Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Nareszcie - DOOM 3
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (5): « 1 2 [3] 4 5 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
Teraz ja.

...

Pozostaje czekac na HL2 (kiedy to wyjdzie wogole ktos wie?), a potem na Stalker, ktory imo bedzie hiciorem.

...

No i na DNF który jak się pojawi czy to z nacka czy to nie, zmiecie wszystko doszczętnie ;]

---edit

Catalyst 4.9 dla Doom III
03-08-2004 9:25 | Piotr Lewandowski

Dobra wiadomość dla posiadaczy kart graficznych ATI i miłośników gry Doom III. W połowie września ukażą się sterowniki Catalyst 4.9, które między innymi będą dedykowane tej właśnie grze. Nie wiadomo jeszcze jak to ma wyglądać, ale możemy być pewni wzrostu wydajności. Być może doczekamy się specjalnego profilu w panelu Catalyst, a bardziej prawdopodobne są jednak optymalizacje w sterowniku OpenGL. Po instalacji mających nadejść na dniach Catalyst 4.8 też możemy oczekiwać małego skoku. Niemniej jednak, 4.8 wnoszą głównie poprawki dla Far Cry.

Edytowane przez OGO dnia 03-08-2004 o godz. 17:30

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 03-08-2004 16:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Heh jestem w 4 etapie i gra zaczyna sie nudzic. IMHO painkiller jest lepszy. Chodze i mam kompletna rozwalke na dobrej grafie, bez zacinania. A tutaj wszystko blade jak trup, kanciaste tez mocno a tnie jak pila lancuchowa. Jestem rozczarowany, mogl byc hicior a na dobra sprawe zrobili half-life'a z lepsza grafa.

Old Post 03-08-2004 18:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo....html?skad=tlen

Tu Art o dumie

http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,54340,2210681.html <- a tu audycja radiowa jak ktos chce niech poslocha moze uslyszy znajomy glos

Old Post 03-08-2004 19:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Procek 1800+ (at) 1702.5 Mhz, grafa R9100(at)8500 295/295:

http://orion.media4u.pl/~ogo/shot00000.jpg

http://orion.media4u.pl/~ogo/shot00002.jpg

http://orion.media4u.pl/~ogo/shot00003.jpg

A tu mała "niespodzianka" :

http://orion.media4u.pl/~ogo/shot00001.jpg

Edytowane przez OGO dnia 04-08-2004 o godz. 23:18

Old Post 03-08-2004 21:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt
Guest

Angry

No super... jak kumpel przywiezie R9800 to bede mógł grać bo na GF2MX400 nie ma co próbować...
OGO, teraz szczerze, warto było tyle czekać? Nie jedzie nudą?

Old Post 03-08-2004 21:12
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Raz mnie gra nudzi, a raz znowu chce mi sie grac . Gram teraz troszke na sile, bo nie mam nic innego w co moglbym pograc. Troche nudne jest, idziesz i nawalasz, a w dodatku czesto jest tak, ze idziesz gdzies bierzesz karte i wracasz. Ciemno, tekstury tez conajmiej srednie a kompa potrzebuje nie wiadomo jakiego wrrrrr... Ale nie jest az tak zle. Dobra gra, chociaz moim zdaniem bedzie to porazka roku.

Old Post 03-08-2004 21:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Jaka jest nazwa dema do timedemo??

Old Post 03-08-2004 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

"timedemo demo1" jak za czasów q1 ;]

ctrl+alt+~ - konsola ;]

r_gamma
r_brightness

to się może przydać, aby jaśniej było :>

Old Post 03-08-2004 22:39
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
"timedemo demo1" jak za czasów q1

No o to biegalo...

45,5 fps na 800x600 na medium detalach (bez glebszego grzebania).

Old Post 03-08-2004 22:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

na ''sprzecie" celeron II 851MHz, gf2mx400 64mb ram, 768MB RAM, seagate 40GB@7200RPM

przy 640x480 low detail, wszystko off

timedemo demo1 - ........................................................... 8.3 FPS

ale poszlo

lol poczekam na lepsze czasy.. i ide grac w q3 (tam mam przynajmniej 90fps caly czas

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 04-08-2004 10:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Doom 3: CATALYST 4.9 BETA - tech
(hx) 08:43 PM EDT - Aug,03 2004 - Post a comment / read (2)
ATI has released a beta version of the Catalyst 4.9 drivers (download), offering the unsupported download for people "interested in increasing performance of Doom 3". ATI does NOT recommend installing these drivers in systems used for mission critical operations or where productivity of any kind is a concern.

Mniam. Cza ściągnąć i testnąć :D

----edit

Jest szybciej, wynik podskoczył do 32.8

http://orion.media4u.pl/~ogo/shot00004.jpg

Edytowane przez OGO dnia 04-08-2004 o godz. 23:18

Old Post 04-08-2004 10:24
t0d
Elite (Fiend)

cos mnie podkusilo zeby sobie obejzec pliki pk4 taka ciekawostka: pliczek z demkiem demo1 zajmuje jedyne 74 mega
ciekawe czy ktokolwiek bedzie je sobie nagrywal

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 04-08-2004 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GuriaS
Breathe

ten tego mam takie skromne pytanie:
OGO skad sciagnac ta bete catalystow?

--- edit ---

puscilem timedemo na tych catalystach co mam, czyli 2.7... sprzet:
athlon 2700+
256mb ramu ()
radek 9600xt (at) 608/662
ustawienia:
ftp://ftp.oswirus.krakow.pl:2100/cat_10/doom3a.jpg
ftp://ftp.oswirus.krakow.pl:2100/cat_10/doom3b.jpg
score:
ftp://ftp.oswirus.krakow.pl:2100/cat_10/doom3c.jpg

i tak gram na takich ustawieniach bo tnie tylko przy wlazeniu do pokoi ;-)

Edytowane przez GuriaS dnia 04-08-2004 o godz. 20:05

Old Post 04-08-2004 19:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GuriaS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GuriaS Znajdź więcej post'ów przez  GuriaS Dodaj GuriaS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GuriaS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS
ten tego mam takie skromne pytanie:
OGO skad sciagnac ta bete catalystow?

http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k...27a-017086E.exe

;]

Software's John Carmack made a couple of posts to his favorite news site-message board Slashdot:
I am extremely proud of Doom 3. I think it is the best game we have ever made, and it exceeded all of my expectations. That is a rather trite phrase, but it is literally true -- I had a good set of expectations for how the game would turn out based on the technologies that it was built on, and it wound up being just plain better than that. We think a lot of people will like it.

Amidst all the various Doom ports and expansions, we are starting up on our next game. It will have a new rendering engine, which will be keeping me busy for a while, but the only other thing we are saying for now is that it won't be a sequel to any of our previous work. We have a really solid team that did a lot of maturing through Doom's development, so I have high hopes that it won't be another four year odyssey.

Old Post 04-08-2004 20:13
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO Amidst all the various Doom ports and expansions, we are starting up on our next game. It will have a new rendering engine, which will be keeping me busy for a while, but the only other thing we are saying for now is that it won't be a sequel to any of our previous work. We have a really solid team that did a lot of maturing through Doom's development, so I have high hopes that it won't be another four year odyssey.

Ciekawe co to bedzie... ;p

pogralem dzisiaj troche, jestem na poczatku 9 etapu. Znow gra sie przyjemniej. Dziwna gra: raz nudzi, raz chce sie grac. Wreszcie mam plasma gun i spory zapas ammo. Ciekawe kiedy bedzie jakis powazniejszy boss, bo troche to dziwne. Tyle gry, a byl w zasadzie jeden trudniejszy przeciwnik.

Old Post 04-08-2004 20:50
OGO
niema mnie

http://ucguides.savagehelp.com/Doom3/FPSVisuals.htm

Ciekawy poradniczek ;]

Old Post 04-08-2004 23:17
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

uokiej.

p4 2,4ghz ht
ram 512
grafa: radeon 9700
catalysty 4.9 beta
directx 9.0c

ii tak w sumie to dokladnie ni wiem czemu na demo sie cos zmienia sama grafa ale tak to przewaznie jest

1024x768, medium, antialias, wsio wlaczone.

fps: od 20 do 70

Old Post 05-08-2004 12:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ziel1na
z1

myslalem ze d3 wyciaga tylko 60 fps

Old Post 05-08-2004 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ziel1na Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ziel1na Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ziel1na Dodaj [FPP]ziel1na do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ziel1na prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ziel1na
myslalem ze d3 wyciaga tylko 60 fps

niby tak powinno byc, ale jak ja popatrze na sciane to tez mam 60-67 .

Old Post 05-08-2004 14:02
Infinite
nieszczesliwie zakochany

quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
No i na DNF który jak się pojawi czy to z nacka czy to nie, zmiecie wszystko doszczętnie

no ja na Duke Nukem Forever czekam juz od forever i pewnie juz forever bede na niego czekal
nic nie slychac zeby ruszalo sie cos w tym temacie

Old Post 05-08-2004 15:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
no ja na Duke Nukem Forever czekam juz od forever i pewnie juz forever bede na niego czekal
nic nie slychac zeby ruszalo sie cos w tym temacie

eh... mieli juz 0,5 gry to wywalili wszystko i zaczeli od nowa. Tego nigdy nie bedzie.

Old Post 05-08-2004 15:37
Totem6
Master (Spawn)

ej kurde, mam doom'a ale ten ... nie chce reagować na komendy, wpisje mu w konsoli /com_showfps 1 i pisze ze unknown cmd, tak samo z /exec [xxx] i /timedemo demo1
co kur...de robić?

Old Post 05-08-2004 16:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Totem6 Znajdź więcej post'ów przez  Totem6 Dodaj Totem6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Totem6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Bo to jest tak.

com_showFPS 1
timedemo demo1

Dokładnie tak piszesz te komendy, bez "/".

Old Post 05-08-2004 16:59
t0d
Elite (Fiend)

wpisz se literkie i TAB se przycisnij nieee

Old Post 05-08-2004 17:19
szpak
Master (Spawn)

http://doom3hq.net/modules.php?name...leid&lid=13
link sponsorowany przez orga :>

Old Post 06-08-2004 01:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Hmm.

Po wielu bojach, udało mi się uzyskać względną płynność rozgrywki w DooM 3 i powiem tak:

Podoba się bo:

1. Lubię taki klimat, łażenia powoli, latakrą oświetlania wszystkich możliwych zakamarków. Te wszystkie maszyny działające do okoła i wydające przeróżne syczenia do tego szepty i odgłosy kroków. Klaustrofobiczny klimat bazy na Marsie to dla mnie strzał w 10. Do grania tylko w nocy, na dobrych głośnikach / słuchawkach, nie będąc pod wpływem alkoholu (sprawdzone).

2. Zombiaki. Świetne zagranie, pasuą do klimatu i tych wszystkich zakamarków. Świetnie wychodzą z dziur, i pełzają do marine`sa, jak ćmy do ognia. Z 2ma, 3ma nie ma problemu, ale jak się pojawi ich z 5-7 i za plecami mamy ścianę to widzimy tylko ich czerwone oczka i zaczynamy szaleć, aby się do nas nie dostały, co się trudnym staje. Widać, że to takie mięcho się pcha, nic więcej jak mięcho. Niczym w Dawn of the Dead :) Inne kreatury min wspaniały imp są żwawsze, potrafią kuku zrobić. Nadmienić trzeba o przyjemnym efekcie rozmycia ekranu podczas udanego ataku kreatury na marine`sa.

3. PDA. Cuż nie wypłynie bardziej na klimat jak nie zapiski rozmów różnych ludzi. Warte przesłuchania chociażby ze względu na podane tam kody to wielu drzwi. Super.

4. Ekrany komputerów w grze. Udany pomysł z zamianą celownika na kursor myszki przy takim ekranie i "ręcznie" wstukiwanie kodu / uruchamianie urządzenia. Proste, łatwie, intuicyjne, "nowoczesne" i jakże skuteczne.

5. Arsenał. Wrażenie kartonowości posiadanych "narzędzi obronnych", niestety, i dźwięki jakieś takie nijakie. Nie to co SShotgun w Quake 2, co po genialnym dźwięku ma się wrażenie, że ręce pourywa. Pistol wygląda jak tłuczek do mięsa. Wg mnie broń powinna wyglądać prosto, i funkcjonalnie. Tu można by się bardziej postarać.

6. Latarka. No, kochana latarka. Wielu mówi o połączeniu latarki z bronią, czemu nie. Choć po głębszym zastanowieniu układ taki jaki jest obecnie [albo broń, albo latarka] mi odpowiada, szybkie zerknięcie latarką po zakamarkach, czy mięcha tam nie ma. Wyprówamy magazynek i szybko latarką sprawdzamy, czy coś nie zostało. Pozatym patrzenie mając latarkę włączoną w ciemnościach panujących w grze daje poczucie osamotnienia, genialne. Brakuje efektu oślepienia, kiedy zombiak ma latarkę jest tylko małe światełko, że coś takiego ma, niestety nie jak w RvS kiedy tango ma latarkę pod bronią, widać tylko mocne światło a postaci nie i się strzela "na oślep".

[cdn]

Old Post 07-08-2004 11:40
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
zadziala pod winexem?

http://www.linux-militia.net/howtos/doom3/doom3.html

Old Post 08-08-2004 14:52
trexik
Guest

Question Ladnie ??:/

Siemka.
U mnie na P4 3.00GHZ z HT, 256 RAm i GF FX 5900XT na Ultra high i rozdzielce 1024x764 czy coś takiego :/ wyciąga średnio na timedemo po drugim odpaleniu... 20.1 FPS. Powiedzcie czy to duzo czy malo bo nie wiem i czy oplaca mi sie na tym grac bo narazie jestem w 2 misji i na tym gram .
pozdro.

Old Post 08-08-2004 17:10
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Re: Ladnie ??:/

quote:
Napisane oryginalnie przez trexik
20.1 FPS. Powiedzcie czy to duzo czy malo bo nie wiem i czy oplaca mi sie na tym grac bo narazie jestem w 2 misji i na tym gram .
pozdro.

20 klatek? na tym sprzecie to malo (zmniejsz rozdzialke do 800x600 - duzo nie stracisz a zyskasz pare fps'ow) :-)

ps dokup ramu bo masz malo (dokup drugie tyle najlepiej )

Old Post 08-08-2004 17:14
Jarek
Pop Shop Boy :P

A ja mam qce az 2-5 fps podczas gry na moim zajebistym durniu 750 ( nie kręce bo mu ciepło )

W timedemo - 5.8

Old Post 08-08-2004 20:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:51.    Strony (5): « 1 2 [3] 4 5 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions