Polska mentalnosc, czyli o prymitywach...
No coz, w swoim czasie zamiescilem link do mojego filmiku "Travel". Jego pierwsza edycja miala sporo bledow (nie ma jak konczyc film na lanparty z ponad 50 osobami na malej sali), ale film definitywnie nie byl zly (choc do idealu bylo mu troche). Sledzac oceny, jakie na miedzynarodowym i cieszacym sie sporym uznaniem sajcie www.esreality.com osiaga moj film, zastanawialem sie, kto ocenil go na 3 i na 5, gdyz sa to oceny po prostu nierzetelne i wyraznie tendencyjne (prywatnie druga, poprawiona wersje oceniam na 8/10). Ktoz to mogl byc? Pewnie jakis zwolennik kwaka... Tak sie zastanawialem, zastanawialem, zastanawialem, az wreszcie wpadlem na pomysl, aby kliknac na link "Rating" :-D. Dla leniwych, oto link:
http://www.esreality.com/?a=rating&id=263411
Zostalo oddanych 26 glosow. Glosowali ludzie z calego swiata, w tym trzech Polakow. Jeden z nich dal 7, drugi - niejaki Beldin - 5, trzeci - niejaki mario - 3. Dodam moze, ze laczna liczba glosow oceniajacych "Travel" ponizej 8 punktow wynosila... 5, a wiec zawiera dokladnie 100% Polakow. Ludzi, ktorzy powinni byc zainteresowani tym, aby dokonania polskich graczy FPS byly w miare mozliwosci jak najszerzej reklamowane, bo sukcesow na arenie miedzynarodowej mamy malo, a takie UT praktycznie w ogole...
Jakby ktos nie wiedzial, panowie beldin i mario pochodza z pewnego klanu UT, ktory cieszy sie fatalna opinia, prezentuje wyjatkowo prymitywne zachowanie, zenujacy poziom kultury i ktory wielokrotnie wygrywal m.in. z moim klanem, glownie dzieki wykorzystywaniu roznic w jakosci polaczenia (ze klan ow mial mozliwosc grywania wielokrotnie razem z jednej kafejki juz pomine, choc to daje ogromna przewage nawet, gdy podczas meczu juz sie z jednego pomieszczenia nie gra). Nieistotne. Dodam jedynie, ze pan Beldin mial jeszcze nie tak dawno okazje publicznie, w zenujacy sposob ponizyc mnie i obrazic na forum UT. I ze pretenduje do miana za przeproszeniem "elity" polskiego UT, podobnie zreszta jak mario.
Istotne jest to, ze owi panowie nawet na forum miedzynarodowym maja za nic nasza polska solidarnosc. Nawet tam nie sa w stanie wyjsc poza swoje zalosne, zenujace chamstwem i brakiem szacunku dla innych graczy podworko. Szczerze mowiac, gdybym ktorys z polskich graczy, ktorego nie lubie (niewielu takich) wyprodukowal nawet mierny film, to nie ocenialbym go na takim sajcie w ogole, aby swoja ocena nie obnizyc notowan. Widocznie reprezentuje inny obszar kulturowy...
Gratuluje polskiej scenie T2, ktora ma juz 1.5 roku, rozwija sie powoli, ale stabilnie, i wciaz jestesmy jedna wielka rodzina, w ktorej nie ma takich "liderow".
Sorry za taki malo przyjemny post, ale tak mnie rozbawily te notowania, ze nie moglem sie powstrzymac od skomentowania mentalnosci tych ludzi... Good game, chlopaki, jesli kiedykolwiek zajrzycie na to forum napiszcie mi tylko prosze, czemuz to nie daliscie jedynek? Skad ten przyplyw laski??? :-PPPP
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|