quote: Napisane oryginalnie przez [JP]Shadow
mama jest zajebioza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moja mama tez jest fajna
yea zaczołem robić mape i już 2 domki są Jest to mapa prubna i z texsturami q ]|[ bo nei moge znaleźć z UT i tu mam 2 pytania luzaku
1.Jak otwierać pliki pk3 aby wyciągnąć z nich dźwięki textury??
2.Kompiluje ... żaden błąd nie wyskakuje ale mapa potem dalej jest w map a nie w bsp!
a nawet mam 3
3.Jak twożyć mape w pliku pk3
p.s jak zrobie moją mape czyli za jakiś miech jak będe miał tekstury to ją wam podżuce
no to po kolei :
ad.1.
pliki pk3 sa to poprostu zipy ze zmieionym rozszezeniem wiec najlepiej rozpakowac je winzipem or smth
ad.2.
to znaczy ze nie kompiluje, bo kompilacja to zamiana *.map w *.bsp
moze musisz poszukac na dysku bo radiant (moj przynajmniej) sejwuje sobie bsp'ki gdzie mu sie podoba
ad.3.
hmm to proste, jak pisalem pk3 to zip ze zmienionym rozszezeniem, dlatego wystarczy spakowac wszystko czego uzyles do twozenia mapki (skrypty, modele, textury, idt...) i plik bsp wlasnie (no mozna jeszcze jakies pliki typu *.arena, levelshot... )
aha wszystko to musi byc w odpowiednich katalogach np: *.bsp musi byc w katalogu maps, najlepiej zrobisz jak rozpakujesz jakas mapke (np. Paradise) i zobaczysz jak to wszystko wyglada
ad.PS.
no liczymy na to (ja zwlaszcza)
Co do awatora to terz już nie wiem jak dodać!patrzylem w profilu ale nie dowidzialem więc help!
hehe to slaby wzrok masz jast w profilu w zakladce "Edycja Opcji", a tam na samym dole taki przycisk "Zmien obrazek"
\/
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|