Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Rady dla ( kotów ) rekrutów
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MartinX
Skilled (Knight)

Talking Rady dla ( kotów ) rekrutów

Jak powyżej, zaczynam na dniach grac ( pewnie tylko nie ja ) i chciał bym wejśc do gierki z więcej niż podstawowym zapasem wiedzy aby inni ( doświadczeni wojownicy ) nie kleli na mnie pod nosem.

Z góry dzieki

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 05-02-2002 06:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MartinX Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MartinX Znajdź więcej post'ów przez  MartinX Dodaj MartinX do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MartinX prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Chyba nie tylko ty?
Racja, nowych jest dużo i przydalyby się jakis poradnik. Moze sam pozbieram do kupy wszystkie guid'y, ktore przeczytalem i cos skrobne? Hmmm

Rada nr 1: nie wsiadaj do bombowca/ havoca i nie czekaj na pilota. Yavor takich wywozi w pole, ja "odsuwam na bok" granatami. Strasznie denerwujacy zwyczaj.

Rada nr 2: nie stoj w miejscu, a jak musisz to plecami do sciany Nawet kiedy naprawiasz wiezyczke etc. staraj sie chodzic w kolko. Nie ulatwiaj zycia snajperom

Old Post 05-02-2002 07:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

korzystajac z okazji powiem po raz kolejny - bez takich poradnikow bedziemy jak jug na rezerwie energii i bez amunicji 3 metry od wiezyczek przeciwnika

Old Post 05-02-2002 09:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MartinX
Skilled (Knight)

Talking

OOOO!!!!!!!!!! prosze wiecej i wiecej i wiecej to jest to czekam z utensknieniem.

Old Post 05-02-2002 13:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MartinX Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MartinX Znajdź więcej post'ów przez  MartinX Dodaj MartinX do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MartinX prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

Lightbulb inne rady

Rada1. Baza Infiltrowana przez goscia z plaszczem maskujacym (cloack pack)

Wystarczy wziasc Sensor Jammer Pack`a, i odpalac go co jaksi czas podczas szukania natreta, jezeli zblizy sie wrog na odleglosc 30m podczas gdy mamy to cudo odpalone to jego plaszcz maskujacy przestanie dzialac ... (najlepiej miec jeszcze jednego kolege)

Rada2. Rakieta na karku a brak flar

W takim wypadku zazwyczaj sie czeka na przeznaczenie lecz jezeli jest w poblizu jakis zbiornik wodny to nie wyszstko stracone !

A mianowicie wystarczy wskoczyc do wody.
(rakieta bedac w wodzie nie jest juz nakierowana na cel i leci na ta pozycje na ktora leciala bedac jeszcze nad woda ...)
Czyli bedac w wodzie nalezy sie poruszac bo mozliwe ze dostanie sie z takiej rakiety ...

Rada3. Gosc jedzie sobie beztrosko jeriszkiem MPB

Wystarczy podazac za takowym pojazdem do czasu az gosc wyskoczy z niego, wtedy siup i my wskakujemy i mozemy go prowadzic ...

Jezeli jest to mapa z woda to jerichem wjezdzasz do wody jezeli nie to jedziesz nim do bazy by twoi koledyz zajeli sie nim ...
(nigdy nie wyskakuj z takiego przejetego jeriacha bo caly czas jest to wrogi pojazd i po wyskoczeniu rozlozy sie i bedzie strzelac do nas z rakiet [o ile bedziemy w powietrzu]

Rada4. Jericho vs WildCat

Wiadomoze ze takim WildCatem nie rozwalisz takiego kabana jakim jest Jericho, lecz istnieje mozliwosc zatryzmania (i to na dobre) Jericha ...
Jedynie mozna to wykonac kiedy Jericho jest jeszcze nie rozlozone ...
A wystarczy wziasc WildCata, i jadac opusic dziob (myszke skierowac w dol) i wjechac pomiedzy kola Jericha z dopalaczem
{{ Legenda o - kolo jericha, w - nasz wildcat }}

oto ulozenie kol jericha

...o oo... .to my mamy wjechac pomiedzy ta szczeline i bedzie to wgladac tak. ...owoo... jak jzu wiedziemy w ta szczeline wyskakujemy z wilda. Taki pojazd (jericho) jest zatrzymany + juz nie moze sie rozlozyc ... (a do wilda juz nikt nie wskoczy)

i tka zostanie do momentu rozwalenia wilda, albo przez nas jariszka ...

