quote: Napisane oryginalnie przez DamnDog
no wlasnie! dwa lata. nie wiem czy wiesz ale wlasnie mniejwiecej od roku juz niema takich problemow z "eldżikami", gdyz producent teraz bardziej sie stara. wiem ze te stare (a nawet pierwsze 52x) nie chcialy czytac niektorych tloczonych plyt. od jakiegos czasu zaiwazylem ze nie ma juz z tym problemu, widocznie wprowadzili jakis nowy system korekcji bledow. kumpel kupil gdzies 1,5 roku temu kompa i wlasnie dostal takiego lg jeszcze starej daty i nie czyta wszyskiego, ja mam takiego z nowej serii i nie ma zadnych problemow.
no wlasnie. a gdzie u innych firm zanjdziesz taki problemy (mimo, ze juz rozwiazne? sam mam lg40x i dziala dobrze. czyta wszystko (ma 2/3 lata) i narazie pracuje dobrze. ale nagrywarki lg to za nic w swiecie nie kupie. za 252zl mam 24/10/40 LiteON, a 24/10/40 LG kosztuje 239zl. no i co z tego wybrac? LineON wygrywa wszystkie testy teraz i nawet nie ma o czym mowic. LG jeszcze nie robi bardzo dobrych nagrywarek. naprawde. i nie chodzi tu o "szybkosc brudzenia" tylko o technologie.
quote: tak wiec marka nie swiadczy o niczym.
nie, swiadcza testy, recenzje i opinie profesjonalistow.
quote: a i jeszcze mi sie przypomnialo. bardzo dobra jest nagrywara teak 40x! super ale cena troche odrzuca.
za 200zl mniej jest tej samej klasy liteon. w top10 chipa liteon ma ocene gorsza o 0.2pkt (dwie dziesiate), wiec sa takie same. w wielu czynnikach wygrywa liteon a teac robi wiekszosc pkt na buforze (8mb, liteon - 2mb). a kosz, liteon jest o niecale 200zl tanszy.
quote: ps. a czy dlatego nie chce ci juz czytac plyt bo lg szybko sie brudzi 
moze dlatego, ze jest wadliwy.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|