Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > Ping 600
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
ech... :/
lame, lame :/

Nie lame, lame tylko nie było mowy o zabijaniu sieci CELOWO...
quote:
a wiesz, że jest coś takiego co się nazywa ping-flood?
albo ping 5kilowymi pakietami?
i takie cosik razy tysiące klientów - a nie setki (setki, to może sa na pojedynczej centrali tepsianej) -- ja mówię o sieci mojej firmy

Oczywiście tatuśku, że wiem co to jest ping-flood i co to jest ping 5kilowymi pakietami, bo sam robilem

ping -f

jak mnie ktos bardzo rozzloscil...
Tylko powtarzam: tu mowisz o dzialaniu celowym!!!
W takim przypadku wyłączenie ICMP niekoniecznie ci pomoże...
A te "tysiące" użytkowników miszczu, też musiało by się UMÓWIĆ że o danej godzinie puszczaja "pinga śmierci" co do przypadkowych poczynań człowieka puszczającego "analizator sieci" zaliczyć nie możesz...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-12-2002 09:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
Napisane oryginalnie przez forever
Nie lame, lame tylko nie było mowy o zabijaniu sieci CELOWO...

Oczywiście tatuśku, że wiem co to jest ping-flood i co to jest ping 5kilowymi pakietami, bo sam robilem

ping -f

jak mnie ktos bardzo rozzloscil...
Tylko powtarzam: tu mowisz o dzialaniu celowym!!!
W takim przypadku wyłączenie ICMP niekoniecznie ci pomoże...
A te "tysiące" użytkowników miszczu, też musiało by się UMÓWIĆ że o danej godzinie puszczaja "pinga śmierci" co do przypadkowych poczynań człowieka puszczającego "analizator sieci" zaliczyć nie możesz...

hm. powiem Ci tak
na linku 2x34megabity Poznań-Warszawa jakoś z rok czy dwa temu był wyłączony (eksperymentalnie, chyba na dzień) ruch ICMP. w efekcie Poznaniacy nie mogli se pingać świata, świat ich, etc. Ruch spadł zauważalnie (wyraźnie na mrtg widać było, kiedy icmp został włączony i wyłączony) -- niestety - raban jaki się podniósł, że 'internet im nie działa bo nie moga zapingować www.playboy.com' był taki, że ... położyliśmy link 155mega

nie pokazuj lamom pliz jak hackować

flood z kiepskiego łącza jest... nieefektywny. co innego smurf hyhy

te 'tysiące' .... hm, wiesz. my podłączamy firmy. one mają swoich adminów, którzy mają macierzyste oddziały, centrale, etc. tamci mają swoje softy monitorujące, etc. zaczynasz rozumieć? to nie to, że się umówią - to pingają automaty. jak na przykład tutaj:
http://kill.it.pl/mrtg/warezik-ping.html
http://kill.it.pl/mrtg/warezik-tpsa.html
http://kill.it.pl/mrtg/warezik-sprint.html
http://kill.it.pl/mrtg/warezik-demon.html
http://kill.it.pl/mrtg/warezik-gr8.html

ja puszczam co 5 minut po 3 pakiety echo-reply. a są tacy, co uważają, że prawdziwy ping to puszczenie 100 albo tysiąca pakietów :/

albo na przykład tutaj:
http://kill.it.pl/mrtg/warezik-eth.html idzie sobie od paru dni ping 1kilowy, puściłem go z pracy do domku. widzisz, że go widac na zajętości łącza? tzn łącza nie, ale na ETH servera tak (na łączu mam 5 kompów które robią znacznie większy ruch).

chcę tylko przekazać - że .... sam nie wiem :/

Wesołych Świąt!

Old Post 24-12-2002 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
[...ciach...]
chcę tylko przekazać - że .... sam nie wiem :/

Wesołych Świąt!

NO oki - peace borther ))
z mało efektywnego łącza nie... ale z 10-ciu juz mozna zafludowac... zwlaszcza kogos na modemie ))

zaczynam rozumiec??? nie - ja po prostu rozumiem bo moja firma ma okolo 35 linkow wydzierzawionych w polsce i jakies 200 razy tyle w europie... a ja pracuje w centrali i... tak rozumiem... w prawdzie nie mamy problemow z ICMP... ale wszelkie te sofciki userow niby nieszkodliwe okazuja sie w tak potwornej ilosci zabojcze... wystarczyl kiedys jeden "maly" wirusik zwany love letterem i kilkaset idiotów (userow) zeby zatrzymac kompletnie siec korporacyjna w polsce...

no ale w koncu swieta - wzajemnie - wsiego dobrovo

Old Post 24-12-2002 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
NO oki - peace borther ))
z mało efektywnego łącza nie... ale z 10-ciu juz mozna zafludowac... zwlaszcza kogos na modemie ))

zaczynam rozumiec??? nie - ja po prostu rozumiem bo moja firma ma okolo 35 linkow wydzierzawionych w polsce i jakies 200 razy tyle w europie... a ja pracuje w centrali i... tak rozumiem... w prawdzie nie mamy problemow z ICMP... ale wszelkie te sofciki userow niby nieszkodliwe okazuja sie w tak potwornej ilosci zabojcze... wystarczyl kiedys jeden "maly" wirusik zwany love letterem i kilkaset idiotów (userow) zeby zatrzymac kompletnie siec korporacyjna w polsce...

no ale w koncu swieta - wzajemnie - wsiego dobrovo

o!o!o! wyraziłeś słowami to, z czym się plątałem

no więc wróćmy do początków - sytuacja kiepskich pingów GR8 i spółki trwa od dłuższego czasu. ponaściągali więc sobie narzędzia "diagnostyczne" no i...?

Old Post 25-12-2002 13:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
[...]ponaściągali więc sobie narzędzia "diagnostyczne" no i...?

... i BANG! ))
po sieci...
zgadłem?
hehe... no to jeśli to pomoże to jestem za cięciem ICMP na routerach, czy packet-shaper'ach wszystko jedno czego tam do kontroli priorytetów pakietów używacie ))

Old Post 25-12-2002 16:03
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
... i BANG! ))
po sieci...
zgadłem?
hehe... no to jeśli to pomoże to jestem za cięciem ICMP na routerach, czy packet-shaper'ach wszystko jedno czego tam do kontroli priorytetów pakietów używacie ))

iiii?
no i może nie będzie dramatycznej poprawy, ale zaręczam, że o 1/4 mniej obciążone łącza.
a to oznacza na przykład... mniejsze lagi?

Old Post 25-12-2002 23:48
forever
r3surrection.net

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
iiii?
no i może nie będzie dramatycznej poprawy, ale zaręczam, że o 1/4 mniej obciążone łącza.
a to oznacza na przykład... mniejsze lagi?

Kiedy wczoraj np... na coolnecie spotkało mnie coś bardzo śmiesznego...
Otóż gramy sobie, ludzie lagi mają różne od 30 -300 jak zwykle - zalezy kto ma jakie lacza zalagowane - czyli norma.... "Kiedy nagle..." hehehe
wszyscy nadal maja wyswietlany lag taki jak mieli ale lost packets OD servera jest tyle ze ludziki na mapie sie pokazuja nie jak klatki filmu, ale jak kolejne zdjęcia kiepskim aparatem )) Cóś mi się jednakowoż nie wydaje żeby to tylko ICMP...
Bo wiesz - jeszcze tak sobie myśle jak server nie jest zalagowany to wszystko nawet chodzi ladnie...
Chociaz nawet kurde nie wiem ile tych pakietow szlag trafia...
eeee sam nie wiem ... trza by faktycznie na takim łączu usiąść i poanalizować co tam ludzie kombinują...

Old Post 26-12-2002 07:13
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Ping 600

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
No to niewiem co z soą zrobić..serio juz niewytrzymuje, ping 600...Dzwonie do TPSA z czego oni mi mówią że to gdzieś w Warszawie i naprawiają to, no lekką poprawe zrobili, przynajmniej ping nieskacze(jest stały). Odnosze sie do was z prośbą, jak ktoś wie na temat routerów TPSA'y do B-stoku i okolic o wypowiedzenie sie na ten temat.
P.S. Ten temat był już ruszany, ale był myśle źle umeiszczony i nikt tam niezaglądał...

powiem tyle:
Ostatnie uaktualnienie statystyki Czwartek dzień 26. Grudnia 2002 o godzinie 10:13 `Dzienny' Graf w ciągu (5 Minut/y - Średnia)
day
Maksymalnie ping 1033 ms Średnio ping 204 ms Aktualnie ping 43 ms
Maksymalnie minimalny ping 966 ms Średnio minimalny ping 180 ms Aktualnie minimalny ping 38 ms

widzisz ... mowiles, ze tylko w nocy masz ludzkie pingi, a tu prosze: spisz i masz ping 38ms
czyli obawiam sie GR8, ze ... sam sobie zapychasz lacze?

P.S. źródło: http://kill.it.pl/mrtg/warezik-gr8.html

Edytowane przez PAPUGa dnia 26-12-2002 o godz. 15:37

Old Post 26-12-2002 09:16
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
Kiedy wczoraj np... na coolnecie spotkało mnie coś bardzo śmiesznego...

wczoraj coolnet byl tak zalagowany, ze ...
a, btw wspanialej bety 2.6: w ciagu 1 godziny wywalila mi sie.. jedynie 4 razy :/
chyba po prostu wylacze ten server i sobie odbuszcze utrzymanie UT na coolnecie

Old Post 26-12-2002 09:18
forever
r3surrection.net

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

quote:
wczoraj coolnet byl tak zalagowany, ze ...
a, btw wspanialej bety 2.6: w ciagu 1 godziny wywalila mi sie.. jedynie 4 razy :/
chyba po prostu wylacze ten server i sobie odbuszcze utrzymanie UT na coolnecie

wez przestan i co wtedy bedzie... z calym szacunkiem ale nic.... prawie....
nie zartuj nawet...

Old Post 26-12-2002 22:14
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

Re: Re: Ping 600

quote:
powiem tyle:
Ostatnie uaktualnienie statystyki Czwartek dzień 26. Grudnia 2002 o godzinie 10:13 `Dzienny' Graf w ciągu (5 Minut/y - Średnia)
day
Maksymalnie ping 1033 ms Średnio ping 204 ms Aktualnie ping 43 ms
Maksymalnie minimalny ping 966 ms Średnio minimalny ping 180 ms Aktualnie minimalny ping 38 ms

widzisz ... mowiles, ze tylko w nocy masz ludzkie pingi, a tu prosze: spisz i masz ping 38ms
czyli obawiam sie GR8, ze ... sam sobie zapychasz lacze?

P.S. źródło: http://kill.it.pl/mrtg/warezik-gr8.html

papi ja niejestem auto-matyczny komputer, który o 10 z rana włącza ściaganie a o 00:00 wyłącza..przyjżyj sie...ja nIC nieściągam. Powiedz...dlaczego jagged na 2mb ma lagi?! hah..zawsze u niego było dobrze...załorzyłem sobie SDI, do końca wakacji ping LUX był...a tu nagle...b00m...ping w granicach 35-2000...co prawda jest jush polepszenie ale...powiedz co jeszcze może być, bo ja napewno sobie nieściągam plików...a jak jush cos sciagam to wtedy niegram (max pliki 2mb)...a jak jush gram to wszystkie progzy p2p typu kazaa wyłączam...nawet gg. Więc co to jeszcze może być?!?!aaaa ja właśnie wtedy gram w nocy bo da sie grac...wiec...?

GrEaTEyE

Old Post 27-12-2002 19:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Ping 600

quote:
Więc co to jeszcze może być?!?!aaaa ja właśnie wtedy gram w nocy bo da sie grac...wiec...?

a... pewnie Ci nie odpowiedza, ale moglbys sie sprobowac dowiedziec, czy tepsa na pewno dysponuje DRUTAMI relacji Bialy-Waw.
Bo to pelne wysycenie linku w godzinach biznesowych, a wlasciwie to i dziennych - cos mi sie kojarzy z czyms...
a, i druga sprawa - czy to zwiekszenie pingow - to nie jest przypadkiem jakos tuz po nowej kazi2?
Ty nie uzywasz, a reszta?

Old Post 28-12-2002 00:37
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

nie

słuchaj, jak gram kazaa jest wył., wczoraj ściągałem mp3 na sylwestra i na diagramie tym jest widoczne zwiekszenie..wiec jak sicagam ping wzrasta do 2000, a nawet więcej. Jak wieczorem se gram to ping ładnyyyyy, zawalisty, aż chce sie rać...tylko dlaczego tak niejest w godzinach kiedy ludzi jest dużo, tj. wrzesień...i wszystko zawaliscie chodziło, zero lagów i wogle mniam...a teraz to mówisz coś o kazaa...hmmm, ciekawe może i od tego czasu są lagi, ale ja nieściągam, chodzi ci o to że dużo, bardzo dużo ludzi ściąga i zapycha? chyba masz racje...ale dlaczego akurat w tych godzinach sie tak zapycha???TPSA mówi że mają 64 bit do wawy. Papuga ty musisz z nimi pogadac i wtedy coś sensownego wycisnąć:/ jak cos to w poniedziałek....podam ci potem numer, ty jako fachowiec z FIRMY IP wywnioskujesz, co sie dzieje...IPMC, czy jak tam...wyłączyć to trzeba...iiii...wywalić kazaa i wszystkie inne progsy p2p to net bedzie ładnie działać...net łądnie działa, ale pingi ****we. thx anyway

GrEaTEyE

Old Post 28-12-2002 12:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEMON
bR ownz

Post Ehh

Ja_Pie_rdo_le no Qr_wi_ca mnie bierze, no teraz to nawet postronach ine moge lazic onet otiwera sie 10 minut normalnie sie wqrwie to pojde i powyzynam ich tepym scyzorykiem.... Słow brak buuu no nie..... chyba kupie sobie modem i wykupie pakiet 40 godzinny zawsZe to tansze niz SDI i duzo szybciej chodzi..... a przynajmniej tak samo

Jeśli nie widac rożnicy, to po co przeplać.

Old Post 30-12-2002 13:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEMON Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEMON Znajdź więcej post'ów przez  DEMON Dodaj DEMON do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEMON prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

eee

dla mnie 40 h to małoooooo pffff....może kiedys TPSA zrobi...i bedzie po kłopotach?

GrEaTEyE

Old Post 30-12-2002 22:55
DEMON
bR ownz

Re: eee

quote:
dla mnie 40 h to małoooooo pffff....może kiedys TPSA zrobi...i bedzie po kłopotach?

Heh skoro nie moge grac w UrT to tyle w necie nie bede siedzial nie? Takze mysle ze 40h spoko wystarczy, i w promocji na swieta dostajesz 4h darmo

Old Post 31-12-2002 17:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEMON Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEMON Znajdź więcej post'ów przez  DEMON Dodaj DEMON do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEMON prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

ee

no niewiem...ja dzisiaj do TPSA zadzwoniłem i facet mi powiedział że są jakies negocjajce odnośnie zakupu routera do Białegostoku...ale niechce mi sie wierzyc ze to takie trudne...i na dodatel w tych czasach:/ FuCk TyPSAy

GrEaTEyE

Old Post 03-01-2003 15:44
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: ee

quote:
no niewiem...ja dzisiaj do TPSA zadzwoniłem i facet mi powiedział że są jakies negocjajce odnośnie zakupu routera do Białegostoku...ale niechce mi sie wierzyc ze to takie trudne...i na dodatel w tych czasach:/ FuCk TyPSAy

każdy tnie koszty i zwiększa wpływy - aby się wykazać i aby mu ludzi nie zwolnili.

próbujcie, naciskajcie, dzwońcie, monitujcie. 'świadomy klient' jest najgorszy

P.S., swoją drogą - bez urazy - ciekaw jestem jak GR8 dzwoni do tepsy i kogoś tam ruga :d

Old Post 03-01-2003 17:33
Sniezek
Elite (Fiend)

heh mnie ciekawi jakby duk3 tam zadzwonil i ich zwyzywal od lamerow , camperow i cheaterow , to byloby zabawne =)

Old Post 03-01-2003 17:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sniezek Znajdź więcej post'ów przez  Sniezek Dodaj Sniezek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sniezek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

hehe

szkoda ze jutro niepracują, bo bym zadzwonił i tak powiedział
Papuga ja normalnie z nimi rozmawiam i chyba to jest błąd...ja dzwonie i sie ich pytam o te rzeczy co mi mówiłeś a oni: My jesteśmy zależni od POLPAKU i niemozemy nic na to poradzić:/

GrEaTEyE

Old Post 03-01-2003 18:35
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:52.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions