Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > ludzie grajacy we qw
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

wina jak zwykle lezy po obu stronach.
I na graczu i na fpp.pl i jeszcze gdzie indziej znajda sie osoby, ktore lubia pozbywac sie swoich kompleksow poprzez wysmiewanie innych, byleby odsetek takich ludzi nie byl duzy.
Nie mozna generalizowac tego na cala populacje danej gry

Sprobujcie sie teraz wbic w scene q2(mimo wszystko jednak sadze, ze jest mniej hermetyczna od qw)...

1. Ludzie w 3/4 sie na niej znaja tak jak w qw
2. Juz nudza pytania po 30 razy o to samo
3. Na scenie q2 tesh zdazaja sie chamy, looknijce na fajny board, nie bez kozery jest tam topic Kultura na serwerach.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-12-2001 19:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

pochlastac sie mozna

quote:
Napisane oryginalnie przez misyu
Abstra***ac od Twojego pelnego jadu posta, chcialem zauwazyc, iz jestes chyba swego rodzaju altruista, chcacym naprawic nasz zastaly i smierdzacy swiat. Bo jesli QW Cie wali, to po coz w komentarzach na graczu/fpp/bordzie za kazdym razem atakujesz (sic!) elite?
Chcesz naprawic sytuacje przez atak, korzystajacy notabene z dosc marnych, bo przesiaknietych nienawiscia argumentow?

QW mnie wali? Do podstawowki nauczyc sie czytac! Mylisz pojecia czlowieku. Scena qw mnie wali, bo mi sie juz po prostu nie chce A qw zawsze bede gral i co w tym zlego? Ataki na elite qw sa moim hobby - pasuje? Grozi za to pozbawienie wolnosci czy co? Gdzie Ty widziales w poprzednim poscie nienawisc? Przeczytaj swoje uwaznie. Jak juz mowilem kiedys jestem sam, ktory tu z Wami sie kloci i to ja sie narazam na bluzgi, wiec nie rozumiem czego Ty sie boisz?

quote:
Nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem, ale wszelkiego rodzaju kwekania kierujemy pod wlasnym adresem. Ktos "od nas" chce ligi po czym daje ciala- i my wtedy na niego narzekamy, nie na anonimowa mase newbies, ktorej tak bronisz.
A co my robimy, jesli nie siedzimy i pykamy w QW? Czyzbys byl kolejnym rozzalonym, ktory w zyciu na serwerze QW nie byl, co pozwala Ci, oczywiscie, autorytarnie orzekac o sytuacji na scenie?

Nie wiem czy zauwazyles, ale Twoj podstawowy zarzut zawsze sprowadz sie do tego, ze ktos nie umie czytac. Dlatego stosuje te sama bron i powiem po raz drugi cztaj ze zrozumieniem!

quote:
Po co liga? Zeby pograc wg jakichs zasad? Zeby rywalizowac? Nie przesadzaj, bo ja Cie zapytam, po co komputer. No, po co?

Moze zle zadalem pytanie. Wiec jeszcze raz. Liga, w ktorej i tak graja wiadome osoby (no bo przeciez dla siebie to robicie) niech sobie jest. Nic do tego nie mam. Po co jednak tak formalizowac to wszystko? Polska liga, niedlugo bedzie puchar zdobywcow pucharow i wreszcie liga mistrzow Sciemniasz jak mowisz, ze liga jest po to zeby grac wg zasad. Ja jakos bez ligi potrafie grac z zasadami. Zeby rywalizowac tez jej nie potrzenuje, wiec moze Ty badz obiektywny.

quote:
Schizofrenia? W Twoim przypadku raczej katatonia.
Kto napisal, ze nowych na smietnik?
Kto napisal, ze elicie to niepotrzebne?
Gdzie jest ta dwoistosc w zachowaniu, skoro na bordzie RooSa elita udziela teraz pomocy newbies?
Piszesz tylko zeby ukazac swoj zal i rozgoryczenie?
WTF dude?

Pierwsze dwa pytania - przeczytaj swoje posty uwaznie! Odnosnie Rosa to juz mi sie normalnie noz otwiera. Podajesz mi chyba najgorszy przyklad jaki moze byc. Co z tego, ze teraz sie cos zmienilo? Mam sie cieszyc? A moze komus laskawie podziekowac? Moj zal i rozgoryczenie? Nie! Moje zdziwienie jak zaklamani sa ludzie.

quote:
Tak swoja droga, czy Ty to ten Nexus, co tak strasznie sie chwalil przy okazji WCG?

Ze niby ja sie czyms chwalilem? Kiedy, gdzie??? Nic mi o tym nie wiadomo! Moze to moj brat siodmej generacji

quote:
Ciebie raczej pogielo, skoro moje narzekania na sytuacje w tym wypadku kierujesz pod adresem swoich newbies, ktorzy w Twoim -i tylko Twoim, mniemaniu sa uciskani niczym lud zydowski.

Wypowiadam sie wylacznie w swoim imieniu. Jesli Ty podejmujesz sie odpowiadania w imieniu sceny badz elity qw (wlasciwie to to samo) to Twoja sprawa. Jednak nie mierz wszystkich swoja miara.
Spoko porownanie w Polsce kogos do Zyda! Kto tu stosuje przesiakniete nienawiscia argumenty (przyp. Misiu)

quote:
As far as I remember, na swoich stronach, ktore prowadzilem, w zyciu nie napisalem czegos w stylu "zasrani newbies nie graja na moich mapach".

Bez komentarza ...

quote:
Kolego, to Twoje szukanie powiazan w kazdej dziedzinie mozna nazwac kompleksami.

Na jakiej podstawie wysuwasz Kolego takie wnioski? (nie wiedzialem, ze jestesmy kolegami myslalem, ze traktujesz mnie raczej jak wroga myle sie? a moze Ci paluszki sie omsknely i samo sie kliknelo?) Tak jak juz powiedzialem jest to moje hobby moze wynika ono z kompleksow nie wiem. Moze jestem po prostu po****** i nie wart uwagi a co dopiero odpowiedzi na kometarz (odsylam do newsow fpp.pl z pierwszych rozgrywek ligi)

quote:
1.No, smialo- kto z elity tak Ci zalazl za skore?
2.Kto wydaje sie byc tak niedostepny?
3.Nie widziales oczywiscie, co sie dzieje na bordzie RooSa teraz?
4.Czy w ogole probowales kiedykolwiek nawiazac kontakt?
5.Czy ja tutaj (a mnie pewnie za lamera-eliciarza uwazasz) nie odzywam sie do Ciebie?
6.Postaraj sie byc obiektywny, to nie boli.
7.Czemu sie chowasz w nawiasie?
8.Odpowiadajac na zapas (jesli to o mnie mowisz): Ty chyba nie znasz tresci moich listow z Shoolerem. W sumie to dobrze, kolejny dowod na to, jak fanatycznie sie zachowujesz takimi stwierdzeniami.

1.nikt
2.nikt
3.odp powyzej
4.kiedys nawet mialem, ale wtedy mialem 5 lat mniej i bylo fajnie, ale to bylo dawno i nieprawda
5.dziekuje bardzo, ze sie do mnie odezwales (czy mowilem o Tobie lamer? Ty o mnie tak)
6.boli w przypadku gdy chce sie byc jedynym obiektywnym
7.mialem na mysli jeszcze inne odpowiedzi, ale glownie chodzi o Ciebie
8.zgadza sie nie znam, ale ja jestem wredny lamer i po co mam je znac

quote:
To powiedzial Klarkash-Ton, ale pod tym sie i Ty podpisales.
W zasadzie mozna ta postawe okreslic jako "krogociarska"- wpasc, rzucic kilka bezpodstawnych oskarzen, na kontre nie poczekac (bo po co?) i isc sobie precz w przekonaniu, ze sie jest nieomylnym, madrym i sprytnym.
Gratuluje samopoczucia.

Sorki, ale wlasnie chodzilo o to, ze wypowiedzi po ktorych jest w nawiasie nick sa przytoczone. Postaram sie lepiej w przyszlosci zeby nie bylo nieporozumien.
Juz chyba walkowalismy ten temat. Czekalem kwadrans akademicki Dzieki

quote:
I na koniec mowisz: "robmy swoje".
W Twoim przypadku jest to najezdzanie na elite, a potem narzekanie, ze to *MY* nie chcemy poprawic sytuacji?

Po raz kolejny powiem, ze zle mnie odczytujesz. Czy ja narzekam, ze *WY* nie chcecie czegos poprawiac? Pokaz mi gdzie. Kurcze nie lubie jak mi ktos wmawia, ze cos powiedzialem czego nie mowilem.
No mowie robmy swoje. I co w tym zlego? Moze nie rozumiem.

No rozruszalem troche tego topica.
Do pozostalych powiem przylaczcie sie i powiedzcie cos. Bluzgajcie jak chcecie. Ja sie nie obrazam, wiec walcie prosto z mostu. A ciekawe czy ktos mnie poprze? Pewnie nie, ale warto probowac.
ROBMY SWOJE

Old Post 21-12-2001 21:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

pochlastac sie mozna cz.2

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
1.Hmm... jedyne co moge napisac na temat twojego najezdzania na elite i MisYa to to, ze akurat trafiles na nieodpowiednia osobe.
2Rozumiem ze mial bys cos do konkretnych osoob - zdaza sie nikt nie jest idealny, ale oskarzanie calego grona osoob jest lekko nie na miejscu. A co do MisYa - wydaje mi sie ze to wlasnie jedna z tych osoob, ktora nie "zamknela sie" na boardzie RooSa i nie mysli tylko o tym jaka to ona elitarna itp.
3.A twoje zachowanie swiadczy o tym, ze nie masz pojecia o tym co dzieje sie na scenie qw i jaki kto ma do kogo stosunek.

1.Dla mnie jak najbardziej odpowiedni, bo przynajmniej sie odzywa
2.Nigdy MisYa nie zaatakowalem pierwszy. Do jego osoby nic nie mam. Wymieniam poglady. To, ze styl jest kontrowersyjny? No dobra moze i ja zaczalem, ale nie tutaj na boardzie. MisYu odpowiada poniekad za elite (ja to tak rozumiem). A dlaczego ja mam teraz dyskutowac na forum RooSa? Tego nie rozumiem. Co elicie sie tematy skonczyly? Ludzi nie ma? Jak chca to sie wypowiadaja, a jak nie to nie. Czy ja kogos do czegos zmuszam?
Dobra koniec tych pytan
3.Szczerze mowiac to szkoda mi juz czasu na to. Przykro mi to mowic, ale czasy kiedy bylo fajnie minely. Wole pograc z lamami (dodam, ze wszyscy lepsi ode mnie, wiec wymyslcie cos gorszego od lamy, zeby mnie okreslic ) od czasu do czasu niz bawic sie z ludzmi majacymi kompleks wyzszosci.

Moze jeszcze raz powtorze: Nie wypowiadam sie o wszystkich grajacyh w qw. Nie wypowiadam sie tez o wszystkich z elity. I przepraszam wszystkich pozadnych ludzi, ktorzy sa moimi postami zdegustowani.
ROBMY SWOJE

Old Post 21-12-2001 21:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

quote:
Bluzgajcie jak chcecie. Ja sie nie obrazam, wiec walcie prosto z mostu.

Zaczne, zaczne, zaczne od tego, poniewaz chce rzec, iz moj post bedzie po prostu przesiakniety cynizmem i nie, nie ironia, tylko jawnym sarkazmem, wiec nie obraz sie :)

Nexus, moge pobawic sie w psychologa?
Jestes kompletnie rozgoryczony, zalosny, rozezlony. Nie podajesz zadnych konkretow, wiec automatycznie bronisz sie agresja, oczernianiem, krytykowaniem i narzekaniem. Do tego wszystkiego, jak kazdy, kto wiele gada, placzesz sie we wlasnych slowach, co Ci zaraz wytkne, choc powinienem wlasciwie isc spac- jestes przypadkiem niereformowalnym, wiec marnuje swoj wlasny czas, piszac odpowiedzi na Twoje... posty.

quote:

Scena qw mnie wali, bo mi sie juz po prostu nie chce :( A qw zawsze bede gral i co w tym zlego?

Z kim bedziesz gral, z botami?
Bo jesli z zywym graczem to juz mowimy o scenie.

quote:

Ataki na elite qw sa moim hobby - pasuje? Grozi za to pozbawienie wolnosci czy co? Gdzie Ty widziales w poprzednim poscie nienawisc?

...i w tym miejscu powinienem skonczyc dyskusje, machnawszy na Ciebie reka, podazajac na serwer spotkac sie z ta brudna i obsmarkana elita.
Bo skoro sam nie wiesz, po co prowadzisz dyskusje, bo skoro sam zaslaniasz sie twierdzac, jakoby bylo to Twoje zainteresowanie (nie wiem, czy to nie podchodzi pod chorobe psychiczna- doszukiwanie sie przyjemnosc w bezpodstawnym kopaniu innych), nie ma sensu z Toba dyskutowac. Dyskusja zaklada, ze jedna ze stron zostanie przekonana, a Ty z gory przekresliles szanse na wspolny dialog.
Fanatyzm.