Old Post 05-02-2002 14:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MartinX
Skilled (Knight)

Talking

Wielkie dzieki jestem zachłanny i licze na wiecej

Old Post 05-02-2002 16:07
MartinX
Skilled (Knight)

Angry

No co jest na psa urok prosic was wszystkich (doświadczonych graczy ) trzeba o zlitowanie moze byscie tak ruszyli swoje Jetpacki i skrobneli coć co !!!!!!!!!!!!!

Old Post 06-02-2002 10:47
sYs|yavor
Elite (Fiend)

To wynika prawdopodobnie z faktu, ze pobiezny przeglad informacji o swiecie gry, polaczony z analiza taktyk oraz kilkunastu najpopularniejszych map, powinien zajac na oko jakies 300 stron tekstu...

Old Post 06-02-2002 11:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
To wynika prawdopodobnie z faktu, ze pobiezny przeglad informacji o swiecie gry, polaczony z analiza taktyk oraz kilkunastu najpopularniejszych map, powinien zajac na oko jakies 300 stron tekstu...

ale kiedys trzeba zaczac, nikt nie mowi ze to ma byc 300 stron txt na raz i teraz, ale gdyby zaczac juz teraz to wraz z uplywem czasu powstanie wspaniale kompendium. Nie ukrywalem i nie zamierzam ze moje doswiadczenie w porownaniu np do twojego yavor jest 0 dlatego ciaglew pisze gdzie moge, prezkonuje i prosze o pisanie textow. Naprawde z tych nawet najmniejszych poradnikow moze powstac [ i wierze ze powstanie] duzy spojny text. tymczasem, jako ze odzew jest nikly bede zbieral rady i wypowiedzi skad sie da, zbieral je i probowal jako ujednolicic zeby sie nadawaly do publikacji [ oczywiscie za zgoda autorow tych wypowiedzi]

Old Post 06-02-2002 12:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
savko
Spinfuzer

Thumbs up

Plan jest sluszny. "Journey of thousend miles begins with one step". Skoro oczekujemy, ze ludkowie zrobia ten pierszy krok i zaczna grac, zeby bylo nas coraz wiecej (potem juz nie ma odwrotu ), to moze sami zrobimy pierszy krok - zaczniemy pisac, zeby ich zachecic. Jest w tym jakas logika, nie?

W kwestii ujednolicania, moznaby zacząc juz teraz, bo majac dany zbiorek luznych tekstow, moze byc ciezko. Nie chce nikomu niczego narzucac, ale swobodny konspekt ulatwi logiczna organizacje tekstu - zarowno piszacemu jak potem skladajacym.

Moja propozycja: pogrupowac teksty na: uzywanie sprzetu/ broni itd, opis konkretnych map, opis taktyk uniwersalnych. Wewnetrznie tekst mozna podzielic na: Podstawy (zeby nowi mogli sie odnalezc, a starzy wyjadacze wiedzieli co pominac), Teorie (czyli co i dlaczego) oraz Praktyke (czyli jak to wyglada w zyciu, eee... w grze )

Sam zobowiazuje sie do napisania czegos, kiedy bede mial chwile wolnego czasu (mam nadzieje ze to nie bedzie w przyszlym wcieleniu )

Razem moze nam sie udac!

Edytowane przez savko dnia 06-02-2002 o godz. 14:15

Old Post 06-02-2002 12:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil savko Kliknij tutaj by wysłać e-maila do savko Znajdź więcej post'ów przez  savko Dodaj savko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać savko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Kag, madralinski jeden Ty... Ja wiem, ze w RtCW na pytanie, dlaczego gram w te gre, mozna odpowiedziec mieszczac sie w 5 KB tekstu, ale T2 to nie RtCW. Z ok. 20 pozycji, ktore omawiam w przygotowywanym dla FPP tekscie, po opisaniu jednej zrobilo sie 20 KB tekstu... Calosc zapowiada sie na jakies 80-100 KB, a ten mi marudzi, ze jeszce nic nie ma... Poczekaj chwile :-P

Old Post 06-02-2002 21:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Kag, madralinski jeden Ty... Ja wiem, ze w RtCW na pytanie, dlaczego gram w te gre, mozna odpowiedziec mieszczac sie w 5 KB tekstu, ale T2 to nie RtCW. Z ok. 20 pozycji, ktore omawiam w przygotowywanym dla FPP tekscie, po opisaniu jednej zrobilo sie 20 KB tekstu... Calosc zapowiada sie na jakies 80-100 KB, a ten mi marudzi, ze jeszce nic nie ma... Poczekaj chwile :-P

tylko nie Kag, tylko nie Kag
na pytanie czemu ostatnio nie gram w rtcw mozna odpowiedziec jeszcze krocej - bo mam pingi 300-999
ah yavor mifiaczku przeciez ja nie mowie i nie pisze ze to ty powinienes to wszystko napisac, ja prodokuje odezwy do wszystkich, bo wiem ze ty robisz mnostwo na t2 nie tribes2.fpp.pl nie zostawi cie tak samego dlatego apeluje i widze juz pierszy sluszny odzew ! - tak jak napisal savko razem mozemy wiecej

PS oczywiscie caly czas czekam na ten text

Old Post 06-02-2002 22:43
MartinX
Skilled (Knight)

Talking

Dyskusja widze weszła na konkrety z czego możemy byc zadowoleni ale Szanowne Yavory i Kagi zakopcie spina.
Licze że jak juz zaczne pogrywać to podzielicie sie ze mną swoimi taktycznymi przemysleniami. A na razie mogli byscie skrobnąc tutaj w tym temaciku jakąś próbke. Mnie Osobiscie nutruje zagadnienie koordynacji czasowej ataku czy musze miec stoper obok kompa czy sa hjakies skrypty do tego służące, może czepiam sie szczegółów i traktuje to zbyt powaznie ale zastanawiam sie czy 10 sekund w T2( Ogólne zagadnienie ) może wazyć o zwycięstwie lub porażce.

No właśnie 10 s Co mozna wtym czasie zdziałacw T2 no co ?????

Old Post 06-02-2002 22:54
RaT
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez MartinX

eeee... wywalic charga i rozwalic generatory przeciwnika?

Old Post 07-02-2002 12:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RaT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do RaT Znajdź więcej post'ów przez  RaT Dodaj RaT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RaT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MartinX
Skilled (Knight)

Re: RaT
Uchodząc cało z tej akcji ???

Old Post 07-02-2002 13:01
savko
Spinfuzer

quote:
  • Przebiec 150 metrów, przeleciec jakies 300-400 (jesli sie ma dobre narty )
  • Wystrzelic 3 razy z Mortara albo 60 razy z Chainguna
  • Przeleciec shrikiem kilometr (!)
  • Rozstawic 3 wiezyczki
  • Rozrzucic 18 granatow

Old Post 07-02-2002 13:13
kag
fenix

quote:
Dyskusja widze weszła na konkrety z czego możemy byc zadowoleni ale Szanowne Yavory i Kagi zakopcie spina.

alez my nie jestesmy na spinowej sciezce, my sie tylko przekomarzamy :>>

w 10 sec mozna tez zbudowac juz ladny kawalek pola minowego

Old Post 07-02-2002 13:31
RaT
Skilled (Knight)

Cool

quote:
Uchodząc cało z tej akcji ???

raczej nie bo wpadaja zazwyczaj grobasy i spalaja cie plazma

Old Post 07-02-2002 14:45
MartinX
Skilled (Knight)

Talking

Re: Kag
Wielkie ssorki ale czytajac inne posty na Bordzie dot. innych gier fpp zazwyczaj tego typu przekomarzanie kończy się.......lekka a najcześciej wiekrzą zadymą, nowy jeszcze jestem i bałem sie że moze przerodzić się ta niewinna przekomarzanka w jakąs głupawke....
Ale widze że T2 roztacza jakąs magiczna aure i nie pozbawia rozumu.

pozdrawiam

Old Post 07-02-2002 15:53
savko
Spinfuzer

quote:
Ale widze że T2 roztacza jakąs magiczna aure i nie pozbawia rozumu.
Nie tyle nie pozbawia rozumu, co przyciaga ludzi rozumnych. Zwykle gry trudne i wymagajace myslenia maja innych milosnikow co ostre nawalanki.

Old Post 07-02-2002 16:49
MartinX
Skilled (Knight)

Re: Savko
Tak racja istota sensu w kostrukcji zdania bardziej pasujaca.
podpisuje sie.

Old Post 07-02-2002 17:02
MartinX
Skilled (Knight)

Cool

Doszedłem do wniosku że najbardzie lubie grac średnim i cięzkim panceżem a Jagg plus energy Pack to naprawde cięzki orzeszek do ugryzienia. Jestem zwolenikiem stosowania Jagga w ataku wydaje mnie sie przy moim nijakim doswiadczeniu że zacnie namieszac można trzebiąc wroga i reorganizując jergo szyki obronne nawet zamert wywołany przez takiego osobnika daje chwilowa przewage.

Old Post 07-02-2002 17:07
kag
fenix

dobry jug nie jest zly ale jakos jak dla mnie zbyt powolny, zdecydowanie wole scouta i assaulta

Old Post 07-02-2002 19:17
RaT
Skilled (Knight)

hehe ta jug w attaku dobra jak jeszcze z buta idzie wtedy wystarczy dobry scout z shockiem i po jugu, ktory szedl pol godziny i zginol w setna sekundy [gdy mi cos takiego sie dzieje to krew mnie zalewa ]

Old Post 07-02-2002 19:35
MartinX
Skilled (Knight)

Talking

Ja majac na ówadze taka sytuacja sam nosze szoka sytauacja jest smieszna bo jag wytrzyma wiecej czyz nie kwestia sprawności. bardziej natomiast niebezpieczny jest mobilny przeciwnik z dyskiem w tej sytuacji raczej czuje sie bezsilny.

Old Post 07-02-2002 19:50
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Odpowiednio wyposazony jug z odpowiednia znajomoscia terenu moze znalezc sie w bazie przeciwnika niemalze rownoczesnie ze zwyczajnym scoutem. Naturalnie nie mowimy o Recalescence, tylko o mniejszych mapach (zreszta na duzych jug i tak jest szybciej w bazie przeciwnika, bo go tam dowoza :-) ).

Old Post 08-02-2002 03:38
DarkXenocide
Prezes Poison

a moze tak cos do FAQ? nie badzcie wisnie hehe

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 08-02-2002 04:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RaT
Skilled (Knight)

Question

Mam Pytanko...
Czy macie jakies fajne demka z gry? Mowie o waszej grze a nie o grze jakis tam gosci...

(tu szczegolna prozba do graczy z teamu parzystych

no i teraz jakas propzycja...
moze zrobimy jakis serwer FTP,Hotline gdzie wszyscy polscy gracze beda mogli swoje demka skladowac i udostepniac innym.

Old Post 08-02-2002 12:24
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Cos tam by sie znalazlo... Wlasnie, jak ktos chce, moge mu na maila przeslac demko (240 KB), jak to ze shrike'a zrobilem posag (nie posag dziewczyny, tylko pomnik :-P). Ql sprawa: stoi shrike na dziobie i ani drgnie, wskoczyc do niego mozna, wyskoczyc, malo, mozna wskoczyc od spodniej strony... Przepuszczalna ta podloga w tych urzadzeniach, hihihi....

Old Post 08-02-2002 17:53
[FPP]Icea
Guest

Chcecie posągi to walnijcie czymś w drzewo.

Kurde szkoda że ja zapominam demka nagrywać...MPB w drzewie prawie pionowo utkneło i cały czas się trząsło.... ash po chwili wybuchło

PS. Kiedy parzyści maja trening i czy bedzie jakies haslo

Old Post 08-02-2002 18:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:49.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions