Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Tibia! :D
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (8): « 1 2 [3] 4 5 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

za utrate expa a expa tracisz za smierc

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-08-2003 18:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Aaaaaaaaha...

Old Post 23-08-2003 05:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

No to teraz ja z pomocą Yarka się wrąbałem w niezły shit, już sobie założyłem drugą postać na innym koncie, przetransferuje sobie itemy jak już wejde na kontynent. Nowa postać:

Nendahar

Nowa zasada:

- to że ktoś gra palladynem na 15lvl, to nie znaczy że nie może mieć plecaka Sudden Death'ów (najsilniejszy czar ofensywny ).

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Old Post 23-08-2003 08:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

Eej, no jak z moją pomocą
Ja Ci w tym wcale nie pomagałem, to Ty pomagałeś mi, i whoyowo na tym wyszedłeś. Wydaje mi się że tworzenie nowej postaci nie ma sensu. Koleś mieszka przeca w Ab i do Verone ma kawałek.

Old Post 23-08-2003 10:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan*1337
[...]
- to że ktoś gra palladynem na 15lvl, to nie znaczy że nie może mieć plecaka Sudden Death'ów (najsilniejszy czar ofensywny ).

Chodzi Ci o to, ze drugim bohaterem (Nendahar) zaatakowales paladyna na 15 levelu i dostales w dupe?

Old Post 23-08-2003 18:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

nie, on dostal w dupe na nicku Aeyla, teraz sie boi ze znow bedzie obrywal po dupie, wiec chce zmienic nika lol
ja juz w **** rzay oberwalem ale o zmianie nicka nie pomyslalem

Old Post 23-08-2003 18:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

Ja na początq tez mialem obawy ze koles będzie mnie scigal, ale tak jak mowilem mieszka w innym miescie i niechce mu sie raczej dupska ruszac do venore. Teraz lookalem na strone i widzialem z dostal fjeby, i spadl o lvl, a ja rosne coraz bardziej, takze wogle juz sie czlowieka nie obawiam

Old Post 24-08-2003 00:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Aelye sprzedam za 20k i będę miał na start dla Nendahara (że już o samych itemach starej postaci nie wspomne ). Swoją drogą jak postać na 25lvl dostaje w dupe od postaci na 15lvl w ciągu 5 sekund to coś z tą grą chyba jest nie tak .

edit -----

*****, nie gram w to, banda pedałów i złodzieji w to gra.

Edytowane przez nea*1337 dnia 24-08-2003 o godz. 02:21

Old Post 24-08-2003 01:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan*1337
[...]
*****, nie gram w to, banda pedałów i złodzieji w to gra.

ROTFL! A sam nas zachecales do gry

Przyznam, ze mocno sie wciagnalem, rzadko mi sie to zdarza. Pare razy sie wpienilem na "ludzkiegowna", ale staram sie miec do tego dystans.
Za chwile Ci przejdzie... hm, moze juz Ci przeszlo?

Old Post 24-08-2003 03:19
nea*1337
Ciota komputerowa

Nie, nie przeszło mi. Usunołem postacie, bhshield dałem znajomemu druidowi z Brazyli, reszte itemów (poza p-armor którego sprzedałem bo na parcela nie miałem nawet) wysłałem Yarqowi.

Gierka jest naprawde fajna i wciągająca, ale jest *troche* niezbalansowana (popytajcie ludzi na rooku kim chcą być - palladyn, druid, palladyn, druid, palladyn, druid, palladyn, sorc, palladyn, knight <- tak mniej wiecej układają się proporcje ), jest tam pare fajnych pomysłów, których w innych mmorpg'ach nie widziałem, ale też jest tam za mało zabezpieczeń przeciw złodziejstwu etc. (np. przepychanie ludzi się przydaje, ale częściej jest ono wykożystywane do zablokowania kogoś niż przejścia przez zablokowane korytarze, na parcel-trade częściej dochodzi do kradzieży niż handlu).

Nie ma bata, ściągam MatKusa i zabieramy się za swojego mmorpg'a, gdzie ja miałem te płyty z 3dmaxiem...

Old Post 24-08-2003 03:27
DEiMOss
sharimurai

Zatem rozwod. Ponowne malzenstwo zawsze wchodzi w gre

PS
A ja myslalem, ze 3/4 ludzi chce byc rycerzem... Denerwuja mnie poradniki dla poczatkujacych w stylu tego na forum tibia.gery.pl, przeciez zawsze wychodzi na to, ze kazda profesja jest dobra, tylko trzeba ja sobie zoptymalizowac.