I am little taliban and I come from country of Afghanistan... lalala

quote:
i to ja sie narazam na bluzgi, wiec nie rozumiem czego Ty sie boisz?

W ktorym miejscu czegos sie boje?
Twoja ostentacja bardzo mi sie podoba- atakujesz, jednoczesnie zdajac sobie sprawe z ponoszonego ryzyka! Brafo!
Tutaj tez widac przejaw Twojej elitarnej choroby, skoro zakladasz, ze odpowiedzia elity bedzie bluzg.

A wiesz co Ci powiem?
Ja sie tu mecze, bo naprawde przydalby Ci sie bluzg. Moze bys sie obudzil ze swojego swiatka. Ale to w sumie nie moj problem, tylko raczej lekarza ;)

Dobra, starczy, bo niedlugo inwektywami zaczniemy rzucac :D
Lecmy dalej.

quote:
Nie wiem czy zauwazyles, ale Twoj podstawowy zarzut zawsze sprowadz sie do tego, ze ktos nie umie czytac.

Nie zauwazylem. Ale podoba mi sie to, ze znowu cos -wbrew prawdzie, dopasowales sobie do wlasnej teorii. Dasz sobie rade w zyciu, ani chybi.

quote:
Zeby rywalizowac tez jej nie potrzenuje, wiec moze Ty badz obiektywny.

Dobra, moze troche nieskromnie to zabrzmiec:

Ile lig/turniejow zorganizowales? Mi wiadomo o 5 moich wlasnych + czynna pomoc w innych. Uczestniczylem w kilku.

A Ty? W ZADNYM?
NIE WIERZE!

A jesli, w takim razie, w zadnej lidze klejkowej nie uczestniczyles, to powiem Ci, ze bredzisz.
Obudz sie.

quote:
Odnosnie Rosa to juz mi sie normalnie noz otwiera.

Oo, pytales sie, gdzie ta Twoja nienawisc siedzi :)

quote:
Podajesz mi chyba najgorszy przyklad jaki moze byc.

A jaki przyklad bylby lepszy, hm?
Mam sie wyspowiadac tutaj z moich grzeszkow, wzglednie pochwalic sie, ze nikogo nie wyzywalem przez ostatni tydzien?

Przyklad, jak przyklad. Bedzie.

quote:
Co z tego, ze teraz sie cos zmienilo? Mam sie cieszyc? A moze komus laskawie podziekowac? Moj zal i rozgoryczenie? Nie! Moje zdziwienie jak zaklamani sa ludzie.

No, mi sie wydaje, ze powinienes sie cieszyc- skoro elita od wiekow byla taka "fe", a teraz sie otwiera dla ludzi, to moze bedzie cos dobrze?
Ale w mysl nienawisci i fanatyzmu, ktorego jestes wielkim milosnikiem, nie chcesz nawet o tym sluchac.

OK, wybacz. Niech bedzie "Twoje zdziwienie, ktore objawia sie w postach pelnych zalu i rozgoryczenia". Teraz lepiej?
Roznica w postach tylko-li zdziwienia pelnych jest taka, iz nie maja one agresywnego, zaczepnego tonu.

quote:
Ze niby ja sie czyms chwalilem? Kiedy, gdzie??? Nic mi o tym nie wiadomo! Moze to moj brat siodmej generacji :)

Nie odpowiedziales na pytanie, choc wiesz pewnie, o co chodzi.
Chodzi mi o persone, cieszaca sie ta sama ksywa, co Ty, ktora na WCG rowniez na wszystkich narzekala (na bordzie, oczywiscie).
Czy to byles Ty?

Jesli tak, to wiele tlumaczy- masz genetyczne sklonnosci do robienia balaganu. Jesli nie to przepraszam, ze nawiazalem o tym.

quote:
w imieniu sceny badz elity qw (wlasciwie to to samo)

Ach, ta Twoja nieznajomosc tematu.
Wlasciwie to nie to samo. Scene tworza ludzie niezaangazowani BARDZO w jej zycie, nie widac ich zbyt czesto, mimo to- sa, istnieja, ciesza sie swoja gre. Elita natomiast jest motorem napedowym tejze sceny, choc sama jej nie tworzy.

quote:
Spoko porownanie w Polsce kogos do Zyda! Kto tu stosuje przesiakniete nienawiscia argumenty (przyp. Misiu)

Oj, znowu wpadles we wlasne sidla :)
Dla mnie bylo to raczej zabawnym zwrotem frazeologicznym, a Ty SAM PISZESZ, ze cokolwiek o Zydach zaraz musi miec podloze rasistowskie. :)
Spoczko.

quote:
Bez komentarza ...

... juz nie pamietam, o czym to bylo, ale zakladam, ze JAK ZWYKLE sie nie mylisz :)

quote:
(nie wiedzialem, ze jestesmy kolegami :D myslalem, ze traktujesz mnie raczej jak wroga :)

Czy napisalem na gorze, czy napisalem na gorze, czy napisalem na gorze, jasny gwint, ze bede pokazywal miejsca, w ktorych widac Twoja nienawisc? Uff, na szczescie tak!

Widzisz, ja to traktuje luzno. Po mnie to splywa. Probuje Ci wytlumaczyc, ze sie mylisz. Po napisaniu posta pojde za swoimi sprawami, to co chcialem jeszcze napisac spuszcze z woda, umyje sie, pojde kimac, rano wstane, umyje sie, zjem cos, sprawdze pierwsze dwa zdania Twojej odpowiedzi i -w zaleznosci od stopnia violence, albo doczytam do konca, albo pojde sobie grac.

Nie traktuje tego jako potyczki.
Fajnie, ze to jest tak wazne dla Ciebie.

quote:
Tak jak juz powiedzialem jest to moje hobby moze wynika ono z kompleksow nie wiem.

Ja wiem, ja wiem! Tak, zgadzam sie z Toba po raz pierwszy, tez tak uwazam, jak dwa a dwa cztery, macie racje, panie Nexus, z tego ono wynika, jasne!

BTW
Jedni robia mapy. Drudzy modele sklejaja. Trzeci kolekcjonuje pokemony. Dla mojego chorego umyslu wszystko jest lepsze od hobby, polegajacego na rozpoczynaniu klotni i doszukiwaniu sie w nich przyjemnosci.

quote:
Moze jestem po prostu po****** i nie wart uwagi a co dopiero odpowiedzi na kometarz (odsylam do newsow fpp.pl z pierwszych rozgrywek ligi)

Juz nie pamietam, co tam do Ciebie napisalem, ale musialo byc cos w stylu "nie piszcie nic do niego, bo to przypadek niereformowalny". Za inwektywy z gory nie przepraszam, bo widocznie Twoj komentarz do Dreada i Ala Capone pasowal, jak w kij dmuchal. Powiem jeszcze raz: zrob swoja lige, zbierz jakies doswiadczenia i wtedy zacznij krucjate.
W innym wypadku nie ucz ojca dzieci robic, bo ojciec chyci pasa, a wezmie, a spierze...

quote:
4.kiedys nawet mialem, ale wtedy mialem 5 lat mniej i bylo fajnie, ale to bylo dawno i nieprawda

Bedzie wielkim nietaktem, jezeli spytam, ile teraz masz lat?
To, teoretycznie, tez by wiele wytlumaczylo.
Choc moge sie mile rozczarowac.

quote:
5.dziekuje bardzo, ze sie do mnie odezwales (czy mowilem o Tobie lamer? Ty o mnie tak)

Nie wiem, nie wiem, ksiadz z ambony tez nie mowil. Moze mowiles po pijaku, imprezujac z kolegami? Ktoz to wie?
Prosze bardzo, lubie sie czasami tak poodzywac.

quote:
6.boli w przypadku gdy chce sie byc jedynym obiektywnym

Wezwac Ci pogotowie juz? :)

quote:
7.mialem na mysli jeszcze inne odpowiedzi, ale glownie chodzi o Ciebie

:D

quote:
8.zgadza sie nie znam, ale ja jestem wredny lamer i po co mam je znac

Co prawda z matematyki jestem bardzo slaby, ale zaryzykuje mowiac, ze to juz jest bodaj czwarty raz, kiedy okreslasz siebie wielce pejoratywnym zwrotem 'lamer'.
Przestan, bo gotowem w go uwierzyc :D

quote:
Sorki, ale wlasnie chodzilo o to, ze wypowiedzi po ktorych jest w nawiasie nick sa przytoczone. Postaram sie lepiej w przyszlosci zeby nie bylo nieporozumien.

A co to jest pod tym cytatem takie cos, wygladajace na "Swieta racja", napisane przez blizej mi nieznanego Nexusa?
Tez Klarkash-Ton?

Ups, wlasnie obudzilo moje pisanie bojownikow, erm, domownikow, wiec skoncze ewentualnie jutro ;)
Dyskusja zeszla na psy, ja juz nawet nie wiem o co sie klocimy. Po mojemu to sie przejmujesz za bardzo i nie chcesz sluchac, ale pewnie daje o sobie tu znac moje zaslepienie :D

Pozdrawiam, idac spac, czaplim nieco krokiem (3:45).

Old Post 22-12-2001 02:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

...i polecam Ci lekture pastiszu przecietnego klejkowca.
Do przeczytania na mojej stronie (articles/zywot qwakowca)

Jak po nim widac, ja rowniez jestem uczulony na niektore zachowania "elyty".

Wyluzuj sie

Old Post 22-12-2001 03:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

Post s.a.t.a.n.

Czy jezeli sie gra sie kilkoma osobami to juz jest scena? Ja sam gram wlasnie tylko z kiloma osobami w kafejkach (i to niestety bardzo rzadko) bo innych graczy nie znam w naszym miescie (i z tego co wiem raczej nikt tu duzo w qw nie giercuje), a jak uda mi sie namowic kumpla to jestem szczesliwy bo kazdy sie dziwi ze w q1 jeszczes sie gra i nikt tego nie robi, dopoki go troche nie uswiadomie. Nie uwazam ze to jest scena.

Powiem tak: nie zgadzam sie z Nexusem, ale i Misyu nie ma racji.
Skad wiesz Misyu co Nexus robil? Moze robil jakies ligi, konkursy, fragparty itp. tylko ze nie reklamowal sie z tym. Skad to wiesz?

Misyu naprawde bys sie zdziwil ile Nexus ma lat, bo znam go osobiscie. Nie chce oceniac jego wypowiedzi, ale powiem Ci ze wiecej doswiadzcyl w zyciu niz Ty. Dobra nie bede jego adwokatem wiec koncz juz powoli.

Jeszcze jedno, kiedy Misyu pisales, ze qw to nie cale Twoje zycie, jakos tego zauwazyc nie moge. Ale w sumie to nie ma zwiazku.

I tak scena qw pewnie przetrzyma jeszcze gora rok .
Niestety za niedlugo na kompach nie bedzie chodzil q1, a tak pozatym to wszyscy sie poprzerzucaja na doom3, wolfy i inne takie.

Old Post 22-12-2001 14:50
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

Post .

I jeszcze jedno, jak mozecie sie nie wiadomo jak wyzywac od lam czy chorych psychicznych? Jak mozecie oceniac drugiego czlowieka po tych kilku wypowiedziach na boardzie?
Zastanowcie sie lepiej, zwlaszcza Ty Misyu bo to Ty oceniasz ludzi przez neta.
To ja se powiem, ze wszyscy na tym boardzi sa pojebani.

Old Post 22-12-2001 15:34
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

GL dla was, przeczytajcie sobie moj poprzedni post i niech on bedzie dla was drogowskazem...

Old Post 22-12-2001 16:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

Post <><>

Jeszcze jedne powod dla ktorego nowi gracze nie dochodza do qw:

Quake 1 i QW chrzania sie na nowych komuterach. Sam mimo wszelkich prob nie mam gl, a w sofcie nie wiem czemu qw chodzi mi z 30 fpsami. I tak jest nie tylko ze mna. Przyklad?
Ide do jednej kafejki instaluje q1 nie chodzi gl a przy sofcie gdy wychodze lub przy minimalizowaniu, gra sie zawiesza. Ide do drugiego kompa, a tam jeszcze wieksza masakra, wogole clien qw niechce sie wlaczyc.
Ide do nastepnej kafeji, schodzi mi 30 min. i jakos instaluje q1 z qw na dwoch kompach, ale i tak sie kaszani i jak tu sie nie wkurwic?
Co najgorsze moi znajomi problemi tez maja prablemy. Zbieg okolicznosci? Lamerstwo moje i moich znajomych?

Pod jakim sprzetem chodzi najlepiej qw? bo chyba kupie sobie kompa specjalnie do tego.

Old Post 22-12-2001 17:31
misyu
Combat (Death Knight)

Moim zdaniem kilka osob juz tworzy kawalek sceny. W koncu mozesz z tymi osobami pojsc do baru i pogadac przy piwie o Klejku, moze wsrod tych osob jest maporob, moze ktos umie programowac, tworzy sie taki mini-swiatek.
Tak wlasnie bylo w moim miescie, kiedy sie wszystko nie rozpadlo (czyt. kiedy tylko ja nie zostalem).

Skad wiem, ze Nexus nic w materii QWowskiej nie robil?
Poniewaz gdyby robil cos konkretnego, po pierwsze nie pisalby bzdur na ten temat, a po drugie nie krytykowalby ludzi majacych wieksze pojecie niz on w tym temacie.
Happy now?

I to, ze wiecej doswiadczyl w zyciu niz ja na pewno upowaznia go do oceniania sceny na podstawie... w zasadzie to nie dowiedzialem sie jeszcze, na jakiej podstawie ta elita jest taka "be", ze nic jej nie pomoze.
A w ogole jest jakis sens zmiany sytuacji?

Tekst odnosnie calego mojego zycia-QW chcialbym pominac przez litosc milczeniem, ale naprawde nie moge, zwazywszy, ze akapit nizej piszesz o tym, aby nikogo nie oceniac po jego internetowych wypowiedziach (gg Klarkash).
Tak swoja droga, to raczej kiepski argument przyczepic komus latke "cioty klejkowej" czy komputerowej nawet.

Nie wyzywamy sie od lam, co najwyzej w zartobliwym tonie "upikantniamy" dyskusje. Argument "on zaczal" jest zaden, wiec nie powiem oczywiscie, ze to ja nie zaczalem.

Dobra, nie mozna oceniac ludzi po jednej wypowiedzi na interneie. Wyobraz sobie, ze mam na ksywe, bo ja wiem, El Stefano. Wchodze na serwer, widze Cie. Nie znam Cie, ani Ty mnie. I nagle slyszysz cos w guscie "klarkasz ton *********** ****u za******".
Jesli po tej wypowiedzi nie mozna ocenic choc w malym stopniu nadawcy to gg Klarkash.

QW zawsze sie krzaczy na kafejkowych-dennych-zoptymalizowanych-do-pastelowych-Q3-i-innych-ircow-shitow komputerach. Polecam brac swojego kompa :) wzglednie miec przygotowane wszelkie stery/konfigi do kazdej karty.
Ty naprawde masz jakies kompleksy, skoro w prostym narzekaniu na niekompatybilnosc QW z grafika rowniez piszesz o sobie i swoich kolegach, jako o "lamerach".
Nie widze sensu rozmawiac z Toba na poruszany w tym topiku temat, skoro na kazdym kroku podswiadomie doszukujesz sie powiazan ze swoim wlasnym, wyimaginowanym "lamerstwem".
A podobno to dla mnie QW jest calym zyciem...

Twoj tekst n/t dlugosci zycia sceny (a przeciez ani nie wiesz, co sie na serwerach dzieje- choc widzialem Cie dzisiaj i wczoraj, ani nie byles na scenie tak dlugo) brzmi troche podobnie do RooSowego "QW umrze po ALGS'99".
QW nie umrze poki bedzie jeden serwer i ludzie beda chcieli grac dla zajawki. Turniejow netowych moze nie bedzie, serwisy podupadna, wiec QW trafi spod blysku fleszy pod strzechy.

Tak swoja droga, Doom jest starszy, brzydszy i mniej skomplikowany. Dlaczego QW ma zdechnac predzej od Dooma, ktory ma sie bardzo dobrze?

--------------------

To tyle jesli chodzi o riposte, teraz moze podsumuje topik.
Dyskusja, jak to zwykle bywa, zeszla do formy tracacej o pyskowke, w ktorej jedni drugich oceniac zaczynaja, miast o glownej materii mowic. Wniosek z tego taki, ze dyskusji juz nie ma.
Sprawa ma sie tak, iz jakiekolwiek uogolnianie jest nie na miejscu, smierdzi, a fe, i swiadczy o glebokiej psychozie uogolniajacego. Zarowno wsrod newbies sa jednostki aroganckie, wrogo nastawione do wszystkiego, a jednoczesnie kreujace sie na meczennikow, jak i wsrod eliciarzy mamy narcyzow, bufonow, nie potrafiacych sie zachowywac kolesi.
I rowniez wsrod newbies spotka sie osoby konkretne, z ktorymi mozna na poziomie pogadac, a nie posluchac, jaka to sie ****owa lige robi. I rowniez wsrod elity mozna znalezc ludzi, ktorzy pomoga, wespra swym doswiadczeniem i wiedza, z gory nie przekresla.

I teraz, w zaleznosci od tego, na kogo trafimy, mozemy mowic o scalaniu sie sceny, lub o jej podziale. Prawde mowiac, nie wyobrazam sobie dyskusji np. Nexus - Macler. Nie znaczy to, ze dyskusja Klarkash - MisYu nie jest wtedy mozliwa.
Wniosek? Prosze nie uogolniac i nie oceniac calej elity jako zalosnej, tak jak to sugeruje kolega Nexus.

I na koniec- nie bardzo widze, czym tu sie przejmowac. Bufonow powinno sie traktowac jak ZERA, bo rzeczywiscie zerami sa. Moze i ladnie graja, ale gra to nie wszystko- wiec zwyczajnie winno sie to olewac, natomiast w zaden sposob nie zaogniac sytuacji przez zakladanie pelnych skarg i lez topikow, wzglednie krytykujac prace ludzi dluzej w temacie siedzacych.
Jak ktos jest uczulony na teksty eliciarzy, to niech zatka sobie uszy, pojdzie na inny serwer, oleje, ale niech juz nie reaguje lub sie nie skarzy- jest, jak jest, kwekanie na pewno nie pomoze.

Nawet dyskusja nie pomoze, bo widzimy po tym topiku, w co sie zmienia <== OWNZ.

EOT

Old Post 22-12-2001 22:44
Klarkash-ton
Guest

Post .

Powiem tylko tyle, ja nie mam do Ciebie nic Misyu, ale tez nic do Nexusa nie mam. W sumie moglem nie wchodzic miedzy drzwi, nie bawic sie w adwokata Nexusa (adwokat diabla? ) bo to nie ma sensu i sie nie odzywac, jednak to zrobilem no i juz trudno.
A wiec:
1. Nexus jest naprawde spoko gosciem i fajnie sie z nim gada na wiekszosc tematow. Tez nie zgadzam sie z tym co mowi o scenie qw, ale nie moge pozwolic jak ktos wyzywa mojego kumpla, ktorego wogole nie zna od chorych psychicznie. Ostatnio czesto gram z nim w qw i jest spox.
2. Z tekstem odnosnie Twojego zycia, przesadzilem. Pierw pisze, ze nie powinno sie oceniac ludzi przez neta a pozniej takie cos. Przepraszam. To było głupie i dziecinne.
3. Odnosnie configu: dzisiaj dorwalem jakies super nowe sterowniki i juz mi na kompie gl chodzi i mam 72 klatki i jest fajnie. Ale w kafejkach jest naprawde ciezko, a ja kompa nie moge ruszac z domu .
4. Jezeli qw nie umrze to tylko sie trzeba cieszyc.
a teraz ja zrobie podsumowanie:
dyskusja byla bezsensowan, takie dyskusje to prywatnie na maila. moje wejscie bylo jeszcze gorsze, eh... i koniec.
Mam nadzieje, ze nikogo nie urazielem, zwlaszcza Misya i Nexusa, nie to bylo moim zamiarem. Kazdy ma trudne dni, peace.

Old Post 22-12-2001 23:55
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Dobra - widze (nie tylko ja) ze "dyskusja" nie ma juz sensu. Na drugi raz jesli ktos bedzie chcial zaczac rozmowe na temat "elita" vs reszta sceny to radzil bym zapoznac sie z obecna sytuacja na scenie! Rzucanie bezpodstawnych argumentow w temacie o ktorym sie nie ma bladego pojecia jest bezsensowne. To wlasnie przez loodzi, ktrzy takie jaja odpierdalaja jest na scenie tak, jak jest. Wydawalo mi sie, ze obalenie mitow o tym, ze "elita" jest be, a reszta to lameria bylo mozliwe. Jednak przez takie wyskoki raczej do porozumienia nie dojdzie. Widze jednak MisYu miales racje piszac ze to raczej nie mozliwe.

Nexus6 szanse na przedstawienie swojej opini miales! I z tego co widze jedynym twoim celem byla klootnia. Gdybys naprawde gral w qw to probowal bym Cie jakos zrozumiec, ale nie wierze, zeby zalezalo Ci na scenie QW skoro w innym topicu piszesz "wywal q1", a w komentashach na qw.fpp.pl texty typu pozdrawiam wszystkich nie grajacych w q1. Mozesz sobie to uznac za "przejaw elitarnego stylu bycia" EOT

Edytowane przez [FPP]Shooler dnia 23-12-2001 o godz. 11:33

Old Post 23-12-2001 00:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:15.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions