quote: Napisane oryginalnie przez insmac*1337
O chryste...ale przyklady...litosci... My tu mowimy o konkretnym przykladzie, a nie o bezczeszczeniu grobow.
Sprawa jest prosta jak parasol. Jesli ja mam miec pozniej gorsze zycie niz banda dzieciakow, ktora jedzie na nielegalnym drogim sofcie Adobe/Corel/Discreet (3dstudio) i byc legalnym w 100%, albo tez umiec w tym dlubac i dzieki temu znalezc dobra prace, to wybieram druga opcje i mam gleboko gdzies, czy to jest kradziez, czy nie. Po prostu - to jest zycie i koniec.
W niektorych sprawach tylko dlatego mamy cos w swiecie do powiedzenia, bo kilka tysiecy dzieciakow po obejrzeniu nowej produkcji Baginskiego odpala torrenta, sciaga 3dstudio i zaczyna dlubac. Wystarczy, zeby tylko ulamek procenta z nich odkryl w sobie talent (zwykle to jest znacznie wiecej), a efekty murowane. To nie jest czcze gadanie, to sprawdzone na dziesiatkach przykladow.
I jeszcze jedno - ********ie o tej wlasnosci intelektualnej, jakby to bylo nie wiadomo co. To jest biznes, prosta sprawa. Pisze program - dostaje za niego kase - koniec, sprawa jest zamknieta. Mam gleboko, czy ktos go potem kradnie, czy nie - ja wynagrodzenie za niego dostalem. Tyle.
Ad1 - ja pokazuje ze wnioski wyciagniete z 1 przykladu na innych wykazuja wadliwosc.
Ad2 - czyli kradniesz jak wszyscy. A potem bedzie sie wkurwial, ze ktos kradnie twoja prace. Wkuriwal, ze ten kraj jest nedzny. Moralnosc kalego.
Ad3 Baksinski udostpenia film za darmo, MS nie.
Ad4 Nie rozumiesz istoty tego biznesu. Tu sie nei placi za program, tylko za mozliwosc jego uzywania. To jakby kupilbys TV i byl zdziowny, ze za HBO trzeba placis miesiecznie. Przeciez zaplaciles za TV i cie to wali... Po za tym nie mow, ze jak zrobisz strone i dostaniesz 1000 zl, a potem ktos jak ukradnie i sprzeda za 10.000 nie wkladajac zadnego wysilku - to powiesz "ok" - ja wzialem 1.000.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|