Old Post 24-08-2003 05:27
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
(...) A ja myslalem, ze 3/4 ludzi chce byc rycerzem... (...)

Ja też tak myślałem, imo większość początkujących taką profesje wybiera, i zapewne z rok temu w tibii była przewaga rycerzy. Jednak rycerzem się być poprostu nieopłaca, jasne dużo życia etc, ale pojawia się jeden problem - runy. Fakt pomysł z runami jest całkiem fajny, dobry sposób na zarobek i wogóle ale... runy wymagają mlvl (magic level) do używania, przy czym jest to poziom zaniżony dość mocno w porównaniu do magii spalającej mane (heavy magic missle wymaga 1 poziomu). Nabicie knightem dobrego mlvl który pozwalał by używać potężnych czarów wymaga czasu (ja dopiero na 24lvl nabiłem mlvl4 pozwalający używać ultimate heal). Palladyn ma mniej życia, ale za to używa broni dystansowych (stąd mniej hp nie jest aż taką stratą). Skilluje się w walce dystansowej tak jak knight w walce bronią, shielding też może sobie wypracować, many dostaje 3x więcej od rycerza, co pozwala mu się leczyć w znacznie większym stopniu niż knight, ma dostęp do większej ilości zaklęć, a po zakupie odpowiednich run od czarodzieja czy druida różni się tylko tym, że jest bardziej wytrzymały. Knight może się przydać jedynie jako bloker na bardzo silne potwory (knight bolkuje magowie walą runami etc.).
Daleko Tibii do takiego zbalansowania jakie Blizzard serwuje w Diablo2 (tak wiem Diablo2 to takie rpg jak CS to gra taktyczna), a żeby było mało to w patchu 1.10 do d2 wszystko ma się jeszcze troszke poprawić (Barbar nie będzie taki uniwersalny, ataki palladyna będą miały jakiś sens, a wysokopoziomowa dobrze rozplanowana czarka nie będzie wszystkiego rozwalać jednym piardnięciem ).
Znakomitym aspektem gry jest rookgaard, wprowadza nowych graczy do świata, pozwala zaznajomić się z grą i zastanowić jaką postać będziemy prowadzić na kontynencie. Nie jest przy tym tak sztuczny jak akademia w runescape. Jest jednak pare aspektów które na rooku naprawde irytują. Pozwole sobie pominąć już przerzucanie zwłok (którego by pewnie nie było gdyby itemy wypadały dosłownie tak jak to się dzieje w diablo2), przepychanie i ogólnie wszechobecne chamstwo i spamowanie na rynku. Rookgaard jest poprostu za mały (kiedyś był mniejszy, został powiększony o południową część, czyli pare dodatkowych podziemi ze szczurami, troche jeleniów i królików). Nabicie expa jest tam poprostu męczące. Spewnością lepiej by było gdyby próg lvl'a wymaganego do opuszczenia wyspy byłby niższy, np. 6 zamiast 8. Ludzie szybciej by odchodzili na kontynent, było by luźniej (każdy kto przez godzine na rooku miał okazje błąkać się w poszukiwaniu czegokolwiek do zabicia, a miał poźniej okazje porównania tego do kontynentu, gdzie zdarza się czasami samemu przez godzine polować na rotwormy i tylko nabijać expa i gp wie oco chodzi).
Tibia ma znakomity klimat, jest bardzo wciągająca (jak zresztą wiele innych mmorpg'ów), ale można się w tej grze poprostu wkurwić.

Old Post 24-08-2003 06:10
deathcrush
łobuz

o
a ja wlasnie zainstalowalem od nowa bo wszyscy tak zachwalali

Old Post 24-08-2003 06:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez deathcrush
o
a ja wlasnie zainstalowalem od nowa bo wszyscy tak zachwalali

Ha, no bo i jest co zachwalać. Tibia mi nakreśliła parze rzeczy, a ja teraz ide na drugie śniadanie, po czym podłącze swojego domowego kompa, jakoś to wszystko ogarne, przygotuje sobie jakiś pomysł na geometrie gry (jednostke powierzchni, czy to kwadrat czy to sześcian ma być) zrobie jakąś trawke, kamyczki, może wode, czyli to o co mnie MatKus prosił chyba z 3 tygodnie temu . Wkońcu miałem dobry powód żeby przestać grać, wkońcu pójde w kime z myślą "jak zrobić ten budyneczek", a nie "jakby tu zrobić pułapke na tego cwela". A wy tam dalej grzecznie grajcie, mam nadzieje że YareK dobrze sporzytkuje mieczyk .

Old Post 24-08-2003 07:13
$corcerer
Mad WildCat driver

ja gram na Securze (non-PvP rox) i bardzo sobie to chwale. nea chodz, fajnie jest

Old Post 24-08-2003 22:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil $corcerer Znajdź więcej post'ów przez  $corcerer Dodaj $corcerer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać $corcerer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

ja tam na razie nabilem 13lvl i mi sie gra powoli nudzi

Old Post 24-08-2003 22:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez $corcerer
ja gram na Securze (non-PvP rox) i bardzo sobie to chwale. nea chodz, fajnie jest

A co, jak jest non-PvP to nie kradną?

Old Post 25-08-2003 07:08
$corcerer
Mad WildCat driver

mnie jeszcze nie okradli (tylko raz na rooq), a pozatym to nie uzywam wymiany parcel, bo to rzeczywiście tylko kradzieje tak robią, ja tam qpuje/sprzedaje przez "trade width"- 100% bezpieczenstwa...

Old Post 25-08-2003 14:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil $corcerer Znajdź więcej post'ów przez  $corcerer Dodaj $corcerer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać $corcerer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Nea wez teraz przyznaj co mowilem jak gralem na rooku... runescape > tibia. dlaczego? przez community. Fajne rozwiazania, ale sporo niedociagniec i tyle :-) ale ja chyba dalej bede grac, we shall see

Old Post 25-08-2003 14:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez DrFaustus
Nea wez teraz przyznaj co mowilem jak gralem na rooku... runescape > tibia. dlaczego? przez community. Fajne rozwiazania, ale sporo niedociagniec i tyle :-) ale ja chyba dalej bede grac, we shall see

Tibia > runescape. Tibia ma wady, ale jest bliższa idei rpg (gry z podziałem na role, lub jak kto woli gry odgrywania roli). Jakieś strefy do nawalania się, to wygląda jak jakieś spotkania bojówek piłkarskich a nie gra w świecie fantasy .

Old Post 25-08-2003 14:17
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Nea mozna jakos sie dowiedziec - zapoznac z pomyslem ktory tworzycie ? ew help jakis? :>

Old Post 25-08-2003 19:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Nea mozna jakos sie dowiedziec - zapoznac z pomyslem ktory tworzycie ? ew help jakis? :>

Można, podać numer konta do wpłacania pieniędzy na najpotrzebniejsze rzeczy ( )?

Old Post 26-08-2003 06:44
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

mam 70 groszy... chyba nie starczy nawet na oplate pocztowa zeby wplacic cokolwiek

No chyba ze przyjmujesz halerze... to mamich dodatkowe 70

Old Post 26-08-2003 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

a ja mam 3 grosze i pani na stacji benzynowej sie ze mnie smiala :E

Old Post 26-08-2003 12:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

kurcze wlaczylam to cholerstwo u siebie w domu ale na moim laczu lagi sa obrzydliwe :o

Na szczescie za pare dni moze bede miec juz nowe lacze to moze bedzie lepiej :>

Old Post 26-08-2003 16:50
DEiMOss
sharimurai

quote:
kurcze wlaczylam to cholerstwo u siebie w domu ale na moim laczu lagi sa obrzydliwe :o
[...]

O tej porze chyba kazdy ma lagi.

PS
DrFaustus - wygladasz jak dziewczyna

w tle: Lisa Gerrard ~ Go Forward

Old Post 26-08-2003 17:31
Lesio
KOSZ

quote:

Na szczescie za pare dni moze bede miec juz nowe lacze to moze bedzie lepiej :>

Tu jest cos nie tak. Ja tez mam dobre lacze i mam lagi a taki Zonk na modemie gra bez problemow

Old Post 26-08-2003 18:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
Tu jest cos nie tak. Ja tez mam dobre lacze i mam lagi a taki Zonk na modemie gra bez problemow

odpowiedz jest prosta - modem power!!, ale na serio duzo z was narzeka ze macie lagi, no a ja rzeczywiscie rzadko kiedy mam z tym do czynienia. Wiec zakaladajcie modemy 56K! HA!

Old Post 26-08-2003 18:51
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
odpowiedz jest prosta - modem power!!

o lol eSDeI power DD

Old Post 26-08-2003 19:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Tyż nie wiem na czym to polega, ale ja na SDI też grałem sobie bez żadnych lagów (pomijając te tworzone przez kantermaniaków i kazaa maniaków na lanie ). Może TPSA ma jakieś lepsze łącza do Niemiec... nah

Old Post 26-08-2003 20:54
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:22.    Strony (8): « 1 2 [3] 4 5 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions