quote: Poza tym to od zarania dziejów kobiety zawsze jakoś kontrolują mężczyzn (nie zawsze sex, choć mogę się mylić) tak aby ich działania były zgodne z ich intencjami. Tylko metody się zmieniają z biegiem czasu.
Addict3d a nie wystrczyło dać link ??
dobra nastepnym razem dam linka. Z ta kontrola od zarania dziejow to nie tak chyba, mam wrazenie ze kiedys nie mialy zadnej kontroli jak nie chciala dac to sie "jebalo ja palka po glowie" (uzywalo sily) i musiala, po kilku takich przypadkach juz sie nauczyla ze musi dawac jak sie kaze (wszystko sprowadzalo sie wtedy do sexu) i bylo dobrze, teraz ludzie sie poprostu za dobrzy zrobili . Kobiety dlugo nie mialy prawie zadnych praw albo przynajmniej znacznie ograniczone w stosunku do mezczyzn tak na dobra sprawe to zyskaly wiekszosc z nich po II WS kiedy zaczely stanowilc wiekszosc spoleczenstwa, wiec jakbysmy nie byli tacy glupi i zamiast o wladzy mysleli o dupach (i zwiazanych z nimi przyjemnosciach) to moglibysmy zrobic z nimi co chcemy (niekoniecznie uciekajac sie do rozwiazan silowych) no ale ******ismy i teraz to one maja faktyczna wladze, maja poprostu sprzyjajace do tego warunki. Hmm... jednak nie do konca tak jest.
quote: Ludzie nie ma niedostepnych kobiet Sa tzw "lalki" (cos jak Britney) ktore dla "normalnych" sa fakt, niedostepne, ale dla ludzi z kasa, samochodem (BMW itp) lysych, bez karku - sa dostepne
Taka "laska" moze sobie zniewolic "normalnego" ale nie "karka" bo ten jak nie bedzie mu sie cos podobac to poprostu zmieni "laske" na inna. Troche to wszystko zamotane mozna znalezc jakies schematy w ktorych facet jest niewolnikiem i takie w ktorych jest na odwrot ale nie mozna chyba podac ogolnej zasady. Tak ze owszem facet moze byc niewolnikiem ale tylko w pewnych sytuacjach.
ps. jak ktos mysli ze kobiety maja wladze absolutna to niech mi wytlumaczy dlaczego istnieje prostytucja.
Jeśli prawych i umiejętnych nie będzie się wyróżniać, Ludzie zaprzestaną rywalizacji; Jeśli trudne do osiągnięcia dobra nie będą celem dążeń, Ludzie przestaną być rabusiami i bandytami; Jeśli rzeczy budzące pragnienia pozostaną w ukryciu, Znikną również zaciemnienia ludzkich umysłów.
Istota Drogi nie jest określona: Chociaż istnieją nazwy, głęboka treść słów Pozostaje nieuchwytna.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|