już N+ i nie narzekają

Old Post 30-09-2002 17:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KKPhGS
Guest

panowie z tpsy ladnie to ubrali w slowa:

quote:
Dynamiczny adres IP

lol - cokolwiek to znaczy (nie lol tylko dynamiczny adres ip )

Old Post 30-09-2002 23:33
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Heh ... moj starszy tez sie wqrzyl i mowi ze jak tak bedzie dalej z netem (a nie ma szans by cos sie zmienilo) to chyba sie przesiadziemy na te neo+ ...

tylko teraz pytanie:

Czy to nadaje sie do grania? Tzn czy to ktos ma i na tym gra? Bo my to edziemy laczyc najprawdopodobniej na dwa kompy (moj i brata) - czy rzeczywiscie pingi beda ladne?

Druga sprawa - co jest potrzebne do astercity i czy tez to ladnie chodzi i jakie sa koszta?

Old Post 01-10-2002 10:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

quote:
[...]co jest potrzebne do astercity i czy tez to ladnie chodzi i jakie sa koszta?

Astercity to kablowkowy internet i dzialajacy jedynie w Warszawie. Kiedys chodzil bardzo ladnie, teraz u kilku kumpli to sie pogorszylo.
http://www.astercity.net/inte.html

Old Post 01-10-2002 11:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
Heh ... moj starszy tez sie wqrzyl i mowi ze jak tak bedzie dalej z netem (a nie ma szans by cos sie zmienilo) to chyba sie przesiadziemy na te neo+ ...

Druga sprawa - co jest potrzebne do astercity i czy tez to ladnie chodzi i jakie sa koszta?

Saari poczytaj sobie topic w RTCW o astercity to przekonasz sie jakie to gowno

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 01-10-2002 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

O co wam chodzi wogole... ja mam astercity net od prawie 2 latek i jestem bardzo zadowolony... Jezeli chodzi o granie to trudno znalezc serw (do CS'a) z pingiem wiekszym niz 100 ms... zazwyczaj wacha sie w granicach 40 - 70 ms... Transfer przy sciaganiu z netu osiaga nawet zawrotene predkossci 50 Kb/s i wiecej... (srednio kilkanaście Kb/s) Przy tym wszystkim niewygorowana cena 130 srebrnikow (wraz z telewizja) To tyle co za SDi tyle ze nie 116kbps tylko 128 do tego kablowka, skrzynka pocztowa i kilkadziesiat Mb u nich na serwie...

Old Post 01-10-2002 12:14
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

No to jak to warszawa to niestety odpada... przeniesienia do
stolicy na razie nie planuje :/

A co z ta neostrada? Ma to ktos?

Old Post 01-10-2002 12:44
KKPhGS
Guest

Talking ani ACN ani TPsa

Dla porownania Eustach:
pingi: w zaleznosci od serverow RtCW (pl) 10 - 400
transfer: w zaleznosci od zrodla 20 - 200 kb/s
cena: 90 zylaqf/miech
telewizji nie ogladam

Old Post 01-10-2002 12:45
MAr-n
PROwokator

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
O co wam chodzi wogole... ja mam astercity net od prawie 2 latek i jestem bardzo zadowolony... Jezeli chodzi o granie to trudno znalezc serw (do CS'a) z pingiem wiekszym niz 100 ms... zazwyczaj wacha sie w granicach 40 - 70 ms... Transfer przy sciaganiu z netu osiaga nawet zawrotene predkossci 50 Kb/s i wiecej... (srednio kilkanaście Kb/s) Przy tym wszystkim niewygorowana cena 130 srebrnikow (wraz z telewizja) To tyle co za SDi tyle ze nie 116kbps tylko 128 do tego kablowka, skrzynka pocztowa i kilkadziesiat Mb u nich na serwie...

Eustchy ty grasz w CS to jest inny engine niz rtcw a cs jest lepiej zrobiony pod katem gry w necie mniej wymagajacy i wogule , ja na sdi w cs'ie te mam takie pingi jak ty no moze troszku wieksze ale w rtcw jak mam ping 80 to sie ciesze , inna gra inne wymagiania

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 01-10-2002 13:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Wracajac do temtu - jak kogos stac na 200 to oki... Ja bym nie zakladal, ale ja mam wybor, jak ktos zas nie...

Old Post 01-10-2002 15:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
Eustchy ty grasz w CS to jest inny engine niz rtcw a cs jest lepiej zrobiony pod katem gry w necie mniej wymagajacy i wogule , ja na sdi w cs'ie te mam takie pingi jak ty no moze troszku wieksze ale w rtcw jak mam ping 80 to sie ciesze , inna gra inne wymagiania
pierdolisz. ping to kwestia routingu i czasu odpowiedzi na pakiet icmp, to nie ma to nic wspolnego z engine'em gry.

Old Post 01-10-2002 16:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Wracajac do temtu - jak kogos stac na 200 to oki... Ja bym nie zakladal, ale ja mam wybor, jak ktos zas nie...

No mam wybor... 60zl za pingi 400-9999 w grze i ostatnio tez transfery 2kb-15kb

Albo 200zl za wielka niewiadoma :o

Old Post 01-10-2002 17:24
Lucas
esports.pl

quote:
No mam wybor... 60zl za pingi 400-9999 w grze i ostatnio tez transfery 2kb-15kb

No ja mam odp - nie stac mnie na 200 zl mies...

Old Post 01-10-2002 17:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

quote:

w krakowie nie ma astercity. Jest za to autocom: http://www.autocom.pl

Dla naszych dotychczasowych Klientów oraz osób chcących skorzystać z dwóch naszych usług jednocześnie, stworzyliśmy specjalną ofertę dostępu do internetu.
Korzystając jednocześnie z telewizji kablowej (pakiet Multicom) i dostępu do internetu (TwójŚ[email protected]), oszczędzacie Państwo na opłatach abonamentowych.

Opłata aktywacyjna za dostęp do internetu.
Podłączenie 1 urzadzenia aktywnego do
sieci Autocom: 394,67 zł

Opłata abonamentowa przy korzystaniu z dwóch
usług:
Internet + telewizja kablowa 142,22 zł

Multicom - 43,90 zł
Internet - 98,32 zł

Edytowane przez dnia 02-10-2002 o godz. 13:41

Old Post 02-10-2002 13:20
insmac*1337
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin

im nowsza gra, tym wiecej mb silnika trzeba przepchnac przez lacza...

ale sam engine ma malo wspolnego z wielkoscia ping'u

Old Post 02-10-2002 13:24
MAr-n
PROwokator

odleglosc tez sie liczy ale dlaczego jak gram w cs i serwer stoi w warszawie to mam ping 40-80 a jak stoi serwer w q3 tez w warszawie to mam ping 80-120

(...)

Old Post 02-10-2002 13:57
Insmac_old
Guest

* rps-insmac is now known as Insmac_old

Old Post 02-10-2002 14:04
KKPhGS
Guest

quote:
* rps-insmac is now known as Insmac_old

te, stara xywka Ci pingu nie poprawi

Old Post 02-10-2002 15:51
MAr-n
PROwokator

bana mu zdjeli . i nie tylko jemu

(...)

Old Post 02-10-2002 18:03
DEiMOss
sharimurai

quote:
[...]

Od dosc dawna juz wiadoma, wystarczy grupy dysk. poczytac (alt.pl.sdi).

w tle: Linkin Park ~ Rnw@y (Backyard Bangers feat. Phoenix Orion)

Old Post 03-10-2002 22:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Autocom odpada... tak jak chello niedostepny w mojej okolicy

Co do neo+ starsi sa nieprzekonani jeszcze nobo troche trogo..

Old Post 03-10-2002 23:43
szpak
Master (Spawn)

nieche mi sie cytowac...
tu jest obszerne info na temat neostrady z pova ludzi z qwboarda(reset/gracz)
http://qwboard.realm.pl/viewtopic.php?t=3144

btw nie pisze tam, jestem nastawiony raczej na odbior

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 04-10-2002 00:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:40.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions