Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Cdrw
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez LaM4
bizonek - TEAC i LG

Mam jakoś większe zaufanie do TEAC'a. Bo mam CD LG 40x i już dwa razy był w serwisie.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-03-2002 15:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Talking

Fakt, CD LG to gówno. Miałem taką fajną płytkę z chyba Alienem i LG x40. Płytki nie odczytał i mało tego rozjebał mi ją na dwie części!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do nagrywarek LG, to podobno są OK

Podobno 40/12/40 PLEXTOR'a jest w tej chwili THE BEST, ale nie wiem ile takie coś kosztuje.
A ja bym kupił TEAC'a, nie jest już taki drogi i ta marka

Old Post 09-03-2002 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SaWaR77
Skilled (Knight)

Piszesz że znasz www.cdrinfo.pl na pamięć wiec pewnie wiesz że jest tam forum poświęcone nagrywaniu. Dlaczego tam nie spytasz.:corobic:

Old Post 11-03-2002 13:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SaWaR77 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SaWaR77 Znajdź więcej post'ów przez  SaWaR77 Dodaj SaWaR77 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

oczywiscie ze sie tam tez pytalem ale im wiecej odpowiedzi tym wieksza szansa na uzyskanie szerokiego wachlarza odpowiedzi wraz z uzasadnieniami oraz dokonanie trafnego wyboru na podstawie zebranych danych

Old Post 11-03-2002 13:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SaWaR77
Skilled (Knight)

Thumbs up

Co racja to racja. Ja używam LG i jestem zadowolony. Jak narazie wszystko chodzi i nie miałem żadnych problemów.

Old Post 11-03-2002 21:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SaWaR77 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SaWaR77 Znajdź więcej post'ów przez  SaWaR77 Dodaj SaWaR77 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

e tam.
TEAC fajny jest.

Old Post 13-03-2002 07:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

wlasnie... jak wogole mozna porownywac teaca do lg ???

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 13-03-2002 09:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LaM4
Skilled (Knight)

tak samo jak Mercedesa z BMW obydwa rooloja ale ktory sie wybeze to po prostu kwestia gustu.

Old Post 13-03-2002 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaM4 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaM4 Znajdź więcej post'ów przez  LaM4 Dodaj LaM4 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaM4 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

a lg to niby co w twoim porownaniu ?? bmw czy mercedes ??? bo dla mnie to trabant... oczywiscie bez obrazy... ale powiedzcie mi szczerze jakie sa gorsze 'markowe' firmy od lg ?? lite-on ? dobra to jest jedna... a inne ?? jeszcze raz przepraszam posiadaczy lg, ale ja bym po prostu nie kupil nic tej firmy... bo co tanie to drogie...

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 13-03-2002 12:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SaWaR77
Skilled (Knight)

Ja mam już 2 nagrywarkę LG i jestem zadowolony jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Nie twierdze że jest naj ale jestem zadowaleny...więc jak dlamnie jest super nagrywa wszystko i jak narazie sie nie psuje i jest OK.

Old Post 13-03-2002 15:52
LaM4
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
a lg to niby co w twoim porownaniu ?? bmw czy mercedes ??? bo dla mnie to trabant...

Niewazne.
Chodzilo mi o to ze obie firmy maja renome i ich wyroby sa sprawdzone i te firmy wypuszczaja tylko dzialajace i w pelni sprawne produkty (czasami zdaza sie wyjatek), a gnioty typu liteon,btc, albo jakien nonamy to wlasnie trabanty - shity (jezeli chodzi o produkty z czesciami mechanicznymi, bo uzywaja tanczych podzespolow ktore sie szybciej zuzywaja). I nie mowie ze TEAC ble bo niemialem z nim kontaktu, tylko twierdze ze LG jest:
1. Tani
2. Sprawdzony
3. Nie noname
4. rekomendowany przez wielu ludzi
5. Nieodbiegajacy od standartow ustalonych np. przez TEAC albo Plextora.
6. cus jeszcze wymysle....

Co innego gdy mowimy o nonamowych kartach graficznych, albo pamieciach, czyli o czesciach typowo elektronicznych, wtedy to wlasciwie niema roznicy (poza instrukcjami, drajwerami, serwisem itd...)
quote:
..... bo co tanie to drogie...
????????? nie czaje rozwin to.

Old Post 13-03-2002 16:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LaM4 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LaM4 Znajdź więcej post'ów przez  LaM4 Dodaj LaM4 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LaM4 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

heh... nie chce mi sie ale tak serio - najprostszy dla komuterowca bedzie do "lykniecia" przyklad z monitorem.... kup tani a sam zobaczysz... schocby takiego, o ile sie nie myle (a moge, bo z pamieci model pisze) lg ft770 bez "plus"... o ile ja sie na benchmarku o tym monitorze naczytalem... bynajmniej nie pozytywnych opinii...

a to ze akurat przyklad z lg przytoczylem... przypadek

sxn | blog

Old Post 13-03-2002 18:23
bizonek
def

moze i LG sssie. ale kogo stać na 17' za 1700zł teraz ?
mało kogo.
więc LG jest mniejszym złem.

Old Post 13-03-2002 21:35
rcube
KOSZ

Talking

My tu dyskutujemy na temat Cdrw a nie o "ekranach"

Old Post 14-03-2002 06:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
XerXess
The Trooper

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
My tu dyskutujemy na temat Cdrw a nie o "ekranach"

No to co?

A jesli chodzi juz o LG to ja mam DVD tej firmy. Jest mozna powiedziec powyzej przecietnej.

Old Post 14-03-2002 07:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XerXess Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XerXess Znajdź więcej post'ów przez  XerXess Dodaj XerXess do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XerXess prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez XerXess

No to co?

A jesli chodzi juz o LG to ja mam DVD tej firmy. Jest mozna powiedziec powyzej przecietnej.

Na DVD LG nikt mi nie narzekał.

Old Post 14-03-2002 11:52
LaM4
Skilled (Knight)

Monitory to inna para kaloszy. Co do CD-RW to LG sa ok.

Old Post 15-03-2002 14:17
slawek
.

Wydaje mi się, że poziom urządzeń większości producentów jest podobny. Jak miałoby być inaczej, skoro kilka firm na świecie robi podzespoły do tych wszystkich maszyn Poziom jest szalenie wyrównany, i jeśli jest to "markowa" nagrywarka nie ma większego znaczenia jakie ma logo... Osobiście mam yamahę 8/8/24 i jestem z niej b. zadowolony, ale to nie znaczy, że gdybym mógł dostać na naszym rynku coś tańszego do mojego kompa to bym się nie zdecydował.
Spore znaczenie ma za to stosowany soft i nośniki, czyli płyty.
IMO.

Old Post 15-03-2002 14:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Wydaje mi się, że poziom urządzeń większości producentów jest podobny. Jak miałoby być inaczej, skoro kilka firm na świecie robi podzespoły do tych wszystkich maszyn

Np kineskopy - tylko 3 firmy

Old Post 15-03-2002 14:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
XerXess
The Trooper

Slyszeliscie o nowej nagrywarce Plextor'a???
CD-R wypala z predkoscia x40 i kosztuje "tylko" 1130!

Old Post 15-03-2002 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XerXess Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XerXess Znajdź więcej post'ów przez  XerXess Dodaj XerXess do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XerXess prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:

Phi, staroć.
Już z miesiąc ma.

Old Post 15-03-2002 21:20
kag
fenix

quote:

pewnie ma wiele zalet ale

" * zapis płyt z prędkością x40 możliwy tylko na wybranych, ciężko osiągalnych (w dniu testu) płytach CDR
* brak możliwości utworzenia prawidłowych kopii płyt zabezpieczonych przy użyciu najnowszej wersji SafeDisc 2.51
* niemożność odczytu danych z płyt o pojemności 870 MB
* przeciętna korekcja błędów (duża ilość błędów przy odczycie porysowanych płyt audio)
"
za tyle kasy .... http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/plextor4012/1.php3

Old Post 15-03-2002 22:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

nawiazujac do tego ze podzespoly do wiekszosci urzadzen robia ci sami producenci... mozna by zapodac przyklad ze blacha uzywana do produkcji lady i volvo jest od tego samego producenta (dajmy na to) - i co z tego ??

a apropos kineskopow - np taki sony - imo kineskop sony dobrze dziala tylko w monitorze sony - cala rzeszta to rzechy

sxn | blog

Old Post 16-03-2002 10:19
[STER]climhazzard
in the flesh

z tego co się orientuję to wygląda tak:

1. Plextor'y - absolutne debeściaki, ale jesteś pewien, że chcesz tyle za to zapłacić?
2. Teac'i - dobre, znane, szanowane, ale na razie ni ma jeszcze 32 (chyba, że się mylę...)
3. LG - nie tak dobre jak teac'i i plex'y, ale czy to znaczy, że złe? koleś umiejący obsługiwać komp'a (w sensie szanuje go, swój soft - ma dobre drive'y i progs'y i to jakie płyty do nagrywania kupuje) zrobi sobie z tego LG 32 za 5 stów nagrywarkę marzeń - gdybym miał teraz kupić nagrywkę to właśnie LG 32... zapłacisz niedużo, a nagrywarka będzie sprawna...

Old Post 17-03-2002 14:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [STER]climhazzard Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [STER]climhazzard Znajdź więcej post'ów przez  [STER]climhazzard Dodaj [STER]climhazzard do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [STER]climhazzard prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LaM4
Skilled (Knight)

Plexor 40x

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
pewnie ma wiele zalet ale
* zapis płyt z prędkością x40 możliwy tylko na wybranych, ciężko osiągalnych (w dniu testu) płytach CDR
* brak możliwości utworzenia prawidłowych kopii płyt zabezpieczonych przy użyciu najnowszej wersji SafeDisc 2.51
* niemożność odczytu danych z płyt o pojemności 870 MB
* przeciętna korekcja błędów (duża ilość błędów przy odczycie ...

Wlasnie - drozsze nie zawsze oznacza lepsze, to samo sie tyczy szybsze. Tylko powtarzam zeby sie nikt nie doczepil: NIE ZAWSZE, w sumie czesciej jest tak jak byc powinno - ze drozsze = lepsze, ale niezawsze...

[STER]climhazzard dobrze ten czlek prawi

Old Post 17-03-2002 16:32
[FPP]sarmac
duke.fpp.pl
duke.fpp.pl

Obecnie mam TEAC 24x10x40.
Kilka dni temu sprzedalem TEAC 16x10x30.
Polecam oba modele. Z tym ktory sprzedalem nie mialem najmniejszego problemu. Ten nowy tez sprawuje sie calkiem dobrze.

A jesli chcecie cos na prawde bardzo szybkiego i pewnego to polecam HP 32x10x50. Niestety jest jeszcze bardzo drogi...

Old Post 17-03-2002 20:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]sarmac Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]sarmac Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]sarmac Dodaj [FPP]sarmac do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]sarmac prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:43.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions