Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Wdrażanie mapy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez < jar0d >
1. Ktos kiedys powiedzial 'Polacy nie gesi, swoj jesyk maja'
2.moze trzeba sobie powiedziec ze my tez potrafimy i docenic rodzimych maperow.

1. "wlasny" nie 'swoj' I ten ktos to byl Mikolaj Rej.... ( Mature zdala to teraz szpanuje muahahahaha )

2. Hmmmm nie moge sie doczekac az mnie docenish
No i Sweepa tesh of kors

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
Saari q2dm1 to jedyna mapa w q2 na ktorej polacy sa naprawde dobzi...podobnie jak cpm1a w q3

Piekne Jednym krotkim zdaniem okresliles nieumiejetnosc polakow do przystosowania sie do innych mapek
piekne epitafium dla nieznanych nam map - "Bo polacy tylko na cpm1a grac umieja"

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Niedlugo tak bedziecie mowic o "sweep'ach" =))))

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 18-09-2001 21:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez < jar0d >
1. Ktos kiedys powiedzial 'Polacy nie gesi, swoj jesyk maja'
2.moze trzeba sobie powiedziec ze my tez potrafimy i docenic rodzimych maperow.

1. "wlasny" nie 'swoj' I ten ktos to byl Mikolaj Rej.... ( Mature zdala to teraz szpanuje muahahahaha )

2. Hmmmm nie moge sie doczekac az mnie docenish
No i Sweepa tesh of kors

quote:
Saari q2dm1 to jedyna mapa w q2 na ktorej polacy sa naprawde dobzi...podobnie jak cpm1a w q3

Piekne Jednym krotkim zdaniem okresliles nieumiejetnosc polakow do przystosowania sie do innych mapek
piekne epitafium dla nieznanych nam map - "Bo polacy tylko na cpm1a grac umieja"

quote:

Ale sobie dogadzasz
Ale rozumiem Cie Tesh bym chciala by ktos gral na moich mapkach - w koncu tyle sie czlowiek z tym nameczy...

Old Post 18-09-2001 21:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

Cpm3 Polacy tez nie pogardzą nie??
A xor2 jest spox

Old Post 18-09-2001 21:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Cos sie na boardzie rabie ... dwa razy ten sam post mi wwalilo
To nie moja wina

Old Post 18-09-2001 21:47
gazi
podróżnik

Saari twoja mapka jest fajna lekka i przyjemna, szybko sie na niej skacze...jednakze...
wiem ze niebieski jest sliczny, wspanialy i wogóle cudownie uspokajający ale po 30min skakania zaczeła mnie głowka boleć.

Old Post 18-09-2001 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Saari twoja mapka jest fajna lekka i przyjemna, szybko sie na niej skacze...jednakze...
wiem ze niebieski jest sliczny, wspanialy i wogóle cudownie uspokajający ale po 30min skakania zaczeła mnie głowka boleć.

dziekuje za tak mila opinie - co do twojego bolu glowki to od dawna mam zamiar swiatla zrobic takie jak na tej stronie gdzie jest megas ( tam chyba glowa nie boli bo jest ladnie przytlumione ) bo tam gdzie jest rakieta rzeczywiscie mapa jest trochu oczoyebna ...

Old Post 19-09-2001 08:50
MerLin]b[DeN
Mordercus Pospolitus

Saari zapodalabys mi jakas tfoja mapke ?
Sweep: ty tesh bys mogl jakas zapodac. Ok ?
Looknol bym co to nabroiliscie

Old Post 19-09-2001 08:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MerLin]b[DeN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MerLin]b[DeN Znajdź więcej post'ów przez  MerLin]b[DeN Dodaj MerLin]b[DeN do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

obydwie mapki sa gdzies na boardzie...

Old Post 19-09-2001 09:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja dzisiaj mapke sweepa na lanie potestuje

Old Post 19-09-2001 11:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

[b]Merlin/b] spojrz do topicu "sweep3dm4 - betatesty".
[b][sD]Q/b] x0r wlasnie konczy prace nad remakiem q1dm4 przystosowanym do cpma. Mapka jest o wiele wiele lepsza od wszystkich innych remake'ow jakie do tej pory widzialem. Po kilku meczach na niej az chce sie wiecej i wiecej. Teraz cos jeszcze nazmienial w rozlozeniu broni i podobno jeszcze ciekawsza jest... zobaczycie na dniach.

Old Post 19-09-2001 11:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

na to czekalem

Old Post 19-09-2001 13:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
emi
lame

Niechcial bym byc pesymista ale nieprzyjmie sie - podobnie jak kazda inna

Old Post 19-09-2001 15:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil emi Znajdź więcej post'ów przez  emi Dodaj emi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać emi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Tu nie chodzi o to czy mapka sie przyjmie czy nie, tylko o to, zeby sobie milo na niej pograc

Poza tym x0r jest kanadyjczykiem i mapki robi "na caly swiat" (a nie jak w przypadku polskich mapperow tylko dla PL) i juz duzo osob na niej gralo i sie podobalo. Podobnych przykladem moze byc remake Q2Dm1 autorstwa Shovela.

Old Post 19-09-2001 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MerLin]b[DeN
Mordercus Pospolitus

heh
Mi sie abrdzo podobala q2dm1
Sweep: ale ja bym chcial tfoje wszystkie mapki

Old Post 19-09-2001 16:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MerLin]b[DeN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MerLin]b[DeN Znajdź więcej post'ów przez  MerLin]b[DeN Dodaj MerLin]b[DeN do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
emi
lame

IMHO x0r ROX

Old Post 19-09-2001 16:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil emi Znajdź więcej post'ów przez  emi Dodaj emi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać emi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

Sweep a kiedy sie tej jego mapki mozna spodziewac?

Old Post 20-09-2001 00:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez MerLin]b[DeN

Sweep: ale ja bym chcial tfoje wszystkie mapki

yea...sweep wypusc jakiegos mappaka

Old Post 20-09-2001 00:53
Lucas
esports.pl

quote:

No - bylo by milo...

Old Post 20-09-2001 08:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

Sweep_cpmmappak1 :>

Old Post 20-09-2001 10:36
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
Sweep a kiedy sie tej jego mapki mozna spodziewac?

Jak tylko wyjdzie final version to zarzuce newsem i review'em pewnie w kolumnie Poki co mapka prezentuje sie nieziemsko, wlasnie dostalem najnowsza wersje. Z innym niz w oryginale rozmieszczeniem przedmiotow.

quote:
oxygen:

yyy... jasne

Old Post 20-09-2001 12:26
MerLin]b[DeN
Mordercus Pospolitus

Jak mi odpalisz maly profit to mogego wtedy rozprowadzac po kolegach z podworka
Sweep wiesz ale z tym mappackiem to wcale nietaki zly pomysl, ja jestem za ( a nawet przeciw )
Aha, mogl bys zamiesci gdzies sfoje wszyskie mapki jakie dotad zrobiles ?

Old Post 20-09-2001 13:29
SweepeR
sweter

Heh, problem polega na tym, ze zadnej z poprzednich map nie mam. Nie wiem, moze Juice albo Lucas cos jeszcze maja. Wierz mi jednak, ze nie ma na co patrzec

Old Post 21-09-2001 22:18
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Sweep jest problem
Swiatla mam juz ponizej 300 wszystkie...
Blokow jest 6 razy mniej ... a mapa dalej zzera fpsy ...
Niestety nie jestem w stanie wielu scian pogrubic do 120 kratek
Da sie cos jeszcze zrobic? Czy musze robic mape od nowa robiac sciany grubsze teraz?
Jescio cus - kiedy sie ten caulk przydaje?? Bo ja nie widze zastosowania dla tekstury ktorej gra nie rysuje - jak czegos nie rysuje to to kasuje ... no ale ja sie nie znam jeszcze wiec mi wytlumacz plz

Old Post 21-09-2001 23:26
Lucas
esports.pl

quote:
Heh, problem polega na tym, ze zadnej z poprzednich map nie mam. Nie wiem, moze Juice albo Lucas cos jeszcze maja. Wierz mi jednak, ze nie ma na co patrzec

Jedna napewno mam - Juice chyba wiecej....

Old Post 22-09-2001 07:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[h4n3k]
Warrior (Scrag)

Hmm... swoja droga to i tak prawie wszyscy polscy quakowcy graja na cpma i to pewnie tylko cpm1a (ja juz gram prawie tylko na tej mapce...) I nie ma raczej szans na rozslawienie zadnej nowej mapki (chyba, ze tylko w malym kregu kumpli...), ani nowego modu - CPMA RZADZI!

e-mail --> [email protected]
--------------- gadu-gadu: 1230396 -----------

Old Post 22-09-2001 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [h4n3k] Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [h4n3k] Znajdź więcej post'ów przez  [h4n3k] Dodaj [h4n3k] do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [h4n3k] prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

cpm1a sux...cpm3 rox

Old Post 22-09-2001 14:04
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Sweep jest problem
Swiatla mam juz ponizej 300 wszystkie...
Blokow jest 6 razy mniej ... a mapa dalej zzera fpsy ...
Niestety nie jestem w stanie wielu scian pogrubic do 120 kratek

Hmm... Przede wszystkim skompiluj ja w FullVis a nie FastVis. Wtedy bedzie dzialala o wiele lepiej.

quote:
Jescio cus - kiedy sie ten caulk przydaje?? Bo ja nie widze zastosowania dla tekstury ktorej gra nie rysuje - jak czegos nie rysuje to to kasuje ... no ale ja sie nie znam jeszcze wiec mi wytlumacz plz

Przede wszystkim przydaje sie przy robieniu krzywych. Robisz np. luk w drzwiach. Musisz przy nim zrobic sciany, ktore jedna ze scian beda sie stykaly z jedna ze scian (bocznych) luku i mialy taka sama wielkosc. I ta strona brusha, ktora dotyka luku powinna wlasnie miec teksture common/caulk.

Drugim zastosowaniem jest wlasnie to, ze tej tekstury Q3 nie rysuje. Wszystko bowiem dziala w ten sposob, ze engine Q3 rysuje nawet te sciany, ktorych nie widac. Czyli jezeli danego brusha widac tylko od jednej sciany to mimo wszystko reszte scian bedzie rysowal, co bedzie pozeralo fpsy. Dlatego tez, w miejscach, gdzie tych fpsow jest malo, tekstury "zwykle" zostawia sie tylko na widocznych czesciach brushow. Na reszte przypisuje sie common/caulk, przez co procesor/karta nie traca czasu i "energi" na to, zeby ta sciane wyliczyc i namalowac. I dzieki temu masz wiecej fps.

quote:
[h4n3k]:
Hmm... swoja droga to i tak prawie wszyscy polscy quakowcy graja na cpma i to pewnie tylko cpm1a (ja juz gram prawie tylko na tej mapce...) I nie ma raczej szans na
rozslawienie zadnej nowej mapki (chyba, ze tylko w malym kregu kumpli...), ani nowego modu - CPMA RZADZI!

Tu nie o to chodzi. Ja tam robie mapki dlatego, ze to lubie, nie po to, zeby od razu grali na niej na turniejach, serwerach, lanach, gdzie tylko sie da. Oczywiscie nie obrazilbym sie gdyby tak sie stalo

Po prostu podoba mi sie to co robie, wiem ze kilku osobom takze, wiec nie widze powodow, dla ktorych mialbym to przerywac.

Old Post 22-09-2001 14:36
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja tez nie widze :> kiedy full wersja twojej mapki?

Old Post 23-09-2001 00:06
Lucas
esports.pl

quote:

Po prostu podoba mi sie to co robie, wiem ze kilku osobom takze, wiec nie widze powodow, dla ktorych mialbym to przerywac.

Wlasnie.....

Old Post 23-09-2001 07:43
MerLin]b[DeN
Mordercus Pospolitus

ostatnio na forum klanu fLM czytalem o cpm3a :O
jest to przerobka mapy cpm3, ktora ma za zadanie zrobionie jej mniej "kamperska". Z tego co sie doczytalem to jest zmienione rozmieszczenie armorow (kazdemu znany RA )
Mysle ze warto wyproobowac ta mape

Old Post 23-09-2001 09:39
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:51.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions